tisdag 8 december 2015

Anna Kinberg Batra har kommit till insikt

För några år sedan debatterade jag tillväxt och livskvalitet med Anna Kinberg Batra, som just, som karriärsteg, hävdat att stockholmare är smartare än lantisar. 

Hon övertygade mig inte om detta. Anna, den genuina 08:an, berättade nämligen upprepade gånger att hon fått allt svårare att hitta semesterplatser på jorden där den ständigt ringande mobilen inte har täckning. Vilket krävs om man skall kunna stressa ner...

Som icke fullt så smart landsortsbo - det är ju på "landsorten" vi utanför Stockholm bor enligt nollåttorna - hade jag redan för länge sedan kommit på att man kan stänga av mobilen, ofta med en tryckning på en liten knapp. Vilket jag upplyste Anna om. 


Till min oförställda glädje har jag nu uppfattat att Anna fattat galoppen! 

I SvD kan jag läsa att hon meddelat följande: "Ibland är det skönt att stänga av alla telefoner, och bara springa ut i skogen en stund...".

Lysande. Nu slipper hon belasta klimatet med att flyga till udda öar i Stilla Havet för att slippa ringandet från mobilen. Alla kan vi göra en liten insats för klimatet. Anna har upptäckt avstängningsknappen på sin mobil. Heja, Anna! Ur moderat perspektiv är det väl nästan att vara en klimathjälte.

PS! 
Vår debatt hölls  med anledning av nytryckning av Den rastlösa välfärdsmänniskan, skriven 1969 av vice partiledaren för Moderaterna, tillika rektorn på Hadelshögskolan, Staffan Burenstam Linder. Debatten avslöjade att jag gillade boken, medan Kinberg Batra var skeptisk. Boken är en svidande kritik av det författaren kallar tillväxtmani och tillväxtjaktens ekonomiska slaveri.

62 kommentarer:

 1. Ja, det är ju bra att hon har hittat knappen på mobiltelefonen, men det besvarar inte frågan om vad vi ska ha partiet till, och den frågan är lite viktigare.
  Efter flyktingkaoset ifrågasatte många vad (mp) ska vara bra för, men en ännu större elefant med 23% väljare är ju faktiskt (m), som ju nu måste sägas sakna politiskt program. Det kommer inte direkt ut så mycket heller.
  När Löfven blev vald tänkte man "hmm, inte briljant, men han har två år att få ur sig ett program och en linje". Det kom ingenting, och arbetet med att forma politiken startade när de hade vunnit valet, om de nu vann valet. Det blev inget vidare, minst sagt. Nu har vi en opposition, eller vad den nu ska kallas, där moderaterna är störst och inte kommer med något som helst program eller inriktning för de kommande åren. Lite märkligt och skrämmande. De räknar med att vinna valet på svag konkurrens kanske? Med (s) som räknar med samma scenario kan det ju bli en rätt trög debatt.

  SvaraRadera
 2. Här pratar vi kompetensutveckling i den högre skolan, inte utan att man blir imponerad av AKB. Det finns hopp även för 08:or. Bara att hoppas att hon inte springer vilse i spenaten.

  SvaraRadera
 3. Man blir lite häpen när Schlaug går ut och försvarar bonn-läpparna, dvs obildade, outbildade och arbetslösa lantisar utanför städerna som inte får ligga mot 08:ornas bevisade överlägsenhet.Tydligen händer det mycket inom miljörörelsen nu när man gläds åt att andra hittat avstängningsknappen...

  SvaraRadera
 4. Jag har en avstängningsknapp för folk som snackar goja och modigt undertecknar sig "Anonym".

  Fred Lane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, ha, ha det verkar vara lite dåligt med den avstängningsknappen. Så som du tjatar om anonyma inlägg ;)

   Lisbeth

   Radera
  2. Lisbeth: Ven har sagt att det är en engångsknapp?

   Fred Lane

   Radera
  3. Nej det går att knäppa av och på mobilen. Speciellt för dem som retar sig på anonyma inlägg. Det kan ju ha kommit ett till ;)

   Lisbeth

   Radera
  4. Jag ska köpa en dyr avstängningsknapp som stänger av den modige Fred Lanes tjat om anonyma.

