lördag 12 mars 2016

Overtime

Fredag kväll. Sent. En ilsken hen hör av sig. Ogillar att jag lägger mig i politiken, meddelar att mitt bäst-före-datum gått ut. Jag håller med. Hen talar om att jag håller på med politik på övertid. Och så nåt om flummig hippie. Tja, kanske det, sa jag. Även sånt kan ju bli ganska fint när det vill sig:


50 kommentarer:

  1. Hela världen tuffar på på övertid, känns det. Inte har vi särskilt hållbara samhällsordningar. Folk som är medvetna om det måste fortsätta kämpa, annars går det garanterat åt fanders.

    SvaraRadera
  2. Det är klart att världen förändras fort. Det har den alltid gjort. Men när man blir en äldre, mer mogen människa så förstår man just detta. Att världen alltid förändras.....
    Gamla sanningar stämmer inte. Men allt går igen....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var det någon du ville utpeka som mindre mogen?

      Radera
  3. Overtime, arbetslinje. Overtime, kärnkraft. Overtime, konsumtionssamhälle. Overtime, militarism. Overtime, fossilsamhälle. Overtime, 40-timmarsvecka. Overtime,byråkratiserat socialförsäkringssystem. Overtime, sossar och moderater. Overtime, rasism. Overtime, språkrör som tappat fotfästet.

    SvaraRadera
  4. Har varit otrevlig mot dig på bloggen några gånger när jag tycker att du är helt ute och cyklar. Ber om ursäkt för det. Ditt största avtryck är en sällsynt och ovärderlig begåvning.

    SvaraRadera
  5. Många är de "avdankade" "Flummiga hippierna" som vill/velat skapa goda samhällen eller "att alla ska med" Håller med Birger Schlaug, om att även politik på övertid, kan bli ganska fint, när det vill sig. Ofta vill det dock sig inte alls. Det kan bli fult, skruttigt och falskt. Som nu när Göran Persson, ger sig in i tiggeridebatten. Vår känsla av olust, ska göra så att tiggeri förbjuds? Ja nog har även jag irriterat känt av den. Och nog har den känslan, inom mig riktats fel dvs. mot tiggaren. Men då gäller det ju, att snabbt se det och rikta om den. Mot det verkliga problemet. Fattigdom. Orättvisa. Och säga tack för att det blivit så synligt. För det som vi inte ser och uppmärksammar, kan vi ju inte rätta till... Det är det dolda hatet, okunskapen som nu ska upp till ytan. Mycket har kommit upp till ytan. "Men allt går igen..." Ja tills det inte längre gör det. Det är upp till oss och vår vilja till förändring.

    "Det gör mig väldigt upprörd jag tycker han ska fortsätta dansa med korna" säger Soraya Post (Fi) EU parlamentariker. Och vilka vill hon fortsätta att dansa ringdans med? EU? Lyssnar hon på de romer, som säger att de fått det ännu sämre, sedan deras länder blev medlemsländer i EU? Förmodligen så gör hon det. Men ser vi någon vilja till förändring åt det bättre? Ser hon det? Ser vi det?

    Jag tycker att hon ska fortsätta att dansa ringdans runt EU, om hon inte vill se någon förändring, för fattiga EU migranter som tigger på gatorna. Och Göran Persson kan fortsätta att "dansa" med korna. Tiggeri skapar inga goda samhällen säger han. Jämställda samhällen mår bäst, kan han säga i stället. I jämställda samhällen, behöver ingen tigga. För politikerna ser alla dess medborgare. En förutsättning, för att man sedan även ska kunna hjälpa fler. Nu får den starke hjälpa sig själv. "Allt går igen..."
    "Alla ska med" Nu vet vi vart vi skulle, dvs mot ökade klyftor inte minskade. Många romer vittnar om att EU inträdet, gjort deras liv ännu fattigare och t.om. sämre än under kommuniststyret. Nu ska alltså vår känsla av obehag få styra politiken. "Men allt går igen..." Känslor ofta av okunskap, hat, rädsla styr politiken. Har alltid gjort det. Äldre människor är inte alltid mer mogna. Eller mer kärleksfulla. Äldre människor har ofta hunnit skaffa sig mer prylar, ägodelar, fler saker att försvara. "Men allt går igen..." Ja känslorna styr fortfarande oss och då även politiken.

