söndag 15 november 2015

Terror, Romson, rådjur och pausmusik

En vecka avslutas, en tragisk vecka. Terror, självmordsbombare, kulspruteregn, människor på flykt och så de kontinuerliga drönare som söker mål där våra medier inte bryr sig.

I marginalen skickas en våg av hysteriska reaktioner på att Åsa Romson hade förmåga att såväl konstatera att det som hänt i Paris är förskräckligt - det var hennes första kommentar på Twitter - som att därefter påpeka att det kan komma att att få konsekvenser för det stora klimatmöte som skall hållas i samma stad om bara några veckor.

Åsa Romson möttes av en våg av kritik - och hat - för den sistnämnda analysen. Kanske mest av självgoda piltar som inte förmår tänka, men även av en del andra som man skulle kunna förvänta sig mer av.

Löfven kände sig tydligen tvingad att meddela att han ansåg att Åsas konstaterande var olämpligt. Man skulle fokusera på dådet, lär Sveriges statsminister hävdat. Sveriges statsminister imponerar inte. Den som inte såväl kan känna avsky för terroristernas mördande som samtidigt göra en analys av samhällets sårbarhet och vikten av klimatmötet tycks mig ha besvärande brister i egenskap av statsminister. Åsa har inte anledning att be om ursäkt.

Nog om detta. Samtidigt som militär patrullerar i Paris, drönare stryker över byar och religiösa fanatiker i ren egoism mördar andra för att få leva lyckliga i en påstådd himmel pågår allt det andra: barn som skjutsas till dagis, kafferaster på jobbet med tillhörande småprat om allt möjligt, daggen som lägger sig på gräsmattor och tak, teveserier som mal på, kändisar som visar sig vara de pubertalt självupptagna fånar som man haft anledning att tro, Zlatan som gör mål på straff, shoppingcenter som invigs i akt och mening att stimulera oss att allt snabbare konsumera sönder planeten, SNF som formulerar debattartiklar som gör att medborgare kan tolka in att de ingenting behöver göra utan bara leva som vanligt, fjärden som skimrar i gryningen, mården som besviken letar efter de nu obefintliga Victoriaplommonen i trädgården. 

Och rådjuret utanför fönstret. Hon brukar gå där. Försiktigt, nyfiket och vaksamt. Öronen spejar efter främmande eller hotande ljud. Hon blev befruktad redan i augusti, men nu pågår ingen celldelning. Redan efter det att den befruktade äggcellen delat sig några gånger så stannade utvecklingen upp. Allt var stilla. Bidade sin tid. I en gen finns nämligen en klocka som sköter detta. Den lilla cellmassan fortsätter först sin utveckling i lagom tid för att kiden skall födas när majvärmen lockat igång fotosyntesen så att det finns mat att äta. Hur världen ser ut då vet vi inte. Och det är kanske tur det. Det hade kanske varit outhärdligt att veta. Å andra sidan vet vi tillräckligt mycket för att begripa att vi måste ändra våra vanor, våra livsmönster, vårt sätt att leva, resa, äta och konsumera.

Det lilla och det stora vävs ihop.

Tiden läker inte alla sår, men kan ibland förvandla dem till en god historia. Eller en förfärlig historia. Beroende på vem som berättar den.

Apropå det lilla: i måndags körde jag Mess of Blues i Katrineholm - utifrån min bok Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac. Om rockmusikens barndom - och den amerikanska söderns rasism  - och Elvis. Rekordpublik i det som kallas Pensionärernas hus. En och annat tår fälldes i publiken, en del skratt och synnerligen stor uppmärksamhet. Intressant med människor som levt så länge att de upplevt en av livets då avgörande frågor: Elvis eller Tommy? Själv mötte jag den första gången i småskolan. Svarade man fel fick man stryk.

Detta föranleder mig att påminna om att det i veckan var 55 år sedan låtarna till filmen Wild in the Country - ingen oäven film faktiskt - spelades in. Titellåten nedan är lagom stillsam - kanske nåt för alla er som ordfäktat i kommentarsfältet den här veckan...

Själv ska jag ägna dagen åt att rensa hängrännor och sänka ett tak, för att få in mer isolering, i ett av rummen i den gamla kåken. Och hålla någon sort koll på vad G20-mötet håller på med - allvarligt talar så är det där, just där, som en av de tyngsta grundbultarna läggs för klimatmötet senare i år. Om det nu blir av i en av militären avspärrad stad. Men det fick man visst inte fundera över utan att bli utsatt för en hatvåg av de riktigt små människorna.

Hur som helst: livets detaljer radas upp på det som är livets tråd, en del av dem gör ont, andra skimrar så gott de kan. Och vi människor pladdrar vidare. Som jag gör nu.

Kännas bra att bo på vischan. Där ser man fler rådjur, hjortar, mårdar, grävlingar, rävar, älgar, vildsvin och vargar än människor. De senare kan man tröttna på ibland. När man tar del av sociala medier, eller ser hur vi lånar allt mer för att ha råd att konsumera sönder planeten.

Så till pausmusiken. 


PS!
Du, som nu har för avsikt att i kommentarsfältet berätta att du tröttnat på mig - apropå att jag skrev att jag ibland tröttnar på människor - behöver inte ägna din tid åt att formulera det. Har du kommit ända hit i den här texten får du faktiskt skylla dig själv.

136 kommentarer:

 1. Blir det is på sjön i år?

  Fred Lane

  SvaraRadera
 2. Förlåt en lite vinklad kommentar om terrorhandlingarna i Paris.
  Drönare stryker över byar och religiösa fanatiker mördar människor i ren egoism
  De Stora Terroristerna i världen är ledningar i Israel och i USA, som skapar
  mindre grupper av terrorister. Hur det hänger ihop i detta fall kommer att visa sig !!!
  Tragedin kommer naturligtvis att påverka klimatmötet. Hur? Det kommer att visa sig !!!

  Roland L

  SvaraRadera
 3. Så Birger försvarar en tweet som Åsa Romson själv bett om ursäkt för och raderat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det utan att fundera över varför Åsa Romson raderade sin tweet och bad om ursäkt för den?

   Radera
  2. Nejdå, det har jag funderat på.

   Radera
  3. Det är naturligtvis också en debatteknik.

   Radera
  4. Svarade på din mening som avslutades med en fråga. Har ingen anledning att tro att Åsa inte menat allvar när hon svarat på frågan själv: Det kunde ge en felaktig bild av hennes tankar om man inte läst det första tweet hon skrev.
   En del ville inte låtsas om det första, så man spred det andra och gav sken av att det var det första. Skitig debatteknik.

   Radera
  5. Kanske Åsa inte skulle hålla sig med twitterkonto?

   Radera
  6. Kanske ingen politiker skulle det...

   Radera
  7. Det finns mycket att diskutera om sociala media.Inte minst politikers patetiska rädsla för att hamna fel och landa mitt i en twitter-storm.

   Radera
  8. Ledare bör ha förmåga att hålla huvudet kallt i svåra lägen istället för bryta ihop känslomässigt, konstigt att detta bestraffas. Vad händer om det blir krig, ska man gråta sig okontrollerat ur den situationen?

   Radera
  9. John Mynona
   det gråts ut mycket på sociala media.Och lajkas och startas grupper och tänds marschaller och allt vad det är.Sen har man mage att anklaga ungarna för att ha fastnat i sina dataspel.

   IRL

   Radera
  10. Åsa gjorde absolut inget fel med sin tweet! Någon ville använda terrorbrottet för att göra tveksamma politiska poänger.

   Radera
 4. Visst en storm i ett vattenglas i ett Sverige helt sönderfrätt av åsiktsofrihet och politisk korrekthet som BS varit med om att skapa och Romson att upprätthålla. Hennes kommentar säger ju förstås något om hennes spontana prioriteringar och verklighetsbild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad säger det? Två tweet: först avskyr för terrordådet. Därefter en analys över att det öppna samhället blir alltmer ansatt Den spontana var den första var den spontana, den andra var den analytiska, den där som du och andra tydligen inte orkade med. Du och likasinnade låtsas som om hennes andra, kompletterande tweet, var den enda. Det säger en del om er debatteknik.

   Radera
  2. Kan du inte förklara varför Åsa Romson raderade den tweet du försvarar så energiskt när du ändå är i gång Birger?
   Appropå debattteknik..