   Radera
  5. Lisbeth: Att tjafsa med anonyma är som att slåss med skuggor. De kan slänga ur sig vilka dumheter som helst utan att nånsin behöva stå för dom. De halvanonyma är det något lättare att umgås med.

   Fred Lane

   Radera
  6. När behöver den modige greengrass stå för sina dumheter i stället för att komma med förtäckta hot mot utsatta stackars anonyma?
   Mitt tips är att anlita Researchgruppen så du får hjälp att ställa anonyma till svars!

   Radera
 5. Hmm... Bra att AKB hittat till skogen? Ja det är väl bättre än att hon gör som Reinfeldt flyger över den... Men betänk om hon möter t.ex. Schlaug. Om det var en s.k. virkesskog de befann sig i... "En del" kallar skog för virke och djur för mat, ja även god föda åt människor. Som om vi fortfarande är djur... Trots att skogen främst, borde betecknas som djurens och annan växtlighets hem och deras jaktmark på föda. Och vi som dess gäster. Vi beter oss som skogens och planetens härskare. Skär av möjligheter för djur och växter att sprida sig. I sann nybyggaranda. Det låter så gott och fint. Men inte alla nöjer sig med att vara goda förvaltare och restaurerar gamla hus för att bevara dem för eftervärlden.

  Tänk om dessa tu möttes och AKB fick en föreläsning av en mycket kunnig och påläst Schlaug. Skulle hon åter vilja gå på sin förre partiledares linje? Här finns det plats, öppna era hjärtan, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Ja men för vem vilka? För djuren? för "virket"? Hoppas att AKB och andra moderater håller sig borta från skogen. För där finns många miljöpartister och de skapar lätt oheliga allianser, med bland annat M. Och det är dåligt för samhällsklimatet. Det finns nämligen ett parti som heter SD och det växter fortare än skogen. För allas vår överlevnad på sikt så bör skogen inte ses som vår nya tillväxtmotor eller som endast virke. Varje träd bör ses som en egen individ och varje djur likaså. Men de flesta har svårt för det, de ser hellre kollektivet... ;)Eller kanske skådar de den egna naveln? Personligen vill jag se individen. Oavsett om det är ett träd, ett djur en människa eller den sällsynta ädelmetallen i bland annat mobilen. Reklam om att byta mobil varje år är en styggelse. Minns jag helt fel? skrev du inte för inte alltför länge sedan, att vi behöver tala mer miljö och lite mindre klimat Birger? Talade med en vän igår som flyttat norrut. Som blir kallad "henne denne Stockholmaren" av befolkningen i byn. Hen märker av skogsskövlingen. Ingen TV har hon numera ingen data. Varpå hon fick besök av en kontrollant. Som sa sig inte kunna klara sig utan sin padda. Ibland ÄR Stockholmare smartare än lantisar:)

  Ang. mobilen bra att kunna låta den vara avstängd. Men som sagt möter AKB miljöpartister i skogen, så är risken stor att hon inte låter den vara avstängd länge. Ivern att se skogen som potentiellt nybygge kan bli för stor. Gick förresten en skogsrunda med bl.a. en känd miljöpartist, för att vi skulle utvärdera "skogens gröna guld" och hen tittade inte upp från mobilen. Har väl sällan hört en mobil ringa så mycket. Samt bevittnat en klenare vilja till att stänga av den.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska 40-talister klankar på de få kvinnor som vågar bry sig.
   Anna och även Anne har fått mycket spott och spe på denna blogg av rundhyllta omedvetna kvinnoförtryckare.
   Där jag växte upp hade kvinnan en självklar stark och hedervärd ställning.
   Då är det inte gentlemäns manéer jag vill lyfta, utan insikten om kvinnans faktiska värde för allas vår fortsatta tillvaro.
   Inte ens i någon byggbarack har jag hört detta kvinnoförnekande.

