lördag 15 augusti 2015

Solsting eller inte

Sol och värme minsann. För den som är så ovan vid detta att hen vill dra sig undan finns två ack så olika inbäddningar att uppröras över, eller möjligen filosofera över.

44 kommentarer:

 1. "olika inbäddningar att uppröras över, eller möjligen filosofera över." Vad väljer hen för alternativ?

  Finns det olika folkgrupper på jorden?
  Är folkgrupper annorlunda?
  Kan politiker bortse från detta?
  Kan politiker skapa mångkulturella och mångetniska samhällen?
  Hur uppstår folkgrupper?
  Uppstår folkgrupper genom evolutionens försorg eller genom mänskliga beslut?
  Varför sker en folkgrupps födelse på en viss geografisk plats?
  Är jag "rasist" och "främlingsfientlig" när jag ställer dessa frågor?

  Christer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ännu inte anammat den kulturmarxistiska religion som Mp och övriga sjuklövern gjort till sin. Fy skäms!

   Radera
 2. Politiker kan inte skapa mångkulturella samhällen, det gör människorna genom att som alltid röra sig över jorden. Detta som svar på Chisters fråga.

  SvaraRadera
 3. Konserten i Town Hall 1963 är något av det allra häftigaste...
  Tack för att du tog med den!
  PL

  SvaraRadera
 4. Miljön nu i botten, (väljarnas viktigaste frågor, aftonbladet). Även bostäder.

  SvaraRadera
 5. Nej Christer det är du inte. Men du riskerar att pekas ut som det.
  Ja, det finns olika folkgrupper på jorden.
  Ja vi är är annorlunda både folkgrupper och individuellt, Olika och unika. Har olika livsåskådning.
  Ja politiker bortser från detta. Ställer därför frågan bör politiker bortse från detta?
  Nej politiker kan inte skapa mångkulturella och mångetniska samhällen. Det ser vi bevis på nu... De tror att de kan.
  Hur uppstår folkgrupper? Ja inte är det genom mänskliga beslut, utan genom evolutionens försorg.

  "Varför sker en folkgrupps födelse på en viss geografisk plats?" Det kan vi ha olika åsikter om. Av en slump eller av en orsak. Mörkare hud i länder där klimatet är varmt och torrt är att föredra. Tror inte den berömda slumpen har satt dessa grupper där. Och t.ex. inte blekfisar som jag själv. Att en del byter land ofrivilligt eller frivilligt sker genom mänskliga beslut. T.ex. Genom krig, längtan efter något man saknar pengar, karriär, rätten att tänka politiskt fritt. Eller att man tycker sig mött den stora kärleken.

  Dessa mänskliga aspekter talar politikerna om. Och vill lösa. Men personligen så undrar jag om inte ekonomisk tillväxt är viktigast då de tar beslut. Och med det som yttersta motiv skapas en värld som är ohållbar. Inte minst för att evig ekonomisk tillväxt är omöjlig. Vi behöver tala mer om kollektiv inte mindre. Oavsett hur vi känner inför det.

  Så Birger Schlaugs tal om hushållskassa välkomnas. Ekonomi betyder hushållning. Vi kanske ska hushålla med vad mänskligheten och annat liv på denna planet ska behöva utstå och inte skylla på någon Gud.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Det var tidigare inte bra att tala om "folk/folkslag", ty det ansågs på sina håll påminna om fascism och därmed strida mot värdegrunden: allas lika värde.

  De enda som får tala om folk, dvs nation, är väl de minoriteter som är bosatta i Sverige. Även studenter bildar nationer. Samer får till och med tala om blodsband till sitt folk. Fascistiskt så det ryker? Nej, inte alls.

  När vi talar om allas lika värde, kan vi lätt hamna i diket. För med "alla" ska vi väl också mena just alla. För att hantera begreppet så må vi tillämpa två värdeskalor, en absolut och en funktionell. Hitler och Moder Teresa har lika absoluta människovärden. Men mycket olika funktionella dito.

