lördag 8 mars 2014

"Det moderna Sverige är byggt på värderingen om jämställda och jämlika villkor. Därför bör kvinno­dagen bli en helgdag", ­skriver Miljöpartiets språkrör i SvD. Men bygger verkligen det moderna Sverige på det??

8 kommentarer:

  1. Nej det moderna Sverige blev "modernt" när vi gick med i EU. Innan dess var vi mossiga? Växte det mossa på oss? Nu är vi moderna och anpassade. I den "moderna" anpassade strategin inom EU betonas jämställdhetens bidrag till ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling." Så hur ska ett parti som säger sig välja den EU vänliga linjen förhålla sig till detta. Jo som MP. Ekonomisk tillväxt för vem/vilka. Det märkliga är att klyftorna sägs ha ökat ytterligare mellan kvinnor och män och förmodligen kommer att fortsätta att öka för att man trängs i det som kallas för mitten. Att fler kvinnor får plats i bolagsstyrelser förändrar inte det.

    SvaraRadera
  2. Det är ett jäkla tjat om att Alliansen ökat klyftorna från oppositionens sida. Alliansen hävdar att de har minskat. Vi väljare vem ska vi TRO på? Ska vi ens tro?
    Ökat eller minskat? Om man "bara" för en slags politik dvs. EU:s, borde det inte vara logiskt då, att undra över om EU:s politik minskar eller ökar klyftorna? Borde vi inte samtala om EU:s jämställdhetspolitik? Hur pass modern är den? Vill minnas att en EU kommissionär på besök här, nyligen talade om att vi vet för lite om vår politik. Därför har männen?/man startat medborgardialoger inom EU. När ska politikerna börja föra en vettig dialog med folket kring vår politik? Det är ju EU val snart. Hur ska vi kunna påverka i EU när vi inte ens pratar om EU som vår politik. Har ingen lyssnat på Bildt? Han hörs väl? Ska vi på allvar börja tala om EU först när vi blivit tillräckligt moderna?

    Näää, ju omodernare vi verkar vara desto modernare är vi nog i verkligheten. Ju mer "mossa" som växer på oss desto bättre. Du är modern Birger sträck på dig! Eftertanke får väl räknas som tämligen modernt? Oavsett om man vill modernisera eller gå ut ur EU, så är det viktigt att diskutera vilken jämställdhetspolitik som förs och hur mycket vi kan påverka den. En viktig fråga är t.ex. aborter. Den är viktigare än fler kvinnor i bolagsstyrelser.

    SvaraRadera
  3. http://www.regeringen.se/sb/d/3280/a/19506

    SvaraRadera
  4. Är landet verkligen uppbyggt på jämlikhet? Ser det ut så i vardagen att alla har ungefär lika mycket pengar att röra sig med varje månad? Och om det inte är så, varför berättas detta då om & om & om igen?

    SvaraRadera
  5. Förmodligen för att vi tror på det om det berättas tillräckligt många gånger.

    SvaraRadera
  6. Medborgarlön är bra
    men sämre än kultur.

    SvaraRadera
  7. I en annan del av riket, så råder andra ideal. Här är åtta politiker och partiledare som inte vill kalla sig feminister:

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=5802180

    SvaraRadera
  8. DN "Företag med kvinnor som vd har lägre vinstmarginal"

    Vad kan det bero på?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.