torsdag 2 juli 2015

Almedagen onsdag: Åkesson och det han inte nämnde - konservatismens kärna...

Ebba Busch Thor lät som en Sverigedemokrat när hon talade häromdagen, så Jimmie Åkesson kände väl behov av att gå längre i sin retorik igår. Båda ägnade en stor del av sina tal åt islam och invandring och hårdare tag.

Politiken förflyttas. Mitten förflyttas steg för steg till höger: först var det ekonomins spelregler, sedan var det skatternas utformning, därefter blev det krigsretoriken och de senaste dagarna har vi från scenen hört en excess i "vi och dom". Ja, igår talade Åkesson om vikten av en barnpolitik för "barn födda i Sverige". Dom andra - adopterade eller anlända som flyktingar - skall tydligen inte omfattas.

Lustifikation: Det är Åkessons framgångar som medförde att S och M valde att frångå sin tidigare kritiska hållning till flyktingmottagning. Man kände behov av att distansera sig från partier med rötter i nazismen. Att Sverige fått EU:s mest öppna flyktingpolitik beror på Sverigedemokraterna. Tidigare utgjorde axeln S och M en betongvägg mot de övriga partierna - MP, V, FP, KD och i vissa fall även C drev på för en mer öppen hållning. Flyktingamnestin som ett exempel. Motstånd till Luciabeslutet som ett annat.

Åkesson positionerar sig som den som värnar konservativa värden. Men han verkar fullständigt okunnig om att det var de konservativa som en gång i tiden var motor för bildandet av Naturskyddsföreningen och för bildandet av naturreservat.

De var de värdekonservativa som tvivlade på att konsumtionssamhället skulle göra oss lyckliga, de var de värdekonservativa som ifrågasatta tillväxt på miljöns bekostnad medan socialisterna såg varenda rykande skorsten och varenda bilkö som en framgång. Det var värdekonservativa som Staffan Burenstam Linder - vice ordförande i moderaterna - som för femtio år sedan redovisade hur "tillväxtmanin" hotade att "rasera de naturliga grundvalarna för vår existens som luft, vatten, jord, naturskönhet och vår egen arvsmassa".

Men den delen är inte något för SD. Partiet måtte vara unikt i frågan om totalt ointresse för såväl nationella som internationella miljöfrågor. Vare sig Åkesson eller Busch sa ett ord om miljöfrågor.

För övrigt kan noteras att företagen tar över politikerveckan allt mer. De politiska partierna drunknar i allt verbalt tingel tangel. Lobbyister som vill dela ett glas rosé med lämpligt offer blir allt fler. Bolag med intresse i skola, vård och omsorg brer ut sig, man tar väl en del av skolpengen och drar till Visby. 24,5 procent av evenemangen står företag för i år, nytt rekord förstås. 3474 seminarier genomförs. Många för redan frälsta. Naturskyddsföreningen har hyrt uteserveringen hos ett av Visbys dyraste hotell under hela veckan. Seminarier som vill påvisa att gröna investeringar gör  att alla tjänar mer pengar, ingen jävel tycks fundera över vad vi gör med de pengarna. Nils-Erik Norrby konstaterar i Fria Tidningen att förskräckande många pillar på sina mobiler, twittrar för att berätta för världen att de är där. Krigsretorik och tillväxt lär höras från fler högtalare än någonsin under Almedalens historia.

Imorgon är det Miljöpartiets dag. Jisses, vad det skulle kunna bli bra med en grön sprakande retorik i det grådask som råder. Funderar på att skicka Fridolin några gamla språkrörstal från tider som varit. Han skulle rysa.


38 kommentarer:

 1. Djupsömn, drömvärld. I en alternativ almedal, i "jämmerdalen", ser jag (nya mp) tala. Scenen är prydd med fet text i versaler: GRÖN UTVECKLINGSMORAL. Smidigt har denna "doktrin" tagit över. Individens tillkortakommanden längst nere i pyramiden står i centrum. Gamla tiders dumsnällhet har varit "förödande". Ge dom lite smulor & de slukar hela limpan! "Hela havet stormar"-leken ska bli obligatorisk på alla socialkontor & arbetsförmedlingar: ALLA KAN FÅ EN STOL om bara rätta inställningen finns..

  SvaraRadera
 2. I morgon kommer Fridolin att leverera en grön smocka till hela etablissemanget. Jag är säker på att han kommer att tala om hur vi överutnyttjar vår planets resurser med den ekonomiska tillväxten och förstör förutsättningarna för kommande generationer.

