fredag 14 augusti 2015

Nyhetspanelen igen...

Dags igen. Nyhetspanelen.  I Gomorron Sverige 07.42. Lär väl bli nåt om morden i Västerås, två bland ungefädr 430 000 mord. Så många mördas varje år på vår jord. Ohyggligt. Bakom varje siffra finns en individ, kring dem finns sörjande.Det är så sjukt.

Sen lär det väl bli nåt om avgångsmiljoner för Nordeachefen. Mitt tips till Nordea är: ge karlskrället en kurs i hushållsekonomi istället. Det är ju tragiskt att behöva 140 miljoner för att få det att gå ihop.

En kommentar om Reinfeldts Sommarprogram kanske det blir? Vi har ju inte reklamradio i public ervice, men mycket kvantitativ reklam för sin nya bok lyckades han prestera. Han verkade över måtta förtjust över att fått skriva boken själv, utan spökskrivare. Efter alla år med talskrivare och figurer som skrivit de artiklar han skrivit under så kan det ju kännas skönt att få vara betraktad som myndig.

Dags att ta sig genom ett sovande Östermalm till tevehuset. God morgon.

55 kommentarer:

 1. Mkt Reinfeldt just nu. Ser att Bo Lundgren och Daniel Suhonen antyder att planen med de höga invadringsvolymerna är att krossa välfärden.
  https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas BS i Godmorgon Sverige förminskar de fruktansvärda morden på två svenskar till en 2150000/del. Undrar om han kommer kunna går säkert på gatan efter det.
  Trodde i min enfald att BS stod över den kulturmarxistiska avgrund Mp har utvecklats till. Men icke.
  Fullständigt bedrövligt!

  SvaraRadera
 3. Förminskat? Tvärtom, världen är för jävlig, bakom varje siffra finns en individ och kring varje individ finns sörjande.Kulturmarxism är mig lika främmande som nyliberala icke-kultur.

  SvaraRadera
 4. Reagerade också likt Schlaug på hur mycket tid Reinfeldt ägnade åt att konstatera, att han minsann inte behöver några spökskrivare. Lovorden haglade över honom själv. Men mest reagerade jag på hans fortsatta totala brist på förståelse för, att alla kan inte jobba.
  Anonym, Ja de "antyder" det. Hans yttersta motiv till invandring beskriver han (Reinfeldt) bäst själv. Alla kan jobba. Ett klart motiv. Han har klart uttalat motivet. Men det rimmar illa med verkligheten. Lider med de traumatiserade flyktingar som kommer hit och inte får den psykologhjälp de behöver. Hur ska de förresten kunna få det? Psykiatrin har man avvecklat. Har pågått länge även innan Reinfeldt. Även "svenskar" får inte den hjälp vi behöver. Ser det på nära håll. Är rent ut sagt förbannad över att fysiskt och psykiskt sjuka, ibland både och, inte får en psykologkontakt. En ren "prat" kontakt. Utan att släkt och vänner ska kunna agera psykolog. Allt handlar om återgång så fort som möjligt. I min anhöriges fall har det varit katastrof. Och lett till stor försämring. Då det visat sig att svår fysisk sjukdom ligger bakom den psykiska ohälsan. Naturligtvis gäller det många människor. Som blir felbedömda.

  Det är intressant hur många mord som sker i världen. Men det får inte användas för att skyla över det faktum att vi misslyckats med integrationen. Hur kan det komma sig i ett rikt land som Sverige? Är vi rika? Då får våra politiker bevisa det så inte SD växer ytterligare.
  Suhonen har även tidigare kritiserat Reinfeldt för hans kallhamrade tal om flyktingar "Öppna era hjärtan". Blev glad att någon gjorde det.
  Blir besviken när i övrigt kloka politiker som t.ex. Sjöstedt och "avdankade" politiker som Schlaug inte erkänner att Reinfeldts yttersta motiv det som avgör verkar vara ekonomisk tillväxt på bekostnad av den svenska välfärdsmodellen och människors hälsa. De spelar verkligen omedvetet (hoppas jag) SD i händerna. Hatet mot SD verkar vara större än viljan att reparera den svenska välfärden. Mycket därför kommer SD att växa ytterligare. Det är verkligen kontraproduktivt.

  RB Hoppas verkligen BS går säkert på gatan. Att vi alla ska göra det. Han/vi har rätt till sina/våra egna åsikter. Ang. MP undrar om de verkligen utredde olika motiv då de gjorde upp om migrationspolitiken med M. "kulturmarxistiska" moderaterna? Hade de verkligen gjort upp om de förstått att ett motiv kan vara att krossa välfärden? Tycker de var mer än lovligt naiva. Men det kan repareras. Om de nu driver dela på jobben och andra gröna tankar. Stupstocken kan inte vara en sådan. Inte brott i Ojnare heller.
  Det är vinna eller försvinna helt som nu gäller.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. RB, lyssna bättte nästa gång. på hela resonemanget. Fanns inte tillstymmelse till "relstivisering", tvärtom en beskrivning av en förskräckande situation.
  P.A.

