lördag 4 juli 2015

(M)uck

Anna Kinberg  Batra höll tal igår. Det var onödigt slöseri. Hade tänkt skriva om alla tal, men ids inte.

Tillägg 06:41 efter lite frukost i det gröna: 
Så här blir det i nyhetspanelen från igår - sänt före Batras tal - istället.

PS! Towe Lifvendahl hävdar i detta inslag av Nyhetspanelen att Anna Kinberg Batra höll ett lysande installationsta. Här finns det, med mina kommentarer:

Tack för förtroendet! Och tack Fredrik för ett fantastiskt partiledarskap. Du kommer gå till historien som både partiledare och statsminister. Absolut, ingen annan har lyckats få 2802 deltagare på en moderatstämma att hoppa när hen räknat till tre, medan ledaren utropade: ”Känner ni kraften??? Nu hoppar hela Trollhättan! Nu hoppar hela Luleå!! Nu hoppar hela Oskarshamn!!!Vi tror på den, vi tror på arbetskraften!”. Så skedde på tidigare moderatstämma. Starkt!

Som den som i en tid av omfattande internationell ekonomisk kris byggde Sverige starkare och gjorde Sverige till ett bättre land att leva i. För oss som är friska nog att hoppa...?

Fredrik har förnyat och utvecklat vårt parti. Byggt upp ett starkt allianssamarbete. Jajamen, och sakta vridit musten av sina småkamrater.

Blivit statsminister efter valsegern 2006 och vunnit väljarnas förtroende igen 2010, med förstärkt väljarstöd. Vunnit internationell respekt. Sänkt skatten för vanligt folk som jobbar - de där som är sjuka och arbetsslöa är ju inte vanligt folk -  och möjliggjort för flera hundra tusen fler människor i arbete. Jajamen, bara de  har koll på om det kommer ett sms som berättar att de kan jobba en timme i Barkaby och en i Haninge...

Under ditt ledarskap har vi visat svenska folket att borgerliga regeringar inte bara kan fungera - sensation! - utan också förtjäna förtroende i breda grupper och utveckla och genomföra viktiga reformer, inte minst för en stark ekonomi. Jajamensan! Fredrik och Anders har varit smarta nog att smita undan och låta hushållen skuldsätta sig istället för staten...

Det ska vi slå vakt om, vi som nu tar stafettpinnen vidare. Hjälp, se upp! 

Men det kanske allra viktigaste arvet för oss att bygga vidare på – det är att du alltid har tagit din utgångspunkt i hur Sverige ser ut och vilka samhällsproblem som behöver lösas för att Sverige alltid ska fortsätta bli ett ännu bättre land att leva i. Jajamän!  Vi lyckades att under några få år ta oss upp från trettonde till tionde plats på listan över länder som per capita gör störst ekologiska fortavtryck på planeten. Fredrik, du har lämnat rejäla fortsteg efter dig, heja på!
Tack! Så mycket.

Vänner!  Ät du säker på att dom är det, Anna? 

Sverige är ett bättre land att leva i i dag än 2006. Jäpp, för oss som kan... ja ni vet vad.
Och mycket bättre än på 70- talet när jag var barn. För att inte tala om vad mycket bättre det var på 70-talet än när jag var barn... 

Visst låg vi högt upp i relativa välståndstabeller då också. Men vi var ett fattigare samhälle, inte bara ekonomiskt. Sverige var också ett land där staten drev egen hamburgerkedja som alternativ till de få företagare som försökte. Ja, de där företagarna var kanske mer inne på isterband med pulvermos...? 

Där man hade svårt att få tag på en läkare eller medicin på helgen - jo, så var det verkligen, och nu har det blivit än värre här på vischan - och inte fick byta skola om man till exempel var mobbad. Eller för att ägarna satte upp en skylt på dörren med budskapet att skolan är nedlagd på grund av minskad vinst. 

Och där EG, som det hette när jag gick med i MUF, i ganska breda politiska lager ansågs som främmande och nästan hotfullt. Jo, och riktigt hotfullt hade det blivit om ditt parti fått in oss i valutaunionen, kära Anna.

