fredag 8 mars 2013

Det dräller av enkäter så här på Internationella kvinnodagen. Vad är viktigaste frågan? Fler kvinnor i styrelser? Jämställda löner? Kvinnlig statschef? Förslagen haglar. Nästan alla utgår från nu och här och vad som är bäst för mig. Mitt svar är mycket enkelt - och det är tyvärr än idag giltigt: närhet till vatten.

4 kommentarer:

 1. Allt för ofta drunknar det globala perspektivet i debatten. Kvinnor som tvingas gå kilometer efter kilometer för att få rent vatten hålls borta från varje möjlighet till skola, utbildning och frihet. Tyvärr är det idag fler kvinnor som tvingas gå efter vatten än det var för tio år sedan.

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan i Sverige anno 2013?

  ”De som bar kistan var bland annat flickor som under andra världskriget flytt från Polen, fått en fristad hos Elin.” Så lyder en kommentar till dagens inlägg om Elin Wägner. De flickor som kommer till Sverige på 2000-talet kan dessvärre inte räkna med någon fristad och uppbackning av starka feministiska röster.

  "Jag har ingen möjlighet att flytta tillbaka till Iran, där skulle jag avrättas direkt för att jag avvisar religionstolkningar på medeltidens villkor. Här kan jag då åtminstone prata fritt. Men jag är förvånad och besviken över att jag inte får stöd från svenska feminister."
  Skrivet av Bahareh Andersson: http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/01/vita-feminister-sviker-oss-muslimer

  Varför inte dagen till ära stödja de flickor och kvinnor som här och nu i vårt land lever helvetiska liv och som allt för ofta osynliggörs av feministiska opinionsbildare. GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime): Plusgirokonto 400 92 96-7
  "Vi som organisation är ofta röst åt dem som inte tillåts ha någon egen röst. De här flickorna hade en röst, men möttes av döva öron." http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/01/kommunerna-m-ste-bli-b-ttre-p-att-f-rhindra-bortgifte

  AK

  SvaraRadera
 3. närhet till vatten, dagens bästa kommentar, som pekar på att närheten till vatten inte är det första ens kvinnliga makthavare tänker på. feminism utan vare sig nationell eller global analys utöver den feministiska haltar betänkligt, vilket dagens mest vältaliga feminister tyvärr bortser ifrån. feminism är ett ett ben, inte två, och än mindre armar.

  SvaraRadera
 4. Närhet till vattenlangare? Vattenbrist drabbar både kvinnor, män och barn. Ni vet barn de där som det talas minst om.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.