  SvaraRadera
 6. Kriminologen Jerzy Sarnecki, sa i Aktuellt att vi har färre mordfall nu än förr. Men skjutningarna har ökat. Ändå skulle det låta som om vi vore tryggare nu än då. Kanske statsminister Löfven tillsätter en kommission för att utröna vad som kan göras. När han besökte Göteborg, efter en våldsvåg där, kom han med ungefär denna utsaga: Vi ska inte ha några skjutningar i Sverige. Vilken skärpa!

  Gt

  SvaraRadera
 7. Dubbelmordet i Västerås var helt onödigt, om gärningsmannen utvisats till Italien 2013 då han fick avslag på asylansökan i Sverige. I stället tvingade han till sig ytterligare tid i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad.

  SvaraRadera
 8. Skämtar ni med mig? Relativiserar inte Birger morden på IKEA med sin jämförelse 2/430.000? Bättre borde han kunna skriva om han bara ville få fram att världen är för djävlig på många håll Det börjar bli för djävlig här också på grund av kulturmarxister inom MP, media m.m. som skapat förutsättningarna för IKEA-morden och många andra groteska mord i Sverige.
  Angåend Birgers säkerhet så undrar jag om det är tigerns fel när den biter Birger när han sticker in sin arm i den hungriga tigerns bur? Eller kanske Birgers? Hade det varit min mamma som mördades på IKEA hade Birger antagligen fått sig en läxa om jag mött honom på gatan. Med tanke på hur kulturmarxisterna beter sig är jag förvånad att svenskarna håller sig så lugna. Tänker fall som står ut, flickan som på Hisingen våldtogs och krossades av en svart man, kvinnan och 15-åringen i Linköping som krossades till döds med ett järnrör av en kongoles. Men svenskarnas rädsla för repressalier från de politiskt korrupta håller kanske på att släppa. Grymta månne smågrisarna om de visste hur den gamle galten led.....

  SvaraRadera
 9. RB, Personligen så undrar jag över om svenskarna kan hålla sig lugna över det motiv som framhålls ang. Reinfeldt vurm för invandring. Nämligen krossa välfärden? Var det hans yttersta motiv? Behöver utredas. Inte minst för hans egen skull. Vet att KD talat mycket om bristerna i psykvården. Att det behöver åtgärdas. En fullt psykiskt frisk människa mördar inte någon vare sig på IKEA eller någon annanstans. Som Anonym skriver "Mkt Reinfeldt just nu" Man kanske nu kan sätta in hans "vurm" för öppna hjärtan i ett sammanhang. Lyssna till hans uttalanden tidigare och senare. De flesta vill förmodligen inte krossa välfärden. Men det har gjorts mer eller mindre. Med våld löser man väl inget. Man får hoppas människor kan hålla huvudet kallt. Snarare behöver vi mer insikt om varför vi befinner oss där vi är. Kanske kan Bo Lundgren, Daniel Suhonen, m.fl. öppna upp för en ny diskussion. Det hoppas jag på. En diskussion som handlar om motiv. Har svårt att tro att partierna försäkrar sig om varandras motiv när de går samman i olika uppgörelser. Reinfeldt pekade med hela handen på SD precis som de andra. Svor sig därmed själva fria. Det går inte längre. Någonting håller på att luckras upp. Kanske är det skenheligheten. Folk är kanske inte så sovande som Reinfeldt tyckte i sin bok där han förespråkade nedskärningar i välfärden? Men våld löser inget. Låter flummigt men vi kan se det som samhällsevolution. Lev och lär.
  Kanske kan partierna nu börja tala om motiv? Det vore på tiden. Samt hur vi dras med i olika motiv. I stället finns risken nu att alla pekar bara på Reinfeldt. Nog för jag personligen ogillar moderat politik men det är inte rättvist.
  Kanske kan Stina Oscarson skriva en pjäs om motiv? Som ingen politiker vågar se.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Lisbeth,
  Reinfeldt kommer såklart inte erkänna att motivet var att krossa välfärden. Och sossarna kommer inte erkänna att motivet var att få valboskap och trygga sin egen makt.
  En sak är klar, motivet var inte att hjälpa människor, då hade man gjort insatser som var tusen gånger mer effektiva och börjat med de mest utsatta.

  SvaraRadera
 11. Det skadar inte att vi har klara begrepp för att slippa röra ihop oväsentligheter med väsentligheter. Vi tycks ha svårt att frigöra oss från inlärda dogmer med sina galenskaper. Finns verklig fakta borde vi redogöra för den i klartext, vare sig det gäller mord, invandring, integration, välfärd m.m.