När jag som barn bodde i Holland några år längtade jag alltid hem till de svenska vintrarna och jularna i Sörmland. Mysigt här i Sörmland, Anna! 

Och efter att få se på Kalle Anka på julafton med släkten. Men sen kom den där jäkla ärkekommunisten Karl Bertil Jonsson och förstörde hela festen. 

Vi är fortfarande väldigt många som ser på Kalle Anka på julafton. Men vi är färre än förr. Men det är fler som kikar på Karl Bertil, sorry Anna! 

När de flesta skolorna börjar nu i dagarna berättar både barn och föräldrar om olika upplevelser sen sist. Några har sett på TV, några har inte sett på TV alls, några har lekt i snön, andra har gjort något helt annat. Ja, visst är det fint, precis som när jag var liten på femtiotalet.

Under den här julen hade jag, liksom många andra tror jag, stor behållning av SVT:s serie om Astrid Lindgren. Inte bara för att hennes böcker och filmer är en del av så mångas uppväxt. Utan för historien om hennes uppväxt i ett 1900-tal där Sverige förändrades och utvecklades. Mmmm, och alla de där förändringarna försökte ditt parti stoppa... Eller tror du också att moderaterna stod på barrikaderna för allmän rösträtt?? 

Hon föddes i ett samhälle där kvinnors rättigheter var begränsade, där både familjebildning och yrkesval ifrågasattes och det särskilt om man gjorde sina egna val eller inte kunde eller ville leva upp till traditioner och konventioner. Ja, du Anna, de där rättigheterna blev liksom till för fler  när skatterna höjdes och den gemensamma sektorn skapade välfärd. Allt det där som ditt parti ogillade... 

Genom hela sitt författarskap skildrar Astrid Lindgren barn och hjältar som, precis som hon själv, trots tuffa omständigheter går sina egna vägar och vägrar acceptera förtryck eller orättvisor. Kanske lite elakt att påminna om, men utan den där förhatliga arbetarrörelsen - och en och annan liberal som ditt parti avskydde av bara farten - hade det inte blivit mycket av det...  

Och när Astrid Lindgren sade ifrån kunde det få stora politiska effekter, vilket inte minst Olof Palme fick erfara i valet 1976 när hon skrev om något i dag så självklart som att det måste löna sig att arbeta.  Nja, nu var det ju förstås inte så att Astrid Lindgren hade något emot att betala skatt. Det hon reagerade på var att arbetsgivaravgifter och inkomstskatt för en egenföretagare kunde bli mer än hundra procent på den sist intjänade kronan...

Astrid Lindgrens livs historia är en historia om ett svenskt 1900-tal där vår syn på både familjen, arbetslivet, Europa och extremism hinner prövas, och utvecklas. Och där inte bara partiers och politikers, utan även modiga starka personers agerande och insatser spelar roll för att Sverige är ett bättre land att födas och leva i dag. Och ditt parti har varit positivt och kämpat på? En lite påminnelse, Anna: 1916 röstade ditt parti Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet, 1918 Nej till kvinnlig rösträtt och Nej till åtta timmars arbetsdag, 1921 Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige, 1927 Nej till folkskolan, 1931 Nej till sjukkassan, 1934 Nej till A-kassan, 1935 Nej till höjda folkpensioner, 1938 Nej till två veckors semester, 1946 Nej till allmän sjukvårdsförsäkring och  Nej till fria skolmåltider, 1947 Nej till allmänna barnbidrag, 1951 Nej till tre veckors semester, 1953 Nej till fri sjukvård, 1963 Nej till fyra veckors semester, 1970 Nej till 40 timmars arbetsvecka, 1973 Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63 års ålder, 1976 Nej till femte semestervecka...

Sveriges moderna historia är en historia om hårt arbete, om personer som gör skillnad och om hur vi samarbetar och hjälper varandra. Ja, och vilken tur att inte moderaterna gjort skillnad! 

