lördag 8 augusti 2009

Sommar, sommar, sommar...

Sommar, sommar, sommar… Att lyssna på Sommar i P1 är att lyssna på tidsdokument, som visar att vi lever i en tid när man gärna viker ut sig, bröstar upp sig och kryddar med nyliberala världsbilder...

Det är så jag tänker när jag plockar svarta vinbär från tomtens oändligt många svartvinbärsbuskar. Vi hittade dem i sly och ogräs när vi, med hjälp av motorsåg, banade oss fram genom den igenvuxna trädgården tillhörande det nyköpta kråkslott som vi ägnat två år att reparera.

Läs mer här!

Bilden förestället Milton Friedman

12 kommentarer:

  1. Sopmmarreprisen har tagit över tillvaron efter klockan 22.00 på kvällen i P1 och gamla repriser eller något annat trivialt befolkar tv-n vid denna tid. För f-n diskutera och lyssna inte på upprörande samhällsprogram och klimat- och kärnvapenhot när människor ska koppla av och ta semester från arbetslöshetens Sverige. Tack ändå kommunisten Jerry Williams som har en ortodox inställning till 50-talsmusik och sina träffar med legendarerna och bandet Betales som härjade på Star Club i Hamburg i ett tidigt skede som avkoppling då Europa och världen var allt för solkad med problematiska politiska frågor.

    SvaraRadera
  2. Neoliberal Agendalör aug. 08, 10:53:00 fm

    Vad är en nyliberal världsbild?

    Har svårt att se att din berättelse skulle vara mindre nyliberal än de andras. Du köpte en bit privat mark, du slet hårt för att förbättra den och nu njuter du av frukterna av ditt arbete.

    Om du hade skrivit "de förmögnas världsbild" så hade jag förstått, men flesta som är rika är inte nyliberaler, och de som är nyliberaler är sällan rika.

    Om du inte tror mig så gå på någon Frihetsfrontens talarkvällar och se vilka sitter i publiken, inte direkt några rika krösusar. Prata med Henrik Alexandersson så kan du nog även komma dit och tala. Gustav Fridolin har ju varit där.

    SvaraRadera
  3. Birger! I över två år har jag följt din blogg i stort sett varje dag, oavsett om jag varit hemma eller på resa men jag vet fortfarande mycket litet om dig eftersom du skriver mycket om andra och om vad du anser och hur du analyserar händelser i vår värld, och ibland utanför denna. Men vem du är, var du bor och lever dina dagar vet jag nästan ingenting om förutom att du har katter och bor vid vatten där man kan höra lom och paddla. Varför inte mer personlig? Jag menar inte att du skall twittra om när du äter frukost eller vem du gör vad med, utan bara lite mer om dig själv och ditt liv. Men det avgör du förstås själv.
    Marianne, ofta på resande fot.

    SvaraRadera
  4. Vad är en nyliberal världsbild? Liberaler är vi ju allihop numera, eftersom den åskådningen har krossat allt motstånd.
    På 60- och 70-talet var de flesta av mina vänner "vänster" och "marxister". Själv försvarade jag ståndaktigt den fria marknaden och all annan frihet. I längden fick jag rätt. Mina vänner skäms idag.
    Men så ser jag åter nya generationer som faller för totalitarismen, både till vänster och höger. De är inte många, men de är unga och lever i djup okunnighet. De kallar sig nysvenskar eller antifascister. Men det går över, det också.

    Möjligen kan den som "återupptäcker" liberalismen kalla sig nyliberal :-)

    För övrigt har Sydvenska Dagbladet i sommar en intressant serie om liberalism.

    SvaraRadera
  5. Har tänkt samma sak. Men Ola Salo var en positiv erfarenhet och dagens Sommarvärld var också vettig. Lasse Berg förstås!

    SvaraRadera
  6. Varför inte bilda en förening på Jordens villkor och för Världens framtid. Jag vet! När min syster talade om kärnvapen så sa hon, man känner sig så här, och så skakade hon i hela kroppen. Vilket land har missbrukat sitt ansvar för att vara en del av ett fungerande klot där alla är beroende av att alla andra sköter sig på ett Ekologiskt hållbart sätt. ETT av de länder som har skämt ut sig mest på Jorden är USA.
    Det var oförsvarligt att utveckla kärnvapen, det var oförsvarligt att släppa bomben över Hiroshima och vansinnigt att släppa bomben över Nagasaki. För allmän kännedom kan också berättas att USA är den största missbrukaren av Jorden ändliga resurser. Jag tror att det finns en koppling. Sverige behöver vara en röst i Världen, men då ska vi inte ha en Nidbilt, som förespråkare!

    SvaraRadera
  7. Jorden behöver ett s , snälla !

    SvaraRadera
  8. Vilken bild av värden ska gälla, de ä just de som framtidskampen handlar om, men det dröööjer, därför att kämparna vet inte vilken parfym, eller vilka dojor som Jyryn föredrar. Juryn har ännu inte fått sina riktlinjer. Övergurun tittar i sin kristallkula och upptäcker att mässing håller på att ta slut. Men elbilen kan bli något men Think är för outvecklad. Koppar är en del av mässing de kan va något? JAG FÖRSÖKER VISA ATT MÄNNISKOR SPRINGER SOM DÅRAR OCH ATT VI TILLSAMMANS MED DE ANDRA DJUREN OCH NATUREN MED LITE UTBILDNING SKA KUNNA SKAPA ETT JORDISKT MEDVETANDE SOM GÖR MÄNSKLIGT LIV FORTSATT MÖJLIGT PÅ JORDENS VILLKOR! Stora bokstäver p.g.a att möjligheterna krymper, minut för minut.

    SvaraRadera
  9. Högerlösningen är icke för mig, men något har väl överlevt trots vad som kallas vadå.

    SvaraRadera
  10. Ur långsiktigt hållbart biologiskt och ekologiskt perspektiv är det USAmänniskan Civilisationsmänniskan som är terroristen. SUG PÅ DEN DU!

    SvaraRadera
  11. Anders R>

    Varför tycker du att något är bra bara för att det finns?

    Om (ny)liberalismen har vunnit så är det bara att titta sig omkring vad vi fick för det. Bra? För vem? Hur länge? Till vilken nytta?

    SvaraRadera
  12. Innan man förvarar liberalismen är det nog br att fråga sig vems frihet vi talar om.

    Din, du som är arbetslös?

    Din, du som är bonde och måste kräva bidrag för att slippa förgifta miljön och för att överleva ekonomiskt?

    Din, du som kräver att flyktingar måste lämna Sverige efter som du har så lite frihet kvar att det inte räcker åt alla?

    Din, du som inte har tid att vara med din abarn för att du jobbar hela tiden?

    Din, di vars skatt går till JAS-plan som du inte bett om medan vården inte har råd att ta ut din mamma i en trädgård på hela sommaren?

    Osv.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.