  Christer

  SvaraRadera
 12. Nu är jag chockad!
  En f.d miljöpartist, eller hur det nu är, som försåtligt relativiserar mord.
  Det var inte så farligt lille vän! Du kan trösta dig med att du inte är ensam!
  Det här är bara sånt som händer i Sverige ibland nu för tiden.

  Ränderna går visst aldrig ur zebran som det heter.

  SvaraRadera
 13. Såg också God morgon Sverige och den märkliga diskussionen om det berättigade i informationen att mördaren var asylsökande. Självklart var det rätt att gå ut med den informationen. En av medias huvuduppgifter är att berätta om förhållanden i samhället som medborgarna sedan kan reagera på. (Så är teorin. Att medierna har en egen agenda och driver politikerna framför sig är den sorgliga verkligheten.)

  I det här fallet har informationen bäring på asylsystemet. Fallet är nämligen inte så unikt som såväl polis och media försöker göra gällande. En direkt parallell skedde i Norge för ett år sedan när en enasylsökande som skulle avvisas knivdödade tre personer på en buss.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/bussdrapene-i-aardal/skulle-paagripes-tre-dager-foer-bussdrapene/a/10149479/

  Den högst relevanta frågan efter IKEA-morden är om asylsökande som fått besked om omedelbar avvisning ska vara fria att röra i samhället. I det konkreta fallet desto märkligare eftersom mannen redan för två år sedan fick avslag på sin asylansökan och då avvek när han skulle avvisas. Trots det ansåg inte Migrationsverket att det fanns någon anledning och misstänka att han skulle avvika från förläggningen den här gången. Tjänstefel om du frågar mig.

  Ursula Berges uppfattning att det räcker med medierna berättar ålder och kön är märklig. Varför är ålder viktigt? Vilken betydelse har det att veta om mördaren är 23, 35 eller 45 år gammal? Och varför är kön viktigt? Att döden är en man det vet vi redan. Återstår: ”En människa knivdödade två på IKEA-varuhuset idag.”

  Sådan nyhetsförmedling strider mot det djupt mänskliga, att vi vill veta. Ursula Berges inställning är ett uttryck för mediernas förlust av makt som internet inneburit och ytterst ett folkförakt. Jag kan garantera att UB anser sig kunna hantera all tänkbar information, när åtalet kommer klarar hon säkert av att läsa den detaljerade förundersökningen utan att bli rasist. Men får vanligt folk (underförstått latenta rasister) information kommer de naturligtvis att dra helt fel slutsatser.

  SvaraRadera
 14. Lisbeth. Det är inte bara Bo Lundgren som går på tvärs mot sin f.d. partiledare. Det gör många moderater just nu, till och med Reinfeldts pappa.

  Gt

  SvaraRadera
 15. Birgers humanistiska ådra får ge plats för ett resonemang om det statistiska undantaget.
  Platsen i tv-soffan väger tyngst.Det statistiska undantaget går från att vara en sannolikhet till att bli reell verklighet.Något inte ens en miljöpartist kan förneka?

  SvaraRadera
 16. Neoliberal Agendafre aug. 14, 01:44:00 em

  "Så många mördas varje år på vår jord. Ohyggligt."

  Närmare 100 000 dör av åldrande - varje dag.

  Ändå går väldigt lite pengar till den typ av forskning som har möjlighet att sätta stopp för det, dvs regenerativ medicin. Undantag, det som Wallenberg har givit, vilket handlar om hundratals miljoner. Av alla miljardärer där ute är det ytterst få som fattat. Bara lyfta på hatten, även om de pengar Wallenberg har tjänat till stor del beror på deras möjlighet att inflatera valutan.

  SvaraRadera
 17. Flera av våra framgångsrika agendaspridande dagstidningar får nu lägga artiklar på att bedyra för sina läsare att man inte undanhåller sanningen, inget förtiger och absolut inte ljuger.
  Bara en sån sak.
  Kan iofs vara en upplagefråga? Bakomliggande ägarstrukturer? En berättigad oro inför framtiden?
  Det behöver inte vara en sanning för att man säger det.Just det faktum att man öht behöver ägna tid och kraft åt att bedyra att det är sanningen är ju i sig komprometterande?
  Lite Ledinskt: JA JA JA du kan LITA på MIG !
  Spelet om narrativet som det heter på kulturmarxistiska går vidare.Tråkigt vore det för journalisterna om det saknades läsare att visa upp det för.

