måndag 25 april 2016

Dags för nytt extraknäck...?

Lite stressad idag, så det blir inget längre inlägg. Gör det enkelt för mig genom att kopiera ett twitterinlägg.  Från twittervärlden kommer ju mycket intressant - och en rad klargörande tunga analyser: Här från en miljöpartist i Stockholms landsting, tillika valberedare, som tänkt till. 



Och Schlaug, har någon någonsin lyssnat på den tomten?







59 kommentarer:

  1. Nej, Joachim kan ju absolut inte ha lyssnat på Birger Schlaug. För då hade han haft mer vett i huvudet.

    SvaraRadera
  2. Grrreenline 1 och Grrreenline 2mån apr. 25, 07:44:00 fm

    Det är tydligen så partikulturen ser ut numera i partiets olika ledande skikt. Drömmen om en annan sorts politiker är begravd.

    SvaraRadera
  3. Ja, tänk om miljöpartiet lyssnat mer på Birger Schlaug!:) Då hade det inte kännts så urvattnat som idag. Jag skulle önska att partiet var mer som på 90-talet när jag var barn. Som jag längtade efter att få rösta då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Malin, det fanns en tid då man kunde känna sig stolt över att rösta på MP. Ett parti som då stod för något nytt och som utmanade det etablerade tänkandet.

      Radera
  4. Kulturen i partiets ledande skikt oroar mig starkt, hur kan något som det nedan relaterade kunna växa fram? (Citat från SVT:s hemsida)

    "När programledaren Anders Holmberg ringde upp språkrörens presskontakt Magnus Johansson, som även är planeringschef på utbildningsdepartementet, för att boka in någon som kunde bemöta kritiken tackade både språkröret Gustav Fridolin och partisekreterare Anders Wallner nej. I stället föreslog Magnus Johansson att ordföranden för valberedningen, Joakim Larsson, kunde medverka i sändningen.

    – Vi pratade om logistiken kring intervjun, var den skulle ske. När samtalet var på väg att avslutas sade Johansson: ”Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan?”, berättar Anders Holmberg.

    När programledaren frågade vad han menade, svarade Magnus Johansson: ”Om ni låter bli att prata om Kaplan skulle du kunna få några tunga namn inom partiet som är kritiska mot att Khan varit nominerad.”
    Knåda Jabar Amin

    Anders Holmberg sade att det inte gick, varpå Magnus Johansson svarade: ”Okej, men du ska veta att vi kommer att knåda Jabar Amin under dagen. Han kommer inte att vara särskilt kritisk hos er.”

    Anders Holmberg uppfattade Magnus Johanssons svar som ett solklart försök att tysta ned kritiken mot Mehmet Kaplan.

    – Jag trodde faktiskt inte mina öron. Jag har aldrig varit med om något liknande från en företrädare för ett politiskt parti i Sverige. Han försökte alltså köpslå för att få mig att inte ta upp kritiken kring Kaplan. Och sen berättar han helt öppet att han tänker tysta en kritiker."

    Slut citat. Ska vi ha det så här? Är detta Miljöpartiet vars tillblivelse grundades på att vi INTE skulle bete oss på det sätt som nu blivit en del av den egna partikulturen.

    SvaraRadera
  5. Om gamla mp-representanter kallas tomtar av som bakom dagens version så är det väl bara att hålla skägget mot bröstet och buga. Nu finns det ju förstås en del "tomtar" och "nissar" i den senaste Mp-uppställningen som inte gjort sig förtjänta av den kritikstorm som nu pågår. Frågan är om det finns så många kvar art det räcker för att bära, och utveckla, ett riktigt grönt parti?
    Som f.d. Mp-tomte vill man inte tappa hoppet om ett äkta systemkritiskt parti under grön flagg i framtiden. Ska den förhoppningen infrias så har de kvarvarande gröna tomtarna en stor uppgift och fajt framför sig. Men under har skett förr...

