onsdag 27 maj 2020

Prat i podd

https://soundcloud.com/viarmatraddarnaIntervjuades - eller kanske snarare samtalade och pläderade - i podden "Vi är maträddarna". Finns här.

De som har podden är två - i relation till mig i vart fall - unga grönavågare som vågat skaffa gård på vischan, lämna konsumtionshysterin, har intressanta morgonvanor och inte minst gör vad de kan för att stoppa matsvinn.

I bakgrunden kan kanske en katt, några höns och till och med surr från ett och annat Buckfastbi höras, vilket är en trevlig art av de bin vi behöver mer av. Inspelat utomhus, givetvis med fysisk - men inte social - distansering i sann coronaanda.

De två inleder podden med att berätta om hur det kändes att göra den här podden. Sen pratar jag mer än jag trodde... Hmmm. Får skylla på engagemang, viss frustration över världens och politikens tillstånd samt berättigad ilska över detta tillstånd.

Och: minska matsvinnet. Gör en buffé av veckans matrester, använd fantasin vid matlagning, var rädd om ditt kök så det håller länge och påminn matvarubutikens chef om att mat som kastas faktiskt kan skänkas bort till de som behöver.

I Frankrike kunde det här, utan grönt parti i regeringen, hända. Vad skulle då inte en regering med grönt parti kunna göra om den ville...
SVT-Nyheter