  !!!

  SvaraRadera
 3. Ja herregud! Så det kan bli.
  Ja politiken har förflyttats alltmer till höger i takt med att makten har flyttats allt längre från folket och politikerna "till Bryssel". Se på Grekland det är "omöjligt" att föra vänsterpolitik.

  Åkesson talade om barnperspektivet. Bra! Men... SD och KD slåss om väljarna inte för barnen. Barn vinner inget på att riskkapitalister fyller sina fickor med skattebetalarnas pengar. De talar alltså ur ett vuxenperspektiv.

  "Lustifikation" Ja det är delvis Åkessons framgångar som medförde att S och M valde att frångå sin tidigare kritiska hållning till flykting mottagning. Det är också verkligheten som tvingar dem och deras eget misslyckande.

  Åkesson må vara omedveten om att det behövs en klimat och miljöpolitik. Men samtidigt är det han och hans partis framgångar som tvingar fram en förståelse för att man "kan" inte tvinga medlemsländer att ta emot fler flyktingar. Det får konsekvenser.
  Kanske är det Greklandskrisen och hans och liknande partier som får oss att reflektera över att företagare flyr Grekland i stället för att nu vilja tjäna Grekland. När de som bäst behövs...

  Länder har blivit företag skrev någon här inne. Inte konstigt att lobbyister översvämmar Almedalen. I Bibeln står något om att gräshoppor ska översvämma jorden:)

  Blev glad. Längst fram i publiken stod Enhet. Lustifikation... mitt i allt kaos kan mer enhet växa fram. Mindre av vi och dem. För visst var det tragikomiskt när Åkesson staplade de övriga på varandra och kallade sitt parti för det enda oppositionspartiet.

  Enhet... även om inte enhet är ett politiskt parti, så behövs de nu mer än någonsin. Det är "nog" ingen slump att de stod där längst fram.
  I allt kaos behövs det fler och fler som talar om Enhet. Men framförallt lever enhet i sin vardag. Kommer att göra allt jag orkar och kan för att vara en av dem. Även om min kapacitet svajar. På mitt sätt. Andra får och bör göra det på sitt, tills vi äntligen begriper, att det är var och ens unika sätt att beskriva verkligheten, som gör att vi till sist kan komma den på spåren. Evolution.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Partikaparen Anders Wallner påpekar i DN att "miljöpartiet" numera är ett socialliberalt parti. Ekologi är absolut inte partiets fundament, utan istället konventionella liberala fabler och fantasier.

  SvaraRadera
 5. Så en fråga vill vi vara en del av Evolutionen eller ska vi ställa oss utanför? Vi måste "nog" bestämma oss snart. Har vi hur lång tid som helst på oss? Vi kan börja med att riva oheliga allianser. Decemberöverenskommelsen är en sådan. Erkänna kaos och sakta men säkert ta oss ur kaos. Eller så kan vi förneka i all evighet att alla behövs. Vi väljer.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Synd att SD inte fattar att riktig klassisk konservatism är samma som MP:s forna hjärta, dvs det småskaliga lågenergisamhället.

  Men i övrigt var anförandet briljant. Genast efteråt kom SVT:s surgubbar för att i vanlig ordning rekommendera tittarna vad de bör tycka om talet.

  Hej Lisbeth. Bra att du stöttar Enhet. Vad anser Enhet f.ö. om abort?

  Gt

  SvaraRadera
 7. Gt, Vill vara en del av evolutionen vilket innebär som människa att man vågar bryta tankemönster. Även om det gör ont när knoppar brister... Väldigt ont.

  Vet inte vad Enhet anser om abort. Men jag vet att de har ett mål ett långsiktigt sådant. Att vara en katalysator i svensk politik i det paradigmskifte som pågår. Att 2040 ska det vara tydligt att Enhet varit en avgörande faktor i svensk politik och i den kanske största samhällsomvälvningen någonsin. Ett byte av vetenskapliga tankemönster och förebilder. Abort är en svår fråga och bör inte avgöras av moralism eller moralfilosofer. Ännu har ingen lyckats göra moralen till vetenskap.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Åsa Romson är den enda som jag vill lyssna på i Almedalen. Jag undrar vilka vannsinniga förslag hon kommer med denna gång.
  Hon har redan svenskt rekord i korkade uttalanden från en politiker.

  SvaraRadera
 9. Hon kommer inte med några. Det är Fridolin som ska hålla talet.