    Lisbeth





    SvaraRadera
  6. Det är "overtimare" som behövs för att hålla debatten levande. Annars missar vi all erfarenhet och eftertanke som är nödvändig I dagens Sverige. Själva besluten kan vi lämna åt de yngre pratkvarnarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tvärtom, besluten skall tas av de som varit med och har erfarenhet. Alla skall få prata för sin åsikt.

      Yngre är oftast mer lättledda och när någon börjar prata om att få in yngre förmågor till ett beslutande organ har det ett syfte.

      Dessutom är det mer ursprungligt att ha uttrycket: den som inte är höger när den är ung är dum i huvudet och den som inte är vänster som gammal är hjärtlös. Fast egentligen borde det vara driftig och medmänsklig, eller liknande.

      Detta kräver dock en meritokrati.

      Radera
  7. "Själva besluten kan vi lämna åt de yngre pratkvarnarna" Först och främst behöver vi veta var de flesta besluten tas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, grävde en gång i några tokiga stora vägbyggen i Göteborg och besluten hade fattats på ett "inriktningsmöte" därifrån sakades både datum, protokoll och deltagarlista.

      Radera
    2. Visste ni förresten att den där berömda korruptionsrangordningsundersökningen, där Sverige framstår som fritt från korruption, använder sig av "expertgrupper" för att ta reda på fakta och förhållanden...


      Där finns nog mycket för en grävande journalist.

      Radera
  8. Det var inte jag i alla fall. Som ringde. Jag såg Per Gahrton och skriver därför. Han var med på veckans Debatt. Det är synd att han inte deltar längre. Om det nu är för att han gått ut och berättat att han är en periodare så finns det ju hur många andra kända politiker som helst som är det. Bildt ursäktade sig för förra årets Visby och festandet där.Gahrton var den stora röstmagneten i mp på den tiden jag var med och särskilt om EU. Gubben verkar ha bytt åsikt, vilket är trist. Nu tycker inte han att vi skall lämna EU! Det tycker jag fortfarande. Bra annars med nya förmågor och ge plats , gå i undantag när man är äldre osv. Men de ,80-talisterna, kommer inte ihåg hur det var innan vi kom med i EU. Det kommer inte att bli så igen. Men vi behöver blåsa bort kråkboet, Päivi

    SvaraRadera
  9. "...mitt bäst-före-datum gått ut. Jag håller med."

    Jag håller inte med dig;-) Det mesta i vår värld är paradoxer. Det är först nu som du så att säga ligger helt rätt i tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. håller med om ovanstående, det kanske övriga politiker mfl andra
      kunde inse så småningom. Särskilt den hen, som ännu inte sett vad en del andra av oss har sett.
      Igenom.
      Du behövs, det du talar/skriver om behövs.
      Den där raka schyssta motvikten till att bara pengar, är någonting av värde, som så alldeles för många, verkar ha gått på.
      Tur inte alla gör det.
      Du Behövs Birger Schlaug!

      Radera
    2. "Du Behövs Birger Schlaug" Ja definitivt behövs Birger. Såklart alla behövs? Vilka behövs inte? Men allas åsikter behövs mer eller mindre. Vi behöver inte en eller några "frälsare" Nu behövs det att du/vi talar ur skägget, kring vår politik EU. Vi är alla mer eller mindre vilsna. Du också? Tidigare var det lättare att säga ut ur EU. Det var inte svårt alls. Nu är det betydligt rörigare.

      Vilka argument har du för att vi ska stanna kvar? Vilka för att vi medvetet borde lämna?
      Vi behöver politiker/avdankade som kan beskriva vår politik EU:s tydligt och på ett rakt och ärligt sätt. Vi behöver mer kunskap om vår politik. Och jag anser att du mycket väl kan bli en av dem som ökar kunskapen. Tillsammans med bl.a. Gahrton och Lejonborg. Lycka till! Päivi skriver "Gubben verkar ha bytt åsikt, vilket är trist" Gahrton alltså. Anpassningen till EU har gjort att många har bytt åsikt. Är EU vårt bästa verktyg för att skapa mer jämställda samhällen? Vad tyder på det?