    SvaraRadera
  6. Smärtsamma uppgörelser i MP.Panikslagna utspel från MP.Odugligt ledarskap i MP.
    Tydligen finns det de kvar som tror att partiet överlever.
    Det gör inte jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror visst att miljöpartiet överlever. Det måste det helt enkelt för annars finns inget hopp för världen mer. Däremot kommer partiet nog behöva lära sig en ordentlig läxa. Man får inte göra med människors förtroende hur som helst bara för att krampaktigt hålla sig fast vid makten. Då blir ansvarsutkrävande att vänta. Som väljare känner jag mig vilsen just nu. Jag hoppas på ett ordentligt uppvaknande hos mp och en återgång till vad det en gång var för det behövs verkligen. Sålänge behovet finns så kommer även partiet att behövas :)

      Radera
    2. Seriöst?
      Inget hopp för världen utan ett litet parti i världens utkant?
      Om ideerna är bärkraftiga så hittar de nya vägar att kanalisera sig.
      Du skall inga andra gudar hava jämte mig står det i Bibeln, men det gäller GUD och inte MP...

      Radera
    3. Ja, hopp för världen var väl kanske att ta i. Jag syftade kanske mer på världen jag lever i, där jag direkt påverkas och den världen råkar vara belägen i Sverige. Nog att Sverige ofta är ett land som lider av fisförnäm hybris som moralisk stormakt, men vi ska inte underskatta ett rikt västerländskt lands internationella makt och ansvar heller.
      Självfallet hittar goda idéer sin väg fram oavsett miljöpartiets existens. Frågan är bara hur lång tid det tar. Miljöpartiet hade uppbyggt ett förtroende. Sådant tar tid. Nu är en tid då omfattande förändringar behöver göras snabbt för att rädda liv på Jorden.

      Radera
    4. Sveket från Madonnan och den lille inklusive alla lärjungarna blir ju då desto större eller hur?
      Ryck bort det gamla uttjänta plåstret och det snabbt så gör det inte ont så länge!

      Radera
    5. Men svek kan förlåtas och sår läker. Om plåstret symboliserar den riktning miljöpartiet tagit på det senaste så ryck bort det!
      Läkprocessen blir förmodligen bättre om såret får andas.

      Radera
    6. Men varför i hela fridens namn skulle sveket förlåtas?
      Svikarna har tagit mycket bra betalt för att svika sina väljares förtroende.Om man inte tvingas ta ansvar för det så kommer man svika igen.Och igen och igen.
      Som väljare har man sitt eget ansvar.
      Fool me once, shame on you.
      Fool me twice, shame on me.

      Radera
    7. Absolut, ansvarsutkrävande skrev jag ju om ovan.
      Ibland kan man helt enkelt ha mer att vinna på att förlåta än att vara bitter.
      Förlåta hur enkelt som helst ska man ju givetvis inte göra. Den svikande parten måste först visa ånger och ändra sitt beteende. Det borde ju du ha koll på, som drar en massa bibel/kristendoms referenser? Förlåter man inte om man får chansen förblir sveket ett hinder. Det hoppas jag undvika eftersom jag gärna slipper ett kombinerat ragnaröksarmageddon.

      Radera
    8. Bibeln kom nog in i sammanhanget tack vare din närmast frireligiösa tilltro..

      Radera
    9. Tråkigt att du känner att du behöver tillskriva mig egenskaper jag inte har. Eller klanka ned på troende människor för den delen. Hoppas att dina argument inte tog slut för jag gillar att diskutera och få andras perspektiv på saker :)

      Radera
    10. Världens undergång.
      Förlåtelsens betydelse.
      Tro, hopp och kärlek.

      Det påminner mig om något även om du inte har de egenskaperna...
      Det ska jag vara tydlig med!

      Radera
    11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    12. Jag känner inte att det är speciellt givande att diskutera med dig om du inte kan hålla dig till ämnet. Härskartekniker som att förlöjliga andra är lättgenomskådliga. Jag drar mig därför ur. Ha en fin dag! :)

      Radera
    13. Ni kanske inte vet att kommentarsfältet varit nedstängt, att dt öppnats igen och att bloggägaren påpekat som avslutning på nästan varje inlägg att vi som kommenterar bör göra det som om vi satt vid ett frukostbord och såg varandra i ögon och skulle vara tillsammans hela dagen. Tonen har verkligen blivit mycket bättre, inläggen mer konstruktiva, alla har taggat ner, lyssnat på allvar och svarat hövligt om än bestämt. Jättebra och intressant istället för de vanliga oförskämdheter som annars finns på olika kommentarsfält!

