söndag 17 augusti 2014

Trying to get to you

Igår var det 37 år sedan Elvis dog, vilket den här bloggen givetvis vill uppmärksamma.


Boken Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac finns på bibliotek eller att köpa här för 100 kr inkl. frakt.

23 kommentarer:

 1. Birger
  Cirkeln sluter sig :-)
  Roland

  SvaraRadera
 2. I samma show sjöng han If I can dream som får mig att rysa, så oerhört bra!

  SvaraRadera
 3. Häromdan försökte Reinfeldt nå fram till oss.
  Öppna era plånböcker och håll dem öppna i 20 år framöver, var innebörden i Fredrik Reinfeldt tal till svenska folket.
  - Staten behöver er för att betala sin misslyckade politik, kunde han ha sagt i klartext!
  Bara ett par månader innan Reinfeldt med stor sannolikhet smiter iväg från den sjunkande skutan Sverige till ett högavlönat nytt jobb. Kan man se det som ett första försök att meddela svenska folket att han egentligen menat väl med sin förda politik?!

  Framöver finns inget utrymme för reformer. Detta efter att alliansregeringens politik i åtta år har gynnat de rikaste 25 gånger mer än de fattigaste. Situationen blir tuff för våra äldre och de yngre arbetslösa och bostadslösa.
  Reinfeldts tal häromdan där han drog bort slöjan från sanningen om de enorma kostnaderna invandringen dras med, var ett försoningstal till svenska folket. Den sk statsministern uppmanar oss indirekt att stänga våra hjärtan mot våra efterkommande och de svaga grupperna i vårt eget samhälle.

  Nu är det bara en tidsfråga innan resterna av det politiskt korrekta Sverige faller samman, som en följd av Reinfeldts tal. Vem vill stå kvar ensam med skammen och vilka blir eftersläntrarna som dåraktigt likt Sven Dufva kommer stå kvar och försvara brofästet!?

  Det är en brutal och chockerande vädjan som mötte oss i Reinfeldts tal. Blir intressant att läsa den internationella pressens version av talet.

  SvaraRadera
 4. 37 år är en lång tid i vårt liv men jag minns den dagen.

  På väg till jobbet, byte av buss på stadens torg och löpsedlarna i tobaksaffären - "the king is dead"

  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Trying to get to you kan appliceras på Merit Wagers (fd flyktingombudsman) åratal av kamp att försöka nå ut till media, politiker och svenska folket om asylhaveriet.

  "Det ofattbara…
  …är inte alls att det finns en mängd utlänningar med svenska uppehållstillstånd eller rentav medborgarskap, som under många år anslutit sig till allehanda terrororganisationer. Det ofattbara är att det finns så många okunniga och därmed allmänhetsvilseledande journalister i Sverige! Som inte tagit reda på obekväma sanningar och fakta och som därmed undanhållit svenska folket viktig information i åratal. Och som fortsätter med det. Inte minst på asylbedrägeriområdet och vad gäller den mycket stora inströmningen av människor som vi inte har en aning om vilka de är, varifrån de kommer eller – värst – varför de är här."
  "Dock vet jag att det finns sådana journalister och skribenter som känt till och förstått och som velat berätta, men de har antingen fått skrivförbud (läs Marika Formgren, min kommentar) om dessa ämnen av sina redaktionschefer eller har inte vågat säga något för att det hade varit synnerligen ogynnsamt för deras karriärer. Några få har vägt ord på guldvågar och låtit en del små fakta slinka in i sina ledar- eller andra texter, men alltid liksom inbäddade i en del hummanden om att ”men vi ska dock komma ihåg att…” och ”å andra sidan kan man tycka att…” etc, etc, etc. Kappvändarord mitt inne i texterna så att man ändå liksom har ryggen fri".
  http://meritwager.wordpress.com/2014/08/14/det-ofattbara/

  Reinfeldt håller sommartal och Expressen skriver om att "Det växande flyktingmottagandet är den största samhällsförändring som Sverige står inför. Ändå är det en icke-fråga i debatten."
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/var-ar-planen-for-det-nya-flyktinglaget-1/

  Dags att gå och köpa popcorn inför kvällens ekonomidebatt.

  SvaraRadera
 6. Ballahu, just den delen av Reinfeldts tal är värd den största respekt av flera skäl: vi behöver öppna våra hjärtan i en tid som tycks bestå av kaos, men också därför att han låter sitt parti i denna fråga vädja till våra bästa sidor på ett sätt som få andra regeringschefer skulle våga och att han riskerar att hans parti tappar röster. Att han dessutom utmanar mängder med medlemmar i sitt eget parti i en fråga som handlar om mer än politik är värt ytterligare respekt. Visst, SD snor säkert röster, men ibland måste man stå för det som tillhör människans bästa, men ack så sällan manifesterade, sidor.

  SvaraRadera
 7. Alldeles självklart är det BS nyss skrev det första man slås av. Respekt till FR! Sedan fördjupar och förlänger man tanken.

