fredag 3 augusti 2012

Mifflation

Nyhetspanelen är både kort och sen idag. Tjugo minuter över åtta börjar vi, och håller på i ynka tio minuter. OS tar sitt. Jag antar att det blir en del prat om Tillväxtverket. Det handlar inte om korruption. Men det är dags för ett nytt ord i svenska språket: mifflation. 

Det gäller att miffla så mycket som möjligt. Den som är smartast vinner, är man ärlig anses man vara lite dum. När man väl blir avslöjad så ber man om ursäkt, men ursäkten gäller nog mer att man blivit avslöjad än själva mifflandet.

Det vore naturligtvis trevligt om granskarna också granskades, sålunda vore det sympatiskt om Bonniersfären (DN) öppnade sina siffror för granskning. Precis som det vore trevligt om Ekot eller Studio Ett granskade hur Sveriges Radio sköter momsen - har  man skärpt sig efter det nedtystade  mifflandet som ledde fram till konflikt med Skatteverket? Om inte: hur ska man då kunna känna förtroende för granskarna?

Tillägg eftermiddag. Så här blev det:

33 kommentarer:

  1. Birger, "Miffla" är en bra infallsvinkel. Peronligen anser jag "mifflande" vara maktmissbruk.

    En okänd makthavare sa: "En regent som låter sig ledas av moralen sitter inte säker på sin tron. Den som önskar regera bör tillgripa list och hyckleri. Ädla mänskliga egenskaper, såsom uppriktighet och hederlighet är laster i politiken, de störtar ledarna från sina poster effektivare och säkrare än den mäktigaste fiende."

    Christer

    SvaraRadera
  2. Så det dög inte att säga fiffla längre? Nu ska det heta miffla.
    Vem bestämmer sånt?

    SvaraRadera
  3. Ja nyhetspanelen blev både kort och sen. Vet inte, men inte skapar SVT tid för långa tankar direkt i morgonsoffan? Måste vara väldigt frustrerande att ingå. Samma fenomen ser vi i programmet "Debatt" där flera ämnen avlöser varandra. Deltagarna får inte tala till punkt.

    DN Kultur fredag 3 aug.
    "Så ser framtiden ut bakom dimridåerna i Bryssel"
    Utmärkt skrivet av Sverker Levas.
    Han skriver om Björn Forsberg (Omställningens tid) och Susan Georges olika vägval. "Båda är samhällsforskare och delar en stor krismedvetenhet" skriver han.

    "Susan George hoppas på överstatliga lösningar. Björn Forsberg tror på småskaliga initiativ."

    "Susan George vill se mer forskning om de rika. För varför vet vi så lite om dem som har makten".

    Ja varför? Saknas en maktanalys precis som du tidigare skrev Birger? Är mer överstatlighet lösningen...? Är det inte så att förändring bör komma underifrån?
    Personligen så frågar jag mig om man har en stark krismedvetenhet om man hoppas på mer överstatliga lösningar.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  4. Rättelse: Sverker Lenas

    Lisbeth

    SvaraRadera
  5. Euron var murbräckan som skulle tvinga EU att bli en superstat. För det krävs en sådan om € ska funka över hela unionen.

    Säkert var det uträknat så. Det visste sannolikt ja-sidans ledning redan vid folkomröstningen.

    SvaraRadera
  6. Precis. Vem granskar granskarna? Schermans inlägg om journalistmoralen i hans Sommar gav viss inblick. Se nedan i avskrift:

    Vad händer om vi får ett flyghaveri med JAS Gripen eller SK60 över Hjo eller Vätterbygden? Det har förekommit många JAS-haverier och nu skall försvaret övningsflyga tätt över bebyggelsen. Jan Scherman hade intressant information i Sommar P1
    i lördags, 28 juli, utdrag:
    "Är det modigt av Sverige att vara det enda land som trots sin litenhet bygger egna dyra stridsflygplan? Stora tekniska utmaningar och kostnader som riskerar att skena iväg.
    Det var grön vinter. Det var den 2 februari 1989. Klockan var strax efter 11 på förmiddagen. SAAB:s flygfält i Linköping. JAS 39 Gripen med testpiloten Lars Rådeström gör en sån där liten extra sväng för TV Aktuellts fotograf Katarina Lundblad och sen försvinner den. Vi står på en liten kulle knappt 200 m från landningsbanan. Det blåser snålt. Så dyker JAS-planet upp - söderut mot Åtvidabergsvägen. Först som en liten liten prick - sen större - och nu närmare. Men nåt är på tok. Planet vinglar för mina ögon som en skadeskjuten kråka. Och sen händer det. Fort, fort, fort: 'Åh djävlar, djävlar, djävlar ...' JAS kraschar, mitt framför ögonen på oss. SAAB har ett eget TV-team på plats och det är deras ljudtekniker som ni hör skrika dom där orden. Piloten överlever.