  SvaraRadera
 18. "Närmare 100 000 dör av åldrande-varje dag" Ja skönt att något är naturligt. Ger visst hopp!
  Ja Gt, bl.a Ulf Adelsohn har kritiserat Reinfeldt. Och även hans efterträdare. För att de vill DÖ i förtid...
  Anonym, Vet inte om hans (Reinfeldts) yttersta motiv var att krossa välfärden. Undrar om han ens själv vet. Att den har monterats ner vet jag däremot. Så det har blivit en konsekvens oavsett vilket hans yttersta motiv var. Det ser, upplever och hör jag. Vi har många olika motiv. Vill vi ha sådana ledare? Ledare som inte börjar med effektiva insatser för de mest utsatta. Ledare som monterar ner välfärden. Ja en del vill att djungelns lag ska gälla. Kaos tjänar makten på. Så ge dem inte det.
  Överkurs är vad som gäller. Rädslan får inte vinna. Men fixar vi det? Det är bara att gå till sig själv. Försöka sätta in sig själv i sammanhanget och erkänna vad man kunde gjort bättre.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Synen på en människa/individ som bara en del av statistiken är det något hela miljörpartiet står för? Man kan i så fall tänka sig ganska radikala lösninger på växthuseffekten till exempel!

  SvaraRadera
 20. Lyssnade till en vänsterpartist som beskrivs som högerprofilerad.
  "Vänsterpartisten vill avveckla välfärden för invandringens skull" Han sa något i stil att med fri invandring får vi finna oss i att bli ihjälslagna ibland. Men att det är värt det.
  Som tur är så verkar inte Sjöstedt tro på fri invandring. Han ogillar definitivt MP och Moderaternas uppgörelse. Speciellt när det gäller arbetskraftinvandring. Han borde ta debatten nu föra in detta med vinster i välfärden. Samt tala om bristen på psykiatri och psykologer. Där kan han få med sig KD. Ta avstånd från Reinfeldts kallhamrade "Öppna era hjärtan". För det är malplacerat tillväxtprat. HBTQ certifierade flyktinganläggningar i all ära. Det är billigare att ta tag i det än att anställa psykologer. Vinst ska inte få göras om inte kvalitén är god. Så säger samtliga partier. Vi vet att det är stor brist på psykologer. Inte minst på flyktingboenden. Om detta åtgärdas kanske människor kan förstå att det kan gå snett ibland. Människor oavsett ursprung har psykiska trauman. Finns mycket för regeringen och vänsterpartiet att ta tag i. De har tre år på sig. Nu får de sluta upp med att peka på SD. Ta diskussionen med dem. Reformera religionerna är en annan sak. Panelens diskussion kring att förövaren var kristen pekar på vikten av det.
  Ska vi kunna leva tillsammans kan inte mord få fortsätta att ske i Guds namn. Kan på inga villkor tycka att vi ska behöva finna oss i att bli ihjälslagna ens ibland. Men om samhället gjort sitt bästa och satt in effektiva insatser för de mest utsatta ökar förståelsen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 21. RB med flera, ena dagen blir jag anklagad för att vara icke-våldsfundamentalist och "jävla pacifist". Nästa dag för att relativisera våld. Det går liksom inte ihop. Jag har sagt det förr: jag identifierar mig inte som pacifist för förmodligen skulle jag inte leva upp till dess innehåll om jag själv varit i närheten av någon som t ex knivmördar någon som står mig nära. Oavsett mördarens livssituation.

  Eftersom de flesta som följt min blogg vet min generella och principiell inställning till våld så lär de flesta begripit det som RB inte förstått, nämligen att det är mig just totalt främmande att relativisera mord.

  Spelplanen kan vara jävlig,spereglerna ruttna ur den potentiella mördare perspektiv men det är ingen som helst förmildrande omständighet som kan försvara att ta sig rätten att döda någon annan. Att jag nämnde att 430 000 människor mördas årligen innebär, som någon påpekat ovan, att så många individer tagits av daga, Det är ingen tröst för individen, och dennes nära och kära, att det är fler som drabbats. Hade RB följt min blogg hade hen dessutom vetat hur illa jag tycker om kollektivisering. Det illa förtäckta mordhotet lär SÄPO ta sig an,
  .

  SvaraRadera
 22. Nu kunde man ju tycka Birger att det enklaste vore om du författade dina bloggningar på ett sådant sätt att dina intentioner inte kunde missförstås?
  Kravet att man ska ha följt dig under längre tid för att förstå den rätta innebörden känns ska vi säga konstruerat? Ansvaret måste helt enkelt vara ditt!
  Dina inledande rader KAN mycket väl tydas som en relativisering och en förminskning av det som hänt i Västerås.Nu har du förvisso tagit avstånd från den tolkningen med faktum kvarstår: ansvaret är ditt!

  SvaraRadera
 23. (m) misslyckades väl totalt med sin huvuduppgift, den man ville bli bedömd på: arbetslinjen. På slutet ville man inte ens prata om det hela längre, utan uppfann nya "mått-instrument" ingen annan använde eller såg någon mening med. Kanske finns dom som inte vill bli påminda om detta brak-fiasko? Prata gick ju..