   Radera
  3. Hon har svarat på det själv: Det kunde ge en felaktig bild av hennes tankar om man inte läst det första.
   En del ville inte låtsas om det första, så man spred det andra och gav sken av att det var det första. Skitig debatteknik.

   Radera
  4. Där fick Åsa Romson helt rätt i varje fall.Bilden av hennes tankar blev felaktig eller nåt..

   Radera
 5. Jag skrev följande blogginlägg idag (tryck på Lincoln ovan för komma till min blogg). Kopierar det här då fler och djupare perspektiv än massmedias förenklingar måste fram. Ber om ursäkt, Birger för att jag länkar till en youtube-video om Operation Gladio - men det är viktigt att ha den operationen i åtanke när man bedömer terroristernas handlingar. Mitt inlägg:

  Varför gör terrorister alltid det som är absolut maximalt kontraproduktivt och maximalt ineffektivt?

  Bara det faktum att terrorister alltid gör det som är absolut maximalt kontraproduktivt och maximalt ineffektivt borde göra en misstänksam. Kontraproduktivt då deras terrorhandlingarna skapar en enorm opinion mot terroristerna. Ineffektivt då deras handlingar bara drabbar oskyldiga och inte påverkar systemet på något sätt mer än att fler hatar muslimer.

  Varför försöker ALDRIG terroristerna göra något där de skulle få opinionen med sig och dessutom påverka västs system. De skulle kunna utföra massa saker baserat på ickevåld som skulle kunna ha mer effekt och vända opinionen T.ex:

  * Utföra ddos-attacker mot västs penningsystem som är extremt sårbart då det är så extremt centraliserat
  * Förstöra datakablar samt servrar för att, precis som ovan, skapa kaos i västs penningsystem
  * Ha EMP (electromagnetic pulse) bombattacker mot västs finanscentrum och börser. Elektroniken i datorerna skulle stekas men ingen människa skulle komma till skada.
  * Fysiskt spränga t.ex bankkontor när ingen är där

  Ovan skulle kunna ha enorm effekt på västs utsugningsmaskineri och terroristerna skulle få många med sig då det underliggande hatet mot det finansiella parasitsystemet går djupt. Men istället gör terroristerna de mest avskyvärda, totalt meningslösa brotten för att få så maximalt många mot sig som möjligt. Luktar Operation Gladio lång väg.

  Om nu terroristerna tvunget måste använda våld så varför riktar de inte in sig på att döda människor i maktposition? Varför använde de sig inte av prickskyttar som dödar t.ex finanstoppar och politiker etc. De kan försöka prickskjuta de fåtal som håller i clearingen på centralbankerna och få en enorm effekt. Om de t.ex började skjuta ihjäl topparna på Goldman Sachs, FED etc skulle nog många amerikaner t.o.m applådera.

  Observera att jag inte förordar ovan handlingar – jag ställer mig bara frågan varför terroristerna konsekvent alltid gör det absolut mest avskyvärda korkade handlingarna de kan för att få så många mot sig som möjligt när de faktiskt kunde välja en betydligt mer effektiv väg?

  Om det enda terroristerna uppnår med sina aktioner är att hatet mot muslimer ökar – är det inte då det mest troliga att just detta är syftet?

  För den som inte vet vad Operation Gladio var (faktiskt existerar den fortfarande) så är nedan en snabbkurs.
  https://youtu.be/d7o61SMitds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en del gemensamt med Faurisson.

   Radera
  2. Du har mycket gemensamt med en intetsägande one-liner. Faktum är att du är en intetsägande one-liner. För kort i tanken för mer än Twitter?

   Radera
  3. Angrepp är alltid bästa försvar.Du har tydligen något att försvara.

   Radera
  4. Enlig DN dog det över 30 000 personer i terrordåd förra året. De flesta var muslimer mördade av andra muslimer. Vill de då att hatet ska öka mot dem själva? Eller är det CIA som programmerat dom med droger. Kan det inte ha med några sneddrivna religiösa värderingar att göra, typ sharia och en islamsk världsdominans? Terroristerna är inte rationella på grund av deras religiösa värderingar. En teori lika god som din tror jag.

   Radera
  5. Sök på "the salvador option"

   Radera
  6. Och förnuftet kretsade runt Jorden och sökte landningstillstånd i Sverige
   men USA tillät inte Sverige att utfärda ett sådan, men det gav Lincoln fan i !
   Han skulle till och med kunna landa på Röda Torget och samtala med Putin !!!

   Lidén

   Radera
  7. Jag håller med dig Lincoln, det är väldigt konstigt. Vi får väl se hur storyn utvecklar sig och vad det leder till. Jag har väldigt svårt att tro att ingen terrorist har intelligens nog att inse just precis vad du skriver. Jag skulle kunna fylla Birgers blogg med saker som vore tusen gånger mer effektiva att göra som terrorist, varav inget är speciellt svårt att komma på eller räkna ut, men det kanske är bäst att låta bli.

   Vi får väl se, men man kan anta att den här händelsen blir startskottet för något som annars hade varit svårt eller omöjligt att genomföra.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  8. Jag har religiösa i släkten, och vet av långvarig erfarenhet att fanatiskt troende människor oberoende av om de är politiska eller religiösa människor inte tänker rationellt eller logiskt!
   Det är naivt att tro dem om något annat än att de bara vill sprida skräck och misstänksamhet kring sej!

   Radera
  9. Kurth, skräck och misstänksamhet mot sina egna, muslimer?

   Det är möjligt att religion i den extrema varianten inte direkt uppmuntrar rationellt eller logiskt tänkande, men det är också möjligt att det finns "grupper" som utnyttjar detta genom att finansiera, beväpna, träna och uppmuntra när det passar egna syften.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  10. @Ragnar
   Japp, det finns hur många sätt som helst som islamska terrorister skulle kunna låta bli att skjuta sig själva i foten - ändå är det just detta de lyckas göra varje gång. Tills slut finns ingen logik kvar att stå på då foten är totalt sönderskjuten.

   @abibtn
   Så baserat på dina familjeförhållanden ska vi kasta all empiri och historia i papperskorgen. Vi ska utgående från ditt förhållande till dina släktingar utgå från att Operation Gladio aldrig existerat, att, CIA har en lång historia av att stötta islamska terrorister, att CIA de facto skapat både Al Qaida och ISIS. Vi ska utgå från att en religiös grupp vill göra sig så liten som möjligt genom att maximera illdåden istället för att försöka få gehör för sin sak. Ledsen men dina släktförhållanden kan inte få mig att bortse från historien och det rationella - om jag blint skulle lita på dina familjerelationer skulle jag vara en rationell idiot - för att inte snacka om att vara extremnaiv.

   Den engelska utrikesministern Robin Cook sa att Al Qaida var en terroristorganisation skapad och organiserad av CIA. Han sa att Al Qaida bara är en databas över islamska terrorister som CIA använder. Varför skulle ISIS vara annorlunda - särskilt när ISIS också är skapat av USA?

   Söndra och härska är imperiers valspråk - antar att du tycker dina familjeförhållanden väger tyngre än det uttrycket också.

   Radera
  11. Sista var skrivet till Kurt, blev lite fel där

   Radera
  12. Även Sverige finansierar fanatiker:
   http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2836510-stoppa-sveriges-stod-till-al-qaidas-allierade-i-syrien

   Radera
 6. Reagerade starkt mot allt hat som riktades mot Romson. Även om Romson, inte är den person som jag skulle köpa en begagnad bil av. Hon hade två tankar i huvudet samtidigt och det kan man väl ändå inte beskylla en miljöminister för, att inte få ha? Klimatmötet i Paris är väldigt viktigt. Men USA har väl bestämt sig för att de beslut som tas, inte ska vara bindande? Ska man diskutera geoengineering? Att människan leker Gud i maskinen? Är det som med flyktingarna? ansvar ska inte vara bindande... Är det som med en del av våra politikernas prat fram tills nu. Alla kommuner skulle av någon anledning, inte behöva ta emot flyktingar.

