lördag 17 november 2012

SD, staten och kapitalet

Nyhetspanelen igår om Sverigedemokraterna och varsel, med ordinarie uppsättning där Ursula Berge och Tove Lifvendahl representerar (nåja...) Staten resp Kapitalet - som ju sitter i samma båt...:-)

I panelen uttryckte jag önskemål om att Expressen skall lämna ut hela materialet istället för att göra som SD själva gjort tidigare, lämna ut redigerade småsnuttar. På samma sätt som man inte skall börja hata dem som hatar en - eller bete sig mot rasister som rasister beter sig mot andra - bör Expressen inte bete sig som SD i klippande och klistrande. Det är lätt att bli som dom man inte vill vara om man inte ser upp. Man hamnar lätt i dumboxen bredvid den dumbox man med rätta angriper.

Tillägg: Så här illa kan det gå för Sverigedemokraterna och dess nationalistiska hyllande...

10 kommentarer:

 1. Expressen har inte lagt ut nya filmer.
  Det kan betyda att de har redan lagt ut allt de har och att de hoppas på att det som lagts ut ska locka fram ännu mera.
  Räcker inte det vi sett? Den hårda kärnan av SD-are kanske tycker att de tre agerade korrekt. Ett antal SD-väljare tycker nog att de tre agerade fel.
  Om SD, offerkoftans parti, långsiktigt förlorar på det hela återstår att se.

  SvaraRadera
 2. http://www.dagensmedia.se/nyheter/article3585093.ece

  BA

  SvaraRadera
 3. Fred, kan kanske vara så som du säger, men det troliga är väl att de har hela filmen som Ekeroth&Co själva klippt och klistrat ur. Igår berättade man i Studio Ett att man inte ville publicera hela filmen pga att det då skulle framgå vilka - som inte hade med saken att göra - som fanns med på bilderna. Givetvis kan man täcka ansikten om man vill.

  Men visst räcker det vi ser för att kunna bilda sig en uppfattning, eller rättare sagt få en uppfattning man redan har bekräftad. Problemet uppstår när SD kan säga att "det ger inte hela bilden", vilket är precis det som behövs för att många skall börja misstänka att det finns klipp som på något sätt stöder påståendet att de tre rörförsedda hade anledning att känna sig provocerade, hotade och angripna på något sätt.

  BA: Jo, visst håller med krönikan som du länkar till om att det är patetiskt att "kräva" att Expressen skall lämna ut hela den film man har i oklippt skick. SD kräver tydligen detta, vilket väl är ett retoriskt grepp att ge bilden av att där finns inslag som skulle mildra det vi tidigare sett - hur nu något kan mildra att man hojtar att "detta är inte ditt land, utan mitt land". Jag menar att det vore önskvärt att man visade hela filmen av det skälet att det känns så mycket ärligare och så mycket bättre eftersom ingen då kan ens misstänka att man gjort precis som SD själva gjort: klippt och klistrat för att underlätta för oss att ta ställning i tron att vi inte är fullt kapabla att ta ställning om vi får se helheten. Jag menar att oschyssta metoder bör mötas med största möjligt schyssta metoder. Det är därför jag är motståndare till att vi som avskyr rasism och kvinnoförnedrande tilltal skall behandla de som håller på med sådant på ett sätt som gör att vi inte hamnar i dumbox som står bredvid den dumbox vi med rätta kritiserar.

  SvaraRadera
 4. Birger,
  visst ska vi använda renhåriga metoder.
  Att sprida detta är väl renhårigt:
  http://www.sydsvenskan.se/kronikorer/niklas-orrenius/faroarna-skrattar-at-sverigedemokraterna/

  SvaraRadera
 5. Fred, synnerligen renhårigt. Gör ett tillägg på bloggen. När kork förstärker intrycket av kork är det bara att applådera.

  SvaraRadera
 6. Vet någon hur Expressen fick tag på filmen? Och när?

  Har redaktionen legat på filmen länge för att ta fram ifall SD:s siffror skulle bli för stora, och då släppa nyheten för att sänka siffrorna igen?

  SvaraRadera
 7. Tycker du att de där två skall sitta kvar i riksdagen eller skall de sparkas ut, Birger?

  SvaraRadera
 8. Första punkten i Henrik Arnstads utmärkta artikel ”Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti”

  1. Aldrig samarbeta. De svenska politikerna har gjort helt rätt, som aldrig samarbetat med SD. Den sekund som framför allt den traditionella högern frestas till allianser för att möta vänstern vinner fascismen de riktigt stora framgångarna. Det var så både Hitler och Mussolini nådde makten.

  Hela artikeln här:
  http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti

  Tant Grön

  SvaraRadera
 9. Var inte fascisterna judehatare?

  Finns det något mer riksdagsparti som visar så stor sympati för Israel som just SD?

  SvaraRadera
 10. Anonym 03:02. Jo, det vore väl bra att dom satt kvar så vi inte glömmer till nästa val. För övrigt är de ju som personer valda till riksdagen av väljarna så partiet har formellt inte med saken att göra.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.