tisdag 13 september 2016

Ynkligt av Demokraterna att inte krossa en sådan som Trump

I Sverige säger 83 procent att de har förtroende för att Hillary Clinton ”gör rätt i världspolitiken”, medan Trump bara får sex procent. Resten har ingen uppfattning eller tror inte att någon av de två gör rätt. Sverige är mest Clintonentusiastisk av de länder som ingått i undersökningen.

Resultatet måtte bero på svensk medias okritiska bevakning av Clinton. Det kanske är så att acceptansen är större på grund av att Clinton är kvinna. Ofta framställs ju detta som Clintons främsta tillgång... hon kan bli historisk som den första kvinnliga presidenten i USA. Vilket ju faktiskt inte säger ett dyft om huruvida hon blir en bra president eller inte.

Hyllningarna av Clinton blir ibland rent patetiska, trots att de framförs av debattörer, som t ex Ebba Witt-Brattström, som annars är allt annat än patetiska.

På Aftonbladets ledarsida hävdar Eva Franchell att valet av Hillary Clinton, trots att hon är illa omtyckt av många i USA, tagit "revansch" och visar på "den hatade kvinnans styrka". Franchell väljer att glömma hur Clinton blev vald först efter det att Demokraternas centrala ledning
diskriminerat Sanders och efter det att "superdelegaterna" - på ett föga demokratiskt sätt - gjort sitt.

Hillary Clinton drabbas av mycket skit därför att hon är kvinna, det är sant. Men att hon skulle bli en bra president därför att hon är kvinna är inte sant.

Att världen skulle bli fredligare med Clinton är allt annat än troligt, att USA skulle bete sig mindre maktfullkomligt är inte heller troligt - hennes agerande när det gäller Irak och Libyen pekar på något helt annat.

Hillary Clintons korrupta bindningar till Wall Street, vilket för övrigt Obama betonade starkt då de båda tampades om att bli Demokraternas kandidat för åtta år sedan, är allt annat än sympatiska för annat än Clintons egen ekonomi.

Lögnerna om allt från att hon blev beskjuten i Bosnien till det nyss utropade "jag mår toppen" inger inte förtroende.

Hennes historiebeskrivning om sina tidigare åsikter - t ex när det gäller sin syn på homosexuellas rättigheter och frihandelsavtalet med Mexiko - är direkt ohederliga och visar upp en politiker som byter åsikter när det ger egna politiska fördelar.

Jag kan i och för sig begripa varför så många vägrar att problematisera politikern Hillary och istället försöker förgylla bilden av henne - det gäller ju att hålla Trump borta från presidentämbetet. Men jag förstår också varför Hillary Clinton är så illa omtyckt av så många i USA - det är inte i första hand för att hon är en stark kvinna, det är för att hon är den politiker hon är.


Bernie Sanders anklagades, under nomineringskampen om vem som skulle bli Demokraternas presidentkandidat, för att vara sexistisk och antifeministisk som ställde upp som motkandidat till Hillary. Det säger en del om debatten... Jill Stein anklagas för att hota Clintons seger genom att kritisera inte bara Trump utan nästan lika hårt Clinton. Det är inte Stein som hotar Hillary Clinton, det är Hillary Clinton själv.

Hon röstade för kriget mot Irak och är i alla högsta grad delansvarig för hur en hel region upplever totalt kaos. De som anser att hon "gör rätt i världspolitiken" måtte inte känna till mycket...

Världen blir inte bättre med Hillary Clinton. Lika lite som den blir bättre med Trump.

Demokraterna borde haft förmåga att - om nu eliten inte ville ha Sanders - gräva fram någon mer trovärdig kandidat än Clinton. Det är synd att man inte gjorde det. För Clinton är Trumps bästa valarbetare.

Det är ett ynkedomstecken att Demokraterna inte förmår att i opinionsmätningarna utklassa en figur som Trump. Istället är han snart ifatt Clinton i den ena mätningen efter den andra. Och det beror inte på att Hillary är kvinna. utan på att Hillary är den politiker hon är. En politiker som meddelar att familjen var utfattiga när de lämnade Vita Huset efter Bill Clintons perioder. Den som är fattig på allvar måtte tycka att Clintons verklighetsuppfattning är minst sagt bisarr. Att trasproletariatet synes föredra Trump är ur den aspekten inte alls konstigt. Trots att de lär få det än värre med honom som president.

För övrigt tippar jag att Hillary Clinton kommer att stiga av kampanjen. Jag hade ju rätt i - som ensam i världen... - att Håkan Juholt skulle bli vald till sosse-ledare. Så varför skulle jag inte få rätt den här gången också... :-)  Jo, jag vet att det finns ungefär tusen skäl till att jag skulle få fel...