måndag 7 april 2008

Hjälp, jag är som en stockholmare...

Gjorde test. Det visade sig att jag var exakt som en genomsnittlig stockholmare.

Trots att jag flyttade från stan för 35 år sen. Till natur och kultur på vischan, på betryggande 17 mils avstånd från Stureplan.

Pinsamt...

17 kommentarer:

  1. Hard times are not forgotten, eller så.

    SvaraRadera
  2. Birger, jag kan trösta dig med att testets tillförlitlighet bör ifrågasättas.

    Kunde inte låta bli att testa mig själv...
    Hur kan en bohuslänning/göteborgare få följande resultat:
    "Du är rätt mycket ståkkålmare. Södertälje, typ?"

    Vilken skymf!
    Jag är sårad.
    (Inget ont om Södertälje, säkert ett trevligt ställe...)

    SvaraRadera
  3. Du är inte ensam.....

    "Superstockholmare. Du är Stockholm i ett nötskal. Du kunde inte bli mer genomsnittlig om var 39 år gammal, bodde på Södermalm och hette Lars Andersson"

    Enda sakfelet är att jag heter Karlsson....!!

    Märkligt med tanke på att jag flyttade från Sthlm för snart 50 år sedan.
    L

    SvaraRadera
  4. Detta är ytterligare belägg för att stockholmare smittat hela landet. Det saknades en fråga om varg.

    SvaraRadera
  5. vad svarade du på frågan "om du blivit utkastad från krogen någon gång?"

    *nyfiken

    SvaraRadera
  6. Superstockholmare är jag enligt testen, född i Helsingfors, uppväxt i Hamburg och boende i Göteborg...

    SvaraRadera
  7. Får en stockholmare se ut hur som helst? Även en riktig lantis som jag är typisk stockholmare. Stolleprov!

    SvaraRadera
  8. Monica, det känns tryggt.
    Nyfiken, svaret blev faktiskt nej, om det beror på att jag var en sober kroggäst i min ungdom, eller på att jag var en ganska muskulös diskuskastare förtäljer inte minnet...
    Lars, det sitter i länge...

    SvaraRadera
  9. Att INTE diskutera Alex Schulman är alltså typiskt Stockholmare? Weeell...som sagt, kanske inte världens mest tillförlitliga test? Det enda testet för att identifiera en person som Stockholmare eller ej är fortfarande frågan om hur man delar in landet: delar du in landet i Stan (=Stockhom) kontra Landet (=resten) så är du Stockholmare. Behöver inte krånglas mer än så.
    /Thomas

    SvaraRadera
  10. Den som stolsterar med sina fördomar mot en grupp människor är nog inte helt fri från mer dunkla fördomar heller.

    Att Birger har ett hat mot människor runt Stureplan, oavsett vilken individen är, har jag redan kunnat läsa. Jag förvånas mest över att ni är så många fler med samma åsikter. Det roligaste är att vissa här ibland om andra använder ett uttryck som passar bäst på er själva:

    Bara döda fiskar flyter med strömmen.

    SvaraRadera
  11. "Trots att jag flyttade från stan för 35 år sen. Till natur och kultur på vischan, på betryggande 17 mils avstånd från Stureplan".

    Vem var då dåren med samma namn som satt i Riksdagen i en massa år?

    SvaraRadera
  12. Vet inte Dasslektiker, att det finns tågtrafik mellan Vingåker och Stockholm, som även politiker kan nyttja för färd mellan hemmet på landet och uppdraget i huvudstaden?

    Nyfiken Grön

    SvaraRadera
  13. Svar till En människa: Lugn, jag hatar nog ingen alls, däremot tycker jag att en del uppblåsta glin kring Stureplan är ganska töntiga. Vilket några av mina vänner som bor kring Stureplan håller med om till fullo.

    Dasslektiker: Hrm, den dåren var jag. Även vi på vischan har nämligen upptäckt att det finns något som kallas "kommunikationer". För övrigt är de flesta i riksdagen lantisar, sett med stockholmsögon... Till och med av den majoritet som röstar för att det skall finnas varg kvar - det är ganska lustigt att om riksdagens beslut går emot en lokal opinion så brukar det alltid heta att det är Nollåttor som bestämmer. Trots att nollåttorna är i gedigen minoritet i riksdagen... Och de flesta av dem är inflyttande lantisar... Men efter att ha läst Dasslektikers analys av läget förstår jag: man tror att folk blir nollåttor så fort de sätter sin fot innanför riksdagens nötta fasad, trots att de flesta gör allt för att få åka hem fortast möjligt, de till och med påskyndar debatten i kammaren på torsdags- eller fredagsseftermiddagen för att få dra hem...

    SvaraRadera
  14. 1. Jag har svårt att tro att du varendaste dag gjorde 34 mil på tåget. Inga undantag alls. Inget boende alls i Stockholm? Du jobbade aldrig någonsin över till sent?
    2. Vad skönt att Miljöpartiet fastslagit att miljöbelastningen från tåg är exakt noll så att det blev ok att köra tusentals tåg kors och tvärs. Betalas biljetterna dessutom av staten är det gröna himmelriket nära.
    3. Det är snarare du som påstår att man är/blir stockholmare eller inte. Jag anser att man har vissa åsikter och om folk måste kategorisera en skall de göra det efter åsikterna och inte bostadsort.
    4. För tydlighets skull: jag tycker inte alls illa om folk som bor i Stockholm eller någon annan stans. Jag har tvärtom svårt för folk som tror att det är ok med fördomar om de bara riktar sig mot folk som anses ha det bra. Hat mot rika, hat mot män, hat mot akademiker är inte snyggare än hat mot invandrare eller fattiga. Obehagliga förföljelser av olika grupper börjar alltid med att man konstaterar att de "har det för bra".

    SvaraRadera
  15. Dasslektiker tycks sakna minsta uns av humor och självdistans.
    Per

    SvaraRadera
  16. Dasslektiker med följe har det så bra att JORDEN mår illa. ILLA!
    ...ok att köra tusentals tåg kors och tvärs. Fundera på en sådan kommentar?
    Dass kommentar.

    SvaraRadera
  17. Man vet att man har en poäng när man framkallar kommentarer på nivåer som de två föregående.

    Ååååh vad jag älskar den känslan.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.