  SvaraRadera
 8. Undrar om inte svensk vänster behöver diskutera invandringspolitik med "sina" väljare, med andra utgångspunkter än "öppna famnen"? Känns som att detta inte anses riktigt, fint eller bra. Men det kanske vore bra, eftersom det nog är enda sättet att komma till rätta med (sd)? Alla saker har en ekonomisk ram. Vissa saker faller inom den ramen, andra utanför. Så är det ju, det är självklarheter. Men kanske inte "fint nog" att föra på tal, för svensk vänster? I så fall är läget bekymmersamt..

  SvaraRadera
 9. Anonym. Det första man slås av bör man titta närmare på. Inte skriva.

  SvaraRadera
 10. Visst kan man tjäna på röstfiske
  och även ekonomiskt på invandrare,
  men jag föredrar i alla avseenden
  Jonas Sjöstedts version, framför
  Reinfelds svada, fyra veckor innan
  han ska avgå!

  Roland

  SvaraRadera
 11. Blir glad över att Jonas Sjöstedt och V vill stoppa vinstintresset i flyktingmottagandet. De har tidigare kritiserat arbetskraftsinvandringen och sett den för vad den är dvs. att den inte är human.

  Alltså det anonym skriver om "öppna famnen" stämmer inte med verkligheten.

  Flyktingmottagande är ett samhällsansvar har inget med "inom ramen" för att göra.

  Vi är sådana medbrottslingar med vår vapenexport att "vi" borde skämmas. Nu är det dags att vi öppnar våra hjärtan och tar konsekvenserna. Visar vårt rätta ansikte. Rättar till lagen så att inga kryphål finns i framtiden. Den är visst otydlig enligt vissa.

  Reinfeldts tal om att vi ska öppna våra hjärtan ger jag inte mycket för. Han har inte talat om flyktingar på det viset förut. Som tärande ekonomiskt och på sikt bärande. Att de ska hjälpa oss att bygga vårt land och lämna själen kvar hemma.

  Värt att notera att psykiatrin inte mäktar med redan nu. Vi måste satsa på den om vi ska kunna hjälpa oss själva och flyktingar. Reinfeldt räknar kallt med att de återhämtar sig. Finns ingen anledning att "känna respekt för just den delen av Reinfeldts tal" Bara en stilla undran över vilka motiv han har, som gör att han säger som han gör.

  SvaraRadera
 12. Motivet kan vara samma motiv som gjorde att han tog strid med sitt parti när det gällde homosexuellas rättigheter och deras gamla flyktingpolitik: han strider för det han tror på och i de här frågorna har han lyckats vända sitt parti 180 grader utifrån ett humanistisk perspektiv. När Reinfeldt lämnar sin post som partiledare efter valet kommer partiet att förändras igen, tillbaka till mer rötter som kulturkonservativt och öppnare för samarbete med SD för att behålla makten. Reinfeldt har gjort mer i dessa frågor än någon socialdemokratisk partiledare lyckats göra. Det måste även vi som inte är moderater kunna erkänna. Men man en röst är inte en röst på Reinfeldts goda sidor, man röstar på M och deras politik och de mindre goda sidorna. Hylla Reinfeldt för de goda sidorna, rösta på de rödgröna!

  SvaraRadera
 13. "Att Sverige för en tid sedan åtalade och dömde en man för deltagande i folkmordet i Rwanda, en man som fått uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap under falsk identitet, säger det mesta om hur slapp kontrollen är av asylsökande och deras anhöriga (mannens fru fick asyl under falsk identitet och mannen kom efter som anhöriginvandrare under falsk identitet). Med strängare krav på att kunna bevisa vem man är och vad man flyr ifrån skulle volymerna till Sverige kunna minskas rejält, utan att Sverige slutade att ge skydd till dem som verkligen behöver det."
  Självklart ska vi behålla våra hjärtan öppna för dem som verkligen behöver det!!!!! Men ta itu med asylprocessen för sjutton innan vi sänker landet både socialt och ekonomiskt....

  http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=64

  SvaraRadera
 14. Men snälla människor som jobbar heltid för att sprida invandrarfientliga och invandringskritiska röster på nätet, kan ni inte se att det är krig i mängd i världen och att människor flyr för sina liv, att då börja hojta om att asylprocessen är för enkel är grovt.

  SvaraRadera
 15. Men snälla människor som jobbar heltid för att sprida invandrarfientliga och invandringskritiska röster på nätet, kan ni inte se att det är krig i mängd i världen och att människor flyr för sina liv, att då börja hojta om att asylprocessen är för enkel är grovt.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker att alla de miljoner flyktingar som nu lever under vedervärdiga förhållanden måste få komma till Sverige. Ordna genast flyglinjer hit! Vårt land är oerhört glesbefolkat, så här finns plats. Bygg bostäder och skolor dessutom. Vi lever i ett stort överflöd och kan dela med oss!