Även om alla inte ser på sport på TV på lördagar som förr så var vi många som gjorde det när Charlotte Kalla gick förbi sin motståndare, i uppförsbacke, i Tour de Ski-finalen 2008. Jajamän! 
Och när hon tog hela stafettlaget till seger nu i senaste vinter-OS var det ...

...  fortsättning på Anna Kinbergs Batras tal och textanalysen finns på den här bloggsidan.

32 kommentarer:

  1. Ja, men du skrev - och det vart en uttömmande recension.

    SvaraRadera
  2. Danskt ordspråk: Politikerna måste sticka fingrarna i skiten och lära känna folkuppfattningen.
    Det är riktigt många ting som Kinberg-Batra m.fl inte förstår. Ingenting kommer tydligen att hända i detta land om det inte kommer underifrån.

    SvaraRadera
  3. Fred, kunde dock inte låta bli att tillägna läsarna av bloggen lite mer när väl frukosten förmått mig att öppna datorn i hopp om att läsarna inte skall tro att Almedalens rosévin lagt beslag på några hjärnceller. Inte ett enda glas har det blivit, vilket lär vara unikt bland besökarna på denna allt tröttare politiska marknad som allt mer domineras av företag som kan göra avdrag för extra semesterdagar för utvald personal.

    SvaraRadera
  4. "Blivit statsminister efter valsegern 2006 och vunnit väljarnas förtroende igen 2010, med förstärkt väljarstöd. Vunnit internationell respekt."

    2006 medverkade Fredrik Reinfeldt på Bilderberggruppens dolda möte, där blev han knähund och "vunnit internationell respekt".
    CB/

    SvaraRadera
  5. Du antyder att Almedalens rosévin lägger beslag på hjärnceller. Varför har rosévin tagit så stor plats i Almedalen? Där det behövs så många hjärnceller som möjligt, för att genomskåda och kritiskt granska makten. Tja eller de som tror sig sitta på makten. Den yttersta makten ler "nog"

    Jobben, jobben, och så har vi jobben! Har nog aldrig tidigare hört ett tal innehålla ordet "jobben" så mycket som igår. Elakt må vara, men till slut skrattade jag högt. Inte åt Batra men åt det hon så tydligt förmedlar. Vi har reducerat människor till att vara sina jobb. Snälla Anna Kinberg Batra du är så mycket mer! Våga vara!

    En del kan inte hoppa det är omöjligt och man får väl förmoda att moderaterna anser att de saknar klass? Ja alla partier mer eller mindre för det talas mycket om klassresor, jobb eller utbildning och att fort komma på var Auschwitz ligger. Som om det visar en människas klass. Tycker Finn Bengtsson (M) visar klass när han kritiserar "DÖ" och talar för de ME sjuka. Finn Bengtsson som moderaternas partiledare? Eller har han fel kön? Vit är han också. Stackars man! Finn Bengtsson ser du detta, våga kandidera till att bli moderaternas partiledare. Du duger fast du är en vit medelålders man! Ge de sjuka upprättelse.

    Vi har mycket i det undermedvetna som inte kommer fram på beställning. En del är snabbtänkta andra mer trögtänkta. Gäller både dem som anses vara högutbildade och de som anses vara lågutbildade. Om man talar om bildning på det viset panelen gjorde, så reducerar man människor till att vara sina jobb och sin utbildning? Antingen gör man det omedvetet eller medvetet. Menar inte att utbildning är fel. Frågan Batra ställer till Sjöstedt är intressant. Vad var ditt första jobb? Tja i detta livet torde det väl vara att ta sig ut ur livmodern. Djävligt tufft! Undrar om han säger det?

    Det är dags att utreda vad är klass...Kanske vill vi sedan utreda har vi tagit oss ut ur livmödrar förut? En del fler gånger än andra? Vilken klassresa vi skulle kunna göra om vi inte reducerar människor till att vara sina lönearbeten. Tycker vi ska börja nu. Varför vänta.
    Vi är biologiska, sociala, kulturella och kanske även andliga varelser. Vågar/vill vi se oss som det? Birger Schlaug vågar och vill därför älskar jag denna blogg. Jag och många andra vill men vi måste bli fler.

