Än är det långt kvar tills dess en presidentkandidat från en såväl radikal som konservativ utvecklingsväg ges möjlighet att ta reell kamp mot de två stora, byråkratiserade och gjutna, partiernas kandidater i USA.
Men inom ramen för vad amerikanska medborgare tål finns trots allt alternativ.
torsdag 5 juni 2008
11 kommentarer:
KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.
LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.
MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.
VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.
DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ganska "cheesy", men om det är något som funkar i USA så är det väl det. Tänkte på en sak, kontentan med videon är jämnställdhet och likvärdighet. Också kristen halelulja musik i bakgrunden. Det känns som hon satsar på en relativt smal grupp (om man ska vinna), svarta som är religösa och inte kan tänka sig att rösta på Obama(inte så många alltså). Jag tycker inte hon utifrån videon verkar särskilt "grön". Men hennes politik kanske talar mer om det än denna reklam-jippo-video.
SvaraRaderaTyvärr är det gröna telegramliknande budskapet inlindat i en religiös, d.v.s. vidskeplig, sångtext, vilket gör kandidaten betydligt mindre trovärdig.
SvaraRaderaIstället behövs "grönt" förnuft och humanistisk klokskap för att verkligen förändra den amerikanska politiken. Tomtar och troll har fått rumstera där alldeles för länge.
Per L
Även tillväxtkramandet är en yttring av den materialistiska vidskepligheten, vars tempel kan stavas "varuhuspalats".
SvaraRaderaSvar till Anonym 13:39
SvaraRaderaVar du glad för "tillväxtkramandet". Utan det hade du inte kunnat skriva på Schlaugs blogg.
Jag ser hellre den här kandidaten för posten.
SvaraRaderahttp://video.google.com/videoplay?docid=3075069510252607038&q=pdxjustice+nader&ei=r9dHSMqSD5DuiwKO1cXHDA&hl=en
Med en sådan kandidat tror jag inte så många skulle erfara "den stora besvikelsen".
Man kan inte döma henne efter en enda video, Birger har ju lagt ut andra tidigare som speglar det gröna budsdkapet på ett lite annat sätt. Ändå: bra för att vara amerikanskt!
SvaraRaderaSara
Till Anonym 13:56
SvaraRaderaDet har du nog rätt i.
Å andra sidan: Utan högteknologin, hade samhället varit ett annat. Kanske ett bondesamhälle, där vi hade närhet till varandra i byarna.
Det där med levnadsstandard är ju ett relativt begrepp.
Anonym 13:39
Svar till Anonym 17:24
SvaraRaderaDet där med närhet till varandra i bondbyarna är en skröna. Den närheten var många gånger ett helvete, ett kontrollsamhälle. Flera av mina anor har berättat vilken frihet de upplevde då de fick flytta till stan. Städernas tillväxt, ja hela tillväxtsamhället är faktiskt ingen tillfällighet. Alltsammans är ett uttryck för människors längtan och frihet, detta visas inte minst i dag i t ex Indien och Kina där de breda massorna äntligen nu får möjlighet att skapa sig rikare liv.
Det sägs, att det inte är likgiltigt, hur mycket en stad bör tillåtas växa, innan kurvan för asocialitet blir allt för olidlig. Det lär finnas forskning i ämnet. Kallas det möjligen
SvaraRaderasocialantropologi?
Anonym 13:39
Tack för kommentarer!
SvaraRaderaPer L: Jo, ur ett svenskt perspektiv kan det tyckas som om trovärdigheten sjunker, men knappst ur ett amerikanskt. Låten är dessutom mer än religion, den är en del av folkmusiken. Elvis gjorde förresten en version som är mangifik, han gillade ju den där typen av musik, liksom blues.
Wilhelm: Jodå, jag kan hålla med dig, men nader är som Gillberg i Sverige, svår att ha i ett parti, ensamvarg.
Sara: Så är det.
Kloker: Byarna hade sina sidor, städerna har sina.
Har ni hört talas om Ron Paul?
SvaraRaderahttp://www.youtube.com/watch?v=G7d_e9lrcZ8