Friday, 4 November 2011

Chirp 111104

Gick nyss förbi den hotade eken utanför SVT. Trädkramare är ett vackert ord. Ask, ek och lööf skaver visserligen på begreppet. För att inte tala om en hägglund. Men med en björklund är det totalt kört.

8 comments:

 1. Jag försökte hitta stället där jag kan kommentera politikerpanelen i dag men du kanske var på väg till den när du tog bilden på eken.
  1.Jag önskar att du på riktigt tillsammamns med andra skulle börja utveckla alternativet till en aggressiv och hämningslös kapitalism eller marknadskrafternas fria spel . Ni diskuterade det något men Wolodorsky (DN)eller vad han heter vad snabb med att säga att det inte finns alternativ. Det vore bedrövligt om det inte skulle finnas alternativ för dagens läge! Kanske måste vi dit ändå om inte vi skall hamna unde den kinesiska kommunismen.
  2.Jag vet inte om det är demokratin som har misslyckats att stävja klimatförändringar/katastrof. Det är väl likadant där att marknadskrafterna, kapitalismen vill inte inse att vi måste begränsa oss. Visst kan vi i stället både producera och konsumera klimatsmarta saker men vi måste också begränsa oss.
  3.Det är häpnadsväckande att man inte nu vill lyssna på folket och tycker att det blir lite för krångligt i världsekonomin om greker skulle ha fått rösta om sina nedskärningar. Till och med får de en utskällning av Merkel och co för detta. Utländska ledare går alltså ohämmat in och tycker till om en grekisk folkomröstning! Något rimmar illa.De får det ju rejält sämre på alla sätt. Det går inte heller att jämföra samma dag med åtstramingar ,eller sparpaket som lades fram av Göran Persson på 90-talet! Nu framhäver man något så rasistiskt som att greker är lata. Korruptionen vet väl alla om men att det skulle vara det grekiska sättet att leva som är problemet är svårt att se.
  4.Bra det där du sade om att globaliseringssynsättet som det tillämpas nu är förödande när det då blir den svagaste länken som får hela kedjan att brista. Vi borde skapa folkens EU. Inte Merkels och cos.
  Sedan kommer Kina och köper upp allt.

  Det är spännande tider vi lever i där man bytt synsätt helt i samhällsvetenskap. Det är inte den lilla människan längre som skall få det bättre.

  Men kanske är det ändå klimatfrågan som gör slut på denna period i världshistorien. Nu rapporterar man att om i gen att en stor glaciär"block" håller på att lossna i sydpolen, 800kvadratkilometer stort. Och varmare blir det.
  mvh Päivi

  ReplyDelete
 2. Utmärkt jobbat med de opålitliga bågarna i dagens panel!
  AK

  ReplyDelete
 3. försöker se dagens panel men hittar den inte på svtplay, någon som kan hjälpa mig?

  ReplyDelete
 4. Mycket natur i den här regeringen. Nu ska det bli intressant att se vad BJÖRKlund och regeringen föreslår för åtgärder mot Israels utökade byggnation på ockuperade områden och kollektiva bestraffning av palestinier.

  Några andra som fått ett par ljumma rubriker för sina ersättningar av övernattningslägenheter är BillSTRÖM och TolgFORS. Men ReinFÄLTs kommentar om att de följt reglerna verkar ha räckt för att media inte skulle fråga mer. Men när blev det tillåtet för en minister att köpa något för flera miljoner under marknadsvärdet som uppenbarligen BillSTRÖM gjort med sin övernattningslägenhet i Stockholm. Är det inte hans ansvar att få fram bostäder åt flyktingar i olika kommuner och är det inte ett vanligt svar att det är bostäder som saknas. Vad tycker Malmö och Södertälje kommuner om denna misstänkta muta?

  Så har ju också kungen varit ute i SKOGEN igen och nu uttalat misstro mot Papandreou och folkomröstningar. Följer den mannen Torekov uppgörelsen?

  ReplyDelete
 5. Nyhetspanelen:

  http://svtplay.se/v/2591061/gomorron_sverige/nyhetspanelen_4_november?sb,k118831,1,f,-1

  ReplyDelete
 6. Eller hen kanske är nationalekonom? ;-)

  ReplyDelete
 7. Det finns ju stunder när man saknar Hormoslyrbesprutningarna :-).

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.