    Reinfeldt har klass verkar väldigt många anse. Det har man om man ber andra öppna sina hjärtan och därefter fort tar ett jättehopp/kliv ut ur politiken? Låter andra stå där och fundera över hur. Den mannen kan hoppa! Han hoppar långt och gärna på de sjuka och arbetslösa? Själv hoppar jag gärna på moderater! Fast jag tycker jag för rättfärdigt krig:) Hur rättfärdigt är det att sätta en stämpel i pannan på grupper. De betraktas som svaga men kan vara starkare än vad många TROR.

    Är det rätt att politiker ska bestämma hur länge människor får vara sjuka. De politiker kan inte skapa jobb säger de ibland. Vilket stämmer för de skapar bara klyftor. Klyftan mellan de som inte "kan hoppa" och de som kan blir större och större. Frihet inom ramen för andras rätt till samma frihet har Anna Kinberg Batra. Hon har rätt att tala. Andra har rätt att kritiskt granska det hon säger. Och jag hoppas att så nu sker. Så att vi kan förpassa Alliansen till historien och att Evolutionen medvetandets utveckling kan fortsätta. För inte kan tre ord jobben, jobben, jobben vara vägen fram? Svaret på alla samhällsfrågor?

    Säger som Suhonen "Reinfeldt har kommit för billigt undan" kritik alltså.
    Billigt undan kommer ju ingen. Fast vi kanske TROR det.

    Lisbeth


    SvaraRadera
  6. CB Och 2013 medverkade Löfven på Bilderberggruppens "dolda" möte.
    Dolt eller inte dolt. Illa dolt är kanske ett bättre ord. Inget går att dölja i en evighet.

    SvaraRadera
  7. Visst är rosévin ett otyg!

    SvaraRadera
  8. Suhonen klär det bra i ord...

    "Han höll sitt tal om att vi skulle öppna våra hjärtan för fler flyktingar, men att detta skulle sluka alla förbättringar för dem längst ner. Reinfeldt visste exakt hur han spelade upp invandringsfrågan. Dagen efter kallade Anders Borg och Carl Bildt till presskonferens för att tala om oron i världen. Det var ingen slump"

    De allra längst ner är inte de arbetslösa... utan de sjuka. Batra vill förbättra för "de längst ner" som hon ser det. De unga som inte fått sitt första jobb. Men vad vill M gör för de unga som kanske aldrig kommer att kunna jobba mer, eller få sitt första jobb? Det nya "utanförskapet" borde även handla om dem. Men det råder en fruktansvärd illa dold "sjukdomsrasism" För ingen lyfter egentligen frågan. Så detta är inte riktat endast mot moderaterna.

    Är besviken på panelen två av dem. De sitter förmodligen omedvetet och hyllar att alla förbättringar för dem längst ner dvs. de sjuka slukas.
    Vilket gör mig oerhört ledsen och besviken. Den största rasismen vi bevittnar är "sjukdoms"rasismen" Sjuka finns det bland alla grupper. Även invandrare. Om man inte förmår bry sig om sjuka svenskar. Så kan man väl bry sig om dem?

    Lisbeth

    SvaraRadera
  9. Panelen, med dessa tre deltagare, är bland det bättre som kommer från SVT. Vad jag dock har svårt att förstå är hur de båda kvinnorna oftast tycker annorlunda än Birger. De är ju långt ifrån korkade.
    Å andra sidan skulle de att tas ut från soffan, ifall de skulle visa samsyn i allt. Spänningen måste upprätthållas, om än konstlat, ifall det ska bli bra teve.

    För övrigt lär väl SVT inte kunna undgå att sätta in en fjärde tyckar-röst, då från det "nationella" lägret. Inte nu, men när SD:s stapel är nästan lika hög som sossarnas. Nästa år kanske. Den som framstår som en mycket seriös kandidat vore väl i så fall Jan Sjunnesson.