    Den nationella stoltheten: ett stridsflygplan. Vår tids regalskeppet Vasa. Det sjönk igen. Men det var nu började för oss. Jag och min journalistkollega Göran Ellung fick tips. De läckte till oss uppgifter om tekniska problem. Om att ansvariga medvetet tog risker. Och hemliga PM där det faktiskt stog att testflygningarna var så pressade att de tveklöst skulle leda till haverier. Och att ekonomin inte skulle hålla förstås. På ett kontor i centrala Stockholm träffade jag en person, våren 1989. Han ger mig två plastkassar från ICA fyllda med hemligstämplat material om JAS-projektet. Det är som att läsa en deckare där intrigen handlar om hur några vill driva igenom bygget av det hittills dyraste och tekniskt mest avancerade militära vapnet i Sverige.

    Och dessa 'några' visade sig vara statsråd i regeringen, militärledningen, direktörerna på flera stora företag som SAAB, Ericsson, Volvo Flygmotor. Utåt - ja då ser allt förstås snyggt ut, med riksdagsbeslut och offentliga debatter. Men i själva verket var ju allt uppgjort och klart i förväg. Deckaren har sitt givna slut. Planet byggs. Och när JAS kraschar igen 1993, under en flyguppvisning mitt i Stockholm så är det samma pilot som sitter vid spakarna (Lars Rådeström) och det är samma fel på styrsystemet. Risktagandet fortsätter. Piloten överlever - igen. Och som genom ett under blir det bara ett par brännskadade personer bland alla 10.000-tals åskådare.

    Nu är det försvarsministern som hamnar i centrum, Anders Björck, moderaten. Han misstänks ha drivit igenom flyguppvisningen på Stockholm Water Festival för att göra PR för planet. Med vapenexport i tankarna. Media skulle då förstås få bra bilder, så militärledningen hade hyrt en skuta som låg och guppade på Riddarfjärden i Stockholm. Ombord fanns en grupp utvalda journalister från föreningen Swedish Airforce Fan Club. Media och militär i en skön förbrödring! Man skålade i champagne när planet dök upp. JAS upp i himlen och bort mot Västerbron - fullpackad med åskådare. Sen gick larmet. Och skutan fick med högsta fart gå mot land.

    Detta är också en del i intrigen. Där en del av media hamnat på maktens sida. Det är många som håller ihop och håller tätt. Modigt? Nej, men kraften hos dessa många räcker långt. Försvarsministern klarade sig förstås. Och planet går på export.

    Nu 2012, detta år, så handlar vapenbyken om planerna på en svensk missilfabrik i Saudi Arabien. Med en ny deckare. Men med samma intrig som i alla tidigare vapenaffärer. Och dit hör också, precis som i fallet JAS, personer som vågar läcka och berättar om de missförhållanden de känner till.
    Modiga personer!

    /A

    SvaraRadera
  7. Låt oss säga nej till ytterligare ett ord.
    Låt oss istället gå djupare och begära av dem som beter sig att de så tydligt de förmår redovisar vad de har för syn på ekonomi, tillväxt, utveckling o.s.v.

    Först när man går bortom den tunna retoriken och verkligen pressar dem lite mer, visst också oss själva och våra värderingar och handlingar, så tror jag vi kan komma någonstans.

    Att kalla den nakna Kejsaren(Kaptitalismen!?), och dennes lakejjers handlingar för mifflare ser jag inte leda någonstans...

    Vgh Tom

    SvaraRadera
  8. Varför skulle "miffla" och "hen" vara svårare att införa och ta till sig med tanke på alla utländska ord som tar sig in i det svenska språket. Varför skriver vi t.ex. mail istället för mejl och accepterar det?

    Putte

    SvaraRadera
  9. Om det är nyansskillnad rå fiffla och miffla, så kan båda orden lättare få plats i vårt ordförråd.