  SvaraRadera
 10. Det är nog riktigt att konservativa bildade Naturskyddsföreningen och då var vänsterflumnissarna högt uppe i det blå. Idag är detta lika ointressant som 30-åriga kriget för miljön måste köras i botten på alla plan. Lokalt kan man dock spara miljön genom att stoppa massinvandringen och även där har vänsterflumnissarna hamnat i otakt med tiden.

  SvaraRadera
 11. Tycker det är synd att man verkar ha svårt att se igenom SDs politik och tom den egentligen är, oavsett om det är miljö eller andra frågor.

  Åkesson har inga svar på hur, och hur det ska bli. Man är ganska dåligt insatta i det mesta, men har en retorik som handlar om att bara de har rätt.

  Nu har de en reform som handlar om slopad karensdag i förskolan. Har ingen åsikt om det, men det slog mig att när Belinda frågade om föräldraförsäkringen så kallade han förskolan för "dagis". Det var längesen vi hade dagis i Sverige. Numera finns dagis bara i politiken...

  SvaraRadera
 12. Lisbeth tors juli 02, 06:26:00 fm

  Ja du har helt rätt, idag läser vi ju tex att MP vill samarbeta mer med högerpartierna.

  SvaraRadera
 13. Behöver man vara dåligt eller sämre insatt än någon annan om man använder ord som "dagis" eller zigenare som Romson gjorde. Man kan vara trött i huvudet. Nog tyckte jag mig märka att Åkesson växlade mellan orden dagis och förskola. Tänkte nu får du bestämma dig för vad det heter. Men tänkte samtidigt att det vore märkligt om tiden av utbrändhet inte märktes alls. Åkesson är nu insatt i hur det är att vara utbränd. Han kan begripa lite mer. Men det är stor skillnad på att begripa och att verkligen förstå. Att brinna för något är förenat med en stor risk. Endast den som brinner kan bli utbränd. Att arbeta med/mot något i väldig motvind det tar. Hoppas att Romson ja alla politiker får en lugn semester. Så att hon/de kan hjälpa riksdagen upp ur sandlådan. Vi behöver alla kravla oss ur mer eller mindre.

  Har en erfarenhet kring slopad karensdag i skolan. Erfarenhet ger kunskap. Sett/ser på nära håll vad infektioner kan ställa till med. Behöver dagligen vara ett stöd för en nära anhörig som jobbat på förskola. Infektioner kan starta svåra sjukdomar och förenat med stress och en känsla av att inte räcka till, kan det bli förödande. Det kan vara starten till neurologiska multisystem sjukdomar som bara väntar på att bryta ut.

  Arbete enligt Schlingmann... "Arbetslinjen är död, länge leve arbetslusten" Lusten att riskera att bli så sjuk, att man aldrig mer kanske inte kan ta sig ur sängen? Förstår de som införde stupstocken vad det kan innebära? Sjuka kan dö för att de tvingas ut för tidigt i arbetslivet. För att politikerna bestämt hur länge man får vara sjuk.

  SD påpekade mest att personalen ska stanna hemma när de blir sjuka. Vilket de säkert uppskattar. Men frågar man förskolepersonal, så säger en del att föräldrarna är dåliga på att stanna hemma med sina sjuka barn. Väldigt dåliga.

  Säger inte att det är den enda orsaken till, att jag nu har en anhörig som är så sjuk att hen inte ens orkar lämna lägenheten, mer än en kort stund då och då. Men SD och andra partier verkar inte förstå att det börjar med föräldrarna... eller ännu hellre arbetsgivarna... eller ännu hellre arbetslinjen... som de alla mer eller mindre håller under armarna.

  Vill se en snabbare samhällsevolution:) Mot en livslinje/existenslinje. "Tror" att vi har arbetspotential. Inte att vi ska ha arbetsmoral. Moralismen bör dö ut. Är glad över det tidigare MP och Enhet. Men måste vi vänta till 2040 med ett paradigmskifte? Alla som talar "om du själv skulle behöva fly" kanske kan fundera kring. Om jag själv skulle behöva fly, hur många lämnar jag bakom mig som inte kan göra detsamma. Är rädsla och flykt bra sätt att skapa politiska beslut ur.

  Ebba Busch rädsla gick att ta på. Den trängde genom TV:n Många kristna måste ju vara livrädda. Undrar personligen hur många som flyr likt rädda råttor och tänker endast på att rädda sitt eget skinn. För människor blir kvar...