  Gt

  SvaraRadera
 7. "allas lika värde" är en felöversäning. Franska dignité och engelska dignity betyder värdighet.

  Värdighet = självaktning, stolthet / rang

  Värde = pris / tal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just denna medvetna felöversättning är en viktig del i den svenska kulurmarxistiska förintelsepolitiken. Likt islam finns ingen moral och lögnen är tillåten när när kulurmarxisten arbetar för sin sak.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Det är tillåtet att filosofera och att uppröras på denna blogg... Filosofera är "bättre" än att uppröras. Men.
  Kan man vara både och dvs. upprörd och filosofera?
  Blir upprörd över att 150.000 albinos mördas i Tanzania. De jagas och dödas bland annat för, att man tror att deras kroppsdelar bringar lycka och rikedom och botar de sjuka. De hånas för sin vithet och mördas de inte så göms de undan.
  Ett utanförskap inte många noterar. För det blir så konstigt? Det är ju vita som hatar de svarta inte tvärtom. Kanske är man rasist om man noterar detta?
  De behöver skydd. Inte minst mot solens strålar. Många får hudcancer. Kan inte låta bli att filosofera över varför föds de där? För att visa något? kanske av en slump? Eller för att lära ut tolerans och empati? Ja det finns sannerligen en hel del att filosofera över. Just nu filosoferar jag över varför vänner med liten ettåring åker till Tanzania på tre veckor. Med sin bleka hud och med Boco Haram som mördar, tar till fånga, våldtar. Den fria viljan är något att filosofera över. Olika folkgrupper likaså. Samt all vidskepelse, okunnighet och hat "rasism"

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Anonym Anonym sa...
  Hej och hå.... folkgrupper... Jisses, som Birger brukar skriva... Arne är civilekonom, bor sedan 40 år i Stockholm, röstar moderat, har lite aktier, gift med Ingela från Småland. Arnes föräldrar ägde renar, bodde i sameland. Arne, vilken "folkgrupp" tillhör han, enligt teorin som nog ligger bakom Chisters frågor...

  Ingelas farfar var för övrigt från Sydamerika, där hans förfäder funnits ända sedan spanjorerna begav sig på rövarstråt... Vilken folkgrupp tillhör hon...? Arne och Ingela har tre barn, en son bor i Canada, gift med en kvinna med inuitiska förfäder på sin fars sida. Ingen politiker har styrt, bara kärleken...

  Folkgrupper blir ett konstigt begrepp. Jag ska väl också påpeka att Arnes och Ingelas barn har skött sig väl, i två fall bildat familj, har alla gått på universitet och en är civilekonom, en är konstnär som kan försörja sig på sin konst och den tredje går på läkarutbildning efter några års kringflackande.

  Varför uppstår en folkgrupp på en viss plats, är en annan fråga, från Christer... min " folkgrupp" uppstod där din uppstod, våra förfäder gick omkring på savannen, man för ökade sig genom kärlek eller våld eller på order. Nu är vi här och får göra det bästa vi kan av att vi finns till.

  L.

  SvaraRadera
 11. En bekant, som bott många år i USA, sa att dignity står för en stygg variant av värdighet. Hen menade "kväsig", eller att göra sig märkvärdig. Kanske det är skillnad på olika ställen, hur orden uppfattas. Svenskans "alla människors lika värdighet" borde gå att använda, åtminstone provköras

  Gt

  SvaraRadera
 12. L

  Om det inte finns folkgrupper finns de då rasism?

  SvaraRadera
 13. GT
  Orkar inte kolla nu, men tror det skrevs på franska ursprungligen.

  SvaraRadera
 14. Kan det vara så enkelt, att man slipper bestämma vilken familj/klan man tillhör, och vilken nation/kulturslag man vill tillhöra?