      Radera
    14. Hej! :) Jag vill verkligen inte framstå som otrevlig. Om så är fallet så ber jag om ursäkt för min del.

      Radera
    15. En miljöpartistisk väljare som känner sig förlöjligad och utsatt för härskartekniker när någon påpekar hennes arguments påtagliga likhet med kristendom
      är en tydlig illustration av partiets svåra situation de senaste veckorna.

      Radera
    16. Ett litet klargörande dock:"tack vare din närmast frireligösa tilltro..." När du skriver så och använder "frireligösa" som ett nedsättande begrepp påpekar du inte likheter med kristendomen utan förlöjligar frireligösas tro. Jag förstår inte varför du blir så provocerad av att jag tror att det finns plats för miljöpartiet?

      Radera
    17. Det finns nog ingen som blir provocerad av att du tror det

      Radera
  7. "Och Schlaug, har någon någonsin lyssnat på den tomten?"
    Ett sådant uttalande är illavarslande för partiet, då en i valberedningen uttrycker förakt för många tidigare partimedlemmar och väljare.
    Fred Lane

    SvaraRadera
  8. "Tomte" är en hedrande titel enligt gammal nordiska folktro;
    Tomten vakar över bondgårdens dagliga tillvaro och det är en figur som alla bör visa aktning och ta extra hänsyn till i sin dagliga gärning.
    Om inte, kan det gå en riktigt illa med olyckor, bränder och sjukdomar som följd.
    Att kasta smutsvatten eller att pissa på en tomte, det är att verkligen bädda för sina egna olyckor. Detta borde alla känna till,både fastlänningar och öbor.
    /IQ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det inlägget får fem grötskålar av fem möjliga! :D

      Radera
    2. Fredrik; Du kommer att få fint glid och bra flyt kommande dagar.
      Men Du, en grötskål räcker för mig.
      Vätten IQ

      Radera
  9. Ja och Höggrens reflektion strax under nämnda kommentar i hans "flöde" säger också en hel del om ur vilken horisont han och hans gelikar betraktar världen.

    "Det jag ser nu i facebookgrupper och inlägg osv som växer fram efter krisen. MP kommer komma starka ur detta, kommer ta tid men kraft finns."

    Facebook och inlägg i all ära men det är när människor möts, pratar och reflekterar som känslor och engagemang uppstår. Många i den gröna rörelsen tror på Tomten just för att han ofta uppträder i egen hög person och inte bara som ett primalskrik i ”flöden”.

    SvaraRadera
  10. Får intrycket när jag kort tittat igenom Mp-Joakims twitterflöde och facebookflöde att han är en av dom unga människor som tycker att det är viktigt att ha ett snyggt cv inför en framtida partikarriär.
    Det gäller ju att samla på sig så många ryggdunkare som möjligt.

    SvaraRadera
  11. Det är stressen helt enkelt. När trycket är som det är nu, och ledningen bara fattar hysteriska beslut, smittar det av sig även på nivån under, givetvis. Och hur lätt är det att vara valberedare i (mp) idag. Inte särskilt, nej.
    Ju fortare de kan ta sig ur den här situationen, desto bättre. Men de behöver bli av med ledningen.

    SvaraRadera
  12. Så presskonferansen skulle alltså köpa tid åt språkrören eller möjligen åt partiet?
    Tid som man inte har.Tid som man inte får.
    Platser ställda till förfogande som inte ställs till förfogande.
    Besked som inte är besked.