   Såklart Stockholmare är smartare än oss lantisar - på medianen. Om inte, är det ju ingen mening med högskolor, DN och SVD, kulturyttringar etc.
   Allt det där som vi lantisar verkar klara oss utan - på medianen.
   Intelligens kan utvecklas, såklart, och påverkar starkt vår upplevda livslycka.
   Varför måste sanning förtigas när den kan göra lite ont. Precis som med kvinnans faktiska absoluta värde.
   /Slottsträdgårdsmästare Aran

   Radera
 6. Vi kan alltså konstatera att lika rätt som "lantisarna" har då de innan Batra kommit till insikt om att det går att stänga av mobilen etc, lika j-a fel har de då de i större utsträckning än stadsborna röstar på SD istället för MP eller M?

  Landsbygden lider alltså av nån slags selektiv smarthet, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lantisar bör vandra omkring i skogen och lyssna på fågelkvittret och lämna det stora tänkandet till de stora tänkarna på Södermalm.Det blir bäst så.

   Radera
  2. Precis. Då kan ju vargarna äta sig mätta också, det ligger ju i linje med den där rovdjurspolitiken de hittat på på Södermalm det också.

   Radera
  3. Kan man som varg vara helt säker på att den dumhet man då sätter i sig inte smittar?

   Radera
  4. Så slotträdgårdmästare Aran har inte observerat kritisk analys, ibland med ironisk klo, av Jimmie Åkesson, Ingvar Carlsson, Göran Persson, Jan Björklund, Gustav Fridolin och Stefan Löfven?
   Torpträdgårdsmästare Munthe

   Radera
  5. Oj, oj, oj, här finns en spänstigt intellektuell debatt...:-) (Eftersom några av bloggens läsare tycks sakna humor så är det väl bäst att förtydliga med att denna kommentar var ironisk).

   Radera
  6. Så Schlaug är både spänstig,intellektuell och ironisk samtidigt?
   Och det på en vanlig tisdag...

   Radera
  7. Ben Dover, procentuellt må lantisarna rösta mer för SD. Men 20 procent i Sorsele är ju ungefär vad som bor i en uppgång på Södermalm. Så antalsmässigt är nog skaran av SDfan minst lika stor i städer som på landsbygden. Men visst i kommunalval spelar det ju roll men i riksdagen är ju en röst alltid en röst.
   Sen om SD nödvändigtvis är fel får du själv värdera.

   Radera
  8. Ben Dover, procentuellt må lantisarna rösta mer för SD. Men 20 procent i Sorsele är ju ungefär vad som bor i en uppgång på Södermalm. Så antalsmässigt är nog skaran av SDfan minst lika stor i städer som på landsbygden. Men visst i kommunalval spelar det ju roll men i riksdagen är ju en röst alltid en röst.
   Sen om SD nödvändigtvis är fel får du själv värdera.

   Radera
  9. Björn Johansson
   Alla vet att lantisar är SD:are och en massa annat negativt.Det finns statestik på det.

   Radera
  10. Så berätta var denna statistik finns. Mer än att Södermalm har 1,6% SD röstare och Bjuv 20. Men antalsmässigt kanske detsamma. Och isåfall är ju det endast ett lokalt bekymmer. Exempel ovan var tagna ur luften men har du räknat på det?
   Och vad skulle vara mer negativt med lantisarna? Att de exempelvis föder oss stadsbor kanske?

   Radera
  11. Schlaug förbjuder ju uttryckligen länkar men googla statistik SD vetenskap Aftonbladet forskare Anders Lindberg Henrik Arnstad så hittar du vad du behöver.

   Radera
  12. Att man i större utsträckning röstar SD på landsbygden är ett faktum. Sen kan man givetvis ta till diverse kullerbyttor som att landsbygdsbefolkningen är liten och att det i absoluta tal därför inte blir nån jättegrej, men det ändrar inte faktum.

   Om hr Schlaug nu tycker att debatten inte är intellektuell och spänstig så kan han ju alltid meditera över det gamla ordstävet "Som man ropar får man svar".