      Lisbeth

      Radera
    3. Vilket trams! Birger håller inte med om att hans bäst före datum har gått ut. Då brukar man medvetet dra sig tillbaka. Invänta livets "slut" Datumet går ut först, då våra personligheter trillar av pinn. Fram till dess har vi alla en skyldighet, att göra vårt bästa utefter egen kapacitet och förmåga. Såvida vi inte tror att vi alla lallar runt här utan en mening.
      Schlaug vet att han behövs. Och han behövs!!! Varför i annat fall lägga in ett inlägg om dagen? Varje dag alla årets dagar. Tyvärr så kan hans åsikter, snappas upp av dem som inte har samma motiv. Gott kan bli till ont och tvärtom. Önskar att Birger vilja utveckla denna mening, som jag snott ifrån honom. Varför och hur kan gott bli till ont och tvärtom? Är det viktigt att vara medveten om det?

      Lisbeth

      Radera
    4. @Lisbeth Det du skriver är rent trams, men även du behövs.

      Radera
    5. Då vill jag gärna veta VAD det är som jag skriver som är trams, inte bara att det är trams. Det är "man" mig skyldig om även jag behövs.

      Varför och hur kommer det sig att gott kan bli till ont och tvärtom? En "enkel" fråga.

      Lisbeth

      Radera
    6. @Lisbeth Var kommer du själv ifrån och hur kommer det sig?

      Radera
    7. Lisbeth (från Anonym 09:26:00 + 11:14:00)

      "Varför och hur kommer det sig att gott kan bli till ont och tvärtom?"

      Du måste söka svaret själv. Men vill du? Det är inte säkert att du finner det svar som du vill eller hade förväntat dig.

      Radera
  10. Aftonbladets Virtanen tycker att Trump ger de lydande männen sin penis tillbaka.Lite som när Guillou funderade över om bonniga SDare fick ligga..
    Trollandet kostar på, även för gamla flummiga hippisar.

    SvaraRadera
  11. Birger som språkrör..
    ..har inget bäst före datum. Han är bara bäst på totalen, oavsett mätmetod.
    Intellektuell toppkvalitet och hållbar framsynthet präglar Birgers kamp för våra framtida liv. Ett liv i större frihet, jämlikhet och förståelse för varandra, oss själva och vår omgivning. Ett överlevnads tänk, som sträcker sig "längre".
    Språkröret Birger klarar sig säkert galant utan försvarare mot någon obskyr fredagsspya.
    Go On Maestro!
    IQ

    SvaraRadera
  12. Schlaug! Du kan göra ett gästinlägg av det som följer här nedan. Förläng gärna texten om du tycker att det behövs och sätt ditt eget namn under.

    Även våra ledande politiker medger numera att ekonomin är "dopad". Senast igår kväll hade DI rubriken "Världsekonomin är dopad", vilket tydligen någon av våra tidigare finansministrar sagt. Frågan är varför den behöver dopas? Har människor för taskig framtidstro? Cirkulerar pengarna i för låg grad till vanligt folk? Är det naturresursbegränsningar som gör att ekonomin går trögt? Är vi för oinnovativa? Är vi för lata? Är vi för destruktiva? Håller långivande banker och finansiella rävar på och spelar sönder världsekonomin? Är vi för angelägna om att ekonomin hela tiden skall växa?

    SvaraRadera
  13. För en politiker,artist eller journalist i dag ligger det ett gigantiskt nederlag i att aldrig bli utsatt för troll eller näthat.
    Det är ett sätt att bevisa den egna betydelsen.

    SvaraRadera
  14. Willie Nelson är underskattad här i Sverige, inte ett ord om hans största engagemang, det i Farm Aid.

    SvaraRadera
  15. Löfven höll nyss tal och varnade för "sociala klyftor".

    - Åfan! Menar han det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varnar (s) för resultaten av den egna politiken? Den där borgerliga skattenivåer är ledstjärnan? Den där FAS3 heter arbets-träning numera?

      Radera
    2. "-Åfan! Menar han det?" Förmodligen inte? Inte så länge han inte kräver ett socialt protokoll i EU. "Den svenska modellen" är den starkare än EU:s gemensamma politik? Varningarna för vår gemensamma politik finns där. Vi måste hålla fast vid vår modell. Om man lyssnar noga så kan man höra det. Kommer han att kunna pådyvla resten av EU vår modell med kollektivavtal? Eller kommer resterna av vår svenska modell att snart att vara ett minne blott?

