måndag 14 september 2015

Multikoncept för konsumtionsupplysning - och en substanslös och stilistiskt infantil bok

Landsting, vårdcentraler, apotek.... Numera plattformar för reklam. BB på Södersjukhuset får 4 kronor och 75 öre för varje  påse med reklam som barnmorskorna delar ut till nyförlösta. Ola Wong skriver bra om multikoncept  för konsumtionsupplysning.

När jag ändå är inne på andras skrivande så läste jag i helgen den med nedlåtande recension jag läst. "Substanslös, repetitiv och stilistiskt infantil", var några av de omdömen som levererades när Sam Sundberg recenserade Per Schlingmanns nya bok i SvD. Skönt att kunna citera andra istället för att själv tvivla på det anständiga i att såga en skitbok med fotknölarna. Grötmyndiga fraser och analyser, så ytliga som yttersta barret i en myrstack, gör att man förstår varför Schlingmann och Reinfeldt fann varandra. Båda lär ta 100 000 kronor för att hålla ett substanslöst föredrag - givetvis i aktiebolagsform så de slipper betala inkomstskatt från arbete utan kan nöja sig med den lägre kapitalskatten.

21 kommentarer:

 1. F.R:s hela politik gick ut på att folk skulle gå från bidrag till jobb. Nu lever han själv på bidrag fast han inte behöver. Hyckleri på Romson-nivå.

  SvaraRadera
 2. Önskar också att vården och ja, egentligen hela världen blir en reklamfri zon.

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig inte särskilt liberal och har dessutom genomgått några förlossningar med därpå följande BB-förvar, precis som Ola Wong.

  Jag skiter i reklamen. EN mycket större kränkning är att man säljer in provtagning till PKU-registret med att man testar för några "väldigt farliga, men behandlingsbara sjukdomar...". Att blodproverna skulle hamna i ett livslångt register var det ingen som upplyste om, det krävdes att frågan upprepades ett par-tre gånger innan man fick svar.

  Det som sägs och görs i vården är inte alltid det värsta. Det värsta kan ibland vara det som inte sägs eller görs.

  Att glättigt papper med fotoshoppade bilder är reklam krävs det inget geni för att fatta. Att ett prov som ska diagnostisera en sjukdom sen hamnar ett livslångt register som förvaltas av myndigheterna är däremot helt omöjligt att veta om man inte är påläst.

  SvaraRadera
 4. B.S sågar Schlingman.Det får B.S gärna göra.
  Men problemen hopar sig i Europa.
  Problem som tangerar av B.S avhandlade ämnen.
  Nu är B.S tyst.
  Ämnet är problematiskt.
  Svaren inte längre alldeles givna.

  Är B.S relevant?

  SvaraRadera
 5. Anonym 10.46, relevant, dvs betydelsefull? Nej, det tror jag inte i det stora hela. Är du?

  SvaraRadera
 6. Anonym 14, 10:46:00 Det är Birgers blogg.Han får väl ta upp vilka ämnen han vill på den?Om det inte passar kan du ju läsa någon annan?

  SvaraRadera
 7. Birger Schlaug 10:54:00
  egentligen har du ju själv besvarat frågan eller hur?

  SvaraRadera
 8. Ta mig i den hand,
  så går vi till ett land,
  av lidelse.
  Vi lever blott en gång,
  om det nu kan ha
  nån betydelse....

  Homage till Bernt Staf

  SvaraRadera
 9. Homage till Bernt Staf
  Den passar lika bra för snälla
  som för dumma

  SvaraRadera
 10. 10:46
  Birger sågar blå partistrateg
  Bidde inga bullar på Pers deg
  Smet från notan, var han feg
  Degen drabbar både deg och meg

  Balansakt på en knivskarp kant
  Det klarar ingen töntiger klant
  Satsar nu min gammaldags dinarslant
  På att Birgers bloggande är relevant
  Aran

  SvaraRadera
 11. Ja visst borde världen/samhället vara utan reklam som syftar till att sälja, kan endast se negativa aspekter med detta. Tänkt hur mycket positivt/utvecklande man annars kunnat fylla det som idag är "reklamutrymme" med.. Angående flyktingproblematik mm, kanske dax att tänka/gräva mer i orsakerna till detta. Kritik av vårt konsumtionssamhälle är nog åtminstone mer relevant än det mesta annat som framhålls i frågan.