  Mona Sahlin återigen! tack för att hon nu inser allvaret. Kanske har hon gjort det länge, men har fått utstå hat och tal om rasism, för att hon bland annat sagt, att muslimska ledare behöver vara tydligare. Hur som helst, nu är hon VÄLDIGT tydlig med, att alla kommuner behöver en egen handlingsplan mot extremism. Sätt igång på måndag säger hon. Förmodligen så talar hon inför döva öron. Precis som reformerande krafter inom Islam gör. Människor har flytt hit. De ska inte behöva vara rädda och hotas i Sverige. Och vi andra ska inte behöva vara rädda och anklagas för rasism eller antydningar om brunhet, så fort vi öppnar munnen.

  Och nej har inte tröttnat på din blogg Birger Schlaug. Ingen tvingar mig att läsa den eller skriva. Det är det fina, vi har fortfarande en någotsånär fri vilja.

  Det blir nog dåligt med is på sjön i år. Hur allt hänger ihop kommer att visa sig. Har för mig att du Birger skrev något i stil med, att om 20 år, så står vi där de som överlevt och undrar, varför vi inte förstod något.

  Eller varför vi var så rädda kanske, för att tala ur skägget kring det vi faktiskt begrep eller t.om. förstod?

  Lisbeth  SvaraRadera
  Svar
  1. Lincoln, om du vill ha en del svar, läs gärna kritiskt men sakligt Ayaan Hirsi Alis bok. Vi som säger oss ogilla religioner borde vilja stötta de reformerande krafterna. Även om en reformering av Islam är mycket svår, så finns det krafter som vill ändra på det. De har funnits länge. Terroristerna hatar avfällningar från Islam. De anser att de är fega råttor som flyr. Så det är inte konstigt att de nu riktar in sig mot bland annat sina egna. Deras hat mot vår levnadsstil är stark. Denna levnadsstil är inte värdig en god muslim. Så de ska dödas. Och vi med som lockar med denna levnadsstil.

   Samtidigt måste vi se vilka som lagt grogrunden till detta. Och angående detta har du bidragit väldigt bra. Tack! De mäktiga når terroristerna bäst genom att ge sig på folket. I Paris säger många nu att "vanlig"t folk dödas för att Frankrike deltar i kriget i Syrien. De vänder folket mot ledarna. På så vis skapar man flera terrorister. Samt minskar politikernas makt.

   Lisbeth

   Radera
  2. Lisbeth

   Men du svarar fortfarande inte på frågan varför terroristerna konsekvent gör det som är mest ineffektivt och mest kontraproduktivt. Och du missar totalt vad Operation Gladio handlade om där vänsterns terrordåd egentligen var CIA operationer (t.ex bombningen av Bologna - bevisat och styrkt officiellt) ämnat för att ska maximera opinion mot vänstern (kommunisterna i Italien höll på att ta makten). Du missar att både Al Qaida och ISIS grundats och finansierats av CIA och det troliga är att CIA/Mossad troligen spelar på samma Gladio-orgel en gång till.

   Framför allt missar du att svara på frågan:
   Om det enda terroristerna uppnår med sina aktioner är att hatet mot muslimer ökar – är det inte då det mest troliga att just detta är syftet?

   Att du hänvisar till en bok svarar inte på frågorna ovan. Inte heller dina teorier om hur Islam kan reformeras. Möjligt Islam behöver reformeras men borde inte kristendomen och judendomen också då reformeras då de står för betydligt mer dödande än vad muslimerna åstadkommit. Men jag ser det mest som en total sidodiskussion då det inte är religion som är bakom det som sker utan ett geopolitiskt spel utfört av psykopater

   Radera
  3. Du kan ju läsa boken Lincoln. Jag är ingen muslim eller har växt upp i en muslimsk familj. inte i detta livet. Jag har inte missat vilka som finansierar. Du glömmer Saudiarabien? De ISIS och Al Qaida har många finansiärer. Uppdrag granskning har granskat. När vi granskar klappar vi delar av elefanten och inte hela.

   Jo det troliga är att det är syftet. Du har rätt. Alla religioner behöver reformeras. En del vill förbjuda dem. inte jag. Men såvitt jag vet så skär inte "vanliga" kristna halsen av andra, på uppmuntran av andliga ledare.. De radikaliseras inte. Men kan komma att göra det om det fortsätter så här... Boken är bra. och det finns även saker jag är kritisk till. Religionerna behöver reformeras, en del har börjat sin reformering mer än andra. Makten däremot använder sig av religionen för att splittra oss. Jag förstår uppriktigt sagt inte, varför det ska vara så svårt att välja att ge, dessa reformerande krafter sitt stöd. Det är icke jag som icke muslim som bör reformera islam. Eller har förmåga. Utan de som är muslimer och de behöver vårt stöd. Återigen tack Mona Sahlin hoppas nu att kommunerna vaknar för allas skull. Och att framförallt de som kallar sig för "vänstern" vaknar och blir mindre oroliga över att bli kallade för rasister.

   Lisbeth

   Radera
  4. Ayaan Hirsi är en hjälte för counterjihadrörelsen (breivik mfl), man får akta sig för vad man stoppar i sig. Är det en massa hat man stoppar i sig är det en massa hat som kommer ut.

   Det är inte islam som behöver reformeras, det är wahhabismländer som saudi som borde sluta backas av väst. Majoriteten av muslimer utför varken terrordåd, hugger huvudet av folk eller har en terroristfinansierande diktatur styrd av en kungafamilj som USA har ett väldigt, väldigt nära förhållande till.

   Radera
  5. John Mynona, Jag aktar mig noga för vad som stoppas i mig. Hon är ingen hjälte för mig, utan en person som talar utifrån egen upplevd erfarenhet. Hon säger till exempel att hon som barn upplevde det helt naturligt, med avhuggna händer som straff. Och när hon började ifrågasätta det barbariska, så straffades hon av syskon och modern. Alla religioner behöver reformeras, så att de kan möta vetenskapens framsteg. Nog ser du att unga muslimer lätt radikaliseras? Hon förklarar i boken varför. Unga kristna mot unga muslimer och alla mot alla. Inte vill vi ha den utvecklingen. Ditt inlägg anser jag gynnar de icke reformerande krafterna. Synd! Jag har inga dolda motiv. Utan jag ogillar att det klagas på religionerna. Men nästan ingen vill försöka reformera dem. De flesta västerlänningar vågar endast tala kritiskt om kristendomen. De "goda" Och vad återstår då annat än förbud? Det går inte att förbjuda åsikter.

   Vi har olika agendor och min agenda är definitivt inte Breiviks. Du generaliserar. Om man stoppar i sig fakta och samtidigt kritiskt granskar, så kommer förhoppningsvis mer kärlek ut. Att blunda för fakta är hat. Varför så fokuserad på islam? Jag skriver ju om att vi riskerar ett religionskrig. Att tidigare reformeringar går tillbaka. Det är inte så svårt att se att världen riskerar att brytas ner av barbarer. Av den barbarism som vi alla bär inom oss. Även de som säger sig vara civiliserade och tror sig vara genomgoda.

   Lisbeth

   Radera
  6. Du missade vad jag sa, den typen av islam hon berättar om är inte vanlig i muslimska länder i världen, men där den härskar är i saudi arabien som vi och usa samarbetar med, som har ett avtal om petrodollarn och som finansierar isis.

   Saudi har precis begått krigsbrott i jemen och sitter i FNs panel för mänskliga rättigheter. Backa lite så ser du hela bilden, det handlar inte om religion alls.

   Radera
  7. Och du missar det hon skriver om i boken. Du har inte ens läst den? Nämligen hur en god muslim bör vara och tänka. Jo det handlar även om religion. Att makten oftast män använder sig av den. I hennes familj, var det dock främst modern som var väldigt sträng och det fick henne att till slut bli ateist. För att sedan omvärdera och inse att religionerna går inte att förbjuda, utan de måste reformeras. Och hon påstår inte att det ens går, eller kommer att bli lätt. Du skriver att jag ska backa lite för att se hela bilden. Kanske är det så att ingen av oss gör det. Utan att en del klappar en större del av elefanten och andra en mindre. Personligen så anser jag att det viktigaste är att avprogrammera sig från höger eller vänstertänk. Ja även grönt tänk och försöka se till varje sakfråga. Detta med petrodollarn är viktigt i sammanhanget. Men inte hela sammanhanget. De olika religionerna är utmärkta att vända mot varandra. Och vår identitet med höger eller vänster är också det. Människor bollas mellan höger eller vänster. En del är så starkt identifierade med det ena eller andra och det är inte heller bra. (beroende på vad vi vill uppnå)

   Lisbeth

   Radera
  8. Jag menade att i lägen som dessa så skyller man i allmänhet på islam istället för att se hela bilden. Hur många länder finansierar halshuggande extremister eller har halshuggning som en del av rättsystemet?