    /Tick Tack Tick Tack

    SvaraRadera
  13. Miljöpartiets skickligaste sammanfattare vid sidan av Birger Schlaug är just nu "Public service"-teatern i SR P1 på söndagar. Som satiriker arbetar de givetvis med distansering, men de lyckas få fram mycket skarpa bilder av partiet utan att vara oanständigt elaka eller låga. Missa inte sammanfattningen i "Public service" 24/4 -16 !!! Den ligger kvar på SR:s hemsida ett tag.
    Åsa Romsons ordval om massdöden på Medelhavet lyckades "Public service" också presentera på ett sådant sätt att både Åsa OCH hennes billiga belackare fick något att tänka på. Det var en kort sketch för några veckor sedan, sänt strax efter de bevingade orden.
    Möjligen är det, det bedövande ljudet av krossade glashus som får satirikerna i högform?

    SvaraRadera
  14. Snälla kan inte någon bara medieträna bort Fridolins inställsamma nickande när han inte har ordet?
    Bredvid Löfven går han på som en hackspett på steroider och bredvid Romson som en sömntablettsförgiftad sengångare.
    Snälla! Någon kan läsa in något idet där!

    SvaraRadera
  15. Phhuuu... En medlem i valberedningen uttrycker sig inte så om en gammal partiledare, man gör det bara inte. Kan väl bara hända i MP. Nä får bli mitt sista inlägg här denna "Gate". trist att folk spårar ur så.

    SvaraRadera
  16. Nu är allt den avgående partisekreterarens fel enligt Peter Eriksson.
    Tänk vilken tur att han ändå skulle avgå då!

    @avdelningen för pinsamma försök till damage control

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, så sa inte Eriksson - kritisera gärna men trigga inte samtalstonen i kommentarsfältet (och sprid rykten utan grund)genom den där typen av onyanserade påståenden.

      Radera
    2. Vad sa Eriksson då?

      Radera
  17. Eriksson sa inte att allt vad partisekreterarens fel, han sa så här:

    – Jag tror att det behövs förändringar, det behövs en nystart. Hur mycket det handlar om att byta ut personer, det får nu valberedningen bedöma. Men det behövs en rejäl förändring som gör att människor har förtroende för att det här partiet kan resa vidare och göra en stark avslutning på den här mandatperioden i regeringen, säger han.

    Men vem skulle ens våga utmana de två sittande språkrören, som själva säger att de vill vara kvar?

    – Ja, inte vet jag. Men jag tror att det är möjligt. Det finns en kritik inom partiet och valberedningen har nu att kolla upp vem som skulle kunna göra det. Det är deras jobb, inte mitt.

    Hur allvarlig är den här krisen?

    – Jag tycker att den är mycket allvarlig. Den har skadat förtroendet för hela partiet och för språkrören, båda två.

    Sedan tidigare är det känt att Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner inte ställer upp för omval vid kongressen i maj.

    – Jag tycker att det är bra att partisekreteraren nu går, säger Peter Eriksson.

    SvaraRadera
  18. Peter Eriksson sa (enligt SvD som genomfört intervjun)

    "Peter Eriksson menar att det är bra att Wallner slutar – och han skyller en stor del av MP:s problem på Wallner."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skillnad på att allt är partisekreterarens fel, vilket Anonym 03:24 hävdade med en gliring och det som han säger i SvD: "Det är delvis hans ansvar när det gäller flera av de här sakerna, säger Peter Eriksson." Citatet stämmer inte ens med SvD ingress. Detta är väl ett lysande exempel på hur konflikter blåses upp i medier och sociala medier:

      Det som började med "det är delvis hans fel" blir i SvD ingress "han skyller en stor del av problemen på honom" till sociala mediers fulländning: "allt är hans fel". Så går det till när samtal aldrig kan förbli samtal.

      Radera
  19. Om allt eller bara en stor del är Wallners fel så kan man misstänka att MP är ett extremt toppstyrt parti vare sig det är Wallner eller Eriksson som toppstyr.Eller Romson och Fridolin för den delen.
    Avgå alla!

    SvaraRadera
  20. Hur kommer det sig att Höggren har ett parti att jobb i? Beror det på att man inte lyssnade till Birger 1988 och när partiet kom tillbaka igen 1994? Eller är det möjligen tvärtom...

