onsdag 2 maj 2007

Sahlin avslöjar korten - grön joker eller bara bluffstopp?

Tidig morgon. Repar inför en halvoffentlig tryout som den engelske sångaren Fred Lane och jag har idag i Stockholm. Vi gör föreställningen (D)elvis Presley. Ska på turné i höst. Nu repar vi en kortversion, för skolor och unga glin som inte var med, som tror att Presley var ett vitt fetto i overall i Las Vegas. Handlar om rebellen, rock´n´roll och det brinnande Södern där svart var svart och vitt var vitt.

Har lite svårt att koncentrera mig. Är nyfiken på Sahlins budgetförslag. Ska presenteras idag.

Finns grön skatteväxling med? Kanske var det bara Göran Persson som fattade, kanske är sossarna bakom honom lika betonglika som förr?

Finns skrivningar om att sossarna omprövar sin negativa hållning när det gäller krav på majoritetsbeslut om lägsta nivå på koldioxidskatt i EU?

Kräver man återställare av anslag till biologisk mångfald?

Allt annat vore väl ändå att provocera De gröna. Eller tål man vad som helst nuförtiden?

Politikernerven finns kvar, hur mycket jag än försöker undslippa den. Symptomatiskt är väl att jag blev mest glad över de recensioner av Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac som talade om den politiska dimensionen i boken. Musik är politik. Allt är politik. Hur gärna man än vill undslippa det.

5 kommentarer:

  1. Grön skatteväxling försvann ut genom fönstret så snabb S och V började med egna skuggbudgetar, då GP fortfarande satt kvar.

    SvaraRadera
  2. Som vanligt har du helt rätt, Anders! Men Persson gillade faktiskt grön skatteväxling så vitt jag begrep, däremot avskydde övriga sossar hela idén. Jag fattar inte hur det kommer sig att mp stillatigande åser hur sossarna får beröm för vad de gjort i miljöpolitiken (Persson fick t o m en norsk utmärkelse)- det var ju under galgen de tvingades till dessa. När kom sossarna med något nytt miljöinitiativ???

    SvaraRadera
  3. Hur gick det med repandet?

    SvaraRadera
  4. Jo,tack Lena, det gick lysande bra. Fred Lane är en stjärna, och eftersom inte jag sjunger så funkar det...

    SvaraRadera
  5. Jag tycker nog att den gröna skatteväxligen borde ha fått vara kvar. Glädjande nog är faktiskt stödet till biologisk mångfald det, om jag har förstått saken rätt.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.