    Mejl används parallellt med mail. Kanske de unga skriver mejl, liksom de skriver mej, dej, sej.

    SvaraRadera
  10. Om det är nyansskillnad på... ska det heta.

    SvaraRadera
  11. Fiffla är något som görs på kammaren, med lite dåligt samvete. Miffla är mer av internoffentlig verksamhet som anses som smart och helt ok utifrån den norm som vuxit fram. Mifflar man inte anses man snarast som lite dum. Mifflation är när det sätts i system, ungefär som korruption kan sättas i system.

    SvaraRadera
  12. Fiffla, miffla och ruffla må vara främst de starkares nöjen.

    Bra då om sånt åtgärdas uppifrån, men med uppdrag underifrån.

    Eller vad tror Birger och Lisbeth?

    Gt

    SvaraRadera
  13. *
    Ett utkast till en maktanalys. Hjälp!


    När jag ser hur grupper av de
    girigaste och hänsynslösaste
    människor styr USA och resten
    av världen, också tvingar på Sverige
    en utrikesminister som Carl Bildt som både går finanskapitalets och USA ärenden i Irak, Palestina, Libyen m,fl så tänker jag på ett ord som saknas, HIN HÅLE, som bidrar med att på lite sikt, arbeta för att skapa en internationell, och på sikt en global valuta som för närvarande ska produceras av de 7 mäktigaste bankerna. DÅ förlorar ytterligare många stater kontrollen över sina ekonomier och blir låntagare och livegna för vedervärdiga tider.

    Ur maktsynpunkt så måste rätten att skapa egna pengar, vridas ur de girigastes händer och återbördas till Folken/Kulturerna, där de rätteligen hör hemma. Det är första steget på
    vägen mot att Människona tillsammans
    med varandra och med Jorden och gärna förenar sig med människor som, redan lever i samklang men andra människor och med skapelsen. Så att vi inte behöver uppfinna alla hjul på nytt.

    HÄR blev det inga om och men.
    Dom får Hon eller Han avgöra själva.

    Ser gärna några svar
    på denna betraktelse!

    Roland

    SvaraRadera
  14. Hej, jag såg Nyhetspanelen för första gången idag. Och hittade denna blogg för att säga att det var tre smarta analyser du gjorde, Schlaug. Påpekandet om OS och mifflade var kreativa men inlägget om Kofi Annan var väldigt intressant, de andra två var väldigt konventionellt förutsägbara med sina analyser. Väldigt bra blogg, glad att jag upptäckt den!
    Macke N.

    SvaraRadera
  15. Avundsjukan flyter fritt i denna affär.

    SvaraRadera
  16. Grattis, Macke, är lite avis på den resa du nu kommer påbörja här.

    SvaraRadera
  17. Har demokratin (i västerländsk mening) något påtagligt folkligt fotfäste i Irak?
    Är inte diktaturer av tradition den gängse statsformen i den delen av världen?

    Frågan blir då, i vad mån rebellerna är genomsyrade av demokratiskt tänkande. Eller om de kommer upprätta en ny diktatur.

    Enligt Ring P1 skulle det bara i Sverige finnas en stor del flyktingar som håller på Assad, därför att han skulle ha skyddat de kristnas rättigheter.

    På sistone har nyhetsrapporteringen faktiskt nämnt även om rebellarméns grymheter. I soffan sas inget om det.

    SvaraRadera
  18. Päivi Rissanen Nilssonfre aug. 03, 10:08:00 em

    Tack!Äntligen någon som tar bladet ur sin mun och nämner Syrien här. Det är kusligt tyst, ointresserat, som om inte detta angick oss. Det såg man i morgonpanelen, som var en av de mer ingetsägande jag råkat se. I själva verket så visste inte någon och särskilt inte Birger så mycket om detta. Trist att se! Om det inte är att direkt ropa "stoppa USA imperialisen" så är det inte intressant. DN journalisten var kategorisk på sitt sätt.
    Visst både rebellarmén och Assads trupper är grymma . Men så är det ofta när det blir krig. Nu försökte Annan med en väldigt mild hand stoppa våldet. I Finland, som jag skrivit här tidigare, har man tagit ställning för Assad, konstigt nog, och har en förklaring utifrån USAs intresse av att hålla Iran och Saudiarabien på mattan.
    Visst, det är i Södertälje som de så kallade kristna syrianer och syrier tycker att Assad den yngre är trots allt bättre än muslimerna. Men de kom hit pga Assad den äldre vilket gör att allt blir ännu mer intressant. Därför är det konstigt att proffstyckarna hellre pratar om bin , Pride och hittar på nya benämningar på fiffel än tar reda på och diskuterar det mest våldsamma i Världen (om man bortser från Kongo) just nu, mvh Päivi RN