  SvaraRadera
 15. Fel i formuleringen. Försöker på nytt:
  Kan det vara så enkelt att man slipper bestämma vilken familj/klan man tillhör, men själv bestämmer vilken nation/kultur man vill tillhöra.

  SvaraRadera
 16. L Det finns olika slags grupptillhörighet. Arne är oavsett vare han vill eller inte i första hand EU medborgare. Född av föräldrar i sameland, svensk medborgare, och genom sitt yrke bedöms han och placeras i en grupp (civilekonomer). Han bedöms förmodligen som lyckad... Nog ser och förstår du att det finns många olika slags grupper. Samt att "din" "Arne" bevisar detta. Vi ingår alla i många olika slags grupptillhörigheter. I olika grupper. Folkgrupper blir ett konstigt begrepp i en konstig värld.

  Är det evolutionen som styrt alla dessa människors val?
  Arnes och Ingelas barn har skött sig väl skriver du. Du beskriver deras sociala status. De beskrivs som välartade. Så om deras barn t.ex. blivit sjuka hade de skött sig dåligt då?
  Sedan det här med konst. Konsten ska vara fri sägs det? Varav en del missnöje har uppstått kring vem äger konsten. De som vill kränga den eller alla? "Kanske" blandar vi ihop konst och medvetande utveckling.
  Ny forskning visar att vi inte vet när den första människan uppstod. Det kan visa sig att mycket vi trott inte stämmer säger ny forskning. Så bör vi se på forskning. Den gäller tills vidare. Såvida något inte är utom allt tvivel fastställt. Det säger sunda forskare.

  Min nära anhöriga ar inte skött sig väl. Hon kommer förmodligen inte att kunna bilda familj. Inte heller göra klart sin högskoleutbildning. Utan riskerar att få tillhöra gruppen förtidspensionär. En grupp. En annan grupp är sjukpensionärer med studielån.

  Snacka om Hej och hå! Ja Birger brukar skriva jisses. Men du heter inte Birger? Själv heter jag enligt test på denna blogg Åsa Domeij. Är alltså enligt test mer lik Birger än han själv eftersom han "blev" Åsa. Ja jisses. Visar väl att man inte ska lita på tester:) Denna motvilja för kollektiv delar jag och säkert även inte andra med honom.

  Det frågor Christer ställer är enkla. Kanske för enkla för våra förvirrade medvetanden.

  Men håller med L om att nu är vi här och får göra det bästa vi kan! Tillsammans Kanske anstränga oss för att göra lite bättre t.om. En skapad överkurs är inte lätt att handskas med. Det är nämligen vad vi står inför en överkurs. Alla grupper som ska samsas och ses. Krävs att mänskligheten utvecklas tillsammans kollektivt i en uppåtgående spiral.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. "Ingen politiker har styrt bara kärleken..." skriver du L
  Attraktion är en form av kärlek... Men är all attraktion kärlek eller kärleksfull?

  SvaraRadera
 18. Anonym 10,35. Ja, självklart eftersom det finns människor som talar om raser, delar in människor i raser, anser vissa raser är överlägsna andra, då finns också rasism.
  L.

  SvaraRadera
 19. L. lör aug. 15, 10:27:00 fm

  När det gäller människans stamträd finns det stora luckor i framställningen. Det vi vet om de äldsta människorna är fossila lämningar och artefakter, de är sällsynta.

  Om det av 6 miljoner år av geologiska processer finns lämningar motsvarande 100 000 år då betyder det att vi egentligen inte vet något väsentligt om det förflutna. Under de 5 900 000 år, som inte återfinns i de geologiska skikten, kan många civilisationer uppstå och nå svindlande höjder för att sedan försvina utan att lämna några spår efter sig.

  Christer

  SvaraRadera
 20. Angående raser. När vi talar om hundar delas de in i olika raser. När vi talar om människor som olika raser riskerar vi att stämplas som rasister. Märkligt!

