lördag 11 juni 2011

F´låt Björklund....

Det är inte så lätt att hålla reda på FP-ledare visade det sig...
I gårdagens Nyhetspanel i Gomorron Sverige (SVT) så hävdade jag att Lars Leijonborg gett Håkan Juholt ett rejält stöd efter det att sossarna vimsat runt en del i frågan om JAS-Gripen till Libyen.

Efter regeringens uppgörelse med S och MP hävdade nämligen FP:s partiledare ilsket att uppgörelsen var en eftergift för att rädda ansiktet på Håkan Juholt. 

Det vill säga: Håkan Juholt hade faktiskt påverkat genom att låsa upp sig på tidigt stadium... Hade han inte sagt det han sa 1:a maj så hade vi haft kvar nuvarande antal plan, samt kanske satsat mindre på flyktinghjälp.

Problemet för mig är att jag alltså påstod att den som uttalat sig var Lars Leijonborg. Som om inte Jan Björklund existerade. Som om Folkpartiet var så ointressant att jag inte ens höll reda på vem som var dess ledare. Som om ledare var så beige så att jag glömt honom. Det var ju elakt, fast alls inte meningen.

Än mer pinsamt blev det av att programledaren inte reagerade. Som om folkpartiet var så ointressant att det inte var nåt att bry sig in.

Och värst av allt: inte ens mina alltid lika alerta panelkollegor reagerade. Som om hela Folkpartiet var inhöljt i beige färg. F´låt, Jan, det var hemskt pinsamt. Men talande.

11 kommentarer:

 1. Genom att här visa upp både den förre FP-ledaren (Sven Wedén t.h.) och nuvarande (t.v.) så har du ju ställt tillrätta.

  För övrigt är det alltid lättare att skämmas i grupp (SVT-soffan) än att skämmas enskilt.

  Gt ☺

  SvaraRadera
 2. Folkpartiet? Du menar det där partiet som en gång var socialliberalt?? Men det finns väl inte kvar???

  SvaraRadera
 3. Att prata fel är lätt gjort om morgonen, innan man helt hunnit landa i kroppen efter exkarnationen till stjärnrymden under nattsömnen.

  SvaraRadera
 4. Bakfull? Alzheimer? Retorik?

  SvaraRadera
 5. Tycker också att det är svårt med folkpartisterna! Håller med Gt 07:30 att det var jättebra att du lade upp bilderna på Björklund och förre partiledaren Sven Wedén här nu, så kanske det blir lite ordning.

  SvaraRadera
 6. Jag reagerade! :-)
  AK

  SvaraRadera
 7. Ni är elakare än Birger avsåg att vara nästan allihop. Sven Wéden som var partiledare då Gahrton var FPU-ordförande var inte så dum om man bortser från att han skulle verka yngre än han var. Men någon Mr Bean var han väl ändå inte?

  SvaraRadera
 8. FP-Wedén var inte så dum...? Om man bortser från att han puffade för att svenska hären skulle förses med kärnvapen?

  SvaraRadera
 9. Att ingen reagerade kanske beror på att ingen heller lyssnar på dig Birger :D

  SvaraRadera
 10. Vi som prisar BS, kan vi skoja om Kungen efter denna fadäs?

  SvaraRadera
 11. Anonym 11 juni: Jag vet, det är därför jag skrev att det var talande,,,

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.