   Radera
  13. Man kan i alla fall inte anklaga regeringen för att sakna humor. Den må vara den konstigaste vi har haft på ett bra tag, men roar oss, det gör den.
   Hur är det nu, ska öresundsbron kunna stängas av? Eller ska kanske Lagrådet placeras på bron och lite demonstrativt köras över?

   Uppenbart blev det lite för jobbigt för Ygeman att 24 timmar efter han klargjort att regeringen skulle gå vidare med lagförslaget göra helt om, och då hittar man ju lämpligtvis en miljöpartist att skicka fram med det glada budskapet istället.

   Världsklass.

   Radera
  14. Regeringen, och då menar jag alla delar, har inte en susning om vad de ska göra.Inte en enda endaste susning.
   Två steg fram och två steg bak, sen trippar man lite åt vänster och så lite åt höger.Såg journalisterna vad jag gjorde nu?Får jag bra opinion på det?

   Men någon plan har man inte.

   Radera
  15. Ben,nja,men kommentarerna var ju ganska kul. Höll väl samma nivå av spänst och intellektuell höjd som mitt blogginlägg.

   Radera
 7. Tystnad är en underskattad vän. Även den smarta eliten mår tydligen bra av att rensa hjärnan någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska 40-talister klankar på de få kvinnor som vågar bry sig.
   Anna och även Anne har fått mycket spott och spe på denna blogg av rundhyllta omedvetna kvinnoförtryckare.
   Där jag växte upp hade kvinnan en självklar stark och hedervärd ställning.
   Då är det inte gentlemäns manéer jag vill lyfta, utan insikten om kvinnans faktiska värde för allas vår fortsatta tillvaro.
   Inte ens i någon byggbarack har jag hört detta kvinnoförnekande.

   Såklart Stockholmare är smartare än oss lantisar - på medianen. Om inte, är det ju ingen mening med högskolor, DN och SVD, kulturyttringar etc.
   Allt det där som vi lantisar verkar klara oss utan - på medianen.
   Intelligens kan utvecklas, såklart, och påverkar starkt vår upplevda livslycka.
   Varför måste sanning förtigas när den kan göra lite ont. Precis som med kvinnans faktiska absoluta värde.
   /Slottsträdgårdsmästare Aran

   Radera
  2. Så slottträdgårdmästare Aran har inte observerat kritisk analys, ibland med ironisk klo, av Jimmie Åkesson, Ingvar Carlsson, Göran Persson, Jan Björklund, Gustav Fridolin och Stefan Löfven?
   Torpträdgårdsmästare Munthe

   Radera
  3. All tillgänglig statistik för det svenska samhällena, samlad i storstäders betongvalv, talar för att Aran nu har uttryckt sig könsneutralt och i allra högsta grad relevant för den ännu rådande mansdominerade livsstilen.
   Aran

   Radera
  4. Har Aran en länk till den statistiken?

   Radera
  5. Aran är länkad till den statistiken genom sin egen "IRL".
   Det är den mest tillitsfulla länk man kan erhålla.
   Länken till den fulla sanningen är inte bara att klicka på.
   Anonym, lycka till!
   Aran

   Radera
  6. Aran
   Tack för den sanningen.Själv är jag länkad till Universum IRL.
   Det går inte heller av för hackor.

   Radera
 8. Åhej å hå nu är snart alla emot regeringens krav på att få stänga Öresundsbron.Blir SD sista hoppet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När SD går emot regeringen har den nog satt sin sista potatis.

   Radera
  2. Haha miljöpartiet meddelar att regeringen drar tillbaks sitt förslag.Än finns det potatisar kvar att sätta.

   Radera
 9. Som för närvarande kvinna, lyssnar jag hellre på t.ex. en kvinnlig Imam som förespråkar gen jihad (genus perspektivet) än på Annie Lööf och Anna Kinberg Batra. Som talar om fler kvinnor i bolagsstyrelser. Inom skogsnäring t.ex.

