söndag 14 september 2014

Koko

Dimman lättar över fjärden, grönskan är mogen, vildsvinen bökar i skogen, små tjocka svampar växer så det knakar och de rosa frukterna gör att plommonträden dignar. Om man vill glömma både små tjocka svampar och vildsvin för en stund kan man alltid räkna upp de mest flagranta dumheterna i den valrörelse som saknat debatt om de riktigt stora utmaningarna.

Här kommer dumheter:

Dummaste utrop: "Vi ska kämpa för arbetslinjen tills vi dör". (M)

Dummaste förslag: 32000 traineejobb som kommer att göra det än svårare för vårdgymnasier att få ut sina undersköterskeelever i praktik. (S)

Dummaste undanflykt: Tusen och ett sätt att slippa stå för kongressbeslut om att utreda hur man bygger ett ekonomiskt system som inte är beroende av tillväxt. (MP)

Dummaste kommentar: De som vill ge skolor rätt att förbjuda mobiler i klassrummet är emot teknisk utveckling. (V)

Dummaste kortslutning: Vi vill att fler skall arbeta mer och det kallar vi relationslinje. (KD)

Dummaste kortslutning: Fridolins parti röstade i riksdagen mot JAS och för den stora friskolereformen (MP fanns inte i riksdagen då besluten togs). (FP)

Dummaste lojalitet: Angrepp på de som vill avveckla kärnkraften trots att man själv säger sig vilja avveckla kärnkraften. (C)

Dummaste valspurt: Att jaga uppmärksamhet genom att dansa med superkändis på Globen (FI)

Dummaste parti: (SD).

Dummaste inlägg under valrörelsen på denna blogg: Kanske detta.


18 kommentarer:

 1. Sista partiledar-debattens "anti-varg passion" fick mig att tänka på den håriga gegga som brukar bildas efter ett tag i badkars-avlopp. (mp) har ändå en viktig funktion att fylla i svensk politik. Varför inte "titta lite" på vad amerikansk lagstiftning säger om vithövdad havsörn & de påföljder den som kröker ett enda litet hårstrå på dess huvud råkar ut för..?

  SvaraRadera
 2. Detta är ett av Birgers låga inlägg.
  Påhoppen är ändå över två meter
  med luft och utan stav-fel.

  Roland

  SvaraRadera
 3. Lite obalanserat. 9 partier, 9dumheter, men bara en för (mp). Diskriminering, de har kämpat för att uppnå mer än så. Det är säkerligen de patriarkala maktstrukturerna som berövar (mp) sin välförtjänade topplacering här.

  "Östersjön är smutsig, vi höjer ensidigt dieselskatten för jordbruket i Sverige och inför ensidig svensk konstgödselskatt" - Mp

  "Först när en militär konflikt uppstår kan en svensk regering ta ställning hur man ska samarbete och ta emot stöd eller ge stöd till andra." - Mp


  Sådär, nu blev det lite mer balans i det. Undviker att ta med Fridolins räkneövningar, det är bara förnedrande och bidrar inte med något begripligt.

  SvaraRadera
 4. Vad är det för skillnad på trainee och lärling?

  R.

  SvaraRadera
 5. Är förslaget med 32.000 traineejobb så urbota dumt?
  Att våra ungdomar ska få erfarenhet av att jobba i välfärden är väl bra? Vi bör inte förlita oss på att ständigt fylla på med arbetskraftsinvandring för att tillväxten ska gynnas och för at vi ska klara välfärden.

  Vad är det för fel med att våra ungdomar ska lära sig att man tar hand om det närmaste först. Först därefter förstår man väl värdet i att även ta hand om andra.

  Det vill inte Reinfeldt ta hand om människor som kommer...Det är inte omhändertagande vi ska ägna oss åt säger han. Lyssnar du verkligen på vad Reinfeldt säger Birger? Det här med att "öppna sina hjärtan" innefattar det inte omhändertagande av människor som flyr. Du har lovordat hans utspel.

  Det som blir svårt är förmodligen hur t.ex. undersköterskor ska hinna med att vara vägledare för dessa ungdomar. Om de endast blir en tillgång fungerar det givetvis.
  Men det tar ett tag att bli det.
  Visst är det värt ett försök. Välfärden behöver många händer som delar på jobben.

  "Dummaste parti (SD)"
  Nja verkligheten och vad den visar är aldrig dumt.
  Du dumförklarar därmed även folket som röstar på dem. Dumma dig inte Birger :) Det fungerar inte längre att vara PK. Den tiden är förbi. SD växer.

  Att det skulle vara teknikfientligt att förbjuda mobiltelefoner på lektionerna är verkligen urbota dumt. Hur blev det med balansen där?