  En fråga vi behöver ställa oss är rädsla eller ilska det som ska skapa politiska beslut? Eller avgöra hur vi handlar? Tycker inte att vi ska tänka våra barn andras ungar. Men om vi inte kan ta hand om det närmaste så hur ska vi då t.ex. kunna förstå barn och ungdomar som radikaliseras? Är det så att vi har åsikter om det mesta och tror oss förstå? Alla stora ledare har sagt att vi bör värna det närmaste först. Vår moder, fader och våra barn. Det har SD plockat upp.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. "Lokalt kan man dock spara miljön genom att stoppa massinvandringen"

  Sparar man på Urban Persson görs en insats för miljön.

  SvaraRadera
 15. Jag känner inte till att Sverigedemokraterna skall ha nazistiska rötter.
  Skulle vara av intresse om någon kunde redogöra för hur och varför SD startades upp? Det finns lite olika bud i den frågan.
  Den tidigare riksdagsledamoten Stellan Bojerud (SD) har sin beskrivning klar för sig och nu undrar jag om någon annan kan bemöta Stellan Bojerud.

  Hur dagens parti (SD) agerar är helt ointressant, det är de bruna rötterna jag efterfrågar.

  SvaraRadera
 16. "det är de bruna rötterna jag efterfrågar."
  http://www.etc.se/inrikes/nazisterna-som-skapade-sverigedemokraterna

  SvaraRadera
 17. Åkesson tackar säkert för tipsen i den här bloggen.
  ;-)

  SvaraRadera
 18. FHT, Ja det får man hoppas att han tackar om han läser "tipsen":) Vi bygger kunskap genom att dela med oss och snor av andra. Gör det till vårt eget. Lägger till och drar ifrån.

  Personligen så undrar jag om Schlingmann läser bloggen och lyckats med det fantastiska att missförstå det mesta. Han driver fortfarande arbetslinjen. Det viktigaste är inte vem som säger vad, utan att det sägs. Arbetslinjen är död säger Schlingmann, så nu ska vi gå på en annan känsla? dvs. lust. Kan bli rena Harmageddon. Vi tar kål på varandra i ren lust under "civilisationens" sista dagar. Innan räddande änglar träder in. Inte säkert det är Jesus. Men "alla" tror det. Det kan vara IMF, EU kommissionen och Trojkan som vill rädda oss. Nu kan vi skapa kulturer på jordens villkor.
  Ska bli intressant att se grekernas val. Hur demokratins vagga antikens Grekland väljer väg. Deras val lär påverka oss också.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Lisbeth. Varje gång vi återvänder till jordelivet blir, som du vet, vårt inträde beroende av diverse omständigheter. Några av dessa är juridiska, dvs betingade av lagen. Som i sin tur stiftas av politikerna. Jag blir därför lite nyfiken på var Enhet står i denna sak. Jag har frågat dem direkt en gång. Och då var svaret inte uppmuntrande för mig, som är i den ålder då jag börjar packa kappsäcken för nästa resa. Men Enhet kan ju tycka annat idag.

  Gt

  SvaraRadera
 20. "Varje gång vi återvänder till jordelivet blir, som du vet, vårt inträde beroende av diverse omständigheter. "

  Kan man vänta sig en Jimmie Åkesson och resten av det partiet inkarnera till flyktingar från krigshärdar? Kanske skulle det lära dem ett och annat de uppenbarligen inte begriper idag.

  SvaraRadera
 21. Gt, Vet inte vad Enhet anser. För mig är inte enhet ett parti. utan enhetstankar som för människor närmare varandra. Och jag har begripit att det är det egentligen inte för dem heller. Men de har antagit formen av ett parti. Så pass mycket har jag begripit. Du får fråga dem igen?

  Simsalablunder Man kan önska sig det. Men det säger ju egentligen mer om en själv, än om Jimmie Åkesson och partiet. Det Per säger om Pål, säger inget om Pål, utan desto mer om Per. Så det jag skrev om Schlingmann vad säger det om mig? Det får jag fundera över:) Fast jag kommer "nog" fram till att han förespråkar arbetslinjen fortfarande. Det har jag all rätt att påpeka. Han har rätt att göra som han vill. Och nog är det en lite förflyttning bort från arbetslinjen.

