lördag 14 juni 2008

Snyggt, Yvonne! Men Fredrik Schulte (m)...??

Ibland blir man lite imponerad. Som när Yvonne Ruwaida skänker 200 000 kronor av sin borgarrådslön till gröna hjältar...

Viss skillnad mot moderaterna som anser att det vore rimligt med 15 000 kronor mer i riksdagslön....

En annan moderat riksdagsledamot uttalar sig i Aftonbladet om varför han stöder regeringen och röstar för att mejl och telefon skall övervakas, trots att han anser
det vara felaktigt: "Det är viktigt att riksdagen har regeringens förtroende i säkerhetspolitiska frågor...".

Ska riksdagen ha regeringens förtroende? Var det inte tvärtom? Fredrik Federleys förklaring är än mer pinsam: att man bör vara lojal mot sin ledare. Glina är stöddiga i retoriken, men fega i handling.

Och folkpartisten Birgitta Ohlsson, som alltid är så pigg på att sticka ut hakan när det inte påverkar något, lär ha valt att inte komma till röstningen genom att kvitta ut sig.

Retorik går bra, det påverkar sällan karriären negativt, men att utmana i reell handling när det påverkar, det kan kosta på... Där har ni svaret på varför de högljudda motståndarna till övervakning à la FRA lägger sig platt.

30 kommentarer:

  1. Det var bra gjort av Yvonne, värt stor respekt och ökar tilltron till hennes övertygelse.

    SvaraRadera
  2. De verkliga miljöpartisterna inom Mp-toppen tycks vara lätt räknade.
    Ruwaida är ett sådant sällsynt exempel, ett föredöme.

    Men den stora nyheten är väl valet på Irland. Kan vi inte tala lite om det idag?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  3. Vad ska man säga om valet på Irland annat än att man säkert kommer att göra om det. EU-ledarna hävdade ju igår, tväremot sina egna stadgar, att fördraget inte alls var dött.

    SvaraRadera
  4. Ruwaida är en skitnödig terroristkramare av rent bibliska mått, men det hör inte hit.

    FRA-debaclet visar på vilken sorglig konstitutionell situation Sverige sitter i, med riksdagen som ett meningslöst rundningsmärke.

    Vi måste få ett kraftfullt parlament!

    Som tur var har Alliansen och Mp tagit initiativ åt det hållet: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=771420

    Men det krävs mycket mer.

    SvaraRadera
  5. Lojal mot sin Ledare? Inom de etablerade riksdagspartierna? Skrämmande.

    SvaraRadera
  6. Vilket alternativ har du till den s k FRA-lagen? Det är nya tider och ny teknik... Måste inte brottsbekämpningen följa med? Det har den ju gjort alltid, varför inte nu?

    SvaraRadera
  7. Alla ledare (av led, ledare, ledast ;-) vill vara Ledare med lojala skaror. Därför tål de inga fronderingar. När alla drar åt samma håll, då blir saker uträttade, menar de nog. Hitler kallade detta Gleichschaltung = likriktning. Fler partier än ett, ansågs av nazzarna vara uppslitande för landet, då dessa tänkte mer på sig själva än på nationen, enligt brun åsikt. Men även enlig röd dito. Ty Kina kallar ju sitt samhällssystem för Folkets demokratiska diktatur.

    SvaraRadera
  8. Kan vi inte börja skicka kopior av all vår epost, både inkommen och skickad, till FRA och de riksdagsledamöter som är så intresserade av den?

    Peter

    SvaraRadera
  9. Om enbart kriminella och terrorister får använda den nya tekniken, var hamnar vi då med rättssamhället? Med islamiseringen i Europa, och i Sverige, kommer hoten att växa.

    SvaraRadera
  10. jag har ingenting att dölja,
    har ni?
    Svensk medborgare

    SvaraRadera
  11. Ingenting att dölja? Partierna, exempelvis, har väl massor att dölja ifråga om strategier bl.a. inför ett val. De vill inte att motståndaren i förväg ska veta, vad man tänkt sig överraska med. Detta för att inte de övriga ska hinna strukturera om sina trupper, så att säga. Företag kan ha åtskilliga hemlisar, som de inte vill att konkurrenten ska känna till. Och så vidare. Nägra frågor?

    SvaraRadera
  12. Anonym skriver: "Jag har ingenting att dölja, har ni? Svensk medborgare".

    Det handlar inte om att ha något att dölja. Det handlar om att snokarna på FRA och staten har med min epostkommunikation att göra. Rätten till privatliv är inskriven i grundlagen, och även om den inte vore det, så finns den likväl, oavsett vad maktgalna regeringar anser.

    Peter

    SvaraRadera
  13. Hej

    Yvonne har enbart sysslat med politik i sin karriär. Visst är det bra att hon skänker men hon tjänar mer, trots att hon skänker, på att hålla på med politik. Varför kritiserar inge från (mp) Gharton o Schörlings extra Eu- pension? Finns (mp:s) solfond kvar?

    Robban

    SvaraRadera
  14. Svensk medborgare:

    Låser du på toaletten? Om ja, varför det? Du har väl ingenting att dölja. För oss andra finns det något som heter privatliv.

    SvaraRadera
  15. Den viktiga frågan är: Ska vi överlåta den nya tekniken åt kriminella och terrorister? Ett nej till FRA-lagen ställer oss försvarslösa!!!

    SvaraRadera
  16. jamen Kjell Danielsson! Vilka är vi som ställs försvarslösa? "Vi" kan ju lika gärna var de som är utsatta för kontroll!
    LH

    SvaraRadera
  17. Från FP-Östermalms hemsida
    http://fpostermalm.se/


    FRA.