  SvaraRadera
 24. Invandrings-politikens "övernaturliga godhet" blev väl normen för svenska politiker (en inbördes prestige-tävling) pga att en "jättegod man" satte standarden för detta på 1990-talet & blev så lovordad & prisad för sin påstådda "mjuka fina godhet" att alla sedan ville få del av "framgångs-konceptet"? Sedan blev nästan alla på det viset. Bekymret kanske inte var godheten i sig utan att det hela utvecklades (i grupp) till en skenhelig, förljugen & elitistisk slags "godhet", den urartade efter ett tag & blev till "fanatiskt önsketänkande", en galen dröm högt uppe i det blå? Till sist fanns inga "ramar" alls längre, inga budgetar eller praktiska problem överhuvudtaget. Ännu ett exempel på att "landet extrem" inte är landet lagom..

  SvaraRadera
 25. Så man skall behöva skriva en uppsats för att undvika att några tolkar in sina egna föreställningar i det som skrivs? Lustigt nog anser en hel rad av kommentatorerna - gt, Lisbeth mfl - att det är helt ok att mordhotad bloggaren eftersom man inte ens förmått bli förbannade på sådant. Fy fan så ynkligt.
  Liberal

  SvaraRadera
 26. "Lär väl bli nåt om morden i Västerås, två bland ungefädr 430 000 mord"

  "Så man skall behöva skriva en uppsats för att undvika att några tolkar in sina egna föreställningar i det som skrivs?"


  Nä det krävs ingen uppsats.Det räcker med att man är tydlig.Men det är ju inget som räknas för en Liberal?

  SvaraRadera
 27. Som liberal är jag läskunnig. Så här står det i blogginläggrt:"Lär väl bli nåt om morden i Västerås, två bland ungefädr 430 000 mord. Så många mördas varje år på vår jord. Ohyggligt. Bakom varje siffra finns en individ, kring dem finns sörjande.Det är så sjukt."

  Är det för mycket text att läsa tre korta meningar efter det där du stympad citatet? Det krävs en del för att missuppfatta måste jag säga, Inte för jag gillar Schlaug åsikter alltid, men nån jävla ordning får det väl vara i alla fall!
  Liberal

  SvaraRadera
 28. Det var trevligt och överraskande med en Liberal som är läskunnig!
  Nu skrev jag att det räckte med att vara tydlig.
  Tydligen var meningen "Lär väl bli nåt om morden i Västerås, två bland ungefädr 430 000 mord" inte det.
  Ganska uppenbart till och med.
  Men du gör det direkt till en politisk fråga.Någon o-liberal misstolkar/feltolkar vad som står skrivet tolkar du det.
  Jag hävdar däremot bestämt att det är direkt avgörande att vara extremt tydlig när man skriver om den här sortens händelser.Nu var det tydligen inte det.
  Det torde vara ett så liberalt svar en Liberal kan erhålla i frågan.
  Kanske borde den stämma till eftertanke?

  SvaraRadera
 29. Anonym sa...
  Det skadar inte att vi har klara begrepp för att slippa röra ihop oväsentligheter med väsentligheter. Vi tycks ha svårt att frigöra oss från inlärda dogmer med sina galenskaper. Finns verklig fakta borde vi redogöra för den i klartext, vare sig det gäller mord, invandring, integration, välfärd m.m.

  Christer


  fre aug. 14, 12:05:00 em

  SvaraRadera
 30. Nja Liberal, Man kan göra saker på olika sätt. Gjorde det på mitt sätt. Skrev om att "våld löser inget" Samt att diskussion behövs så att skenheligheten kan luckras upp. Tog ingen större notis om hotet. Kanske ingen annan heller gjorde det. Och det kan ju anses vara "Fy fan så ynkligt" Inte ens de som beskriver sig som Birger Schlaugs vänner och brukar rycka in. Men förstår när jag läser igen att det kan uppfattas som ett hot. Så pass att man blir rädd och hotar med SÄPO. Det är sorgligt med all rädsla.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Reinfeldts vision...
  Vilka är det som tjänar allra mest på extrem massinvandring? Vilka tjänar mest på tiggare utanför varje butik? Vilja tjänar mest på om kåkstäder byggs i parker?
  Svaret måste vara SD. Ni som gillar det här hur högt vill ni ha SD?

  SvaraRadera
 32. Anonym 05:49, menar du att varje mening måste ge en hel bild? i såväl fiktiva texter som debatt- och facklitteratur har man för vana att efter en mening skrivs en mening till... för att tydliggöra en åsikt, ett förhållande eller en historia. Det borde man kunna kräva av läsare även av blogginlägg. Särskilt om dom efter innehållet i en mening börjar mordhota skribenten för innehållet i en mening bortkopplad från de följande...

  SvaraRadera
 33. 07,22. Du har missuppfattat helt. Det är nog ingen som "gillar" att det finns tiggare eller flyktingar eller det du kallar kåkstäder i parker. Däremot finns det olika syn på hur ett samhälle skall agera, hur vi som människor bör behandla andra människor. Visst är det så att SD "vinner" på det. Det har ju bl a Birger sagt länge, han så för mer än ett år -ännu längre sedan? - att dom kommer att få över 20 procent. Hört i just i Gomorron Sverige.