  Ang. att inkarnera till flyktingar. Det verkar som om vi alla jobbar mer eller mindre på att göra det. Krigshärdarna växer och var ska alla de som vill fly, fly någonstans? Det är helt uppenbart att vi inte begripit det. Omständigheterna skapar vi här och nu.
  Så att peka ut en svarte Petter dvs. Åkesson tänker jag då inte göra.
  Nej nu blir Birger Schlaug sur? Han vill inte skvalpa runt i ett evigt kretslopp, det har han uttryckligen skrivit. Han har också skrivit en annan sak. Vi kan föreställa oss hur vill vi ha det om vi kommer tillbaka. Det är väl en bra inställning? OM vi kommer tillbaka.

  Vill vi komma tillbaka till en värld som består av krigshärdar för att vi trott oss kunna bedöma allt och alla? För att vi trott oss kunna lösa problem vi inte egentligen kan lösa? Utan kanske t.om. försvårar. Personligen så anser jag att det finns andra makter som är visare och starkare än oss själva. Det har jag förstått att partiet Enhet också har som en grund. De placerar oss "nog" där vi når största möjliga utveckling.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 22. Djupare & djupare ner i drömska gröna svek-dalen, maskrosorna ringlar sig här på marken & väser. Från scenen lovas att inte nämna fattigt småfolk typ pensionärer, sjuka & arbetslösa en enda gång, man utfärdar en "garanti" att så inte kommer att ske (en smart jordfelsbrytare kopplad till mikrofonen klipper strömmen omedelbart om så sker pga felsägning). En kollektion av lättsinniga sommarkavajer som passar "unga friherrar" med smak för paradvåningar & gods har ställts fram. En symbolisk kompost tänkt som enbart prydnad är framställd: perfekt för stora villagräsmattor där borgerliga dåliga miljösamveten kan tänkas bo (på ena sidan står: "Lugn, såklart kan ni fortsätta resa & konsumera")..

  SvaraRadera
 23. Birger väldigt bra i radion nyss när han talar om vad makt är, och vad grön politik egentligen är. Bra också i teve i eftermiddags som avnjöts live i Visby.

  SvaraRadera
 24. Åsa Romson fortsätter att leverera, dock inte i samma klass som tidigare.

  SvaraRadera
 25. Och medan vi väntar, så tar världen slut.
  Men sedan kommer Edris med den stora Visionen.
  Men inte vågar jag föreslå att vårt Kloster, vår Folkhögskola
  och vår Verkstad för utveckling i mänsklig och ekologisk riktning
  ska byggas Nu samtidigt som Vi bygger våra samhällen i den takt som Vi mäktar med.

  Förlåt, Jag Glömde, Att Vi Ännu Inte finns, Förlåt.
  Men en kriminell värld, huggen i sten, den finns, med alla medlöpare.
  Senast i form av världlandavtal mellan Stora och Lilla Satan.

  SvaraRadera
 26. Lisbeth, vad du önskar dig det får stå för dig. Jag skrev nämligen inte "önska" utan _vänta_. Det är något annat det.
  Att du du inte vill peka ut en svarte Petter dvs. Åkesson har jag förstått sedan lång tid tillbaka genom dina skriverier. Fegt är det förstås eftersom Åkesson är en mycket välbetald makthavare som inte ska ha någon fri lejd, vilket han har titt som tätt.

  SvaraRadera
 27. Äntligen en sund röst ang. flyktingmottagande och den kom från en flykting i Debatt från Almedalen. Erfarenhet ger kunskap och när kunskapen talar blir andra antingen tysta eller arga. Det hade varit bra att få höra kommentarer på det han sa. Men som vanligt när det verkligen blev intressant så var det fort över. Varför klämma in flera ämnen.

  Kunskapen kom som sagt från en flykting. Kanske dags att lyssna på dem. Ett flyktingperspektiv varför föreslår inget parti det? Nej flyktingarna ska vara tacksamma. Kunna försörja både sig själva och andra. Snart kommer Batras tal. Vapenexporten... Ja Roland flyktingarna har förmodligen många av dem sett igenom vår godhet. Om inte så gör de det i takt med att vi låter andra länder öva i Sverige i en allt högre grad. Vi är ett av de länder som exporterar flest vapen.