   Att bli av med den typen av extrema tolkningar av islam kan ju bara andra muslimer göra men det förutsätter fred och någorlunda fungerande samhällen som inte bombats till stenåldern eller att väst stödjer, tränar och beväpnar dessa regimer och extremistgrupper.


   Radera
  9. Ja en del skyller allt på Islam och en del vågar inte säga ett ont ord om islam. För då blir man lätt ihopkopplad med rasism. Mona Sahlin påtalade att muslimska ledare behövde vara tydligare. Och fick genast mycket kritik, Ja det är ju bara muslimerna själva, som kan göra så att vi blir av med extrema tolkningar av islam. Vänstern får mycket kritik av muslimer som säger sig vilja reformera islam. Det för att de inte vågar eller vill säga ifrån bl.a. när det gäller hur kvinnor och homosexuella bemöts i förorten. Det har ju larmats ett bra tag nu." Vänstern" verkar anse att de/alltt handlar endast om klyftor i samhället." Högern" verkar anse att det handlar om religion och att klyftor är bra. Man kan tycka att de gröna, om de nu är ett bättre alternativ kunde säga, att det handlar om både klyftor, klimat, makt och religion. Samt om andra saker, att vi för närvarande har lätt att falla ner till barbarstadiet, även de som anser sig vara civiliserade. Ja t.om vi som talar om goda kultursamhällen. Det får åtminstone mig att fundera över var de flesta av oss står i Evolutionen. På vilken nivå alltså.

   Lisbeth

   Radera
  10. Och både vänstern och högern har missat att USA har tränat jihadister sedan afghanistan för att använda som proxyarme mot regimer som hotar petrodollarn.

   Religioner kan man ha vilka åsikter som helst om, men de blir bara farliga när de blir våldsamma och om man då aktivt underblåser shia/sunni konflikter som USA och Israel gjort sedan Irak så skördar man resultatet av denna vansinniga utrikespolitik förr eller senare.

   Radera
  11. Ja och så får vi inte glömma Saudiarabien. Att de pumpar in pengar för att understödja. Nej religioner är farliga, även innan de blir våldsamma. Det vittnar barn om som har växt upp i religiösa hem. Olika vittnesmål bör man lyssna till och granska dem, kritiskt men sakligt. De är ju grogrunden och inget blir farligt utan en grogrund. Slumpen existerar inte. Den om något är farligt att tro på. Vänstern är väldigt naiva då det gäller religioner. Ofta är de ateister själva, men de verkar väldigt rädda för att bli kallade för rasister. Dessbättre så fokuserar de helt rätt på klyftor som en grogrund för all slags extremism. Men de vill inte tala om religioner. De behöver tänka mindre ideologiskt. Det är inte så farligt att glida mer åt höger i olika sakfrågor. Hjärtat kan man ha åt vänster ändå. Det har jag förstått.

   Jag kan ha missat något viktigt, önskar att Birger kunde förklara mer vad han menar med "slumpen..." Denna slump som verkar slå till när som helst och hur som helst. Allt nytt växer väl fram ur det gamla och inte tvärtom.

   Lisbeth
   Radera
  12. Sahlin har varit tydligare tidigare, men man har fokuserat på ett fåtal saker hon har sagt och upprepat dessa gång på gång på gång.

   Radera
 7. De som är mest förbannade på Romson för det aktuella twittret är de som skiter i klimat och ekologi. De vill se en extremt kortsiktig antropocentrism och kallar de som tar ansvar för planetens hållbarhet för ekofascister. Politiskt gröna borde inte låta sig kuschas av den sortens människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte det exakt vad Åsa Romson gör? Läter sig kuschas av Stefan Löfven?
   För det var väl ändå Åsa Romson som raderade sin tweet och bad om ursäkt för den?

   Radera
  2. Man får väl välja sina strider, Åsa jobbar nästan dygnet runt med förberedelser inför klimatmötet, vilket hon gör helt rätt i.

   Radera
  3. Just det är något som MP verkar ha fullt upp med.Att välja sina strider och backa ur det mesta.

   Radera
 8. Samman passningen i riksdagen är God.
  Ca 90% av den tyckte att det var en God Gärning att hjälpa Israel och USA
  och Rothschild och Bilderberggruppen att mörda Gaddafi, bomba Libyen och
  att ersätta Dinaren med petrodollar. Likriktningen påbjudes ofta av Carl Bildt.
  Senast sade han att vi får leva med terror ända till vi har fått till stånd en lämplig
  Ekonomisk, Social och Kulturell omvandling i Världen. Ur minnet. NWO nämndes ej.
  Men strävan till En Ny Världs Ordning kommer att märkas på klimatmötet i Paris !!!


  Roland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Roland, USA säger att det man bestämmer sig för inte ska vara bindande. Mer fokus på klimatmötet tack! På det som sägs och framförallt på det som inte sägs. Romson behöver sluta upp med att låtsas, att hon är en av dem som bestämmer.

   Lisbeth

   Radera
  2. Tonen skärps mellan EU dvs. de tongivande inom EU och USA. Om det inte blir bindande avtal så är det inga avtal säger Frankrikes president. Precis. Vad säger Åsa Romson? Och våra andra politiker. Att även om det inte blir några bindande avtal, så är vi en bit på väg? Det brukar låta så.
   Tycker det blir larvigt med fortsatt fokus på Romsons tweet. Viktigare är väl att fokusera på maktspel. Hon är en bricka i spelet. En bricka som sett något mer än de flesta när det gäller miljö och klimat, men dock en bricka. Vår röst i världen är inte så stor som vi tror. Utom när det passar de som verkligen bestämmer. Och det är inte Romson.

   Lisbeth

   Radera
  3. Lisbeth
   Romson bröstar upp sig och försöker låta stor.Det har du helt rätt i.Det är något som kännetecknar hela regeringen i det mesta.Man är en liten hund som försöker skälla som en stor.
   Löfven tramsar vidare om att han ska övertala de andra EU-länderna att ta sitt ansvar.Han tar flyget runt i Europa och övertalar.Hitintills har max 200 omfördelats i en kvot på 160000.
   Löfven skäller egentligen som en Chihuahua trots att han bröstar upp sig i svenska tv.

   Radera
  4. Konstig liknelse anonym, en Chihuahua kan sätta den största hund på plats. Med sin bestämdhet och ettrighet. Stora hundar backar. Fast möter den en galen hund så hjälper det inte.. Den är en mumsbit. Och Löfven möter många galna hundar. Så hur han än skäller och gormar, så riskerar han/vi att ätas upp. För Sverige har ingen stor röststyrka i EU. Det han kan hoppas på, är att Frankrike och Tyskland resonerar som han.

   Lisbeth

   Radera
  5. Ja du Lisbeth, det är nog dags att ställa väckarklockan på ringning.En Chihuahua kan bara vara vad den är.Världens minsta hundras.

   Radera
  6. Anonym, ja den kan inte ens kallas för en mellanhund :) Ring, ring väckarklocka! Ring jäkligt högt!

   Lisbeth

   Radera
 9. Bra text, Birger, om livet och dagarna som flyter fram. Och fin låt med den där varma nära rösten som han hade.
  L.

  SvaraRadera
 10. Tack för att du finns med vettiga tankar .

  farfar Åke

  SvaraRadera
 11. Vet inte hur mycket du följde twitter-flödet under den kvart som vice statsministerns tweet låg ute, men att hävda att det var hat är bara trams. Det var upprördhet och mycket stor förvåning hur man kan oroa sig över trafikstörningar (?) samtidigt som människor hölls som gisslan. Att beskriva det som hat är ungefär som att beskriva denna sajt som en hatsajt mot Alliansen...