  SvaraRadera
 34. Anonym 07:29:00
  Jag menar vad det står.Man ska anstränga sig för att vara extremt tydlig i såna här sammanhang.Vilken medelmåtta som helst kan förstå att ämnet är infekterat.Väldigt infekterat.Beroende på vad man har för avsikter och för eventuell vilja att kommunicera denna bör man då vinnlägga sig om att vara extremt tydlig.
  Vad är det med tydlighet som du har problem med?

  SvaraRadera
 35. Tänker på den stora mannen och den lilla mannen... Hörde den nyss på TV. Lät ungefär så här.
  Om den lilla mannen i det lilla huset, i det lilla landet. Som hade en liten lön, tjänade lite pengar och kunde försörja sig lite. En liten man som hade en liten TV och kunde följa med lite i vad som hände, i det lilla landet. En gång när han såg på sin lilla TV, fick han se en stor man. Som sa att landet befann sig i en liten kris. Den lille mannen blev bekymrad, när den store mannen sa att nu krävdes det en stor insats av den lille mannen. Den lille mannen gick ut och gjorde en stor insats och kände sig lite nöjd. Men den stora mannen sa att insatsen var för liten. Den lilla mannen blev irriterad och tyckte att den stora mannen skulle göra en insats för att hjälpa det lilla landet ur sin lilla kris. Den lilla mannen tyckte att den stora mannen, skulle göra en stor insats eftersom den stora mannen var så stor. Men då skrattade den stora mannen den lille i ansiktet och sa att den lille mannen inte begrep sig på den store mannens liv. Där den lille mannens liv ingick som en del. Han sa att man borde begripa att om man är liten, måste man göra en stor insats. Eftersom den store mannen var så stor, behövde han inte göra någon alls. Så den lille mannen gjorde stora insatser.
  Den store mannen hade blivit så stor, att han knappt fick plats i den lille mannens TV när han lovprisade sin egen förträfflighet. Men den lille mannen hade blivit så liten så han inte längre fanns...

  Ungefär så är handlingen och ungefär så anser jag att Reinfeldt talat till folket. Nästan ingen stor man har protesterat när han sa "Öppna era hjärtan". Enligt grundlagen, så är den lille mannen den store inte tvärtom.
  Men den lille mannen känner inte sig stor.

  Tycker också att man ska vara extremt tydlig. Så tydlig som det går att vara. Ju "större" desto tydligare.

  Ang. tiggare vad händer med dem när vårt samhälle blir kontantlöst. Först Danmark, sedan vi... Det är ganska tydligt att Romer kommer att få det ännu svårare. Vad vill den store mannen göra åt det? Förbjuda kåkstäder? Vilka tjänar mest på ett kontantlöst samhälle? Banken, kunderna, tiggare? Eller ska den lille mannen lösa frågan? Om så är fallet riskerar inte den lille mannen att bli sjuk och utbränd på kuppen av sina stora försök?

  Är man stor ska man vara snäll!

  Lisbeth


  .

  SvaraRadera
 36. grrreenline 2,
  SD kommer få 20% sen 30%, 40%, 50%, 60%. Pick a Number...
  Man kan inte gå emot folkviljan. Politikerna avskaffar sig själva.

  SvaraRadera
 37. Avvecklar politikerna själva bara för att SD skulle få 60 procent? Är inte Sverigedemokrater politiker?

  SvaraRadera
 38. Anonym fre aug. 14, 09:19:00 em

  Fiffigt där! Tog det mycket tid att tänka ut den?

  SvaraRadera
 39. Lisbeth, Kontantlöst samhälle är faktiskt superrasistiskt. Där får nog bankerna backa snabbt.

  SvaraRadera
 40. Inget är svart eller vitt, SD har en del bra åsikter, men det hindrar inte att grunderna till dom åsikter som föder partiet är rasistiska till sin underliggande natur och ton och bör bekämpas. Jag personligen känner en djupt liggande motvilja mot den människosyn som SD står för.

  SvaraRadera
 41. Dom där "olikfärgade plåstren", behöver landet den diskussionen? (sd) är ju redan rejält stora & prognoserna tycks gynnsamma, uppåt/raket/sol etc osv? Bäst då kanske med "traditionella plåster", kanske? Inte för att jag inte kan använda/vägrar köpa olikfärgade plåster, det är inte min "poäng", ok? Men "landet extrem" kanske behöver använda "broms-pedalen" lite, kan det eventuellt vara så? Så "överdrifterna" inte blir "extrema" i annan riktning, vore väl olyckligt för alla "måttfullt & allmänt & stillsamt" vänster-sinnade..

