fredag 28 juni 2013

Nyhetspanelen och tragikomik från Almedalen

Silverfärgad skylt blev det i alla fall...
Ska snart resa mig från frukosten och dra iväg till SVT för medverkan i Nyhetspanelen igen. Tre veckor går fort... 

Blir nog något om sjukvårdskrisen och Almedalen. Det sistnämnda rullar ju igång nästa vecka. Ska dit en vända på lite jobb. Fick en  silverfärgad skylt på en av bänkarna i Almedalen, för lång och trogen tjänst... Ingvar Carlsson fick guldskylt. 

En del lustigt har förstås hänt under politikerveckorna. En kvällstidning och TV4 tävlade om att få partiledare att göra de mest  absurda saker bara för att komma på bild. Olof Johansson ställde sig i  havet med kostym och allt. Ingvar Carlsson, eller om det var Carl  Bildt, kröp upp på ett tak.

Mig ville Janne Scherman, som då var reporter på TV4, få att stå på händer mot ringmuren. Jag vägrade, trots att jag var ganska bra på att stå på händer. Sen berättade han att han skulle ha ställt frågan, med mikrofon i handen, varför jag stod där. Om  jag kunde göra vad som helst för att synas... Det kunde jag inte...


DN ville året efter detta också få kul bilder, fantasilöst nog ville de få mig att stå och prata i en telefonkur som placerats en bit ut i havet. Jag vägrade. Straffet lät inte vänta på sig. Reportaget från mitt tal i Almedalen placerades efter sporten på skymd plats.

I övrigt är det nog så att de mest märkliga minnen inte lämpar sig för offentligt bruk.11 kommentarer:

 1. Aja baja! Inte dricka så tidigt på dagen...!☺

  Gt

  SvaraRadera
 2. Hej Gt
  Tänkte som Du...!
  Många gör stavfel när de åker
  skidor för första gången.
  Men de flesta drar väldigt kortsiktiga
  slutsatser av sina erfarenheter.

  Själv har jag vaknat groggy och kört bil och
  faktiskt tänkt att en kopp kaffe som jag inte
  han med skulle, ha varit bra att ha hunnit med.

  Roland

  SvaraRadera
 3. Lisbet: Detta gillar Du Din ...

  "Högt kastade jag stenen
  på mig måste den återfalla"
  "Kan de vara så att följande
  övermakter finns i Almedalen?"
  "Om jag inte ser och förstår min fiendes väsen då kan jag
  inte utveckla några verkningsfulla verktyg emot honom/henne!
  Följande är mitt försök att visa en maktanalys, ni som ser fel i
  denna översättning,säg ifrån innan den hamnar i någon Dagstidning."

  I över 14 år har Daniel Estulin undersökt och forskat om Bilderberg-gruppens långtgående inflytande på näringsliv och ekonomi, global politik, krig och fred, och kontroll av världens resurser och pengar.

  Hans bok, "Den sanna historien om Bilderberggruppen," publicerades 2005 och har nu uppdaterats i en ny 2009 års upplaga. Han berättar att år 1954 så, " träffades de mäktigaste männen i världen för första gången" i Oosterbeek, Nederländerna och "debatterade framtiden för världen," och bestämde sig för att i hemlighet träffas varje år. De kallade sig Bilderberg-gruppen med medlemmar som representerar världens maktelit, främst från USA, Kanada och Västeuropa med välkända namn som David Rockefeller, Henry Kissinger, Bill Clinton, Gordon Brown, Angela Merkel, Alan Greenspan, Ben Bernanke, Larry Summers, Tim Geithner, Lloyd Blankfein, George Soros, Donald Rumsfeld, Rupert Murdoch, andra statschefer, inflytelserika senatorer, kongressledamöter och parlamentariker, militärer från Pentagon och Nato , medlemmar i europeiska hov, utvalda media figurer och inbjöd andra - vissa tyst vid några konton som Barack Obama och många av hans topptjänstemän.

  Alltid väl representerade är ledande figurer från Council on Foreign Relations (CFR), IMF, Världsbanken, Trilaterala kommissionen, EU och kraftfulla centralbankschefer från Federal Reserve, ECB: s Jean-Claude Trichet, och Bank of Englands Mervyn King.

  I över ett halvt sekel, tilläts varken någon agenda eller något diskussionsämne att nå allmänheten eller pressen .
  De få inbjudna deltagare och deras chefer från tredje statsmakten hade tystnadsplikt.
  Ändå gjorde Estulin "en undersökande resa" som blev hans livsverk. Han säger:
  "Långsamt, en efter en, har jag trängt igenom lagren av hemlighetsmakeriet kring Bilderberggruppen men
  jag kunde inte ha gjort detta utan hjälp av "vapenvägrare" från insidan, liksom från utsidan av koncernen."
  Som ett resultat av detta så håller han deras namn hemliga.