    SvaraRadera
  21. Hittade detta, skrivet av Schlaug 2012, med anledning av att Höggren tydligen är kassör i rfsl: " Ett av de första åren då jag återkommit som rör för MP i början av 90-talet tog kongressen det kloka beslutet att homosexuella skulle få rätten att prövas på samma sätt som heterosexuella. Journalisterna ställde lika kritiska frågor till oss som man nu ställer till kristdemokraterna... Fast tvärtom. Så snabbt kan en norm förändras. För övrigt har jag vare sig förr eller senare fått så mycket hatbrev och hatmejl som efter det att jag försvarat vårt beslut i media. Det är aldrig lätt att ligga i fronten."

    Borde inte Höggren skämmas?
    L.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 04:19 - tack och lov var vi två språkrör man kunde lyssna på, förutom alla andra kämpande partister, gräsrötterna inte minst!

      Radera
    2. När man får en massa hatbrev av rätt sorts människor vet man att man är på rätt spår. Det var modigt gjort och hedrar så klart både dig och partiet.

      Radera
  22. Äntligen
    var språkrören Romson & Fridolin lite fiffiga
    rent spelteoretiskt
    i varje fall

    SvaraRadera
  23. Så (mp):s "interna kompiskultur" ska låtsas att "seriöst överväga" nya språkrör fram till kongressen, men när väl kongressen kommer så ska allt förbli som vanligt? Det är planen?

    SvaraRadera
  24. För övrigt handlar inte yttrandefrihet om att alla ska trivas runt ett köksbord, tror man det så vet man inte vad åsiktsfrihet handlar om. Om jag läser (lagliga) saker som gör mig provocerad, ja då är detta ETT KVITTO på att yttrandefriheten fungerar. Media-vänstern har demokrati-problem: man har blivit "allergiska" mot yttrandefrihet! Men tål man inte demokratin utan har blivit "trivsel-auktoritära"..vad är man då för något??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det handlar inte om att trivas, det handlar om att inte a) trigga varandra till allt mer personliga angrepp b) låta bli att gång på gång föra in flyktingfrågan i varje kommentarsfält oavsett vad blogginlägget handlar om c) låta bli att skriva om grejen bara är att göra sig lustig över någon annan. Birger vill ha samtal inte debatt. Därför brukar han bland annat vädja till att inte några applåder skall följa efter inlägg på debatter, eller applåder efter att någon ställt en fråga. Han menar att sådant bara triggar till att alla vill "vinna applåder" istället för att vinna det goda samtalet.

      Radera
    2. Jag tycker också olika saker, jag kan t ex tycka att folk borde fokusera på väsentligheter & "kärnor" i saker istället för att skriva futtigt småtjafs. Det är min åsikt. Mina åsikter är dock INTE yttrandefriheten, att hävda det vore absurt! OM jag gjorde det (vilket jag inte gör) så vill jag att någon med hes, gäll röst ska fråga mig följande: "-JAHA, OCH VEM TROR DU ATT DU ÄR DÅ? EN GUDOMLIG FIGUR KANSKE??" Det skulle garanterat fungera som väckarklocka..

      Radera
  25. Intressant presskonferens idag... två funderingar, rätta mig om jag är ute och cyklar:

    A.
    Gustav och Åsa talar om att få starkt mandat att leda partiet. På min tid - dinosauriernas tid - sökte vi starkt stöd att företräda partiet.

    Vitsen med språkrör var inte att bara att det var två, utan att man skulle vara just språkrör, inte partiledare. Intressant utveckling, under partiets unga år kritiserade jag den "partiledardiktatur" som rådde och som innebar att partiledarkretsen gjorde upp om politiken.

    B.
    Åsa betonade på presskonferensen att en nystart kräver att politiken skärps. Jag hörde inte att någon enda av de ledande politiska journalisterna ägnade någon kraft på att fråga vad som menades med det. Allt handlade istället om personer och spelet. Det vore ju oerhört trevligt om politiken skärps upp, gärna på det sätt jag tjatat om.