  SvaraRadera
 42. Migration är en av EU:s grundtankar i och med den fria rörligheten, för varor , tjänster och människor. Jag såg en utredning av en arbetslös akademiker bekostades av V och MP i Botkyrka på sent 1980-tal. Den visade att om texterna i förarbetena för EU:s förslag om öppna gränser lästes noga så inbegreps inte fattiga turkar eller liknade ej heller ingår fattiga pensionärer i planerna. Den lästes av allt för få. Jag har aldrig förstått vad som är en god tanke med att arbetskraften ska kunna flyttas Varför det? Folk ska kunna flytta bort av fri vilja men också komma tillbaka med kunskaper och idéer. Det är få som kan göra det. Jag förstår inte heller att städer och samhällen ska planeras för att arbetskraften ska pendla till jobben. Vilka ska då gå på föräldramöten, jobba i föreningar lokalt, hälsa på gamla föräldrar på äldreboendet?
  Jag förstår inte heller varför det är så dålig omvärldsanalys när det gäller tillståndet i världen. Det var fullständigt klart att det skulle bli flyktingar efter Invasionen av Irak. Det blev flyktingar efter Kuwait kriget och efter delningen av Jugoslavien. Vilka har trott att rörligheten skulle minska? Jag tänker mig att det statistisk ska gå att räkna ut vid vilken procentandel av vålds ökning som invånare i ett land börjar packa för att ge sig av. Det borde också finnas samband mellan brist på demokrati och att de ekonomiska klyftorna ökar i landet samt politiska oroligheter/inbördeskrig. Samtidigt är det försaltning av jordarna och klimatförändringar som gör att även om det inte är krig så är det katastrof. Miljöeffekterna är redan synliga för de som vill se.
  Jag anser att Reinfelts yttrande om att ta flyktingar till våra hjärtan. Det är bara ett sätt att finna sig i situationen och göra det bästa på välgörenhetsnivå. Det finns forskning på att välgörenhet är ineffektivt men det bryr sig inte privatiserings ivrare om.

  Jag förvånar mig mycket över Migrationsverket. De säger tydligt till att de hinner inte med det är allt svårare att hitta bostäder och hem för ensamkommande barn. De hinner inte ens fundera på om de gör rätt saker. Myndigheten envisas med att försöka ha en rättssäker hantering av Asylskäl. Bäst som det är utvisar de folk av formella skäl trots att de jobbar och har familj. Samtidigt som de blandar folk från olika politiska grupper och religioner utan att tänka på att det blir konsekvenser. Det finns flera reportage om hur det är att leva på flyktingförläggningar som inte verkar läsas av de ansvariga. För det är så att många flyende är så traumatiserade att de inte fungerar och de förstår det inte själva. Jag tycker att flyktingar ska registreras med DNA prov och fingeravtryck och få mat och husrum sedan ska de utbildas i Demokrati, Mänskliga rättigheter, miljövård och att Svensk lag gäller i Sverige. De som har utbildning ska få validera till svensk utbildning snabbt. Det skulle var mänskligare och minska behovet av polisutryckningar och fängelser. De flyktingar som är emot antirasism, demokrati,kvinnlig frigörelse och religonsfrihet kommer att dra sin väg om vi alla har civilkurage att säga ifrån när något är fel i de asylsökandes uppförande. Tant Barbro

  SvaraRadera
 43. Till oss alla, endast skrivande Galningar.

  Just nu inser jag att kriminella människor har tagit makten
  på Jorden. Jag lyssnade häromdagen på en professor i
  nanovetenskap. Nyss lyssnade jag på en professor som
  forskar om, att med hjälp av solljus utvinna vätgas genom att
  försöka efterlikna fotosyntesen.
  Gasen ska sedan kunna bli drivmedel, det återstår bara för några ingenjörer att lösa det praktiska.
  Min lösning: På din egen gård så kan du ladda
  din traktor frukost, middag, kväll och natt.
  På lång väg behövs det komprimerad väte och en liten släpvagn.
  Man kan göra flytande bränslen, blandningar av etanol och butanol.
  En kvinna och en man gör bra saker i god tro.

  Inte kan det väl vara så att dessa människor i en mening bara
  är nyttiga idioter som medlöpare till Jordens Undergång.
  I de storvulna Företagens och Banksternas Sold/Våld.

  SvaraRadera
 44. Ordet kulturmarxism utan definition bör väl undvikas för att slippa riskera bli beblandad med andra man inte känner samhörighet med (https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism).

  SvaraRadera
 45. Man borde för ett tag tvinga alla vita att bära svarta plåster så de får känna på hur det är att gå i en rasisfierads skor!

  SvaraRadera
 46. Anonym 09.34
  Det här med plåsterfärg måste vara ett enormt trauma.

  Tänkte på hur frisörprodukterna Schwarzkopf med logga kan vara tillåtet i nästan varje frisörbutik?