  Men, viktigare, vad vill du göra? Vet att du och Valter Mutt tror världen blir bättre om Snowden ges asyl i Sverige efter att han avslöjade vad USA gör för att just bekämpa just dessa extremister och attacker, men utöver det? Är det att alla underrättelsetjänster backar tillbaka ock kedjas fast och inte får lyfta på en enda sten och bara titta på när människor mördas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. BS bor på landsbygden och hans skriverier är ofta inte baserade på självupplevda händelser, exempelvis följer han inte med på twitter.

   Radera
  2. Hans i Viken, jag vet inte vila referensramar du har i din vardag, men låt mig ge några exempel på vad som skrev på twitter - jag kunde gjort listan mycket längre. Att du inte anser att detta är hat så beklagar jag inte bara dig utan även de som du umgås med i vardagen.

   Kappa ‏@maxflund 13 nov. @asaromson du är sjuk i huvudet åsa romson. Stackars dig och ditt klimatmöte. Din egoistiska sate. Avgå nu.

   Darko Crncevic ‏@daccraft 13 nov. @asaromson För sent. Du är skärmdumpad med ditt äckeltweet. Avgå ditt jävla as.

   Simon Sandén ‏@SandenSimon 13 nov. @asaromson såg din förra tweet. Röstar aldrig mer mp. Sjukare människa får man fan leta efter!!!!

   Daniel Johansson ‏@mrnmukkas 13 nov. @Aspirantens @asaromson Vilken jävla sopa.

   Kevin Lagos Flores ‏@KevinBror 13 nov. @asaromson du är så sjuk i huvudet din empatilösa individ.

   Daniel Saavedra ‏@saavedra_dg 13 nov. @asaromson kan du bara sluta twittra, så jävla osmaklig.. Försvinn!

   sanningen svider ‏@SanningenSuger 13 nov. @asaromson Fucking as!

   Petter Vide ‏@difpins 14 nov. @asaromson Vidriga människa. En skam för sverige.

   Anders Isaksson ‏@NGD70 13 nov. @asaromson -din förbannade jävla dumknullade jävla KOSSA! DU SKÄMMER UT HELA JÄVLA LANDET!

   Erik Taber ‏@erik_taber 13 nov. @asaromson jävla idiot

   Radera
  3. Ballahu, du är ytterligare ett exempel på sådana som uttalar sig om andra utan att veta ett dyft, vad vet du om jag följer twitter eller inte? Du är ett lysande exempel på twittermentalitet.

   Radera
  4. Törs Birger Schlaug ge sig på en kvalificerad gissning om trollens politiska hemvist?

   Radera
  5. De kommentarer du har kopierat ovan är näthat, inget snack om saken. Däremot skrev jag att jag inte visste om du följde kommentarerna till hennes nu raderade tweet, dessa kan man heller inte se i och med att de är svar på en raderad tweet och då är borta. Dessa var till största delen upprörda och förvånande.

   Kan även konstatera att du valde att inte svara på vad du vill göra föra att polis och underrättelsetjänst ska kunna skydda vårat öppna samhälle.

   Radera
  6. Neoliberal Agendasön nov. 15, 11:57:00 fm

   "Är det att alla underrättelsetjänster backar tillbaka ock kedjas fast och inte får lyfta på en enda sten och bara titta på när människor mördas?"

   Jag antar du är även är för att husrannsakan avskaffas. Låt polis få rota fritt var de vill. Och varför ha advokater och domstolar som är i vägen? Nej, låt polis få möjlighet att agera direkt

   Även om händelsen i Paris är tragisk. så mördas över 500 årligen i Frankrike. Det syns bara inte lika tydligt. Att montera ner vårt rättssystem och ersätta med säkerhetspolis som kan agera fritt är ingen lösning. Se på Ryssland där en före detta KGB agent styr sedan 15 år tillbaka.

   Det är inte dit vi vill komma.

   Radera
  7. Det är då konstigt att det land som främst propagerar för nyliberalism är det land som också avlyssnar alla.

   Den franska underrättelsetjänsten hade tydligen följt dessa terrorister länge utan att agera så det hela börjar likna 11 september.

   Radera
  8. Även Säpo följer svenska IS-krigare som inte kan utvisas till sina hemländer eftersom det där pågår krig som IS-krigarna riskerar att dödas i.
   Känns det som en vattentät argumentation?

   Radera
  9. Och av en total slump:

   Patrick Pelloux, EMT and chronicler at Charlie Hebdo, explains on France Info radio that Paris EMTs were prepared because, "as luck would have it", they'd planned an exercise to train for multi-site attacks on the morning of Nov 13,2015.

   Radera
  10. Neoliberal Agendasön nov. 15, 01:14:00 em

   Nä, det är inget konstigt, även om det nog finns en större andel nyliberaler i Costa Rica än i USA:

   Ca 1% av alla amerikaner röstar på Libertarian Party. Det är bland de andra som man förespråkar massavlyssning. Sen kan vi väl konstatera underrättelsetjänsten i USA redan gör lite som man vill, oavsett vad folket tycker eller vad som står i lagboken. Det var ju det som Snowden "avslöjade". Man riskerar att få en stat i staten, som inte är alldeles lätt att rulla tillbaka.

   Som sagt, se på Ryssland.

   Radera
  11. Jag pratar inte om nyliberalism som den frimarknadskult som vill starta egna samhällen, jag pratar om rumsfeld när han hyllar friedman i pentagon.

   Radera
  12. Känns det som en vattentät argumentation?
   --

   Vår arme har i hemlighet haft samarbete med saudi med vapenfabriker, saudi som finansierar isis, våra jasplan har hjälpt al qaeda störta gaddafi i libyen och vår regering har givit lån till en regering som tillkommit i en statskupp i ukraina där nazister var frontsoldater.

   Vad kan man dra för slutsatser av dessa saker? Är de fullständigt inkompetenta eller ...

   Radera
  13. Menar du att det skulle vara en vattentätt argumentation?

   Radera
  14. John Mynona, kanske vore det något att ägna vetenskapliga studier åt, att större attentat sammanfaller med "övningar".

   /Ragnar Vanheden

   Radera
 12. Det är lätt vara flickfjäskande dixie och duffelklädd på landsbygden. Här i storstadens miljonprogram måste man vara lika tuff som en annan Tommie Steele, med svarta självlysande revärer på kläderna.
  Bland grannarna finns lycksökare från Libanon med digert brottsregister och egen skattebefriad bilverkstad på parkeringsplatsen. Här tutas det frenetiskt på kvällstid, kunderna vill ha service ock tanka bensin från dunkarna som förvaras i källaren i 25-familjshuset.
  Härom veckan gjorde polisen razzia i sandlådan och lyckades befria ett antal stulna tvåhjulsförsedda motorfordon från deras orättmätiga ägare, tonåringar från utanförskapsområdet några kilometer härifrån . Lekplatsen var nedsölad med godispapper och tomma läskedrycksflaskor.
  En romsk storfamilj hade också haft fest där så det vimlade också av plastbestick och papperstallrikar samt cigarettfimpar. Hyresvärden skällde skriftligt ut samtliga hyresgäster för svineriet, 98 % äldre etniska svenskar. Tyvärr var det på svenska så de verkliga syndarna missade budskapet helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ballahu, nu är du åter igen ute och cyklar, det var Tommy Steele som var en tönt.

   Radera
  2. Ballahu, Och jag och andra i det område jag bor i, har haft problem med ett par svenskar, som bor i andra hand. De vägrar låta sig avhysas. De låter soporna stå kvar utanför dörren till fåglarnas stora glädje. De kastar fimpar omkring sig. Behandlar sina hundar på ett sätt som många reagerar över. Tar inte upp hundskit. Och i stället för ett koppel använder de ett tjockt rep. Har andra grannar av varierande nationalitet. Och det har funkat.

   Att våra flyktingar hamnat i utanförskapsområden är inte deras fel. Utan våra politikers. De vill naturligtvis nu, inte skickas till bondvischan ute på landet, utan återförenas med nära och kära. De delar inte den gröna drömmen om landsbygden. Som många verkar tro.

   Håller med om att det förmodligen har varit lättare för dem på landsbygden. Nu börjar det dock förändras, i och med att alla kommuner ska börja med att ta emot. Det finns dock ingen som kan kedja fast våra flyktingar. De kan om de blir beviljade asyl, ta sig till de områden de vill och bo med vänner och släktingar.
   Därför är jag så glad över, de politiker som ser problemen och vill arbeta i dessa områden utan att dra rasistkortet. Som den politiker som övergav centern. Han kan vara en av de reformerande krafterna i förorten. Reformering sker inte bakom ett skrivbord. Utan ute bland människor.

