torsdag 27 mars 2008

Van Morrisons nya: Fyra koftor.


Van Morrison är Van Morrison. Varken mer eller mindre. Särskilt inte mindre. Hans nya platta heter Keep it simple och är en typisk Van Morrison. Det gnölas en del hos kritikerna, standardfrasen är att det var länge sedan han tände eldar, att senaste gången var Moondance från 1970, Hymn to the silence från 1991 eller nåt sånt. Som om man inte hört What´s wrong with this picture från 2003. För att ta ett exempel i raden.

I Keep it simple blandar han och ger, och gör det på sitt sätt. Lite blues, lite slowcountry, genuin gubbgungig rock och R&B. Kvalitet som lyser med sedvanligt kompetenta musiker som tycks ha kul. I en tid när melodifestivalen ockuperat öronen, vare sig man vill eller inte, så känns det befriande med äkta musik, utan överspända glin. Lyssna på Behind the ritual och Lover come back. Små mästerverk.
Van Morrison har haft en dag på jobbet, med lunchbox och allt, skrev Svenskans recensent. Och gav två pinnar av sex möjliga. Recensenten hade en dålig dag på jobbet. Själv ger jag fyra koftor av fem möjliga.

6 kommentarer:

  1. Har just hittat Sveriges bästa blogg! Tackar!
    Gunnar

    SvaraRadera
  2. Så jag kan lungt traska iväg till skivaffären och köpa det här albumet till bättre hälften.
    Nu har ju tom. Birger gett det bra betyg.
    :)
    Hälsn från en som är gift med ett STORT Van Morrison-fan

    SvaraRadera
  3. Du är inte så jävla dum i alla fall.

    SvaraRadera
  4. SLAVÄGARATTITYDEN framförd av Tobias Billström och en kvinnlig MP-partist, gjorde att jag satte kaffet i fel strupe när jag tittade på TV alleles nyss.

    Ibland predikar jag om kretslopp,
    och att det borde vara den modell som vi bygger samhälle och värld efter. Röstar oftast på MP. Jag berättar också om att tankar och kännslor följer med i de kretslopp som vi bygger eller INTE bygger.
    Jag kan berätta att vi själva är delar av de fungerande kretslopp som vi ännu inte bygger. För mig är det självklart att man först införlivar de flyktingar som vi har här landet, i vårt samhälle i stället för att kasta ut dem och inportera människor. För mig står andra värden högre,
    än lönsamhet till varje pris.
    Hos en del MP-partister finns de ett väldigt omedvetet drag.
    Mycket förenklat, jag som arbetarpojke läser Marx, miljöpartisterna läser handböcker.
    T.ex. Hur man bygger miljövänligt.
    Sista maningen är fritt översatt efter att ha lyssnat på ett utmärkt föredrag av Per Garton i OBS! för någon dag sedan.
    Maningen? hade tänkt meningen!
    Vänligen
    Roland Lidén

    SvaraRadera
  5. Vaknar, nyvaken, yrvaken, nyfiken, vill se när dimman lättar över sjön.
    Adam och Eva!

    SvaraRadera
  6. Tänkte, att om vi själva är ansvariga för vår framtid,
    och jag har just kommit på detta.
    Då är Du också ansvarig, för vår brist på framtid. Du tar inte ansvaret för vår gemensamma frammtid. jag måste gå ut på torget, utmana ni inte är riktigt kloka makten, offras på korset, därför att dum dum, sitta på universitet hava belöning från usa
    tänka korta tankar , böja lätt på knäna, tjäna konkursens tjänare, hava proffessorstittlar, lalla jordens undersgångsspråk
    Åskådaren kan inte rädda världen.
    RL

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.