  Jordkedjan, där ingår planeten jorden. Där finns mänskligheten indelad i olika raser/folkgrupper - både rotraser och underraser. De nu existerande raser/folkgrupper anses vara blandraser/grupper. Ny rasbildning är i antågande, den anses höja medvetenheten till fysisk/eterisk objektiv nivå, vilket borde vara till stor nytta i vår utveckling av medvetenhet.

  Christer

  SvaraRadera
 21. Tror inte ett dugg på darwinismen längre. Vi är en blandning av ET. Vi lever en sorts Trumanshow.

  SvaraRadera
 22. I Malmö kan man ju lätt få för sig att handgranater som smugglat sig själva över gränsen därefter kastar sig av egen kraft & exloderar, när man hör den "sterila" nyhets-rapporteringen? Alla former av "sammanhang" eller "bigger picture" undviks; hur bra journalistik är det, egentligen?

  SvaraRadera
 23. Då hör du väl ändå det du tycker att du vill höra, jag hör då inte det utan ständigt hur "utanförskap" och gängbråk ligger bakom.

  SvaraRadera
 24. Men Christer, redan 1994 slog riksdagen fast det som vetenskapen hävdat, nämligen att det genetiskt inte finns olika raser bland homo sapiens. Därmed skulle begreppet ras tas bort från lagtexter etc, dvs man tog intryck av den forskning som reda då fanns. Observera att detta var långt före den enorma flyktinfvågen och innan ett part med sina rötter i nazismen var synligt i opinionsmätningarna, dvs riksdagsbeslutet hade ingenting med sd att göra.

  SvaraRadera
 25. Ååååå.. Dylan på skärm och i högtalare hela dagen, perfekt vid tillfälligt påtvingat sängläge!
  Nyfrälst Dylanfan

  SvaraRadera
 26. 02:28 Om man inte tittade på sociala medier skulle händelserna i Malmö vara obegripliga, man skulle kunna få för sig att det var aggressiva pensionärs-miliser eller liknande som höll på. Påverkar det inte nyhetsrapporteringen om "sammanhangen" raderas? Blir det inte en slags "något hände"-nyheter?

  SvaraRadera
 27. rättelse: inlägget ovan riktat till 02:21

  SvaraRadera
 28. Anonym lör aug. 15, 02:28:00 em

  Genetiskt sett är en sak.

  Ser vi till manifestationsprocessen finns det olika huvudtyper med sina utvecklingslinjer som har skilda funktioner. Det är en annan sak som måste beaktas.

  Christer

  SvaraRadera
 29. Branddåd mot flyktingar, riktigt tråkigt. Mina misstankar går direkt till vem som har mest att tjäna på detta.. vad syftet är. Follow the money.. extrem vänster såklart.

  SvaraRadera
 30. Christer, intressant det du skriver om rotraser. Märkligt att så få vill erkänna att det finns stora luckor inom forskningen. Det låter nästan som om det forskats färdigt. Och att vi ska nöja oss med att vi härstammar från Savannen. Basta! En del nöjer sig inte med det. Inte alla forskare heller. Tack och lov. För inte alltför länge sedan, berättades det om att drivna nyfikna forskare funnit rester och spår av människor, som levt långt innan man tidigare trott att människor funnits. Omvälvande beskrevs det som. Kan förändra historien sa man också.
  Modern forskning erkänner för närvarande inte rotraser! Men även forskare är människor och har olika livsåskådning tack och lov och det driver dem vidare att forska. Även om forskning inte ska bedrivas utifrån egen livsåskådning. Så kan de skilja mellan livsåskådning och fakta. Även om vissa beskylls för att inte kunna det. De nöjer sig inte, de finner spår och med förfinade vetenskapliga instrument, kan man hitta spår allt längre tillbaka. Möjlighet finns att vi till sist kan få en gemensam världsåskådning som bygger på vetenskap. Men det vill inte Birger Schlaug!? Inte heller vill han att religionerna ska reformeras? För som svar säger han att han ogillar religioner.... Precis som han ogillar kollektiv. Det är inget fel med det. Men ogilla betyder ofta inget att ens diskutera.
  Slutsnackat.