      Lisbeth

      Radera
  16. Va, blir vår politiske hjälte behandlad på det viset? Otack är världens lön. Framtiden är antagligen "old-school": back to basics. Finns där en kofta i garderoben: tag fram den igen. Finns där ett par gamla gummistövlar: fram med dem, putsa. Den gamla "ornitolog"-looken med ryggsäck: vart tog den vägen? Snart tillbaka. De hemska sommarkavajerna hängs då tillbaka in i mörkret, och aldrig mera kommer de ses till igen..

    SvaraRadera
  17. Ser att det miljöpartiets politiska underbarn Gustav "Friddo" Fridolin varnar för regeringens beslut som riskerar att bli kontraproduktiva.
    Det verkar inte överdrivet svårt att bli politiskt underbarn i miljöpartiet så Birger Schlaug kunde kanske överväga att bli politisk ålderman?
    Kan det vara så mycket svårare?

    SvaraRadera
  18. Ja tar David Allan Coe hellre än Willie Nelson alla dagar i veckan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår jag, Ben, förstår jag, det är liksom kräkig smak över hela linjen vad gäller dig... Signatur efter porrskådis och pubertal musiksmak.
      Brenda Lee

      Radera
    2. Oj, nu blev jag sårad och lessen.

      Radera
  19. Lisbeth: Jag har gjort annat och inte hunnit kolla ert resonemang om EU till ex. Men nu läser jag till min förvåning att Lisbeth tror att sådana som Birger Schlaug skulle kunna ha ngt emot EU. Det är inte så Lisbeth. Det var just Gahrton som hade det resonemanget. Jag för min del, om du skulle fråga mig, en vanlig kvinnlig före detta mp och numera sosse. jag tycker att mycket av det som man befarade om EU har verkligen blivit så. Vet du vad våra EU-parlamentariker tycker och röstar på där borta. Nej, inte ens nyheter uppdaterar oss om det. De får verka i det tysta ur demokratiskt synpunkt sett. Vi har inte en aning om vad de gör. Det kan man kalla för ett demokratiskt underskott. Sedan att fästing EU håller på att bli verklighet beror på att man inte kan enas. Vissa länder är med för bidragens skull, andra för att de tror på en utopi. När jag började vara mot EU trodde jag på ett överblickbart samhälle, ett samhälle där det är möjligt att påverka. Nu bygger men stort och vi medborgare blir allt mindre, allt mer betydelselösa. Större landsting, till exempel. Snart får du åka till Gävle för strålbehandling om du bor i Gnesta. Nu åker man "bara" till Eskilstuna. Jag läser fortfarande Poldark serien som jag skrivit här om tidigare. Den beskriver engelskt samhälle och utveckling på 1700- och i början av 1800-talet. Jag läser nu den tionde boken av tolv á 500 sidor. Serien beskriver den tidens makthavare och politiker. Det slående är att så är det fortfarande om man ser på Europa nivån, Det är ryggdunkningar, svågerpolitik, mutor, kretsar. Som Bildt skriver på sin blogg, trots att han av sina vänner beskrivs som en snäll person, att han umgås i kretsen av de närmaste, de likasinnade i politiken. Han åker runt och dunkar ryggar, fortfarande på 2000-talet. Oavsett om han är folkvald eller inte har han makt att åka runt och påverka. Nu senast i Berlin flyktingpolitiken i Europa, där han snäser åt Sverige. Alltså karriärister, inte folkvalda. Men tro på mig, rörelsen mot EU kommer att växa! När östutvidgningen blev aktuell i EU, särskilt den som Bildt drev på, så blev många mpare plötsligt väldigt mycket för EU. Nu har det visat sig i samband med Ukraina att östutvidgningen var stormaktspolitik och maktbalanspolitik mer än något annat. Det skapade konflikter i stället för fred. Nu har vi många bidragstagande öststater i EU som inte allas känner för de gemensamma målen. Utopi är det vad det är!Päivi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad känner Päivi till som inte de flesta andra känner till som följt den här bloggen? Birger har ju skrivit hårt kritiskt om EU och vill att MP (nu citerar jag Schlaug) "borde haft kvar optionen att lämna EU i sitt partiprogram, risken att EU kommer att utvecklas till något vi knappast kommer att uppskatta, en sönderfallande union med en valuta som tvingar in länderna i en enfald som kommer att leda till splittring samtidigt som högerkrafter som vi inte ens kan ana kan komma att växa fram i alltmer frustrerade samhällen".
      Skrivet för några år sedan, varför skulle han bytt åsikt? Har du det Birger?

