fredag 15 mars 2013

På gång

Välkommen du som har möjlighet!

Lördagen 16 mars Malmö
Inkonst
10.00 - 17.00 
Om tillväxt, konsumtion och arbete.

Medverkande:  
Birger Schlaug, Lasse Ekstrand, Nina Björk, Roland Paulsen

Mer info här.



Fredag-lördag 22-23 mars Vimmerby
Fredensborgs Herrgård
Framtidsbilder. Vad händer sen...?
Medverkande bl.a: 
Birger Schlaug, David Jonstad, Jesper Strömbäck, huvudsekreterare i Regeringens Framtidskommission samt Johan Rockström
 Mer info här.



 Onsdagen 3 april Sandviken
Folkes Hus
18:00
Tillväxt, konsumtion och arbete...
Birger Schlaug 



Tisdagen 16 april
Mölndal
Framtidsbilder   

Hur bygger vi ett framtida demokratiskt samhälle med social
trygghet och kulturell mångfald om vi inte har tillväxt?
(Svaret är större än 42...)
Birger Schlaug
Mer info kommer...


 Lördagen 4 maj Göteborg  
Pusterteatern 
13:45 - 1500
Från tillväxt till utveckling
Birger Schlaug 
Program pågår från kl 11.00. Mer info kommer...

7 kommentarer:

  1. Ser jag uppstart på det som blir partibildning ett år före valet?
    Lena

    SvaraRadera

  2. "Framtiden är ett svävande skepp, förankrat i forntiden".

    SvaraRadera
  3. Schlaug tycks inte förstå att mängden arbete alltid har styrts mikroekonomiskt. När välståndet ökar så arbetas det mindre. Och tvärt om när det minskar, vilket det snart gör. Ett filosofiskt flum om hur det borde vara kan omöjligt ändra detta. Det kommer därför att arbetas hårdare och längre. Om folk inser att en kollaps kommer och börjar fundera på egna konsekvenser så arbetar de nog mer i rent egenintresse.

    Kanske det bästa vore om hela befolkningen utom ett fåtal arbetsnarkomaner lade sig ner och fick en medborgarlön bestående av ett antal potatisar om dagen. Men så fungerar det inte. Så när Schlaug åker på konferenser för att lösa världens problem genom mindre arbete så är det trams. Om han verkligen ville minska mängden arbete så borde han i varje fall utgå från verkligheten.

    SvaraRadera
  4. Hej! Inför att du ska ut och ägna dig åt framtidsspaning under några veckor, kanske lite text från undertecknad astrolog och gräsrotsteolog, kan ge en del. Detta att något beakta, som del i det vi kan säga om framtiden. Det som även Jesus kunde, men han kanske hade direktkontakt med Fadern i Guds ”bortomnära” supersträngbibliotek, där bl.a. astrologins ord- och kodbibliotek möjligen finns.

    Min åsikt och insikt är, att vi lever i omvälvningen mellan slutet av en era och i en ny tids födslovåndor. Och om framtiden anser jag, att de i Framtidskommissionen klarare måste inse, att tiden och skeendet nu går i två disparata riktningar. Och varigenom ett väldigt avgörande paradigmskifte sker. Rumtiden kröks nu vid den postmoderna vändpunkten av
    modernitetens herravälde, den vid år 2000, in i det nya millenniet mot det ”eviga nuets mittpunkt” mikrokosmiskt där, i Guds kosmologiska åtta (8). Något för fysiker att bekräfta eller falsifiera.

    Så här framöver kan sias om, att modernitetens manssamhällen nu fortsätter längs den undre ringen i åttan, ut i en alltmer global, makrokosmisk, lagstyrande, vetensskaps-tillvänd, konstruktiv, Gudsbortvänd men gudsegenmaktmyndig, materialistisk inriktning. I Sverige, innebär det att näringsliv och lagstyrande politik fortsätter i en avgörande sekulär riktning. Där ”synden skenar mot sitt komplement straffet, och vice versus”. Och där arbetslinjen accentueras till att bli ett jobbigt förminskande av ”Gehenna”.

    Och dels går inriktningen inåt i ett religiöst skeende in mot postmodernitetens IT-värld, nu nära tidens slut. Där i det mikrokosmiska “eviga nuflödet”, blir centrum det ”kvinnliga” psykologiska, kvantfysiska, kreativt konstnärliga och andliga. I vårt mänskliga meningssökande kan vi då i viss mån välja framtidsväg utifrån våra karaktärsegen-skaper, mot ansvar, makt, rättvisa och plikter, eller mot underhållning, kärlek, försoning och lust. Något av skilda vägar, vilka visar mot den framtid vi önskar vara i, och förbli i.
    Rolf Ahlqvist

    SvaraRadera
  5. Det verkar inte vara enligt dina teorier Urban. 27 miljoner arbetslösa i E U.

    SvaraRadera
  6. Det är ju också en prisfråga. Ett mer komplext samhälle ger en större spridning i kraven på kompetens. Om dessa inte speglas av arbetsgivarens kostnader så blir många utan arbete. Det finns även en förstärkning av att enklare produktionsarbeten av frihandel har hamnat utomlands. Som ett slags genomsnitt tyder allt på att arbetstiden kommer att följa välståndet även fortsättningsvis och att det kommer att arbetas mer.

    Det finns inget mystiskt och oförklarligt bakom arbetslösheten. Och något önsketänkande med politiska dogmer om rättvisa ger ingen förbättring. ”Arbetsmarknaden” är till stor del bortkopplad. Andra snedvridningar och förbud har också ställt till det.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.