  Intressant det du skriver om hundraser. Sätter vi människan på piedestal? Upphöjer oss löjligt mycket. I ena stunden jämför en del människor oss med djur. Säger att vi är djur. I den andra vill man betona att vi är människor. Inte som djuren olika raser.

  Det du skriver om en ny rasbildning är intressant. Men även skrämmande. Innebär inte det att allt nu riskerar att raseras? Av barbarer. Att vi kommer att få uppleva mer kaos än vi vill och vågar ta till oss. Rasera, bygga upp. Det har skett förut i historien, att civilisationer har utplånats. Du svarar ju faktiskt med att vi för närvarande är blandraser/grupper. Inte renrasiga. Så vem/vilka är det som talar om raser egentligen och är fixerade. Frågan är väl nu i vilken takt kaoset kommer att växa och om det bästa vi kan räcker. För jag anser som sagt likt L att nu är vi här och får göra det bästa vi kan. Fast jag resonerar lite annorlunda. Kan minsta gemensamma nämnare få oss människor av blandraser/grupper att gå samman?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Christer, jag gissar att du är antroposof eller liknande, då har vi nog alltför olika utgångspunkten för att bidra till den andres tänkande. Änglar och Steiners mer intrikata tankesfär är för mig rena rama sagorna, även om jag uppskattar en del av det praktiska upplägget i waldorfskolorna.
  "02:28"

  SvaraRadera
 32. Säger på ren svenska som Lotta Gröning. "Det går åt helvete om vi inte pratar med varandra" Hon har skrivit en utmärkt artikel

  Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Antroposofin kan man tycka vad man vill om. Den som försöker sätta sig in i den, och lyckas fatta ett och annat, är nog mindre benägen att kasta ut Steiner utan vidare. Men många fler, än blott antroposoferna, uppskattar dess bidrag till en bättre miljö i exv jordbruket och skolan. www.biodynamisk.se och www.waldorf.se

  Gt

  SvaraRadera
 34. Det är sällan som det lyckas att avlägsna
  giriga utsugare ifrån makten.
  Che din vilja med Castros hjälp, lyckades på Cuba.
  LÄÄNGE. Nu har en Massmördarnation hissat sin flagga på Cuba.
  Raol är nu äldre och tröttare och folket, mera köpsugna än tidigare.

  Isabel Correa, hon bor i Havanna. Och skriver på Facebook.
  Hon är inte positiv till de förbättrade relationerna:
  Min översättning.
  De kunde inte ta ön med våld, så nu försöker de med pengar i stället.
  Kära cubaner, detta krig är mycket mera ondsint och svårare att
  vinna än det var att vinna över grisarna i bukten.

  Varierande dumheter kom ifrån soffan denna morgon.
  Endast när jag är ute och åker skidor, så nås jag ej av dumheter.

  Med hälsning
  Roland

  SvaraRadera
 35. Roland, Bra! att du tar upp Cuba. På 30 sekunder avhandlades frågan av panelen. Säger en del om hur bra svaren kan bli. Birger Schlaug hann säga en del bra saker. Men panelen verkade överens om att det var övervägande bra? Motiv? Svårt att veta som vanligt, men krig har blivit allt mer raffinerade. Falskhet kan mycket väl vara det yttersta motivet till de förbättrade relationerna. Ekonomisk tillväxt också förstås. Men för vem/vilka? Så försiktighet som Birger nämnde. Minns dem som hyllade Obama med tårar t.om. när han kom till makten. En svart man Halleluja! Då är han enbart god tycktes en del resonera som. Vilket så klart inte stämmer. Enkel mänsklig psykologi! Men det var så roligt, att de flesta tycktes glömma att makten backas upp av pengar. Jill Stein däremot har det svårt...
  "Che" Guevara revolutionären åkte runt på motorcykel och såg orättvisorna. Han fanns i många tonårsrum på väggen som affisch. Inte förstod vi mycket. Men en sak förstod vi att världen är orättvis. Det sa våra hjärtan. Personligen anser jag tycker att 30 sekunder är alldeles för kort tid. Detta hurtiga nu tar vi det på 30 sekunder kan få det att vända sig i magen. De borde sagt nej tack.