  SvaraRadera
 17. Det är lätt att snacka om att "öppna sitt hjärta" när man sitter med allt. Hög lön. Tryggt jobb. Fett liv. För en sådan individ innebär mer "patrask" bara en möjlighet att skapa en ännu grymmare djungel att berika sig än mer på (den oundvikliga avvecklingen av välfärdsstaten som utgör det egentliga målet alltså).

  Vi får hoppas att folk fattar bara.

  SvaraRadera
 18. Två länders regeringar i världen
  som bidrager till att skapa flyktingar i världen är kolonialmakter som USA och ett av deras
  lydriken är Sverige.
  Om vi inte tar itu med roten till det onda och att som BS applådera
  pratkvarnar som Reinfeldt så kommer problemen med flyktingar
  att bli världen övermäktiga!
  PS Varför BS heter som han gör
  förklarar varför han gör som han gör.

  SvaraRadera
 19. Vilken bra låt!

  SvaraRadera
 20. De som sitter med "Hög lön" Tryggt jobb, Fett liv har nog snarare lite svårare att öppna sitt hjärtan. Det krävs egen erfarenhet.

  De skapar därför ofta skrivbordskonstruktioner som rimmar illa med verkligheten. Hittar på en egen verklighet. Syftet kan vara gott. Men leda till något helt annat.

  De som är mest otrogna det egna partiet är MP och M enligt en undersökning SVT. Ibland är de otrogna tillsammans.

  Ett "litet" snedsprång är arbetskraftsinvandringen? Som med allt annat får den konsekvenser.

  Naturligtvis ska vi visa vårt samhällsansvar och ta emot flyktingar. Men vi bör stoppa eller kraftigt minska arbetskraftsinvandringen. Den som bl.a. har som syfte att öka tillväxten.

  Ett öppet hjärta vill inte plocka "russinen" ur andra länder?
  Ta ifrån dem deras kompetens som bör få bygga det egna landet och inte vårt. Att byta kompetens (kunskap) är en annan sak än att stjäla den.

  Vi har dragit ner på högskoleplatser förnekat de som redan vistas här utbildning. Invandrare och de som fötts här förbises. Naturligtvis saknas det inte kompetens i landet. Men den har nekats blomma ut. Svårt att öppna de som får ta konsekvensernas hjärtan med demagogi.

  Bra låt den öppnar hjärtat! Hjärta och hjärna bör samarbeta. Det emotionala och det mentala. Kanske kan det otrogna MP stötta V nu? Nej visst ja MP dissar V...
  V som betraktas som de otrogna. De som inget annat parti vill ta i ens med tång.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 21. Håhåjaja. Det är sannerligen en upplevelse att höra politiker i tv som befinner sig på åskådarplats prata om den verklighet man själv vistas i dagligen. Som Ullenhag och Sjöstedt nyss i svt. Där den sistnämnde är fullkomligt klockren vad gäller hela "blåskedjan". Och Ullenhag.... vad säger man....noll koll till pinsamhetens gräns. Får lust att hoppa in i tv-apparaten och sudda ut den där verklighetsfrånvända besserwisser-attityden han har mot Sjöstedt. Etableringsreformen är ett skämt utan motstycke. Punkt. Vimlar av privata aktörer som blåser nyanlända och skattebetalarna så det står härliga till. I andra änden har vi lotsar som är så rädda om sina jobb att de springer vilka ärenden som helst åt "kunden". Rena serviceinrättningen. Annars hotar denne med att byta lotsföretag. Så när Ullenhag snackar om att nyanlända nu möts av jobbfokus från af istället för ett omhändertagande från kommunen som tidigare, är han ute o cyklar med punka på båda däcken. "Omhändertagandet" har aldrig varit större än nu. Jobbfokus? Jo tjena, lotsarna springer ärenden, bokar flygbiljetter, handlar mat, betalar räkningar, skjutsar folk till avlägsna flygplatser, prutar på telefonräkningar, ringer om allehanda service och beordras att fixa centrala bostäder i bostadslöshetens Sverige. Heja Ullenhag.....

  SvaraRadera
 22. När du Birger förstår att du och
  många av oss hälsar dig välkomna
  till Norrland så kan du väl lägga
  av med att svansa för makten.

  Vi är i alla avseende underutvecklade men en
  viss trotsig enfald har
  vi i överflöd kan det vara
  någonting att börja med eller
  "är inte lönsamt" spiken i kistan
  när vi har begravt den så återstår

  Några av oss som talar om hur
  världen ter sig och hur vi går vidare olönsamma och räddar världen!
  Nu saknas bara personalen, och på
  denna blogg så har många annat för sig.
  För att bilda en prästkrage så
  behövs insikt om hur kulturer i en
  galen tid skapas.
  Pratmakarnas tid närmar sig sitt slut!

  SvaraRadera
 23. Ullenhag har inte bara en besser-wisser-attityd mot Sjöstedt. Utan mot personalen på arbetsförmedlingen som larmar om att de inte räcker till.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.