    SvaraRadera
  19. Päivi Rissanen Nilssonfre aug. 03, 10:36:00 em

    Här också en "insändare" av Stefan Löfven (s) som kan ge lite mer inblick och känsla än var morgonens panel kunde ge (märk väk att Bildt och Reinfeldt är tysta som muren):

    En stor del av de som flyr Syrien är barn. Vi vill anslå 50 miljoner kronor till en internationell fond för bidrag till organisationer som ger traumatiserade barn hjälp. Det skriver Stefan Löfven, partiledare för (S).








    Mejla


    Återigen nås vi av rapporter om allvarliga massakrer i Syrien. Min egen frustration över att omvärlden inte kan stoppa dödandet tilltar alltmer. Varje dag dödas civila i Syrien, bland dem försvarslösa kvinnor och barn. De dör för att deras regering bekämpar sin egen befolkning. Ett lands regerings främsta uppgift är att skydda sin egen befolkning. I Syrien gör regimen precis tvärtom. Allt enbart för att behålla makten. Regimens krigsförbrytelser måste få konsekvenser. Alla krigsbrott som begås och har begåtts i Syrien måste utredas av den internationella brottsmålsdomstolen i Haag, och de som ansvarat för och utfört dessa illdåd måste få sitt rättmätiga straff. Ingen ledare som begår förbrytelser mot mänskligheten kan längre undkomma rättvisan utan kommer förr eller senare att ställas inför rätta.

    Det är tragiskt att se hur två permanenta medlemmar i FN:s säkerhetsråd hindrar det internationella samfundets försök till mer kraftfulla åtgärder för att stoppa dödandet. Ryssland och Kina bär ett tungt ansvar för det som i dag sker i Syrien. Även regionala stormakter som Iran och Saudiarabien har ett ansvar för att göra sitt yttersta för att våldsspiralen ska upphöra. Ett ansvar de i dag inte tar.

    Den svenska regeringen måste agera aktivt i världssamfundet och i EU för att bidra till att våldet upphör och att den syriska befolkningen ska få möjlighet att genom fria och demokratiska val bestämma om sitt lands framtid. Omvärlden måste öka trycket på Ryssland, Kina, Iran och Saudiarabien för att våldet ska få ett slut.



    Även om det syriska folkets lidande är ett nog så gott skäl till att våldet måste upphöra omedelbart måste man också få ett slut på våldet innan det urartar till en regional konflikt som riskerar att sätta hela regionen i brand. FN:s säkerhetsråd måste ta sitt ansvar för att säkra internationell fred och säkerhet. Ryssland och Kina måste ta sitt förnuft till fånga.

    Även om Kofi Annans fredsplan så här långt har negligerats av den syriska regimen, och till viss del också av oppositionen, är den fortfarande det bästa alternativet. Alla parter måste bidra till att uppfylla alla delar av Annans fredsplan. Planen kräver ett omedelbart stopp för våldet.

    Sverige kan också göra mer. Och du som individ kan också bidra. Vi social demokrater kräver att Sverige startar ett internationellt upprop till stöd för de internationella organisationer som arbetar med att hjälpa den syriska befolkningen, såsom Röda korset/Röda halvmånen, Läkare utan gränser, Unicef med flera. Det är bedrövligt att inte alla hjälporganisationer fått tillträde till de områden där människor lider.

    Sverige bör visa sitt starka stöd till Syriens barn. Barnen är de som drabbas allra hårdast. En stor andel av de som nu flyr Syrien är barn. Med sig på sin flykt har de endast traumatiska upplevelser av ett krig som deras egen regering utkämpar mot sin egen befolkning. Vi anser att Sverige genom Sida ska anslå minst 50 miljoner kronor till en internationell fond för bidrag till organisationer som ger traumatiserade barn hjälp. Alla förstår att barnens lidande kommer att fortgå långt efter att kriget någon gång äntligen tagit slut. Hjälpen måste därför ges under lång tid. Sverige kan genom ett internationellt upprop och eget bidrag skapa en fond med den uthållighet som kommer att krävas för att hjälpa Syriens barn.