  Killen i Debatt sa i princip med rätta, att vi kan sluta upp med att diskutera människor i volymer och börja diskutera vapenvolymer i stället. Utifrån detta kan vi sedan avgöra hur många flyktingar vi är skyldiga att ta emot. Andra medlemsländer kräver vi nu ett lika stort ansvarstagande av. Men hur mycket vapen har de exporterat/exporterar i förhållande till oss? Kan det vara det dåliga samvetet som gnager i våra politiker. Är det så pass dåligt, så att de projicerar och ber oss alla att öppna våra hjärtan. Tre fingrar pekade tillbaka på Reinfeldt och denna man hyllar många "gröna" och ser som ett föredöme. Ja Fridolin senast i sitt tal. Hyckleri. Man talar till folket som om de vore idioter. Men folket är inga idioter. Vi ser hör och förstår mer än vad politiker tror. De verkar se på sig själva som politiska djur. Vanliga människor fattar inget. Vapen är till för att användas och det minsta man kan kräva av ett grönt parti sprunget ur kvinno, miljö och fredsrörelsen är att de ska sätta ner foten. Men de talar hellre om SD:s rötter.


  Lisbeth  SvaraRadera
 28. Simsalabluder. Undrar om du verkligen har förstått så mycket av mina "skriverier" Eller om du tror dig ha förstått. Mycket kan man beskylla mig för men fegare än andra är jag inte.
  Någon fri lejd har jag inte gett Åkesson. Skrev "Man kan önska" inte att du önskar. Hur kan man ens påstå att han har "fri lejd" :) Så hatad som han är. De andra har ju erbjudit honom fri lejd. Partiet växer inte av en slump. Lyssnade till Birger Schlaug och Alice Teodorescu idag. Klok kvinna!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 29. Lisbeth

  Vad med högerliberala Alice tycker du om specifikt?

  SvaraRadera
 30. Anonym, tycker om att hon ofta talar respektfullt om väljarna. Hon ser och förstår det växande politikerföraktet. Hon talar om demokrati ur ett väljarperspektiv. Politiker ska vara folkets uppdragsgivare. Tycker hon axlar den rollen bra. Det kan man tycka utan att vara högerliberal själv.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Åsikterna har ingen betydelse, huvudsaken är att man talar respektfullt...

  SvaraRadera
 32. Alice Teodorescu är en extrem-Tibroit som i sin ledare i GP förespråkar Meritokrati. Meritokrati är inte demokrati ur ett väljarperspektiv. Inte konstigt att neoliberaler kommer undan med vad som helst när det räcker att ena stunden sitta och " tala respektfullt om väljarna."

  SvaraRadera
 33. Lisbeth. Enhet kandiderar till överstaten EU.
  Ut ur EU!

  SvaraRadera
 34. Frågan är vad en konservativ miljövän då ska rösta på? Man ser inte mycket av konservativ försiktighet och eftertanke i dagens Miljöparti. Och konservatismen i Centerpartiet trängdes undan när Stureplan blev idealet.

  Klimathotet är en stor framtidsfråga, men mer akut för Sveriges del är segregationen, islamiseringen, urholkad välfärd och ett samhälle som slits isär. SD adresserar detta och är dessutom för kärnkraft som är en nödvändig pusselbit (enligt FN:S klimatpanel) för att tygla utsläppen av växthusgaser.

  SvaraRadera
 35. "Kan man vänta sig en Jimmie Åkesson och resten av det partiet inkarnera till flyktingar från krigshärdar? Kanske skulle det lära dem ett och annat de uppenbarligen inte begriper idag."

  Som flyktingar skulle de fortfarande efterfråga SD-politik: d.v.s. hjälpa så många som möjligt för pengarna. Vilket betyder hjälpa på plats.

  SvaraRadera
 36. Erik, Sthlm. Enligt en rapport på radio nyligen vill allt fler invandrare hålla sig till SD. Hur kan det förklaras?

  Gt

  SvaraRadera
 37. "Som flyktingar skulle de fortfarande efterfråga SD-politik"

  Ok, Jimmie Åkesson et al skulle alltså inte lärt sig ett dugg om man får tro Erik, Sthlm.

  "Enligt en rapport på radio nyligen vill allt fler invandrare hålla sig till SD. Hur kan det förklaras?"

  Det förklaras med att de blandar ihop Sverigedemokraterna med Socialdemokraterna. Ett vanligt problem som sverigedemokrater aktivt utnyttjar.

  SvaraRadera
 38. "Frågan är vad en konservativ miljövän då ska rösta på?"

  Bör ju vara stört omöjligt att ju rösta på Sverigedemokraterna i vart fall. SD är ju varken miljövänner eller konservativa utan ingår i neohögern. Att Sverigedemokraterna kallar sig värdekonservativa betyder förstås inte ett smack heller. Det är bara en del av utanpåverket, en del i fjäderdräkten de nu försöker sy av sin gamla bruna uniformer.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.