  Ang insikten om kvinnans faktiska värde, för allas vår fortsatta tillvaro, så hittar vi inte värdet i personligheter, kvinnor, som lyfter fram den rationella handlingskraftiga manliga kraften (energin). De verkar t.ex. helt sakna medvetenhet om religionernas betydelse, för vår fortsatta utveckling. Även om jag starkt ogillar genusfeminism, så inser jag att Löfven och Batra, "aldrig" kommer att utmana patriarkatet. De kommer t.ex. "aldrig" att verkligen se förorten. Inte de gröna eller vänstern heller. Och kvar blir SD... Som inte direkt förespråkar kvinnors rättigheter. Sorgligt! Men sant!
  Det trots att problem funnits i många år. På en del låter det som det inte funnits några integrationsproblem. Som om inte delar av vårt land är rena analfabeterna i kvinnors rättigheter. Som om förorterna fungerar bra.

  Ogillar genusfeminism den har gått för långt. Men den behövs i lagom dos för att rycka undan makten från patriarkatet och ge verkligt utrymme för kvinnor. "Inte ens i en byggbarack har jag hört detta kvinnoförnekande" som dessa borgerliga damer ägnar sig åt... Vinst till byggherrar t.ex. Och till herrar (stora bolag) inom välfärden som köper upp kvinnors slit. På vilket sätt visar dessa två partiledare, att de bryr sig om andra kvinnor och att de inte skådar sin egen navel? Är navelskådare. Och sin egen lön...

  Så nej tack! gör inte dessa två kvinnliga partiledare, till någon slags kvinnlig arketyp, som vi bör bevara. Elin Wägner t.ex. är däremot är en slags urmoder och personligen så tror jag, (kan inte veta) att hon hållit med mig i mitt resonemang kring skogen och djuren. Ja kring religioner också. Fram för de reformerande krafterna. Och bort med bromsklossar som säger att de inte behövs. 40-talister år inte så nytänkande som de tycks tro. De erkänner i alla fall ibland, att de varit en stor del av problemen, till det försämrade klimat de ofta talar om. Bra till viss del. Allt gammalt är inte mossigt. Fast kanske inte alltid så nytänkande heller.

  Naturligtvis handlar smarthet inte om man bor på landet eller i stan. "Intelligens kan utvecklas så klart" precis! "Kanske" kan vetenskapen hjälpa oss med att utreda, vad som är biologiska och vad som är sociala skillnader mellan de båda könen i framtiden. Och "kanske" bör vi lyssna till genus Jihad. Och försöka stötta och hjälpa till i arbetet. Så gott vi kan. För skogen har blivit skrämmande för många. Kan vara direkt livsfarligt att stänga av mobilen. Terrorism kvinnoföraktet är starkt. Ensamhet och utanförskapet likaså hos "svenskar" och invandrare. Skogen som ska vara trygg och ge livskvalitet har blivit väldigt otrygg för främst kvinnor. Så behåll mobilen på Batra! Radikaliserade krafter är inget att leka med.

  Anna och även Annie har valt ett yrke där de måste tåla att kritiskt granskas. I sak och inte i första hand som person. Det finns kvinnor och män som inte anser att de representerar alla kvinnor. Är en av dem.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Suck! Får väl avsluta här. Eftersom Schlaug ironiserar över "spänstiga intellektuella debatter" Karln verkar ju själv helt sakna humor :) För egen del så uppfattade jag att dagens inlägg var ironiskt :) Och jag "tror" att du tycker många av oss som försöker utveckla saker är ganska så dumma i huvudet. Saknar klass. Ironi är förresten överskattat inte bra för konstruktivt samhällsbyggande.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbeth, min kommentar låg under tråden som handlade om lantisar och nollåttor och vargar som skall käka upp lantisar på order från Södermalm.

   Radera
  2. Nu tror jag Birger Schlaug börjar kantra åt det konspirationsteoretiska.
   Är det foliehatt på som gäller på gamla dar?