  Oavsett dess tidiga uppdrag, är koncernen nu "en skugga av en världsregering .... som hotar att ta bort vår rätt att styra våra egna öden genom att skapa en oroande verklighet" genom att underminera den allmänna välfärden. Kort sagt, Bilderbergers vill ersätta enskilda nationalstaten suveränitet med en allsmäktig global regering, kontrollerad av näringslivet*, och samordnat^ med militariserad verkställighet. (Corporated*?) (check-parat^?)

  "Föreställ dig en privat klubb där presidenter, premiärministrar, internationella bankirer och generaler frotteras, där älskvärda kungliga följeslagare garanterar att alla kommer överens, och där folk driver krig, marknader,
  och Europa och USA aldrig vill eller vågar säga till allmänheten, oss vad som sker ovanför vårt huvud."

  Tidigt i sin historia, bestämde Bilderbergers "för att skapa en" aristokrati av ändamålet "mellan Europa och Förenta staterna för att nå konsensus att styra världen i frågor om, politik, ekonomi, och övergripande strategi." NATO var viktig för deras planer - att se till att "evigt krig och nukleär utpressning" kunde användas vid behov. För att sedan fortsätta att plundra planeten, för att uppnå fantastisk rikedom och makt, och för att krossa alla utmanare för att få behålla makten.

  SvaraRadera
 4. Något mera ...
  Tillsammans med militär dominans, är rätten att skapa världens pengar avgörande för med det kommer absolut kontroll
  som den mäktiga nittonhundratalets Rothschildfamilj förstod. Som patriarken Amschel Rothschild sa en gång:
  "Ge mig kontroll över en nations pengar och jag bryr mig inte vem som stiftar dess lagar."

  Bilderbergers utgör världens mest exklusiva klubb. Ingen kan köpa in sig i den.
  Endast koncernens styrkommitté beslutar vem man vill bjuda in, och i samtliga fall är deltagare anhängare till

  ONE WORLD ORDER, det är en form av galenskap!

  "Om Vi inte själva kan?
  Vem ska i så fall kunna!
  GUD som offrats på ..s altare?"

  SvaraRadera
 5. Roland. Du delger bra information för den som är oinsatt.

  När en journalist ville intervjua Fredrik Reinfeldt angående hans deltagande i bilderberggruppen avvisades personen handfast av Fredriks lakejer. Så känslig och hemlighetsfull är hycklandet kring dessa möten.

  Christer

  SvaraRadera
 6. Ja Roland, Almedalen ja...
  Där finns massor av journalister. Deras arbete borde vara att söka efter sanningen. Istället hörde jag på TV, Svt att man sa något i den här stilen. "Här samlas alla viktiga politiker som tar beslut om Sverige." Pyttsan!

  SVD skriver om "Slutet sällskap med dold agenda."

  Om bl.a. EU:s politik som är vår politik...

  "Nästa helg träffas några av världens mäktigaste företagsledare och politiker på årets Bilderbergmöte. Politikerna har valts ut av en sluten kommite globala näringslivstungviktare, som även varit formellt involverade i EU:s planer fram till år 2030..."

  Detta borde diskuteras i Almedalen.
  Hur demokratiskt är egentligen EU?
  Det är dags att helt sluta avfärda konspirationsteorierna och ta reda på sanningen? För sanningen är en och samma för oss alla oavsett vilka konspirationsteorier som florerar runt.

  Men i Almedalen minglas det och vinglas förmodligen också en hel? del. När spriten går in går vettet ut.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Hur många av kritikerna ovan av Almedalen har varit där de senaste tio åren?? Över t tusen seminarier, gratis att lyssna, ställa frågor, allehanda organisationer. Tälta billigt, en hel veckas makalös allmänbildning för den som så önskar. Är det inte fantastiskt, bara fördomarna kastas bort från ryggsäcken...?

  SvaraRadera
 8. SVD "Slutet sällskap med dold agenda."
  Det är första gången jag läser en genomgång av Bilderberggruppen i en av Svergies största tidningar. För inte alltför länge sedan hävdades det att gruppen inte ens fanns. Konspirationsteorier på gott och ont tog därmed fart.

  Förhoppningsvis är det slut med det nu? Nu kan skendemokratin bl.a. inom EU förhoppningsvis diskuteras mer öppet...?
  Vad säger Birger?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Tja, det är inte lätt att skriva texter tidigt på morgonen på en liten, liten skärm... glad över att texten i bloggen var rätt skriver man glad i hågen en rubrik och klickar på publicera, innan det är dags att springa iväg och göra rätt för brödfödan.