    Ur vänsterns synpunkt är begrepp som nation och, i vissa fall, familj inga höjdare. Men de är realiteter, och då må de ha rätt att komma till tals. För många invandrare lär det förresten vara normalt att tala om dylikt. På vissa håll ute i världen står klanen över staten i aktning, enligt min källa.

    Gt

    SvaraRadera
  10. Den här gången vill jag ha någon slags respons. Så jag tackar på förhand. Nu utbryter snart en livlig diskussion.
    Jag har sagt mitt.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  11. Tove menar alltså att så länge man röstar på ett traditionellt riksdagsparti med främlingsfientlig agenda är det okej, så länge man inte röstar på SD? Det har gått ganska långt sedan Jörg Haiders dagar när Österrike blev bashade av EU.

    Robin

    SvaraRadera
  12. Ju fetare lögn desto fler tror på den. Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan visar väl tydligt det.

    SvaraRadera
  13. Lugn GT, säkert kommer flera av de vanliga panelisterna att viga kommande delar av sitt liv till att låta mer som sverigedemokrater, de som saknar grundläggande värderingsgrund surfar alltid på de vågor som flödar fram: de är de farligaste opinionslegitimerande figurer som finns, Klas Eklund är väl en av dem: var först röd, sedan blå när det blev populärt, sedan lite gröna stänk när det var inne och när de mer grumligt brunstänkta idéerna blidar våg så kommer sådana som han att surfa vidare på dem också - med den motivering som Tove hade: Nej, M har egentligen inte förflyttat sig, det är situationen som är annorlunda nu än när Reinfeldt var partiledare... Vilket är skitsnack. Under Reinfeldts sista tid såg vi mycket väl hur flyktingströmmarna skulle växa, vi såg till och med än värre attityd från EU-länder som smiter undan. Det är vågen som bytt färg, surfarna skiter i vilken färg vågen har, de surfar. för att befinna sig där makten kan vinnas. Med makt menas formell makt, inte makt att driva det man själv är övertygad om. Övertygelse är inte lönsamt. Så var, som sagt lugn, mer flyktingkritiska röster kommer att höras, synas och verka i kläder som tidigare inte varit doppade i det bruna rötslammet.

    SvaraRadera
  14. Kan någon säga vilka bra och genomtänka saker som Fredrik Reinfeldt genomförde? Personligen har jag väldigt svårt att hitta något bra.

    SvaraRadera
  15. "Ingenting kommer tydligen att hända i detta land om det inte kommer underifrån."

    Precis. Och genom det blir Sverigedemokraterna ingen lösning eftersom det är ett extremt toppstyrt parti, mer än Moderaterna.

    SvaraRadera
  16. "Klas Eklund är väl en av dem"

    Den figuren har givits på tok för mycket inflytande, inte minst genom att hans bedrövliga "lärobok" i nationalekonomi använts för att lura i nya studenter (vars partitillhörighet är allt från vänster till höger) en massa humbug om hur ekonomier fungerar, som av en händelse "råkar" stämma överens med neoliberala/neokonservativa fantasin om den _enda vägen_.

    Det har sedan blivit studenters grund till ekonomisk förståelse, för fortsatta steg i karriären till att bli "expert" med uppdrag att ge "goda" ekonomiska råd till politiker.

    Detta av Klas Eklund regenererade Chicago-strunt har bl.a. den avhoppade studenten Anders Borg hänvisat till som vetenskap och styrt efter samtidigt som Klas Eklund i sin tur hyllat Anders Borg. Det verkliga resultatet är en mycket sämre presterande ekonomi som helhet (ekologi inräknat), där det största inslaget är ostörda förmögenhetsförflyttningar till ett fåtal (Klas Eklund inräknad), figurer som inte presterat ett dugg bättre idag än före förmögenhetsförflyttningarnas införande.

    Både Per Bolund och Magdalena Anderssons ekonomiska floskeltuggande bottnar i samma gegga och därför ser man heller inte några fungerande förslag till förändringar annat i marginalen, med resultatet en fortsatt sämre presterande ekonomi.