  SvaraRadera
 12. Hahaha den var KUL!

  "Löfven: ”Vi har kontroll på situationen”"

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21413714.ab

  SvaraRadera
 13. Anonym 02:14:00
  Statsminister Stefan Löfven upplever att han har kontroll på situationen.
  Det är en upplevelse ingen kan ta ifrån honom....

  SvaraRadera
 14. På Gävle förlossning slutar man att ge Liberos grejer till de nya föräldrarna eftersom personalen (och ledningen?) inte håller med om att de där prylarna (specialoljor, våtservetter) behövs till de nyfödda.

  SvaraRadera
 15. "Nu kan Nyheter Idag avslöja ännu en superskandal som omger vice statsminister Åsa Romson och hennes regeringskollega Gustav Fridolin. Ett dokument, som Nyheter Idag tagit del av, visar att den rödgröna regeringen planerar att dränera tågbolaget SJ AB på otroliga 1700 miljoner kronor."

  Trodde SJ behövde sina pengar och lite till.

  SvaraRadera
 16. Heja Ola Wong!!!!!!!
  Blir alltid lika glad när jag påminns om att det fortfarande finns en och annan som ser på vår livsstil med lite hederligt sunt förnuft.

  SvaraRadera
 17. Vad är det som får våra politiker att tro att man behöver få in dessa småpengar från att distribuera reklam?
  Inte ens enligt sig själv irrelevanta samhällsdebattörer vågar ifrågasätta den finansiella och monetära ordning vi idag har, av som de säger ”taktiska” skäl trots att de säger sig veta bättre.
  Det är ta mig tusen inget dåligt grepp den påhittade nyliberala ekonomiska modellen fått om det här samhället. Om inte ens de irrelevanta vågar hur ska vi då få våra aktiva politiker att ens överväga.
  Att folk på den mörka medeltiden aktade sig noga för att ifrågasätta katolska kyrkans påbud från påhittade övernaturliga väsen kan man förstå, straffen var ohyggliga. Men än är vi inte riktigt där i den nya ekonomiskreligiösa ordningen som nu råder. Den största risken är att förklaras irrelevant konspirationsteoretiker.

  SvaraRadera
 18. Bo Lundgren har också uttryckt kritik mot Reinfeldts agerande, som i nedanstående intervju. Själv vet jag inte vad jag ska tro. Högaktar Reinfeldts ambition att göra Sverige till ett invandrarland i dess djupaste bemärkelse, samtidigt som man inte får vara naiv utan inse att det finns vissa brister i integrationen, som Batra nyligen mycket riktigt påpekade.

  https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 19. "Miljöpartisterna är patetiskt principlösa"

  http://henrikalexandersson.blogspot.de/2015/09/miljopartisterna-ar-patetiskt.html

  SvaraRadera


 20. Angående integration i Sverige. Vi alla behöver förberedas leva i ett nytt sorts samhälle som är långsiktigt hållbart socialt och ekologiskt. Ekonomin = hushållning är ett medel för att genomföra denna omställning. Men som jag förstår på er andra så är det få som lever upp till det. Borgarna hoppas väl att företagarna från mellanöstern ska forsätta och lyfta sig själva i håret så att bankerna ska tjäna ännu mer pengar på alla lånen. Regeringsförklaringen går ut på att alla ska ta ansvar för att fördela flyktingar mellan sig. Vem ska ta ansvar för att få slut på Krigen? Undrar Tant Barbro

  SvaraRadera
 21. Själv blev jag förälder för första gången 1997. Då använde man tygblöjor på BB (ABC-kliniken på Sahlgrenska). Det var ett häftigt statement! Det fanns tvättmaskin inne på avdelningen och Pampers och Libero lyste med sin frånvaro. Men det var en annan tidsålder. Sedan dess har mycket kommersialiserats. Ända in i nyföddhetstiden. Det finns något mycket tragiskt över denna utveckling!

  /Monica

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.