      Radera
    2. Päivi, "Vet du vad våra EU- parlamentariker tycker och röstar på där borta. Nej inte ens nyheter uppdaterar oss om det"
      Nej det gör de inte. Det finns dock en hel del, att titta på från EU parlamentet, för den som gillar och är intresserad av politik. Nu när vi väldigt många har datorer, kan vi ju titta på mycket, när vi kan har tid vill. Viljan att veta mer om vår politik verkar inte vara så stor.
      Det är inte alls säkert, att EU parlamentarikerna säger och röstar som politikerna här hemma. Det har t.om. en del av dem uttryckt. Vi röstar annorlunda.
      Personligen så har jag länge tyckt, att det fokuseras för mycket på vad politikerna säger och tycker här hemma. Inrikespolitik är ju numera utrikespolitik. Obama t.ex. lägger sig nu i vilket val Storbritannien ska göra.

      Jag/du/vi vet väl inte riktigt var Birger står idag? I det program du talar om det nya "Debatt" så sa man något i stil med att c.a. 70? procent, tror att EU inte kommer att finnas kvar. Det finns idag inga alternativ, för de som är mer eller mindre kritiska till bygget. Vi kan se att mycket invandringskritiska partier, står för EU kritiken. Och jag undrar personligen, varför tidigare och nuvarande politiker inte formulerar ett alternativ. I tid... Förmodligen utan att spekulera alltför mycket, så är det åtminstone delvis, för att inte gynna främlingsfientliga krafter. Men det är ju det som man gör, om det inte finns några andra alternativ.
      Anonym skriver om "en sönderfallande valuta" den valutan har inte vi. Inte ännu i alla fall. Måhända är det det som får partier, tidigare EU kritiker, att tycka att vår politik EU:s är ganska okej i alla fall? Gahrton och Lejonborg verkade överens om, att vi ska vara glada över att vi inte är med. För att folket var kloka.

      Det är synd "att stå med byxorna nere" om det skulle bli så att unionen snabbt rasar, om det inte formulerats tydliga alternativ vad händer då? Korthus har ju en tendens att rasa förr eller senare. Löfven har väl börjat signalera sitt missnöje lite nu. "Någon förbannad ordning får det väl vara i en samarbetsunion" Men han syftar ju mest på flyktingkrisen.
      Det är synd att alla, även de som vill tala så lite flyktingar som möjligt och de som inte vill tala om annat, gör att flyktingarna blir dem man pekar på med hela handen. Fast nu börjar alltfler politiker peka på de fattiga EU migranterna. Och allas våra olustkänslor. Titta de sitter och tigger. Som om det fulaste en människa i verklig nöd kan göra, är att be om en slant.

      Lisbeth

      Radera
  20. Den som är gammal l gamet kan kanske sin historia. Minns kanske t ex att vi fick Ukraina att sluta vara en kärnvapenmakt och avrusta. Och att de fick territoriella garantier i utbyte mot detta. Och att det är dags för oss i väst att ta de garantierna på allvar.

    SvaraRadera
  21. Jag vill inte hela tiden fokusera på blogginnehavarens tyckanden! EU frågan är större än så och jag hatar när man försöker höja upp en person till någon form av guru. Här har danska väljare ja riksdagskvinnor/män satt igång en folkrörelse om ut ur EU. Rapporteras i SVDs gästledare i dag 13.3. Deras utgångspunkt är Ønsker vi at blive i EU, eller ønsker vi at træde ud af EU og i stedet lave et andet europæisk samarbejde? Det er befolkningen, der skal træffe det valg. Lycka till ,säger jag och hoppas pånågot liknande här i Sverige. Päivi

    SvaraRadera
    Svar
    1. I sverige har vi redan haft en folkomröstning.

      Radera
    2. "I Sverige har vi redan haft en folkomröstning" Jaha och då är allt hugget i sten? Det talas mycket om Brexit, men mindre om att Danmark ska ha en "mindre" folkomröstning. De är inte rädda för, att kastas ut.
      Vi talar inte ens om att vi är eu medborgare. "De" vill inte att ett eu medlemskap ska ersätta ett danskt. Men varför lyssna på rasister? De pekas av många, ensidigt ut som det?

