lördag 18 juli 2009

Oh, my God!

Det är inte lätt att vara man, men det var mycket mycket värre när man var ett ämne till man.

Minns, när jag läser Berges kolumn denna vecka, att det var under dessa unga år jag blev intresserad av vetenskap.

7 kommentarer:

  1. Ha! Ja, det finns ingen ände på roligheterna. Och när ska män inse att själva orgasmen bara är en liten del av njutningen? Ytterligare en, för män då, försvårande omständighet är väl då att kvinnor, så väl som män, kan få tekniska orgasmer, alltså "utlösning" utan någon egentlig njutning. Så även om hon har orgasm-symptom, NJUTER hon? För det är väl ändå huvudsaken? Eller?

    SvaraRadera
  2. Apropå Oh my Gud, bikt, EU och ordförandeskap. Den västerländska och kanske speciellt, svenska politiska elitens till synes orubbliga vilja att inte rucka på 8-timmarsdagen, anser jag pekar inåt mot manssamhällets historiska psykologi. Där innerst finns Guds dom i 1:a Mosebok om mannens arbete i sitt anletes svett, och kvinnans barnafödande i smärta. Men tidsskeendets anpassning av den domen mot dagens samhälleliga behov i nutiden, ger med bättre miljö- och stresstänkande, att sju eller sex timmars arbetsdag räcker.

    I Lissabonfördraget vill EU:s styrande inte ha med någon form av religiöst bekräftande samband. Men därigenom får man inte folket med sig, anser jag. För i människans inriktning mot framtiden finns hos de flesta bibelns profetiska ord kvar, om omvälvande händelser vid tidens slut. Så om det finns en allomfattande sanning om vart tidsskeendet ytterst leder, måste även eliten i det sekulära samhället kunna se de tidigare historiska, religiösa sammanhangen. Dessa är intimt sammanvävda med främst den västerländska människan, och hennes roll i samhället. Och den leder mot en ny tillvaro, där Guds rättvisa samverkar i viss mån med lagstyrande samhällens fortsatta förekomst, vid tidens slut, enligt vad jag förstår.

    Man brukar tala om ett EU i två hastigheter, men nu nära tidens slut och ny tids början, anser jag att man främst måste börja tala om ett EU i två riktningar där splittring finns beroende på folkets olika val, om yttersta framtid. Och där verkligt divergerande framtidsmål utkristallerar sig. EU har tagit för lätt på varaktigheten av tillvaron, eftersom det ”nog nödvändighetsvis”, kan bli en fortvaro av skapelsens arbetskrävande liv, och inte bara en tom frånvaro efter döden.

    Men somliga av oss ur det vanliga folket önskar oss istället en framtid i en direktväg mot ett ”paradiso”, där vi är i samklang med naturen. Och där vi använder oss av bästa möjliga naturresursvänliga teknik och satsar på såväl nöjsamma som nyttiga arbeten, för sådant som ger ett hållbart samhälle. Och där välbefinnadet för var och en, men även solidaritet med andra, är det väsentligaste, även om det möjligen bara ger ”nästan optimal”, materiell välfärd. Den nya IT-postmoderniteten kompletterar där förnuftigt och emotionellt, moderniteten i Sverige, Sweden, och i andra länder.

    Dock våra olika karaktärer rent mänskligt sett, är det nog som gör, att alla inte som vi troende, väljer alternativet, med nåd, evangelium, försoning och kärlek. Andra mänskliga karaktärstyper känner mer för att fortsätta på samhällets och nödvändighetens mammonväg, där i tillvarons fortsatta skeende. Det syns innebära ”en omväg” utefter andra ringen i den eviga åttan, med ansvar, hårt arbete i ”inferno”, innan slutligt rättvisare och bättre samhälle, samt möjligen paradis till sist nås. Historiens alla politiska orättvisor måste där tas upp på nytt, för att enskilda människors kamp och lidande ska få en upprättelse. Modernitetens fortsättning i bland annat i det objektivt, logiskt, förståndigt begränsande, kallsinnigt rättviseprövande, i världens modernaste land, Sverige, Schweden, kan anas där. Rätt ska ju vara rätt!?

    Dock i Lissabonfördraget ges dock alla vi medborgare chansen till en direkt påverkan. Allt enligt en EU-text
    på nätet, där det står. ”Genom att samla en miljon människor från olika länder kan medborgarna dessutom för första gången direkt uppmana EU-kommissionen att ta initiativ i frågor som berör dem på EU:s behörighets-områden.”
    ------------------------------------------------

    SvaraRadera
  3. Men Rolf, var detta malplacerade och olustfyllda inlägg nödvändigt just här...

    SvaraRadera
  4. Ja, Anonym. Fast mitt inlägg gällde förstås för det Birger anslående skrev i sin rubrik, "Oh, my Gud! Fort, vi måste bikta oss innan vi dör." Och EU-eliten anser jag med fördel kan bikta sig om ett och annat. Så det fick bli mitt orgasmiska paradisögonblick.

    SvaraRadera
  5. Vetenskapen har många ingångar.Frågan är om du som tror på klimatkatastrofer inte haft fel ingång.

    SvaraRadera
  6. Rolf Ahlqvists avslutning ger en koppling till denna adress:

    www.eliant.eu

    Klicka svensk flagga och så vidare.
    Tack för ditt stöd!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.