fredag 4 oktober 2013

Tro och handling

Lördag 5 oktober 
19:00-21:00 
 Kulturhuset Ängeln, Katrineholm
 
Samtal om tro
Biskop Hans-Erik Nordin 
v/s 
Birger Schlaug

Jag skrev ett inlägg på bloggen om det märkliga i att Strängnäs stift valde att inte arrendera ut mark utan att ställa krav på ekologisk odling. Rubriken var: Bespruta jordbruksmark leder till himlen... Jag konstaterade att kapital väger tungt, etik är fjäderlätt, så ock i kyrkan.

Stiftet hörde av sig och vill att vi skulle prata om detta. Vilket jag hoppas att vi också kommer att göra. Nu ingår vårt samtal i en serie där biskopen möter Mona Sahlin och Göran Rosenberg förutom mig på temat: Samtal och tro, där biskopen vill veta vad vi har för gudsbild och vad vi anser vara meningen med livet.

4 kommentarer:

 1. Läser just nu Rosenbergs fängslande bok
  Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. .. Rekommenderas.

  Hoppas att din första mening innehåller ett obehörigt inte. :-) Lyckades dock inte komma in på länken för att reda ut om jag missuppfattade.
  AK

  SvaraRadera
 2. Strängnäs stift valde att inte kräva ekologi på sina jordar. Så uppfattade jag Birgers rader.

  Gt

  SvaraRadera
 3. Småskaligt lokalt ägande låter sunt och bra.

  SvaraRadera
 4. Modigt av stiftet, du är alltid lika vass i debatten och du har så innerligt rätt. Kyrkan ska våga leva himmelrikt och alla andra rikedomar får helt enkelt inte betyda något för oss. Ge dem på moppo!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.