    SvaraRadera
  17. "Jag har sagt mitt" inte riktigt:)
    "Det bruna rötslammet" Vad menas med det. Jonas Sjöstedt enligt Expressen "Vi är inte för fri invandring" Är det i gränslandet för brunt röstslam? "Fri invandring är en utopi" Är det en utopi? Eller är det realism och innefattar en för-förståelse för att alla kan inte fly? Ang. denna förförståelse svårt att säga. Men det ger hopp...

    Frihet är att kunna invandra och utvandra? Hur håller det ihop med inom ramen för allas andras rätt...

    Om kapacitet saknas så kan man inte fly. Man kan om man har kapacitet så kan man fly från ansvar fly från ansvar. (Säger inte att det behöver vara så) Men det tycker jag personligen MP gör när de säger att visionen är fri invandring. För den friheten lämnar alltid ofrihet bakom sig. Människor som saknar kapacitet att fly. De svagaste de sjuka och äldre. Inte i första hand de arbetslösa de söker lyckan och har stora drömmar. De allra fattigaste har de största drömmarna enligt forskning. (Film Godheten)

    Jag vill att mer hjälp på plats ska diskuteras. Inte mindre hjälp här, men mer hjälp på plats. Då anser jag att SD behövs i debatten. Klarar inte de andra av det? Det borde de väl göra.

    Gt Jan Sjunnesson vore kanske lämplig, i alla fall inte mindre lämplig än de flesta. Du ville väl inte veta om flyktingkritiska röster kommer att höras mer eller mindre. Utan talar om demokrati? Att alla väljares röster bör räknas. "Övertygelse är inte lönsamt" skriver Schlaug. Nej och just därför så behöver vi ingen brun sörja, ingen röd, grön eller blå heller. Vi ger Sjunnesson chansen? Men vill det toppstyrda partiet SD det? De är om inte mer, lika toppstyrda som M. Vill paneldeltagarna det? De om några borde vilja. De tycker ju sig var och en sitta inne med alla svar.
    Hur många svar som tillkommit vid skrivbordet eller av egen upplevd verklighet ska vara osagd. Men vi "vanliga" väljare upplever nog att mycket är ren skrivbordspolitik. Jag gör det. För jag känner sällan igen mig i politikers beskrivning av verkligheten. Kanske är jag verklighetsfrånvänd. Säg mig då vad av det jag skrivit i denna tråd stämmer inte överens med verkligheten? Är de sjuka diskriminerade? Är de svårt sjuka unga de som befinner sig mest i utanförskap?

    Varför sitter då samtliga i panelen och tar Reinfeldt i försvar? Suhonen ""men att detta skulle sluka alla förbättringar för dem längst ner" Personligen blev jag inte besviken på "de båda kvinnorna" inte denna gång. Utan på Ursula Berge och Birger Schlaug. Som i mitt tycke klumpar ihop svårt sjuka och arbetslösa. Svårt sjuka har inte samma kapacitet som friska. De är en grupp och vi behöver tala mer om grupper inte mindre.

    I Almedalen vet jag att svåra "ovanliga" sjukdomar diskuterades på ett seminarium. Och jag hoppas att det var välbesökt. För de inte minst barn och ungdomar, är svikna av samhället och våra politiker. Det som är bra, är att det finns politiker i samtliga partier som erkänner det. Men att de inte blir lyssnade på.

    Så visst finns det en del "floskeltuggande bottnar"!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  18. Ursäkta slarv. Men det är varmt:)

    SvaraRadera
  19. tack BS, du är inte bara högbegåvad utan också komisk, när man har det tråkigt: inget bättre än att läsa din blogg! (om man nu bortser från allt vad en person här som kallar sig Lisbet skriver, vilka långa tråkiga tirader!)

    SvaraRadera
  20. :) Ja visst är jag tråkig. Inte det minsta modern! Tack!

    Men jag lovar dig jag ska snart sluta skriva "långa tråkiga tirader!"
    Det är slöseri med tid...