  SvaraRadera
 47. I frisersalongen används Schwarzkopf- eller Black Head-produkter.
  Fabriksmärket utgörs av ett människohuvud i siluett, en "profilbild i motljus" och avser inget särskilt folkslag.

  Gt

  SvaraRadera
 48. Det finns de som hävdar att svenskarna består av lättkränkta, missunnsamma och avundsjuka latmaskar.
  Det är lätt för dom att säga när dom inte utsätts för kränkningar och påhopp varje dag.

  SvaraRadera
 49. GT

  Jo och översatt blir det svartskalle, eller svarthuvud med oftast en svart profil av ett huvud. Bryr man sig om kinapåsar,glassar och plåster så måste väl detta nämnas.

  SvaraRadera
 50. Visst är vi på väg utför, inget snack om saken. Oavsett hur den ena efter den andra rapporten försöker trixa med siffror. Beundrar Tino som jag uppfattar som oerhört driven av rättspatos. Han dissekerar åt alla håll - rött, blått, brunt, roffigt näringsliv - i kampen om sanning i motsats till rödgrönas naivt egenkära agendor och blåas osolidariska girighet. Men fy f-n vilka sjuka spekulationer på nätet efter morden på Ikea..... alla färger gör mig mörkrädd - vita, svarta, blå, röda, bruna o gröna... bara det borde stämma till eftertanke om inte det här okontrollerade experimentet går lite för fort för människonaturen.

  SvaraRadera
 51. "Men fy f-n vilka sjuka spekulationer på nätet efter morden på Ikea"
  En allmän misstro emot medias agendadrivna uppfostringsbevakning parad med internet
  kan väl inte ge något annat resultat?
  De senaste dagarna har varje tidning fått gå ut och förklara att man inte ljuger eller undanhåller något.
  Journalisterna tror att de har monopolet kvar.Trots att de själva jagar nyheter i sociala media för den egna klickjakten.
  Journalisterna är så inbilska att de tror att de är fortsatt förstavalet när någonting händer.När det kokar ner så ska det bero på att journalister är journalister ungefär.Nu har dom svart på vitt att så är inte fallet.

  SvaraRadera
 52. "En allmän misstro emot medias agendadrivna uppfostringsbevakning" Instämmer, den där tysta överenskommelsen mellan politiker och media (och dess resultat) är djupt förkastlig och skapar rejäl frustration, även hos mig. Men det är ju ingen ursäkt för människor att gå på i motsatt riktning och fantisera ihop skit som de basunerar ut som sanningar. Som en flock ociviliserade hyenor. I motsats till Birger hyllar jag det sunda förnuftet, men en bristvara är det.

  SvaraRadera
 53. Man kan ha åsikter om både aktörerna på sociala media och deras motsvarighet journalisterna.
  Att fakta betyder allt mindre för båda sidor är uppenbart.
  Journalisterna har sedan många år skruvat upp tonläget och drivit agendor med presstödet som bas.Pekat finger hit och dit.Konstruerat världsbilder hit och dit.
  Som så mycket annat har nya tider åkt ifrån media.
  De satte ribban.De var exemplet.
  Den egna grandiosa självbilden återspeglades snart sagt överallt.
  Kan inte låta bli att nämna en Jan Guillou eller en Robert Aschberg i sammanhanget.
  Nu är man frånåkt.Lönekuvertet i fara.Tankemonopolet står på spel.Ingen litar på journalister längre.Upplagorna faller som snö i Januari.
  Vad göra?
  Börja ropa ut att man är en ädel utrotningshotad art som måste skyddas?
  Ja, kanske kan funka...

  SvaraRadera
 54. Robert Aschberg har ett finger med i Researchgruppen, Piscatus AB och Expo. Dessa tre samlar in personliga data om politiska motståndare bland mycket annat.T.o.m Jan Guillou har varnat för att expo är som en "antirasistisk underrättelsetjänst".

  SvaraRadera
 55. Wikipediaartikeln om kulturmarxism kunde vara skriven av en vänsterpartist, så vinklad är den. Wikipedia har sina brister i ämnen som är kontroversiella.

  En sakligare definition:

  Traditionell marxistisk teori går ut på att kapitalismen skapar ett samhälle där maktförhållandet mellan överklass och arbetarklass är i obalans, vilket skapar sociala problem. Kulturmarxism behandlar istället maktförhållanden inom:
  Kön (man/kvinna)
  Familj (kärnfamilj/stjärnfamilj)
  Sexuell läggning (hetero/HBT)
  Ras (oftast vit/icke-vit)
  Kultur (europé/icke-Europé, svensk/icke-svensk)

  Kulturmarxismen använder sig av kritisk teori för att ifrågasätta normer och förändra kulturen till fördel för de "förtryckta" grupperna.

  Det är ett fenomen som är väldigt tydligt förekommande i svensk gammelmedia och kulturdebatt. Om det inte ska kallas kulturmarxism är frågan vilken term som ska användas istället? Tack.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.