    Du som enskild kan också genom ett bidrag till de organisationer som i dag gör ett fantastiskt arbete som till exempel Röda korset/Röda halvmånen eller Läkare utan gränser stödja Syriens barn.

    Stefan Löfven (S), partiledare för Socialdemokraterna
    mvh Päivi RN

    SvaraRadera
  20. Ärligt talat vet jag inte mycket, om ens något, om situationen i Syrien. Jag har hört om bl.a. Israel/väst intresset ifrågan men i övrigt inget speciellt om vad som är huvudproblematiken för nationen som sådan...

    Dock jag vet en hel del om hur dagens Kapitalistiska system fungerar, hur odemokratiskt och värdelöst det är att jämlikt allokera resurser och ge oss jämlika förutsättningar att blomstra och bidra som medborgare i olika länder, inklusive att den är totalt blind för hur grunden till allt sammans mår, alltså ekosystemen.
    Och att detta odemokratiska och koncentrerade kapital med sin fria och snabba rörlighet kan slå sönder precis vad som helst då allt, t.o.m. de få självägda enheterna som fortfarande existerar och är exponerade för denna jättekraft i.o.m. att man exponeras via den av Kapitalet skevt konkuransutsatta marknaden.

    Jag vet att detta i grunden kapitalistiska system knappt bryr sig eller ändras om det är Moderater och Fp som styr, eller om det är Grå Socialdemokrater.

    Så jag tänker att den bekräftelsesökande Löven säkert inte vet mer än gemene svensk man/kvinna i Syrienfrågan.

    Vad vet du säkert Päivi om Syrien som du vill dela med dig av?

    Vgh Tom

    SvaraRadera
  21. GT, Att fiffla, miffla och ruffla är nog de flestas nöjen? Det är underifrån med oss själva det måste ske en förändring. Vi får de politiker vi förtjänar. Varken mer eller mindre. Ju mer makt ju större möjlighet till fifflande, mifflande och rufflande. Denna makt ger politikerna i sin tur de som verkligen bestämmer (eliten). Eliten skulle inte ha denna makt att mer eller mindre kunna styra världen utan lakejer dvs. politiker, som går deras ärenden. Min dräng har också en dräng...En del "drängar" är omedvetna andra mer medvetna om det spel vi alla ingår i. Så vill vi ha "bra" beslut uppifrån så måste vi växa underifrån. Då menar jag inte att vi ska fortsätta med nuvarande tillväxttänk, utan programmera om oss själva var och en så att mevetenhetens kultur får växa. Nu är det andra som står för vår programering.

    Om politikerna t.ex. upplyste oss och sa tänk själva! istället för lita på oss så skulle det vara en början...

    Så Päivi vem kan vi lita på i t.ex. Syrienfrågan?

    Lisbeth

    SvaraRadera
  22. Päivi Rissanen Nilssonlör aug. 04, 08:41:00 fm

    Har en kommentar som skrev nyss under Pridefliken om detta som ni tar upp om det kapitalistiska samhället. Annars så är det väl så ,vilket bekräftas om och om, att makten korrumperar. Det är en stor sanning: vi har sett de alla från Palme till Reinfeldt, från Mats Pertoft till Maria Wetterstrand. Därför är det så urbra med demokrati. Men i Syrien är det diktator som har ärvts av far till son. Det vet jag om Syrien helt säkert. Annars verkar det i denna fråga att man får själv googla och läsa. Tyvärr har inte journalister släppts dit och politiker är oerhört tystlåtna. Sossarna har många män och kvinnor ute på den internationella arenan. Vad Stefan L säger att civilbefolkningen är offret och särskilt barnen i detta krig/konflikt. Mycket hedersvärt av honom att lyfta fram det. Reinfeldts och Bildts tigande är närmast opassande.
    Sedan verkar det vara väldigt månfaciterat och grumligt. Läs gärna, jag skäms över min egen okunnighet ,vad jag skrev i en annan flik här omdetta. Journalisterna har frågat Södertäljes kristna SYRIANER vad de tycker om Al Assad, och de vill ha honom. Men syrianer är inte alltid från syrien. Kristna syrianer är förtryckta av olika muslimska grupper som nu finns i gerillan i Syrien. Det gillar inte södertäljebor. Så massmedias rapportering är minst sagt vilsen. I dessa länder försöker man ta klivet från att haft släktklaner med gemensam egendom och viss maffiaverksamhet till ett gemensamt demokratiskt samhälle.Till ett samhälle där varje människa är lika värda, kvinna eller man, rik eller fattig och oavsett från vilken familj/släkt man kommer eller vilken religion man har. Det är inte lätt men det måste man försöka.Vi skulle inte ens behöva diskutera det grumliga och de olika grupperingar och internationella maktbalanser eller ekonomiska intressen som styr detta spel. Vi skulle bara kunna med hjälp av FN sträva efter ett demokratiskt samhälle där som här,. Nu skriver jag igen så att fingertopparna blöder och soffan blir gropig. Det är dags att göra något annat innan jobbet börjar på måndag. Päivi RN