      De vill ha ett tydligt undantag för euron. "Vi" nöjer oss med att vi "har det" Eller tro oss ha det. "De" vill varken delta för genomförandet eller utarbetandet av EU:s försvarspolitik. Vi gör det. Förmodligen till din stora glädje Ben Dover.

      Bra Päivi! Gurus behöver vi inte. Men jag varken hoppas eller tror att Birger vill vara en sådan. Han kan ju inte rå för att han upphöjs till guru status av en del. Eller till fiende av andra.

      Lisbeth

      Radera
    3. I så fall tycker jag vi ska folkomrösta om vänstertrafik också. Igen. Och alkoholförbudet. Igen.

      Radera
    4. Jag är så besviken på "vänstern" ja alla i debatter med Danmark. De har hittills missat chansen att tala om vår politik. Hatet mot de som man uppfattat/uppfattar som rasister, verkar vara större än viljan, att arbeta mot mer jämställda samhällen. Visst det kommer förslag som sänkta ränteavdrag. Men det förslaget kommer även från EU. Eller rättare sagt som ett skarpt krav. Tillsammans med annat som marknadshyror, fastighetsskatt och annat "smått" och "gott". Gott kan bli till ont eller tvärtom. Löfven får kritik från alla håll. Göran Persson pekas ut som någon som är bättre. Löfven som dålig. Det har även hänt på denna blogg. Persson förstår de gröna bättre? Måhända är det en sanning med viss modifikation.

      Lisbeth

      Radera
    5. Ben Dover, Bättre kan du?

      Radera
  22. Verkar som om "Anonym" tagit över bloggen!

    SvaraRadera
  23. Nej Birger bör inte ses som någon sorts guru (tror inte han skulle gilla att man såg upp till honom som en guru), men om man gillar mycket av det han skriver så ska det inte ligga honom i fatet bara för att han heter Schlaug.

    SvaraRadera
  24. Det där med "bäst-före-datum" är en konstruktion som inte har med verkligheten att göra. Lukta, smaka och känn på Birgers idéer och tankar så vet du att dessa är bra mycket fräschare än dagens långkok som i åratal stått ljummen på spisen. Ilsken hens ogillande handlar nog mer om rädslan för att den kulinariskt uppfriskande chilifrukten ska hoppa ner i grytan konkurrera ut den sönderkokta blomkålen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! om bäst före datum. Det finns många andra politiker som inte borde lägg sig i längre. Det är så att när det gäller miljöfrågro och klimatförändringe så är det faktiskt värre nu än för 34 år sedan. Bevisen hopar sig. Även flyktingströmmarna kommer tidigare än vad jag trodde men jag är senfärdig och sitter inte med de uppgifter som diplomater, hjälporganisationer, FRA och alla de europeiska datasystemen som finns borde ha och haft länge. Jag ser det som att de som har den ekonomiska makten inte vill inse hur alvarligt det är att Företagare vill förstöra sociala välfärds systemet utan att de förstår att det kommer att minska efterfrågan och de själva kraschar. Frågan är finns det lagliga möjligheter att bygga upp en parallell infrastruktor som får pengar att cirkulera där de gör mer nytta. TAnt Barbro

      Radera
  25. Birger plockade bort min helt oförargliga kommentar. Ja, det är din blogg så det är helt ok för mig.

    SvaraRadera
  26. Visst har Sverige haft folkomröstning om att gå med i EU, också om EMU. Nu är det dags att ha om hur vi drar oss ur EU. Birgers längtan efter att anses som guru vet jag inget om. Men många här verkar vara lärjungar. Det blir lite för mycket navelskådande som den här helgen igen. Jag återgår till vardagen och väntar med spänning på allt nytt och omvälvande som händer i politiken. Tyskland och Merkels framtid, Brexit, Löfvens intervju i Agenda i kväll om flyktingpolitiken. Ja, så går livet vidare. Päivi

    SvaraRadera
  27. Päivi, det är ungdomens tur att ta över nu. De är hoppet om en bättre framtid. Hoppas du som är ung? kan få med dig andra unga. Ja det händer mycket nu i politiken. Livet går vidare.

    Lisbeth

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.