tisdag 31 januari 2017

Scenen som skräpyta

Borde väl skriva nåt om den senaste prognosen för världens befolkningsökning. Som kanske inte planar ut förrän vi blivit 13 miljarder människor. Istället för 11 som var den tidigare prognosen.

Det ekologiska utrymmet för var och en blir då ännu mindre än som legat till grund för klimatpolitiken. Vilket borde få den ekonomiska tillväxtens och konsumtionssamhällets tillbedjare att vakna.

Men jag väljer att göra ett spydigt angrepp på en av mina favoritfiender istället. Det är lågt men ljuvligt. Således:

Gotland, Värmland och resten av landet utanför Stockholm är på väg att förvandlats till ”skräpytor” utan ekonomisk aktivitet, universitet, underhållning eller shopping. Här finns ingenting – utan bara en massa träd.

Detta meddelades av Kjell A Nordström häromsistens på Nordic Business Forum Sweden. Och väckte en del debatt.

Om du åker till landet utanför Stockholm, kommer du hitta tre alkoholister, några barn och ett par knäppgökar, berättade Kjell A Nordström vidare

Låt mig då berätta: om du befinner dig på en föreläsning av Kjell A Nordström så kommer du att hitta en ohyggligt välbetald knäppgök iklädd akademisk examen på en scen som för tillfället är att betrakta som skräpyta.

Handelshögskolan twittrade, för säkerhets skull, häromdagen att Kjell A Nordström inte är professor där.

PS! Kjell A Nordström har skrivit en bok tillsammans med Per Schlingmann. En bok i vilken de för tillfället då mest välbetalda flosklerna står som spön backen.