    SvaraRadera
  23. Lisbeth. Skulle det vara möjligt att SVT släppte fram en Syrien-kommentator som inte vore USA behaglig.

    SvaraRadera
  24. Att befinna sig i Sverige eller Syrien är två vitt skilda saker. I Sverige kan vi ha en massa uppfattningar om hur det är och hur det ska vara i andra länder. Det mesta vi får ta del av är hörsägen utifrån andras synpunkter och det borde vi ha lärt att synpunkter blir olika beroende på vem man lyssnar till.

    När USA invaderade Irak dödades tusentals barn och det rättfärdigade USA med att säga: "Vi anser att det var värt priset." Undra om inställningen är den samma för de stridande parterna i syrien? Vad vet jag om detta? Om detta har jag ingen kunskap.

    Christer

    SvaraRadera
  25. Anonym, 08:49:00 Anser att det inte är "omöjligt" men knappast troligt att SVT släpper fram en Syrien-kommentator som inte är USA vänlig. Sedan så finns det väl grader av allt, alltifrån lätt kritisk till väldigt USA vänlig. Någon väldigt USA kritisk kommentator kan jag inte påminna mig om. Däremot så tycker jag personligen att det kan låta väldigt USA vänligt.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  26. Nej, Christer, det har du inte, och inte jag heller. Men efter att ha pratat med tidigare flyktingar från Syrien, kristna, som flydde undan mobbning från annan religions utövare, så anar jag att det finns många fler sidor av denna konflikt, än vad medie-rapporteringen visar upp. Ifall reportrar på platsen vet mer, än de vågar säga, det vet vi inte heller.

    Gt

    SvaraRadera
  27. Jag tycker Syrianerna (och möjligtvis den allra närmaste omgivningen) skall lösa sina problem. vad har hela västvärlden med detta att göra? Behövs rent humanitärt stöd - så visst, men resten - Nej!

    SvaraRadera
  28. Så länge som vi inte vågar se makten och medlöparen i oss själva, så går världen åt helvete.

    Visst är det skönt att få moralisera medan Jorden går under.

    Jag har nyss sett hur Chile gick under med metoder som kan få det att svartna,
    även för cyniska ögon.

    Var och en som sitter på sin kammare och moraliserar, är inget hot mot USAma som steg för steg övertar makten över världen, samtidigt som Hin, steg för steg förstör den!!!
    Något saknas hos BS, Lisbeth, Tom
    Christer, ES, Anita och alla andra som jag har glömt!

    Roland

    SvaraRadera
  29. *
    Något saknas hos ...
    Den uppräkningen borde ha börjat med
    Roland! Hur gör man?
    *

    SvaraRadera
  30. Roland Lidén.

    Sista meningen i ditt inlägg sö aug 05, 11:14.00 em behöver en förklaring. Det vore bra om du skrev i klartext.

    Christer

    SvaraRadera
  31. Hej Christer.

    Som du ser så har jag lagt till mitt eget namn, Roland, i kommentaren
    efter den som du refererar till.

    Min känsla, är en desperation över
    att våra insatser inte räcker till!

    Fult gjort är det då
    att se granden i
    sina vänners ögon
    genom dimman i sina egna!
    Just nu kan jag inte bättre än så.

    MVH Roland

    SvaraRadera
  32. Hej igen Roland.

    Jo, jag har läst den kommentaren. Men det framgår inte vem som har skrivit kommentaren. En underskrift hade varit bra för oss andra.

    Christer

    SvaraRadera
  33. Christer

    Det ska "aldrig" hända igen.
    Tack för ditt intresse
    för mina meningar!

    Roland

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.