  Med vänlig hälsning till revolutionären Roland du arga Norrlänning.
  Psst, De andra får gärna tycka att vi inte håller oss till ämnet.

  Du har helt rätt folk är köpsugna. Inte mycket att hylla.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 36. Vad säger våra "vuxna" hjärtan? Försvann det hjärtliga någonstans på vägen i vuxenlivet då "vi" fick materiella saker att försvara? Hus, båt, karriär, barn våra åsikter m.m. Och varför är dagens ungdom så anpassade? De har många av dem varken bostad eller jobb. Men de säger jag får nog lämna, kompisar, släkt, vänner och flytta kanske till Norge. Som inte är fullt så glada i svensk arbetskraft längre. Utan "rasistiskt" tycker att vi tar deras jobb. Märkligt är hur anpassningen får ögon och inte minst hjärtan att slockna. Men å andra sidan då ser och lider man inte så mycket av nuvarande och kommande kaos.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 37. Lisbeth.
  "Inte förstod vi mycket. Men en sak förstod vi att världen är orättvis. Det sa våra hjärtan."

  Är världen orättvis?

  Christer

  SvaraRadera
 38. Christer, "Är världen orättvis" Du är uppmärksam! Det var en känsla av att världen är orättvis som talade. Men dock en attraherande "röst". En känsla av att detta är inte äkta kärlek.
  Nej den är rättvis. Hör inom mig alla protester... Hur kan det vara rättvist att... Anser att vi möter det som vi mest behöver möta, för att utvecklas som mest. Hur sakta skulle inte evolutionen annars gå? Ännu saktare... Men vi människor är orättvisa. Vi bör lindra varandras plågor inte förstärka dem. Inte sko oss på andra. Vi gör världen orättvis. Mer orättvis än den behöver vara.
  Det vi ungdomar kände var alltså en känsla av att världen är orättvis. Revolutionären inom oss vaknade. Det är inte illa pinkat. Tack evolutionen. Det går framåt men med myrsteg. Till och med bakterierna "överlistar" oss dvs. utvecklas snabbare. Det verkar som om ungdomarna blir allt mer anpassade och det beror i högsta grad på oss "vuxna" På våra krumbukter och oförmåga att hålla en "röd" tråd. Linus har ramlat av linjen. Dags att ta sig upp. Inte med våld dock. Och mer våld är att vänta.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 39. "Minns dem som hyllade Obama med tårar t.om. när han kom till makten. En svart man Halleluja! Då är han enbart god tycktes en del resonera som."
  Jag var en av de som grät, och det var en lyckogråt jag aldrig upplevt tidigare. Och inte var det för att jag trodde att han var "enbart god". Utan för denna milstolpe i människans historia som symboliserade att vi kan vara på väg mot en mindre förtryckande värld.

  SvaraRadera
 40. Anonym 08:43:00, Ja fint med en attraherande känsla. Lyckotårar är fint. Tro inte att jag förringar lyckotårar. Gråter ofta. Den dag en Indian blir president i USA kommer jag förmodligen att gråta. Först...
  Obama har försökt inte tu tal om den saken. Med Obama care inte minst. Jill Stein försöker också. Men inte backas hon upp med en massa pengar.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 41. https://sv.wikipedia.org/wiki/USA:s_ursprungsbefolkning

  Idag väljer jag solsting!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.