onsdag 4 juni 2008

Och Obama bygger upp Den Stora Besvikelsen medan Visby visar vägen...

Det står någon sorts vuxen karl och leker med en radiostyrd båt, lite längre in i viken. Lommen och hägern har flytt.

Det är tidig morgon. Vid vår lilla brygga är det lugnt. De två vackra, smidiga, snokarna vakar och flyttar sig försiktigt när vi kommer ner. De tycks veta att vi inte vill dem något illa.

Och varför skulle vi det: viken, ja hela fjärden, är inte vår, inte människors, utan lommens, hägerns, doppingens och snokens. Vi besöker deras land.

Bläddrar i DN och SvD, efter morgondoppet. Finner att jag för en gång skull håller med en ledare i DN. Den handlar om en "bisarr affärsidé" från Visby. Det lustiga faktum att människan är en biologisk, social och kulturell varelse - inte bara en ekonomisk varelse - tas på allvar vid högskolan på ön. Högskolans uppdrag bör inte, hur mycket än politiker som Leijonborg och andra vurmar för det, bli en industri för produktion av spelpjäser fostrade för en flyktig arbetsmarknad.

Funderar en stund över Obamas seger. Tror att han lagt grund till Den Stora Besvikelsen. Nya, unga väljare tror förmodligen på Den Stora Förändringen, i vilken de bygger in alla sina egna drömmar och föreställningar. Å andra sidan lär republikanerna vinna presidentvalet, tyvärr. USA är nog sådant, trots allt.



7 kommentarer:

  1. Åh, så härligt Birger målar, man riktigt känner doften från sjön Tisnaren, gränsen mellan Svears och Götars länder. Ja, så intensivt ser man denna härlighet framför sig, att man för en stund glömmer doften av bilar och het asfaltsgata utanför köksfönstret.
    Men bortom stadsranden väntar kolonilotten. Även den en stor lycka!

    I Amerikat, Birger, kan väl Obama mycket väl segra, eftersom han kan mobilisera nya väljarskaror, dvs slaveriets ättlingar.

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  2. Har funderat i samma banor när det gäller Obama, han har verkligen krattat för besvikelser genom att vara så otydlig, och ibland med sakpolitik som inte alls fyller kravet på den förändring han talar om. Förändringen bygger mer på hudfärg än på politiskt innehåll, och det räcker inte i längden!
    Lasse

    SvaraRadera
  3. Är det någon som kan förklara varför man alltid och i alla sammanhang framhåller att Ovama är svart? Han har ju en svart far och en vit mor. Följaktligen är han inte svart.

    SvaraRadera
  4. Birger vi tycker du ska lägga upp dina trädgårdsprodukter på www.hyrahyra.se och göra miljön en tjänst. Grannen sneglar och önskar han hade samma sjysta maskiner som dig, istället bilar han för att hyra... aj aj

    SvaraRadera
  5. Anonym som tycker att jag ska lägga upp maskiner på en hyrsajt vill göra reklam förstår jag. Men någon större kunskap om vilka maskiner jag har, tycks personen i frågan inte ha. Dessutom är grannen en kvinna.

    SvaraRadera
  6. Obama can,t you tell Obama can,t you tell. If you wants my love will you ring my bell.(Orginal är "O mama can,t you tell" med Lili och Sussi.) :)

    SvaraRadera
  7. Gröna Tankar: Jo, kanske kan han segra, men besvikelsen kommer ändå som ett brev på posten. Hans senaste debattutspel imponerar inte: talet om iran och Israel var närmast pinsamt häromdagen. Mer Israelvänligt än Bush, hårdare Iranangrepp än republikanen... Svensk media ligger lågt...

    Peo: Visst är det märkligt!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.