    Så vem föreslår du i stället för Jan Sjunnesson? Har han sagt för mycket som inte passar SD? Vem vill du ha? något förslag på någon tillräckligt "brun"?

    Lisbeth

    SvaraRadera
  21. Det stämmer, Lisbeth. Det behövs inte någon utökad kritik mot migrationshanteringen,
    dvs frågan om hjälpinsatser här kontra hjälp ute i världen. Alternativen är väl kända, tror jag. Men demokratifrågan är kvar att lösa.

    Om politiker & journalister vänder kappan efter vinden så är det illa. De bör stå för sina åsikter, även om det kan leda till röstbortfall. Jan Sjunnesson har inte vänt kappan efter vinden, vad jag vet. Därför kunde han bli ett seriöst komplement i mediernas fora.
    Men det kommer att dröja, var så säker!

    Gt

    SvaraRadera
  22. Neoliberal Agendalör juli 04, 06:18:00 em

    "Anna: 1916 röstade ditt parti Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet,"

    Om inte arbetsgivaren tillhandahåller en försäkring, så får man teckna en privat. Vi har ingen allmän brandförsäkring och vi behöver inte heller någon mot olyckor på arbetsplatsen. Möjligtvis kan möjligheten att stämma arbetsgivarne behöva utökas. Man har inte rätt att skada andra människor ostraffat.

    "1918 Nej till kvinnlig rösträtt"

    Dåligt beslut, människor ska ha lika rättigheter.

    "Nej till åtta timmars arbetsdag, "

    Mycket bra, man har full rätt att få arbeta så länge som man vill, precis som de som driver eget företag får.

    "1921 Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige,"

    Dåligt beslut, dödsstraff är oåterkalleligt.

    "1927 Nej till folkskolan,"

    Mycket bra, sovjetiska produktionsmetoder hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

    "1931 Nej till sjukkassan"

    Mycket bra, vill man ha skydd får man teckna försäkring, jämför med hemförsäkringen.

    "1934 Nej till A-kassan"

    Mycket bra.

    Redan idag administreras A-kassan av fack och andra organisationer, smal sak att de tar in hela beloppet. Finns ingen anledning att staten ska lägga sig i och tvinga en lösning på alla. Vänsterpartister kan teckna arbetslöhetsförsäkring med 90% ersättning (och betala avgifter därefter) medan Moderater kan nöja sig med 65% (och lägre premier).

    "1935 Nej till höjda folkpensioner,"

    Mycket bra, man ska inte tvinga in folk ännu mer i statliga lösningar som fungerar dåligt. Tittar man historiskt så utklassar privat pensionssparande de statliga lösningarna.

    "1938 Nej till två veckors semester"

    Mycket bra, låt arbetsgivare och arbetstagare själva få göra upp villkoren för anställningen. Som det är nu riskerar semestern brinna inne, om man inte tar ut den..

    "1946 Nej till allmän sjukvårdsförsäkring"

    Mycket bra, sovjetiska produktionsmetoder hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

    " och Nej till fria skolmåltider"

    Mycket bra. Måltiderna blir inte fria/gratis för de finansieras via skatten. Det som händer är staten får möjlighet att styra och ställa barnens kost, och vi vet ju alla hur usel skolmaten är.

    "1947 Nej till allmänna barnbidrag"

    Mycket bra, skaffar man barn så får stå för utgifterna. Finns ingen anledning att de som inte kan eller vill ha barn ska vara med och subventionera.

    "1951 Nej till tre veckors semester"

    Mycket bra, låt arbetsgivare och arbetstagare får göra upp om villkoren.

    "1953 Nej till fri sjukvård"

    Mycket bra, sovjetiska produktionsmetoder leder bara till köer och förtida död.

    "1963 Nej till fyra veckors semester"

    Mycket bra, se tre veckors semester.

    "1970 Nej till 40 timmars arbetsvecka"

    Mycket bra, absurt att staten ska förbjuda människor att arbeta jobba sig till förbättrade levnadsvillkor.

    "1973 Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63 års ålder"

    Mycket bra, villkoren för sin pension får man göra upp med sitt försäkringsbolag.

