Sunday, 23 October 2011

Efterlysning: Vill du också mer?

Det är på väg att startas ett upprop för att hjälpa politiker att våga anpassa klimatpolitiken till det som forskarna säger behövs. Ett sätt att ge politiker mod att våga mer än man idag vågar. 

Det handlar om att, som enskilda människor, berätta att vi är villiga att påbörja livsstilsförändringar om det kommer fattiga människor och kommande generationer till godo. 

Innan uppropet körs igång söker initiativtagaren undertecknare från olika sektorer i samhället. Nu i början finns en slagsida åt det akademiska forskarhållet och mer kända miljöprofiler. Men man söker en större bredd innan uppropet lanseras. Initiativtagaren tänker sig jordbrukare, brevbärare, förskollärare, sjuksköterska, vaktmästare, lärare, arbetare av olika slag, etc.

Passar du in på beskrivningen och blir nyfiken på hur uppropets text ser ut, kontakta Billy Larsson på mailadress: billylarsson@hotmail.com

Själv stöder jag det här initiativet för att jag fått klart för mig att många politiker känner oro för att föreslå sådana åtgärder som man egentligen vet behövs för att mildra klimathotet. Man är rädd för att tappa röster, rädd för att motståndarna skall passa på att skrämma väljare. Vi behöver komma bort från den rädslan. Vi behöver ge politiker mod att göra det som de innerst inne vet att de borde göra.

5 comments:

 1. Ett bra initiativ!

  ReplyDelete
 2. Tack, Birger!

  Nu sätter vi igång att mejla alla kompisar och kompissor som vi kan nå med e-post. Ber dem läsa dagens BS-text.

  Gt

  ReplyDelete
 3. Många som vill mer blir det...


  http://www.youtube.com/watch?v=rmvXjG7b94Y

  http://kampanj.folkpartiet.se/2011/10/16/mer-pengar-till-jarnvagen/

  http://inbastad.se/

  http://mpkarlstad.wordpress.com/2010/07/22/vi-vill-mer/

  http://kampanj.folkpartiet.se/

  ReplyDelete
 4. Idag var det Liszt för hela slanten.
  Så uppfyllt av liv och lust.

  Livfullt och viktigt som CHAPLINS starka, berömda tal in The Great Dictator.

  the greatest speech ever made youtube

  ReplyDelete
 5. Bra.
  Anknytning till STEG 3 ?
  Eric

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.