   Lisbeth

   Radera
 13. ...gula självlysande revärer på svarta kläder! Rättelse av viktig detalj.

  SvaraRadera
 14. Jag har sannerligen inget svar på de stora frågorna, så därför undrar jag (som inte var med) över: ”Elvis eller Tommy?”

  Vad var det rätta svaret?

  SvaraRadera
 15. Beror på vem som frågade om man skulle få en snyting eller inte... Men, rent sakligt, var Elvis det rätta svaret.

  SvaraRadera
 16. Jag kan tänka mig 100 ämnen relaterade till terrordåden som vart och ett är oändligt mycket viktigare än vad ett marginaliserat språkrör har twittrat. Just idag tycker jag det är viktigare att ge stöd åt dem som behöver det, myndigheter inkluderade, och om man vill diskutera problematik kan man ju ge förslag på hur vi ska stå emot de påtryckningar om ökade befogenheter för polis och andra rättsvårdande myndigheter som nu kommer att komma. Om vi vill stå emot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om gröna vill sluta upp kring ett marginaliserat språkrörs raderade tweet och göra det till huvudämnet.
   Så svaret är väl helt enkelt att vi inte vill stå emot.Inte så länge det finns kvasifrågor att utreda.

   Radera
  2. Det är meningen vi ska få panik, hysteriska, bli arga och totalt oförmögna att tänka klart. Allt annat är förbjudet.

   Radera
  3. Precis. John Mynona

   Lisbeth

   Radera
  4. Fast "det är meningen att vi ska..." menar ju på att det finns någon jättelik konspiration som ska styra oss i en viss riktning och således ligger bakom terrordådet. Leder in på samma idiotspår som trutherna i USA kör med, sin haveristlinje om 9/11.
   Det är ingen som har bestämt vad som ska tyckas och vad som ska ske. Än. Om vi kan vara mer resonerande och mindre känslomässiga och fatalistiska, så kan vi se att det faktiskt finns val att göra. Givetvis vill terrorister att vi ska få panik och göra oöverlagda saker, men det behöver vi ju faktiskt inte göra.
   Kortsiktigt behöver givetvis polisen vända varje sten för att hitta all medkonspiratörer, och använda lagstiftningen till max. På medellång sikt handlar det kanske mer om vad underrättelsetjänster kan göra, använde de medel som finns bättre. Och på lång sikt kanske det handlar om modernisering av islamiska länder och socialt arbete för att minska gettofiering i Europa?
   Viktigt att fokus hamnar på rätt saker, och inte immigrationskontroll eller fler poliser, för det kommer knappast att göra någon väsentlig skillnad.

   Radera
  5. Kingedward, finns det en konspiration eller inte? Du börjar med att påstå att alla som ens kan närma sig ett sådant resonemang är truthers och haverister, sen kallar du själv förövarna för "medkonspiratörer". Menar du att det är möjligt att det var någon sorts konspiration, men enbart om det var muslimer?

   Det där "haverist", du kan sätta det epitetet på folk hur mycket du vill, men jag tror inte att det fungerar här. Möjligtvis gör det det hos Cornucopia där du brukar hänga, där alla mer eller mindre är inne på samma linje. Inte helt märkligt eftersom Cornucopia inte är något annat än en stor propagandapusher, där alla krav på innehåll försvinner ut genom fönstret om innehållet är antiryskt eller på något annat sätt i linje med Cornucopias egen trutherkanpanj.

   Ja, det görs ett bra arbete med "modernisering av islamska länder". Mycket bra. Alla kan se hur bra det blir när "moderniseringen" är klar. Det fullkomligt blomstrar av välmående och social välfärd.

   På tal om det där med konspirationer, det är inte alltid muslimer. Här är ett fall där Israel fastnade med skägget i brevlådan:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Lavon_Affair

   As part of the false flag operation,[1] a group of Egyptian Jews were recruited by Israeli military intelligence to plant bombs inside Egyptian, American and British-owned civilian targets, cinemas, libraries and American educational centers. The bombs were timed to detonate several hours after closing time. The attacks were to be blamed on the Muslim Brotherhood, Egyptian Communists, "unspecified malcontents" or "local nationalists" with the aim of creating a climate of sufficient violence and instability to induce the British government to retain its occupying troops in Egypt's Suez Canal zone.

   Kan man kalla det för "en konspiration som ska styra oss i en viss riktning och således ligger bakom terrordådet"?

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  6. Givetvis fanns det en konspiration. I själva terroristattacken. I och med att det måste handla om ett par dussin personer blir det ju en konspiration.
   Däremot ingen konspiration i motsatt riktning. Fraser som "det är meningen att vi ska..." pekar ju mer mot att det finns någon helt annan konspiration av makthavare som ska diktera vad vi ska tycka, och därmed har intresse i att själva terrordådet skedde, och därmed enligt cui bono-idiotdoktrinen låg bakom dådet. Men kanske jag missförstod John?

   Att en false-flag operation har inträffat i historien betyder inte att samtliga historiska händelser med våld inblandat är false-flag. Menar du att du kan belägga att dåden i Paris är false-flag-operatiopner?

   Radera
  7. Kingedward, jag påstod inte att attackerna i Paris var false-flag. Vad jag påstår är att false-flag attacker bevisligen förekommit genom historien, att kategoriskt försöka kasta smuts på alla som med historien som stöd, uttrycker viss skepsis, är lika fel som att påstå att alla attentat är false-flag.

   Det är heller inte helt ärligt att säga att "en" false-flag operation har inträffat i historien, det är direkt felaktigt. Det finns en uppsjö av exempel.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  8. En fråga man måste ställa sig är vem som tjänar på vad?

   Radera
  9. Det är just den frågan Kingedward ställer sig emot och kallar för idiotdoktrin. Hos Cornucopia där Kingedward ofta kommenterar, är det bara en idiotdoktrin i alla fall utom Ryssland. Där är det inte bara OK, utan regel, att använda denna idiotdoktrin om vem smo tjänar på vad för att komma fram till att Ryssland är den store satan.

   “A history of false flag attacks used to manipulate the minds of the people! “In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations, and epochs it is the rule.”
   ― Friedrich Nietzsche

   “Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death”.
   – Adolph Hitler

   “Why of course the people don’t want war … But after all it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship … Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”
   – Hermann Goering

   “The easiest way to gain control of a population is to carry out acts of terror. [The public] will clamor for such laws if their personal security is threatened”.
   – Josef Stalin

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  10. Du hänvisar till en false-flag som är ett halvsekel gammal. Den är utredd och verifierad, även i Israel.

   Att direkt efter ett terrordåd börja antyda att andra intressen än de uppenbara ligger bakom kräver belägg, tycker jag. Det som John skriver ser jag som att han vill peka på att andra egentligen ligger bakom attackerna, och för att hävda det menar jag att man behöver belägg.

   Cui bono är en idiotdoktrin. Det står jag fast vid. Den var korkad redan när den lanserades av Oliver Stone i "JFK", och den har inte blivit mer relevant efter det.
   Är Palmes mördare Ingvar Carlsson? Sprängdes WTC-byggnaderna av den ledande tillverkaren av små plastpåsar eller av de som hyr ut personal till flygplatssäkerhet?
   Cui bono är ett sätt att förenkla en utredning genom att sätta motivet centralt istället för perifert, och ignorera brottplatsundersökningar, vittnesmål och annan traditionell utredningsmetodik.

   Roande att se att du belägger din tes med en relativt verklighetsfrånvänd filosof och tre kriminella vettvillingar.

   Radera
  11. Kingedward, jag ska bemöta dig, men jag måste bajsa först. :)

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  12. Så, nu är den lilla detaljen avklarad.

   Vad John säger får stå för honom. Om han insinuerar att attackerna i Paris var false-flag så är det han som får motivera varför, inte jag. Jag säger fortfarande bara att det är lika fel att konsekvent avfärda alla som förhåller sig med skepsis på grund av historien och alla fall av false-flag attentat som faktiskt funnits, som det är att säga att alla attentat är false-flag. Det påståendet bör du kunna hålla med om.