   Radera
  3. Ang. att kantra åt det konspirationsteoretiska. Att bli kallad för foliehatt, behöver på sikt inte visa sig vara dåligt. Utan kan vara en ära. På med foliehatten anonym! Du är väl medveten om att om man okritiskt tuggar i sig allt som sägs, så bevarar man konspirationsteorier dvs. gamla fiktioner och illusioner. T.ex. kring lantisar, nollåttor, Södermalm och vargar. Det var väl en spänstig intellektuell debatt. En sann sådan. Käkar vargar inte upp lantisar på order från Södermalm? Det trodde jag var vetenskapligt fastslaget ha, ha
   Riktigt kul! Hade fel du har ju humor Birger Schlaug!

   Lisbeth

   Radera
  4. Lisbeth
   Naturligvis nekar jag vare sig dig eller Birger Schlaug nöjet att bära foliehatt om det är det ni verkligen vill.
   Förklara bara en sak är ni hyggliga.Skickar Södermalm sina order till vargarna med radiovågor eller chemtrails?

   Radera
 11. Ja, jag fattar! Detta var lite mp smicker till AKB för att hon inte vågade hela vägen med ID-kontroller och om att stänga bron i krisläge! Oj, vad jag är trött på dessa miljöpartister! Ena stunden är man med och gör ÖVERENSKOMMELSER i regeringen och andra stunden är det igen kniven i ryggen som nu från Annika Hirvonen. Man är helt enkelt inte mogen ännu utan fjortis som parti.
  Att moderaterna svängde är också märkligt. Samtidigt som de vill avvisa asylsökande vid gränsen så skall vi inte ha gränskontroller. Mycket konstigt. Men det är väl näringslivet som tvingade högern att tycka detta om Öresundsbron. Affärerna skall fortsätta. Nu stänger man bron vid dåligt väder. Varför inte vid krisläge? Olyckligt att s backar men de ville inte driva genom förslaget med hjälp av SD. Jaha, hur blir det nu med KDs trasitläger i Malmö?
  När börjar alliansen att ta ansvar? Päivi R

  SvaraRadera
  Svar
  1. När börjar någon ta ansvar?

   Radera
  2. Ansvar för helhet brukar man normalt kunna ta efter ca 25 års ålder.
   I tonåren kallade jag det för humor, när jag trampade i klaveret.
   Det är inte trovärdigt att så ursäkta sig som 65 plus.
   Aran, 25 plus

   Radera
  3. Vad i allsin dar har detta med dagens blogginlägg att göra? Schlaug är för övrigt inte medlem i något parti så varför kommenteras vad miljöpartister tycker och tänker och handlar? Och: humor verkar inte vara alla kommentatorers främsta gren, som sagt.

   Radera
  4. Men men men Miljöpartiet ÄR ju stor humor!

   Radera
  5. Päivi R, Lyssnade till Per Bolund och S. Per Bolund verkar vilja ta ansvar för Svea rike och uppdragsgivarna enligt grundlagen dvs. folket. Han sätter då inte heller den ekonomiska tillväxten och jobben först. Utan navigerar med kompass. Att M sätter tillväxten och jobben först det vet vi. Men då ska de inte heller klaga på regeringen och att de inte tar flyktingströmmen och problem på allvar. Uppfattar det inte som att S eller MP:s partitopp backar. De har det inte lätt i regeringsställning nu. Hur de än väljer att göra, blir det inte bra. Partitoppen MP och S vill säkert både behålla makten och ta ansvar, men gräsrötterna inom partierna protesterar.
   Det är otäckt om bron inte får stängas vid ett verkligt krisläge. Om man i all hast då, måste sammankalla partierna. Kallas inte det för dålig framförhållning? Med det inte sagt att det är bra att stänga broar. Men det kan vara nödvändigt. Asylrätten har de för länge sedan urholkat med diverse beslut. Man kan inte bevara något som snart inte finns. Då måste säkerheten gå först? Att värna folket och dem som under stor möda tagit sig hit för att få vårt beskydd, kan väl ändå inte vara helt fel?

   Vi bör inte ha ett för stort hopp om Alliansen Päivi? "När börjar alliansen att ta ansvar"

   Lisbeth

   Radera
 12. Har man asperger så förstår man inte ironi utan tar allt bokstavligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man bara är lite förkyld då?