    1) Det föreligger ett missförstånd bland bloggar och media angående min närvaro vid FRA-voteringen. Jag är inte i Zimbabwe, utkvittad eller bortrest under själva FRA-voteringen. Däremot är jag borta under tisdagen då själva debatten sker (vet ej exakt tid för denna), då vi också har en annan votering.

    2) FRA-voteringen är dock på onsdag morgon 09.00. Då är jag där.

    3) Jag tar mitt beslut på hur jag ska rösta under helgen. Det som påverkar mitt beslut är först och främst min liberala ideologi, men också tankar från människor som betyder något för mig, mitt partidistrikt, stöttande personvalskampanjare från valkampanjerna 2002/2006, åsikter från individer som stöttat mig under mina år i LUF/LS/fp och förstås i o m att jag är en varm vän av det fria personvalet, de som kryssat mig. Vad vänsterpartister, piratpartianhängare eller Timbro tycker påverkar mindre:-)

    Oavsett vilket beslut jag tar kommer det att få konsekvenser för min politiska framtid. Detta hoppas jag att alla förstår. Jag debatterar inte mina ståndpunkter här på nubbs pga resa och hinner dessvärre ej heller svara de över 600 mail jag fått de närmaste dagarna. Får bli en sommarlovsuppgift.

    Birgitta

    SvaraRadera
  18. Man får hoppas att Ohlsson,efter sitt inlägg, Federley m.fl. faller för trycket från sina väljare i stället för från regeringen, när det kommer till kritan, och väljer att rösta avslag när riksdagen avgör FRA- frågan.

    SvaraRadera
  19. Karl Popper skrev en bra bok om de totalitära ideologierna, "Det öppna samhället och dess fiender". Den ideologi, eller vad det nu ska kallas, som vår regering har, skulle förtjäna en plats i den boken. För det är precis vad de är: det öppna samhällets fiender.

    Peter

    SvaraRadera
  20. Svar till Peter

    Vakna, Peter! Ett nej till FRA-lagen betyder fritt fram för det öppna samhällets fiender. Ska fienden ha tekniken men inte vi???

    SvaraRadera
  21. Hur är det möjligt att det i en demokrati kan fattas mot folkviljan stridande beslut?

    Folket väljer ju politiker, som ska företräda väljarnas vilja, eller hur? Ändå uppstår det situationer, där de valda inte följer folkviljan. Hur vågar de göra bort sig så som i FRA-fallet?
    Räknar de med, att saken är glömd till nästa val? Saknar de helt respekt för väljarkåres förmåga att tänka?

    SvaraRadera
  22. Anonym 13:39

    Vilken är folkviljan? De flesta jag känner säger JA till den nya lagen. Med motiveringen att vi måste försvara oss mot terrorismen och den internationella kriminaliteten.

    SvaraRadera
  23. Svar till anonym, som skriver detta: "Vakna, Peter! Ett nej till FRA-lagen betyder fritt fram för det öppna samhällets fiender. Ska fienden ha tekniken men inte vi???"

    Jag har två motfrågor:
    1. Vem är fienden?
    2. Finns fienden?

    Dessutom: demokratin och öppenheten är det främsta skyddet mot terrorism. Terror är nästan alltid ett uttryck för brist på demokrati. En öppen samhällsdebatt och frisk demokrati är det bästa vapnet mot terrorism.

    Och är du verkligen med på att regeringen inför en öststatsmässig kontroll av människor i vårt land?

    Peter

    SvaraRadera
  24. Peter, du är väldigt naiv! Läs lite historia så lär du dig att människans natur sannerligen inte alltid är god.
    Demokrati och öppenhet HATAS av vissa grupperingar.
    Menar du att exempelvis nazismen inte skulle bemötas och nedgöras? Dagens värld äger flera liknande extrema ideologier. Vi måste vara på vår vakt, annars förlorar vi friheten!

    SvaraRadera
  25. Vi ska alltså slopa friheten bit för bit, vartefter vi måste försvara friheten mot dess fiender?Just nu tycks ju FRA agera frihetens fiende.

    SvaraRadera
  26. Vad är extremism egentligen? En makthavare kan godtycligt sätta den stämpeln på dem han finner misshagliga. Extrem är ett s.k. relativt begrepp, som har sin avstamp i den som nyttjar stämpeln, och som finner sig själv stå för det normala. Med samma legitimitet kan en "extremist" finna etablissemanget vara extremt i förhållande till normen, alltså "extremistens" norm.

    SvaraRadera
  27. Till "anonym" som kallar mig "naiv":
    Det är möjligt att jag är naiv, men jag tror inte på Reinfeldts et consortes' koncept om att övervaka bort terrorism och totalitära ideologier. Tvärtom kommer de riktningarna fram eller till makten i tider av kris och överdriven kontroll, och när demokratin på olika sätt är satt ur spel "för frihetens skull".

    Men man kan inte offra friheten för en föregiven säkerhets skull. Ty ett samhälle utan frihet och utan respekt för individens integritet är ett ont samhälle och människornas fiende.

    Frihetens och demokratins bästa vapen är nämligen just mera frihet och demokrati, inte mindre.

    SvaraRadera
  28. Friheten vinns mot dess fiender. Glöm aldrig det. En del på denna sida tycks tro att frihet och demokrati saknar fiender. DET är naivt.

    SvaraRadera
  29. Skönt att man inte röstade på borgarna 2006. DÅ hade man haft fra-lagen på sitt samvete.

    SvaraRadera
  30. För den som vill se:

    http://dyslesbisk.blogspot.com/2008/06/dda-politiska-karrirers-sllskap.html

    Hälsningar
    Anders
    med förhoppningar om civilkurage

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.