    I övrigt funderar jag en hel del på vad som sades på presskonferensen, men väljer att knipa. Bäst så. Fan ska vara partiledare eller språkrör i en tid när spyor utdelas på sociala medier som gör att det snart bara är de mest hårdhudade som vill ta på sig uppdragen. Jag tror att de hårdhudade är farliga politiker. Medan de som mår illa av spyor, medvetna missuppfattningar och skränig flockmentalitet inte skulle överleva. Själv skulle jag aldrig kunnat bli språkrör om dagens sociala medier hade funnits - min variant var nämligen att ta kontakt med alla som skrev ilskna brev eller mejl och försöka samtala med dem. Viket känns som lika mossigt som vinylskivor - men vinyl låter bättre säger en del.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror precis tvärtom Birger, du om någon ser jag som den som skulle kunna lära andra inom (samt attrahera utomstående till) de gröna, om samtal med fokus på förståelse av oliktänkande. Du om någon torde ha möjlighet att vidga människors till icke-oväsentlig del predisponerade moraliska kompasser. Sedan får du tillåta dig att delegera så du inte behöver ta alla samtalen själv, även om det kan vara svårt, men vissa principer får man göra avkall på ;)

      Tänk att få se dig söka stödet att företräda partiet, förslagsvis tillsammans med en annan avhoppare, Josefin Utas. Tillsammans torde ni utgöra ett enormt bra början på en kognitiv diversitet som man annars får söka med ljus och lykta efter.

      Radera
    2. Jag tycker inte alls att det låter speciellt mossigt. Jag håller med Fredagfriday ovan. Det är nog precis vad som behövs:) Tyvärr är det nog svårt att hinna med allt. Latheten är inte längre ett jättehinder att ta sig över för att använda brevlådan som slaskhink, tyvärr.

      Radera
  26. Fast vi vet ju att MP numera är ett parti som alla andra. Numera är väl partiledare (även språkrör) liktydigt med partiet självt. D.v.s gör de bort sig så drabbas partiet på ett helt annat sätt än t ex 90-talets språkrör som ändå "bara" var just "språkrör". Ett faktum som kanske gör det svårt att företräda (leda) partiet trots ev förnyat förtroende av kongressen. Det är ju lättare att fälla ett skadeskjutet vilt. Vattenfallsaffären kryper närmre och kommer nog att innebära en del sömnlösa nätter och argumentationsträning framöver.

    SvaraRadera
  27. Intrigernas MP - partiet som inte skulle bli som alla andra.
    Om jag vore Birger Schlaug skulle jag gråta blod över vad som blev av det.
    Han vore isåfall inte ensam..

    SvaraRadera
  28. Mitt i detta pinsamma som sker i dagens politik tack vare mps som inte kan rutinerna, som vill vara anarkistiska osv så såg jag Birgitta Dahl på Gomorron i morse. Hon, före detta miljöminister, då katastrofen i Tjernobyl inträffade för 30 år sedan (borde vara angeläget snackis i dag för mp i stället för att mobba ut Romson!!!) berättar så lugnt och så seriöst om hur det var då statsministern hade skjutits 2 månader tidigare och man överrumplades av strålning och katastrof. Se och lär , ca 0.25 minuter in i programmethttp://www.svtplay.se/video/7874751/gomorron-sverige/gomorron-sverige-25-apr-06-25?start=auto

    SvaraRadera
    Svar
    1. Päivi, vad pratar du om? Vadå rutiner? Det är väl anarkistiska man inte är, har du inte märkt att kritiken snarare är att man är strömlinjeformad. Och vad så "se och lär"? Dahls historia är ju snarst en politisk katastrof, se bland annat detta inlägg: http://schlaug.blogspot.se/2016/01/den-installda-omstallningen.html

      För övrigt har hennes arkiv, och Birgitta Hambreus arkiv, ställts till forskningens förfogande och det blir inte vackert för s och c!

      Radera
  29. Men det har väl aldrig daltats i politiken? Hur mycket värre är det för "känsliga konstnärs-naturer" att få läsa på media-löpen om sina senaste, rekordartade bottensiffror, i undersökningar om folks politiska förtroende, än att få läsa kritiskt blaha eller fanatiskt beröm på sociala medier, av folk som knappt verkar läs/skrivkunniga? Det förstnämnda är ju Recensionen, det som betyder något..

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.