fredag 14 februari 2014

En skog, en sjö, 250 rödlistade arter, vattenförörjning och ett bolag som söker avkastning

Ojnareskogen behöver hjälp. En insamling pågår för att bekosta den juridiska hjälpen för att driva försvaret av Ojnareskogen i samband med att ärendet kommer upp i mark- och miljödomstolen i början av mars. Det fattas idag cirka 80 000 kronor för att klara de beräknade advokatkostnaderna.
 
Eventuella överblivna medel kommer att användas till juridiska kostnader i andra mål i kampen mot nya gruvor, täkter och liknande projekt.
 

Om du vill stödja detta, sätt in en slant på bg 114-7719, Urbergsgruppen. Märk insättningen "juridik".

3 kommentarer:

 1. Så ska Alla Hjärtans Dag se ut...
  AK

  SvaraRadera
 2. Många skogar behöver hjälp. En annan av dessa är Runbyskogen i Upplands Väsby. Folkomröstning sker i samband med valet.
  Nej sidan behöver hjälp bl.a. ekonomisk sådan, då Ja sidan öppet deklarerat att de sökt ekonomiskt bidrag från byggherrar och markägare. En infekterad debatt uppstår därmed.

  https://sites.google.com/a/mp.se/nejtillvasbysjostad/det-kan-jag-goera  SvaraRadera
 3. Det är inte bara 1 skog på Gotland som behöver hjälp. Vindkraftsexploateringar hotar flera orörda, bevarandevärda och tysta skogar på Gotland. Där det fullkomligt kryllar av sällsynta växter och fåglar. Underbara boendemiljöer hotas också. Tänk om alla förespråkare för vindkraft kunde förstå hur mycket som står på spel i vindkraftens framfart. Lilla Gotland kan komma att bli totalförstört om politikerna får som de vill. Men vi är många som är emot planerna och som vill bevara den underbara unika naturen.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.