  Personligen så hoppas jag på en röd-grön-rosa majoritetsregering. En regering som tvingas att ta debatten med SD. En regering som prövar deras tankar och säger det kanske ligger något även i vad ni säger. I annat fall så blir det fyra förlorade år till. Samt en utveckling få vill se.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Samma vecka som Alliansen kom med mobilförbudet i skolan står det mycket i tidningarna om nya iWatch och om Googles nya klockmobil. Ska lärarna före varje lektion muddra eleverna på klockor också? Räcker det inte att säga att störande användning ska vara förbjudet?

  SvaraRadera
 7. R Tanken är väl att anställningarna ska vara subventionerade av staten och reglerade enligt kollektivavtal. Samt omfatta privata aktörer där det är lite si och så med detta bl.a. även med meddelarskydd.

  SvaraRadera
 8. En sak som är bra med att S vill införa trainee jobb är att de kan strida mot EU:s regler om statsstöd. Det är väl bra om det inte funkar, då får vi se vilka som bestämmer. Om det är våra kära politiker. I dagens yra tror "alla" det.

  SvaraRadera
 9. Problemet som Birger uppmärksammar är relevant! 32 000 som, de flesta mot sin vilja, ska in i skola, vård och omsorg. Inom bland annat äldrevården ÄR det redan svårt att hitta platser till alla som går i vårdgymnasium och skall praktisera. Detta trots att de har god utbildning, om det inte är något konstigt privatbolag som fått uppdraget i upphandling. Det krävs mycket tid att ta emot, kontrollera, följa upp ungdomar som tas in i professionell verksamhet som kräver stor utbildning! Att det skall bli plus i verksamheten generellt sett är alls inte säkert.

  SvaraRadera
 10. När jag luktade på
  Doften av äpplen och
  lyssnade på Rolös Vind
  med Ola Magnell så dök
  Fanskapet upp i Översta
  Högra Hörnet och sade:
  "250 000 nya jobb är bara början."

  Vilken Jävul sk tajming av Reinfeldt.

  Påhoppen var i alla fall
  Högre, än den mannen är. (var)

  Frankrike är ett mycket större land
  än vad Sverige är och där har
  250 000 människor
  fått arbete genom att arbetstiden har sänkts.

  SvaraRadera
 11. Lisbeth. Tror du inte att en hel del riksdagsledamöter, av karriärskäl, känner sig tvingade att bojkotta SD, fast de egentligen skulle vilja tala med dem? Dvs de håller ögonen på varandra inom PK-lägret, och Gud nåde den som bryter mot PK-linjen!
  Enstaka har försökt. Du vet hur det gick för t.ex. Sara Skyttedal (KD) och Roland Gustbée (M).

  Gt

  SvaraRadera
 12. Dummast är kanske den som vägrar se vad sd:s väljare ser.

  SvaraRadera
 13. SD är ett missnöjesparti som kommer att krympa till ett mindre parti när arbetslösheten väl sjunker, när bostäder byggs, när tryggheten ökar.

  Detta kräver visserligen enormt från nästa regering/riksdag men det är möjligt.

  SvaraRadera
 14. Knappast. Det är koko att tro att sd växer av enkla skäl. Sverige genomgår en gigantisk förändring och de kulturella skillnaderna splittrar landet och den sociala samhörigheten krymper alltmer.

  SvaraRadera
 15. Så kan det gå, så gick det
  dröm eller mardröm blev sann
  det kanske ej är någon nyhet
  ve & fasa för "svammel-man"..

  SvaraRadera
 16. Gt, Ja "Gud nåde den som bryter mot PK-linjen :)

  Anonym, ja dummast är kanske den som inte ser vad SD:s väljare ser.
  Inte svårt att se detta även om man inte är en SD väljare. och aldrig kommer att bli en...

  Svenska folket kräver förmodligen innerst inne att övriga partier nu säger. Det ligger även något i vad SD säger. Även om få erkänner det.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Lisbeth
  Förvirrade Demokrater tar avstånd
  ifrån andra förvirrade S Demokrater!

  Roland

  SvaraRadera
 18. Anonym, Tycker att det är märkligt att så få vill delta i att förbättra välfärden. Att man förväntar att andra ska ta hand om oss. Att man förutsätter att alla flyktingar är glada över att komma hit. Har det gjorts någon undersökning över vilka som föredrar hjälp i närområden? Har man frågat dem som det gäller? Vi frågar "aldrig" dem som det gäller varken barn, flyktingar, elever, lärare osv.

  Problemet som Birger uppmärksammar är säkert relevant. De flesta vill synas, bli kändisar bli "någon". Sorgligt! Det blir ett tvång. Men allt kan inte vara ett personligt val. Vad skapar vi för samhällen då?

  Arbetskraftsinvandring kallar man för humanism. Men det har inte handlat om det. Vilket Sjöstedt sagt. Nu kanske reglerna kan stramas upp kring även privata aktörer med dessa "jobb" som inte ens är några riktiga jobb.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.