onsdag 15 augusti 2007

Illa, socialförsäkringsministern...

Politik är en märklig konst. Det är förvisso ganska roligt när man är mitt i smeten, känner hur engagemanget brinner i hjärtat. Nu brinner det i hjärtat för Alliansen att sänka skatten för låginkomsttagare. Detta måste dock, till skillnad från sänkta skatter för höginkomsttagare, finansieras direkt genom hårdare bandage för dem som drabbas illa. En normal utbrändhet skall botas på några veckor. Ibland önskar jag, vilket är fult men härligt, att några av dessa beslutsfattare själva drabbas av det där som de tror andra fejkar med.

Alliansens målsättning - och för all del även sossarnas tidigare mål - är att minska ohälsan genom att få ner antalet sjukdagar, det vill säga de dagar som sjukersättning betalas ut. Det är sjukdagar politiker räknar, inte hur människor mår. Det är makabert med detta politiska nyspråk.

4 kommentarer:

 1. Socialstyrelsen drog tillbaka sina värsta skrivningar, medan ministern står kvar och försvarar dem. Men vem väntar sig något annat? Att ställa låginkomstagare mot utbrända är sannerligen skamligt, inte minst eftersom skatteäskningar är nödvändiga för låginkomsttagare som fått högre avgifter och högre räntor.
  Bosse S

  SvaraRadera
 2. Inte minst blir det ju kul när man drar sig till minnes vad Maria Borelius och Tobias Billström gjorde när det blåste som mest runt dem efter diverse avslöjanden: de sjukskrev sig. Och nu är deras partikamrater igång igen och gläfser om att "man inte kan sjukskriva sig från livet" och att sjukförsäkringen inte ska betala för konflikter på arbetet. Oh well.

  SvaraRadera
 3. Nja - det är inte hårdare utan BÄTTRE bandage. Utbrändhet botas helt enkelt inte av hemmagång. Det handlar om att se de nödlidande och att se hur de bäst kan komma tillbaka till ett normalt liv.

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt inlägg i SVT opinion
  den 22/8 Det är skrämmande med en minister, som dessutom är före detta sjuksköterska och som inte vet skillnaden på utbrändhet och att vara utarbetad
  Maud Skog

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.