   Radera
 13. VARFÖR sitter så många stirrandes som zombier in ett "parallellt teknik-universum" med sådan hängivenhet att vissa skolor tydligen efterlyser totalt mobil-förbud? Det beror på att Sverige är ett Vattumans-land (även länder sägs "vara ett zodiak-tecken", likadant med städer). Andra intressanta saker i det blågula Vattumans-landet: extrema uppfattningar om det mesta, i framkant när det gäller datorer, radikala politiska inslag som t ex feminism har oerhörd makt & så förstås den så berömda MESSIANISMEN (den som för närvarande dock har stött mot ett tungt, massivt föremål kallat "verkligheten")..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde nämna "uppfinneriet", var annars än i Vattumännens land skulle genialt enkla uppfinningar som "blixtlåset" kunna göras..?

   Radera
  2. Verkligheten är att 60 miljoner är på flykt. Människor som inget annat vill att att starta om. Verkligheten blir den att vi snart kan tala om en miljard flyktingar, som följd av klimatförändringar (oavsett om dessa är följd av koldioxid eller inte). Verkligheten är att den tid vi levt i är en parentes, som alla tider är. Verkligheten är den att den som gör att vi måste tänka om helt och hållet. Verklighetsflyende är de som tror på att det gamla kan behållas. Det är nog de som tror sig kasta "verkligheten" i ansiktet på de som begriper hur världen ser ut själva inte lever i verkligheten utan i en saga.

   Radera
  3. Vi måste kasta ut det gamla och återgå till ett ekologiskt hållbart jordbrukarsamhälle annars går det åt helvete.Kan Åsa förhandla fram det i Paris?

   Radera
  4. En Vattuman möter zodiak-Skorpionen:

   Skorpionen: -Så du tänker importera halva klotet?
   Vattumannen: -Visst går det bara viljan finns..
   Skorpionen: -Din naivitet är häpnadsväckande!
   Vattumannen: -Om verkligheten visar sig blundar jag!

   Radera
 14. Verkligheten visade sig och Vattumannen blundade. Plötsligt rann bägaren över.

  SvaraRadera
 15. Nu läser jag att Annika Hirvonen, vice ordförande för justitieutskottet och mpare skall föda barn och att Mats Pertoft tar över. Jag undrar om Mats skulle ha blivit så glad åt att få försvara Öresundsbrons öppethållande oavsett krisläge. Jag trodde ju inte att mp var så för öppna trafikleder för bilar! Men det går att läsa att gränskontrollerna skall fortsätta att införas. Det sade inte Hirvonen något om. Jag tror på gränskontroller och önskar också att liberalerna åtminstone är med i regeringen. Det går inte att lita på mp. Partiet får diskuteras av dem som inte längre är med, eller aldrig varit. Det är inte en privat lekstuga ni har utan en viktig roll i regeringen som ni inte hanterar så bra. Nej, mig veterligen är inte Birger med i något parti just nu men vill gärna framstå som den tongivande utåt ändå. Aspergers är ett funktionshinder som man har börjat använda som skällsord när man inte längre får säga jävla-cp. Visst förstår personer med Aspergers humor. Det är en myt att de inte gör. Något som ironiskt nog serien Bron fortplantar. Päivi R.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligvis tycker det gamla språkröret att det gamla språkröret har något att säga även om hen inte är med i partiet längre.Eller kanske just för att hen inte är med i partiet längre?
   Frågan är väl om någon i partiet lyssnar?

   Radera
 16. :-) Uppvaknande kan sannerligen komma plötsligt. Får man föreslå att du ger henne en flora som hon kan ta med sig ut i skogen? Då kan hon kanske känna mer enhet med naturen? Kanske en bok om meditation dessutom, för meditation läker dessutom hjärnan, vilket hon tycks behöva eftersom stress skadar hjärnan. Meditation är bra för den tolerans man kan behöva ha mot människor som är på väg till nya höjder i medvetande-nivå.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.