   Cui bono, att man med motiv som ledstjärna kan komma fram till absurda slutsatser tar inte bort det faktum att det med stor sannolikhet finns ett motiv bakom de flesta handlingar. Att ha motiv i åtanke ogiltigförklarar väl inte heller de andra metoder du nämner. Du nämner sprängningen av WTC-byggnaderna vilket är intressant, eftersom det vad jag vet, inte förekom någon sprängning. Du kanske vet mer än vad jag vet? Och i just det fallet har jag faktiskt sett folk använda cui bono för att peka ut Israel, av vilka skäl lämnar jag till dem att redogöra för.

   Cui bono kan leda till absurda slutsatser om den används isolerad, men har allt sin plats tillsammans med de andra metoder du nämner.

   Jag tog bara ett av många exempel av kända false-flag i historien. Jag kan ge dig fler men jag tvivlar på att det gör någon skillnad.

   Jag har vad jag vet, inte lagt fram någon tes, jag har fortfarande bara gjort påståendet att det är lika fel att ignorera historien med false-flag attentat och påstå att alla som är skeptiska på grund av det är nötter, som det är att påstå att alla attentat är false flag. Om du vill kalla det en tes så får det stå för dig.

   Nietzsche, ok, granted, en verklighetsfrånvänd filosof. Men de andra... Om vi diskuterar false-flag, vilket betyder att utföra vad som ofta är rena hemskheter, med syfte att skylla det på någon annan för att uppnå sina mål, är något enbart en psykopat skulle göra, och då tycker jag nog att de övriga i listan på citat kan falla väl in.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  13. Kanske både /Ragnar Vanheden och Kingedward24 har sina egna rutiga eller randiga skäl att förfäkta den egna tolkningen?

   Radera
  14. Jag tycker iallafall att vad jag framför, måste kallas neutralt och verklighetsförankrat.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  15. @KingEdward
   Här har du 42 stycken ERKÄNDA false flag som skett som aldrig hade skett då sådana som du påstod att false flag inte kunde ske då ingen tjänar på dem (Cui Bono) .

   http://www.washingtonsblog.com/2015/02/41-admitted-false-flag-attacks.html

   Ok, du tycker att "cui bono" är en idiotdoktrin (något hållbart argument anser du dig, som vanligt, inte behöva ha - betyder det att Operation Gladio som CIA höll i när de sprängde tåget i Bologna 1980 och skyllde på vänstern inte hade för avsikt att gynna högerpartiet i valet som kommunisterna annars hade kunnat vinna? Det har mao aldrig funnits någon som vunnit på att hitta på Goldbergare ala 1984 enligt dig?)

   Men låt oss acceptera att ditt totalt obevisade antagande att Cui Bono är en idiotdoktrin. Är motsatsen då också en "idiotdoktrin"? Dvs att anta att den som utför terrordåd för att på alla sätt gynna motståndaren och alltid skjuta sig själv i foten är en "idiotdoktrin". För det är ju de facto vad terroristerna gör - de får alla att hata muslimer - det är det enda de uppnår. Enligt dig är denna idiotdoktrin den gällande då terroristerna är så dumma i huvudet att de alltid skjuter sig i foten och alltid gynnar motståndaren.

   För mig är det sista en riktig idiotdoktrin. Kolla in historien, kolla in vem som skapade och finansierade Al Qaida, kolla in vem som skapade ISIS. Alla spår leder till CIA/Mossad och såsom brittiske utrikesministern Robin Cook sa är Al Qaida bara en databas över användbara muslimska terrorister som CIA kan använda. Terrorister som har som uppgift att maximera hatet mot muslimer.

   Radera
  16. Lincoln, Kingedward vet allt du skriver egentligen. Han leker bara gatekeeper. Att begränsa tankeutrymmet och riktningen är viktigare än rena påvisbara fakta.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  17. Faktiskt använde Putin vid en presskonferens bättre ord än "muslimska terrorister" -när han beskrev ISIS och Al Qaida - han sa att de var betalda legoknektar betalda av USA och dess allierade (bland annat genom att väst köper oljan från oljefälten som ISIS tagit kontrollen över i Irak och Syrien).

   Radera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägg som raderas av skribenten är det pga näthat?

   Radera
 18. Man ska komma ihåg att alla inte är eniga med Birger Schlaug i frågan om Åsa Romsons raderade twitter även om det kan verka så på Schlaugs blogg.Lär mer på:

  http://www.6mannen.se/positiv-sarbehandling/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och av någon anledning är plötsligt vad någon säger på twitter viktigare än både attackerna i paris och vem som ligger bakom ISIS.

   Radera
  2. Twitter,Facebook och bloggar är väl till för att ge granskande underättelsetjänster gratis och enkel information om oförsiktiga och lättlurade medborgare som man annars skulle tvingas sortera fram?

   Radera
  3. "Anonym", och du tror att du är oerhört listig och lurar granskande underrättelsetjänster genom att byta signatur då och då, eller genom att inte ha någon alls?

   Din list är knivskarp. Din intelligens omätbar. Du är i sanning en av de större tänkarna. En intellektuell gigant.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  4. Tack Ragnar dina komplimanger värmer.

   Radera
  5. Det är inte min kommenatr ovanför men den som inte tror att det spioneras kan googla namnet Edward Snowden

   Radera
  6. Har du en ciscorouter t ex är den redan avlyssnad av nsa och det finns öppna portar i operativsystemet som är vidöppna just för att datorn ska kunna avlyssnas, så anonymitet hjälper bara mot folk som vill slå en på käften om man säger saker de blir sura på. Om de vill tysta någon hjälper det inte.

   Radera
  7. VPN hjälper långt!

   Radera
  8. Det är idag närmast omöjligt att förbli anonym och osnokad på. Iallafall om man vill upprätthålla en något sånär uppkopplad livsstil med exempelvis mobiltelefon och dator. Det enda sättet att vara helt anonym är att vara tyst och nedkopplad helt. Tyvärr. Man får till viss mån räkna med att behöva stå för allt man säger och gör på ett eller annat sätt.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  9. VPN hjälper långt! Om du kan lita på att inte företaget jobbar med NSA och routern är fortfarande avlyssnad. Sen kan du ju söka på "How the NSA Exploits VPN and VoIP Traffic"

   Radera
  10. Ser att jag får olika sökresultat från Google på olika ip i TOR.Bara det kan vara en legitim orsak.

   Radera
  11. Tor hjälper mot loggar på internetleverantören möjligtvis men som jag sa är routern avlyssnad av nsa. Så försöker du undvika bli profilerad som rasist eller pedofil av myndigheterna så är det rätt svårt ändå eftersom de jobbar för nsa.

   Radera
  12. Nu har inte alla en router från cisco.Dessutom vore det väl bekvämt och trevligt för nsa om alla trodde att det inte lönar sig utan lydigt lägger alla sina hemligheter på twitter eller facebook.
   Det finns dessutom de som tror sd blir största parti i ett val så skäl att försöka saknas knappast.
   Men det är upp till var och en eller hur?

   Radera
  13. Tor man möjligtvis hjälpa om man vill undvika att fastna i loggar, Cornucopia exempelvis har för vana att logga alla som kommenterar där i sin jakt på ryska agenter som han tror hänger på hans blogg, annars är Tor ingen garanti för någonting.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  14. Det hade bara varit lättare om du kunde åtminstone skriva en liten signatur så man vet vilket troll man bråkar med.

   Radera
  15. Garantier är svåra att få men jag kan garantera dig att om du är helt öppen så följs dina sökningar och varenda musrörelse av google.Microsoft flyttar delar av sina servrar till europa för att undvika nsa o andra.Belgien hotar facebook med saftiga böter om de fortsätter lagra belgare som inte är facebookanvändare.Det m.a.o inte bara pedofiler o rasister som drabbas.
   Även om inte Schlaug är Cornucopia så ligger google o loggar.Så det är väl en fråga om integritet eller viljan att ha en?

   Radera
  16. Anonym, för det första: Dina inlägg är enkla att särskilja, du gör samma språkliga fel i allt du skriver. För det andra: Det lär inte göra varken från eller till för dig att använda en signatur för artighetens skull.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  17. För min del är det helt ok att du tror vad du tror eller tycker vad du tycker.