    "1976 Nej till femte semestervecka"

    Mycket bra. när ska vansinnet sluta? 50 veckors semestervecka.

    SAMMANFATTNINGSVIS
    Två dåliga beslut och 16 bra. Hyfsat track record.

    Tyvärr är Moderaterna idag fullblodssocialister och inget man kan rösta på.

    SvaraRadera
  23. Lisbeth, det bruna rötslammet är väl, som du säkert förstår, de nazistiska rötter man för bara några år sedan hämtade sin näring av.

    SvaraRadera
  24. Gt, Ja du har rätt det kommer att dröja. Det är illa när man vänder kappan efter vinden. Det är illa när man visar sitt rätta ansikte. För inte ändrar man sig helt... Det kommer fram obehagliga sanningar. Makt är lockande.
    Neoliberal Agenda, Tack du skriver tydligt och bra varför väljare inte bör rösta på M. De är inga mänskliga beslut de tagit genom åren. "Fullblodssocialister" :) Gillar då sannerlien inte statssocialism men så mycket begriper jag att M inte är socialister.

    Anonym, Jo det förstår jag. Det finns en del slam i partiers rötter att ta itu med. Men det krävs mod och ibland måste man vända "kappan efter vinden" För man kan ha haft fel i en del saker...
    Panelen "hyllar" Reinfeldt för hans öppna era hjärtan och det anser jag vara upp åt väggarna fel.
    Tycker han ska komma tillbaka och ta ansvar.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  25. (V) fortsätter att vara fast beslutna att ge "fölket" välfärd, vilket ju måste berömmas. Ledarskapet är bästa tänkbara & man markerar tydligt att man inte är någon grönfärgad & karriärsugen dörrmatta. MEN: Nog är det bra att barn får fritidsaktiviteter på sommaren, men tyvärr lever vi inte i "Bullerbyn" längre. Den sortens prioriteringar hade varit ok på soligt 70-tal & tidigt 80-tal. Men idag bör man tala om hur "småfolks-försörjningen" ska gå till rent konkret idag & framöver, hur ska pengarna som köper korven kunna slinka ner i plånböckerna? Kämpa för arbete? Den kampen är avslutad & det blev inget för väldigt många & framöver blir det än värre. Var finns (V) i denna "anti-Bullerby"..?

    SvaraRadera
  26. Fd (mp) verkar älskas av borgare, man verkar ha "hittat hem" till "de egna"..

    SvaraRadera
  27. SD hade Vit makt-folk i sina led för rätt många år sedan. Vilka partier fördelar islamistvännerna sig på idag?

    SvaraRadera
  28. Har missat hela Almedalen i år. Får invänta regn o se talen i efterhand.

    SvaraRadera
  29. "SD hade Vit makt-folk i sina led för rätt många år sedan"

    Nej, de finns kvar. Utrensningen man låtsas syssla med var bara symbolisk, där någon enstaka figur på låg nivå fått lämna, som de tycker sig kunna undvara.

    SvaraRadera
  30. Dagens SD-ledning, skulle den hysa Vit makt-drag? Styrelseledamoten Paula Bieler, exv, är en begåvning med stort hjärta, ljusår från fascismen, och har därtill judiskt ursprung. Skulle det förresten saknas knäppgökar i något partis medlemskår?

    SvaraRadera
  31. Dagens SD-ledning, skulle den hysa Vit makt-drag?
    Ja.
    Paula Bieler fungerar som alibi åt SD. Det är ett klassiskt knep att partier av SD-sort lyfter fram någon med "rätt" bakgrund. Övertydligt blir det förstås när hon skall vara någon slags taleskvinna i jämställdhetsfrågor i ett parti som är så ojämställt det kan bli.

    För SD-strateger räcker det tydligen inte med ett vibrato utan det skall till ett extremvibrato för att visa på sin "känslighet". Men det blir förstås bara patetiskt. Och den verkliga politiken SD driver och dess negativa konsekvenser för samhället försvinner inte med de där reklamstunten.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.