  SvaraRadera

 10. Ytterligare något ...

  Enligt styrkommittén regler:

  "De inbjudna gästerna ska komma ensam, inga fruar, flickvänner, män eller pojkvänner. Personliga assistenter (vilket betyder säkerhet, livvakter, CIA eller andra hemliga beskyddare tjänster) kan inte delta i konferensen och måste äta i en separat hall. (Också) Gästerna är uttryckligen förbjudet från att ge intervjuer till journalister "eller avslöja något som pågår i möten.

  Värdregeringarna ge övergripande säkerhet för att hålla borta utomstående. En tredjedel av deltagarna är politiker. De andra är från industri, finans, akademi, arbete och kommunikationer.

  Möte förfarande vid Chatham House Rules låta deltagarna fritt uttrycka sina åsikter i en avslappnad atmosfär vet ingenting sagt kommer att citeras eller avslöjas för allmänheten. Möten "är alltid uppriktig, men inte alltid sluta med konsensus."

  Medlemskapet består av årliga deltagare (cirka 80 av världens mest kraftfulla) och andra bara inbjudna ibland på grund av deras kunskaper eller deltagande i relevanta ämnen. De mest uppskattade ombeds tillbaka, och några första-timers är utvalda för deras eventuella senare användbarhet.

  Arkansas regulatorn Bill Clinton, till exempel, deltog som 1991. "Där, berättade David Rockefeller (honom) varför det nordamerikanska frihandelsavtalet .... var en Bilderberg prioritet och att gruppen behövde honom för att stödja det. Året därpå blev Clinton valdes till president, "och den 1 jan 1994 NAFTA trädde i kraft. Många andra exempel är liknande, inklusive vem som blir vald för kraftfull regering, militär och andra befattningar.

  Bilderberg Mål

  Koncernens stora design är för "en världsregering (World Company) med en enda global marknadsplats, bevakas av en värld armé, och finansiellt reglerat av en" World (Central) Bank 'med en global valuta. "Deras" önskelista "inkluderar:

  - "En internationell identifiera (observera) en uppsättning universella värden;"

  - Centraliserad styrning av världens befolkning av "mind control," med andra ord styra världsopinionen;

  - En ny världsordning utan medelklass, bara "härskare och tjänare (livegna)," och, naturligtvis, ingen demokrati;

  - "Noll-tillväxt samhälle" utan välstånd eller framsteg, bara större rikedom och makt för de styrande;

  - Tillverkade kriser och eviga krig;

  - Absolut kontroll av utbildningen för att programmera den allmänna opinionen och utbilda dem som valts för olika roller;

  - "Centraliserad kontroll av alla utrikes-och inrikespolitik," one size fits all globalt;

  - Med hjälp av FN som en de facto världsregering införande av en FN-skatt på "världsmedborgare;"

  - Expandera NAFTA och WTO globalt;

  - Gör Nato en värld militär;

  - Införande av ett universellt rättssystem, och

  - En global "välfärdsstat där lydiga slavar kommer att belönas och okonventionellt riktade för förintelse."

  Tidigare försyndelse!
  ONE WORLD ORDER, det är en form av galenskap!
  att det inte framgick att kommentaren var min egen!
  När ingen annan håller efter mig, då får jag göra det själv!

  SvaraRadera
 11. Christer skriver om Fredrik Reinfeldt och hur känsligt och hemlighetsfullt det är kring dessa möten. Det stämmer! En av Sveriges största tidningar skriver dock om detta nu och locket tas av. Eller borde tas av på glänt.

  SvD har förutom "slutet sällskap med dold agenda" dessutom skrivit ytterligare en artikel till som är värd att uppmärksamma. "Löfven deltar i mytomspunnet maktmöte" Det borde få gemene "svensk" att sätta kaffet i vrångstrupen. Men inte...

  "Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ska delta på årets Bilderbergmöte, ett av världens mest mytomspunna och inflytelserika maktforum. Det bekräftar partiet för SvD Näringsliv. Han är särskilt inbjuden av finansmannen Jacob Wallenberg"

  Alltså S bekräftar. Det borde betyda att vi uppmärksammar detta och att det är "slut" med hemlighetsmakeriet? Nu kan detta diskuteras? Eller går dessa båda artiklar obemärkt förbi? Då betyder det att journalister talar för döva öron? Otacksamt jobb! Varför då ens klaga på journalister. Eller på andra som försökt. Vi får den värld och de politiker vi förtjänar. Det är i alla fall sanning. Detta får vi genomlida.

  Anonym skriver om hur billigt och trevligt det är i Almedalen. Ja det må vara hänt. Allmänbildning :) Ja om det kan vi tvista. Birger gör i alla fall sitt bästa mitt i all "allmänbildning" Om vi ska förändra världen behövs att vi ändrar kurs helt och vaknar upp från denna "allmänbildning" och att vi svär i kyrkan. Det är hon värd Moder Jord!?

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.