   Radera
 19. Thorsten Schüttesön nov. 15, 03:15:00 em

  Håller helt med om drevet mot Åsa Romson. Hon och Mona Sahlin verkar vara legitima slagpåsar som man får hälla över hur mycket ovett som helst. Jag blir illa berörd. Andra har oroat sig för fotbolls EM i Frankrike nästa år. De fick inget skäll, med här gällde det den Heliga Fotbollen…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir synd om Åsa när hon har otur när hon tänker innan hon twittrar.Dessvärre verkar hon kunna få rätt ändå eftersom man redan vill flytta mötet.Det vore en stor bedrift om Åsa fick åka när det är dags.

   Radera
  2. Det ÄR minst sagt olyckligt att kriget mot terrorism drar uppmärksamheten bort från pågående miljökatastrof. Det har många gånger förr bevisats att politiker bara kan fokusera på en sak i taget (så även med Romsons tweet) ifall de ska kunna göre ett någorlunda gott jobb.

   Radera
  3. 140 tecken per tweet. Det första handlade om terrorn, den andra om klimatmötet. Har du så svårt att begripa det? Är du duglig nog att kunna läsa två tweet, eller vill du helt enkelt inte? Eller fattar du inte: Romson skrev a) om terrorn och sorgen över alla döda och b) om samhällets utsatthet som innebär att klimatmötet kanske måste skjutas upp. Men du kör vidare på ditt spår, vem är det som betalar dig?? Tja, det vi vi ju förresten.
   L.

   Radera
  4. 1. Hur viktigt är det vad Romson skrev, totalt sett? Vi har ett terrordåd på halsen som riskerar att påverka enormt många i Europa.
   2. Om det Romson skrev var fel, måste det ju vara ett totalt bagatellartat fel. Det är väl ingen som tvekar om var hon står i frågan?

   Jädra tjafs.

   Radera
  5. Det är helt klart en anka gjord av en fjäder så lägg ner bara.Twitter är inte ens viktigt.

   Radera
  6. Anser att Mona Sahlin nu är väldigt tydlig i sin roll, som nationell samordnare mot extremism. Hon och flera med henne, säger att vi i väst (journalisterna) behöver lyfta blicken även till Beirut och de attentat som skett där. Hon tittar utåt och negligerar inte det som händer här hemma.

   Den hjälplinje som hon varit med att upprätta, är väldigt nödvändig. Tyckte förut att det lät fjantigt. Men har varit tvungen att ändra ståndpunkt. Det finns framförallt mammor världen runt, som träffas för att försöka förstå, hur deras söner och döttrar radikaliserats. De har sett tecken innan, men har inte haft någonstans att vända sig. Och säg den mamma eller pappa, som direkt anger sitt barn vid förändring. En hjälplinje kan hjälpa till med, att få dem att förstå, vilka tecken de ska titta efter. Men då måste även vi andra, som bör stötta reformering vara tydliga. Kommunerna t.ex. som delar ut förmåner till vissa, som de anser mer utsatta än andra.

   Tecken ja... Tittade nu på morgonen på morgonteve. Mona Sahlin och Hans Brun. Sahlin talade om förändringar, som att man börjar träna, äter annan mat, blir fixerad vid religion.
   Precis! två av dessa saker, är många fixerade vid. Nämligen mat och träning. Vår samhälle bidrar till detta. Religionen kombinerat med det är varningstecken.

   Det är bra att kritiskt men sakligt läsa olika slags media, för att bilda sig en EGEN uppfattning. Birger t.ex. har skrivit att han inte twittrar. Men det betyder ju nödvändigtvis inte, att man inte läser det som skrivs alls. Eller hur? Jag läser Fria Tider. En del saker avfärdar jag direkt. Andra inte. t.ex. det tragiska i att flyktingar kan få gratis träningskort. Avfärdar det dels på grund av faran för vi och dem tänk, som Sahlin var inne på och dels för att det är orättvist mot andra. Det skapar tankar kring att människor är olika värda.

   Sahlin sa dessutom, att just ändrade träningsvanor ska man vara uppmärksam på. Vi tänker alltså vi och dem och vill samtidigt motarbeta vi och demtänk. Väldigt kontraproduktivt och naivt. För blivande extremister, har inget emot, att använda sig av våra samhällens förmåner. De använder sig gärna av dem för att ge igen. Läs gärna Ayaan Hirsi Alis bok "Refomera Islam" Det är en helt annan läsning än Gadbans "Liberalisera islam". De liberala värderingarna använder sig gärna extremister av. De reformerande försöken är dess värsta fiende. Vilket blir extra tydligt i boken "Reformera Islam".

   Vi kan samtidigt, passa på att samtidigt reformera oss själva, från vi och dem tänk. Och inse att "fördelar" kan vara nackdelar både för oss själva och för världen i stort.

   Twitter är väl viktigt. "Förstår inte" varför politiker väljer att Twittra. För det är ett eget val. Men det betyder inte att de ska utsättas för hat. De borde begripa, att risken är stor att det som de menar missförstås. Vi har alla ett eget ansvar, men politiker har tagit på sig ett större ansvar. De har själva valt bort anonymiteten. Och ansvar förpliktigar. Det blir så "fel" att fokusera på Romson. Det är väldigt många politiker, som twittrar och kvittrar på Twitter. Långa tankar innebär givetvis inte långa inlägg. Men det är lättare, att förklara vad man menar, i ett längre inlägg.

   Lisbeth

   Radera
  7. Menade Nya Tider. Läser Fria Tider också. Inte bara Expressen och Aftonbladet ;) Som också är värt att läsa. Samt ett och annat kvitter på Twitter. Och annat. Men har valt bort "Syre" eftersom det framgår tydligt, att det är en tidning för dem, som vill rädda världen. Den inställningen kan göra människor utbrända och sjuka. Och då är det svårare att bidra. Dessutom är det enda vi kan förändra oss själva. Många vill förändra världen, men hur många är beredd att förändra sig själv?

   Lisbeth

   Radera
  8. Politiker som vanligtvis behöver bortåt 10 minuter för att få sina floskler att sitta rätt tar en onödig risk när de försöker samma sak med 140 tecken.Vilket Åsa Romson bevisar.

   Radera
 20. Många svansar för girigheten, stordriften och att visa makten sin tillgivenhet
  genom att klandra Åsa på ett inte integrerat eget förståndsbaserat sätt.

  Och förnuftet kretsade runt Jorden och sökte landningstillstånd i Sverige
  men USA tillät inte Sverige att utfärda ett sådan, men det gav Lincoln fan i !
  Han skulle till och med kunna landa på Röda Torget och samtala med Putin !!!

  Lidén

  SvaraRadera
 21. Hej! Vilket debattartikel från SNF syftar du till?

  SvaraRadera
 22. http://www.dn.se/debatt/politikerna-underskattar-mojligheten-na-klimatmal/

  SvaraRadera
 23. Många klarsynta ser precis vilka som är/inte är ett dugg lämpliga att inneha prestigefyllda arbetsuppgifter. Det avgås för lite, rent allmänt. Och DALTANDET är ofta beklämmande..

  SvaraRadera
 24. USA är nu med på banan ja, men de vill ju inte ha några bindande mål. Naturskyddsföreningen överskattar kanske möjligheterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är olja på banan.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
 25. När Västvärlden angrips kallas deras illdåd för terrorism. När västvärlden skapar konflikter och sprider död i Mellanöstern och Afrika kallas det för revolution.

  SvaraRadera
 26. Hets mot katt-djur pågår i medierna och argumenten är så pass vrickade att man häpnar: kissar påstås vara korkade & opålitliga. Synd att katter ej kan tala, det skulle vara mycket intressant att höra vad de hade att säga, om de samlats till presskonferens för att ge svar på tilltal? "-We´ll piss in your wine!" kanske vore deras enda kommentar innan mikrofonen stängdes av med ett brusande ljud & skandalen var ett faktum? På löpet dagen efter: "EXTRA: ONDA DJUR VÄRRE ÄN BEFARAT"

  SvaraRadera
 27. Vad är en Twitterstorm, min telefon vill autokorrigera till tittarstorm. Är denna stormen så farlig som det sägs? Får de kvinnliga namn som de riktiga stormarna, de som dräper människor och skövlar naturen?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.