torsdag 23 juli 2015

Åren går...

Thomas Idegard blev jesuit som skall leva i materiell fattigdom, men Ursula Berge och jag är kvar som dinosaurier i soffpanelen. Så här kunde det låta när det begav sig, om Sahlin och Juholt och politik i ungdomlig (ingen var ännu 65+) frejdig anda.

Imorgon är det dags för Nyhetspanelen igen.  Får ta av mig stövlarna, ta mig in till den urbana miljön och placera mig i morgonsoffan 07.40. Dock rynkigare och mer gråhårig än i klippet.

"Kan du inte hålla käften någongång?", frågade en yngre miljöpartist en sen fredagskväll. Det som retat hen var något jag sagt om tillväxtsamhället och gröna partiers uppdrag att provocera i en tid som vår. Svar: Den tiden kommer. För både mig och dig.

14 kommentarer:

 1. Siandet om nästa S-ledare, som Ursula Berge betvivlade, var ju mitt i prick! Vad sa Berge om det, efteråt?

  Gt

  SvaraRadera
 2. Helt enkelt en skitbra soffa, där för 5 år sedan! Och så jädrans pricksäkert... Godis, kan man kalla det!

  SvaraRadera
 3. SD nu större än moderaterna.. sentio har historiskt mätt SD mest korrekt och nu mindre än en procentenhet innan de drar om S. Ser ut som vi kommer få två nya block i svensk politik, ett med SD och ett med (vissa)övriga partier. S och M kommer väl tvingas ihop med ytterligare väljarflykt som resultat. Iofs har vi redan två block iom DÖ.

  Saknas analyser i media, helt tyst. Vad händer med små partier när s och m tvingas ihop?

  SvaraRadera
 4. "Kan du inte hålla käften någongång?" Hålla käften ska man inte behöva göra på andras uppmaning. Utan när man känner att ens nuvarande uppdrag är över. Allt har sin tid. Du satte helt uppenbart igång något inom den unga miljöpartisten. Något som handlade om henne och inte dig. Det Per säger om Pål säger inget om Pål utan desto mer om Per... Idergard är härlig. Leendet fanns där redan då. Det spjuveraktiga som sa det här är teater för mig. Det räckte för mig att han var moderat. Fann leendet vedervärdigt på den tiden. Hans sätt att iaktta. Vilket säger en del om mig. Samt vad han satte igång inom mig.
  Ang. siandet. Vi behöver politiker och avdankande politiker som kan "sia" Det ingår i långa tankar. Fast tror inte att det spelar någon roll om de har katt eller hund... Nu ska jag avsluta för långa tankar handlar inte om långa inlägg:) Säkert tänker en och annan skönt. Kan hon aldrig hålla käften. Svar nej inte ännu! Den tiden kommer. För både mig och er.

  Lisbeth


  SvaraRadera
 5. Jag är ledsen att din blogg emellanåt kapas för av huvudtexten ovidkommande kommentar, men ändamålen helgar medlen.
  Polisbrist?
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/07/tre-polisbilar-i-sjuharad-sex-poliser.html
  Polisen söker ny chef
  http://www.arbetsformedlingen.se/ledigajobb?id=6347272

  När nu ännu en omorganisation sjösatts, kan vän av ordning föreslå att det mobila kontoret slår igenom fullt ut? Troligen sitter chefskadern med varsin padda varför de kan genomföra sitt uppdrag i yttre tjänst. Management by åking around in a polisbil, som det så fint heter på modern svengelska. (All svenska inblandad med engelska låter mer classy. Mer världsvant. Åter till ämnet.)
  Således blir det mindre pdf-skickande och mer ös på gatorna. Medborgarna kan ge direkt feedback till De Som Bestämmer. Risken är att de med sina gradbeteckningar utgör fint villebråd för lokala knarkkungar. Men lockbeten eller brottsprovokationer har inte hindrat Polismyndigheten tidigare.

  SvaraRadera
 6. Lustigt, tänkte på det där tv-inslaget och dess siande när jag läste boken om Juholt i kylan förra helgen. Både Ursula o Birger fick väl rätt. Visst, han blev vald, men han blev inte rätt man för partiet som Ursula spådde.
  Ja, jisses vad 5 år går. Kombon Birger o Idergard satt som en smäck i panelen på den tiden.

  SvaraRadera
 7. Är imponerad av Tomas mod att följa den väg han nu valt. Särskilt som om den kan kännas radikalt annorlunda än den väg han gick tidigare. Förutom det att när han gör något så drar han det verkligen till sin spets :-) Men det är fantastiskt att se hur det hårda, tillknäppta draget har försvunnit och nu ersatts av ett uttryck som vittnar om en människa som är tillfreds, som har landat.

  SvaraRadera
 8. Håkan Juholt !?
  Hahaha, så fel man kan ha! Allt som idiotiska miljömuppar säger är så fel! bevisligen.
  SvaraRadera
 9. Anonym, fattade du inte att Juholt faktiskt valdes? Miljömuppen hade väl helt rätt i hur sossarna skulle välja? Som nästan alltid har han fått rätt,
  Mia

  SvaraRadera
 10. Anonym 10:41 missbrukar denna blogg. Ansvarslöst, för då kan den snart åter stängas.

  SvaraRadera
 11. Hahaha i stället för att skratta, så kan du läsa boken om du vill. "Partiledaren som klev in i kylan" Om demokratins förskjutning, som Stina Oscarson talat om att göra en pjäs om. Det måste vara svårt att skriva manus. Kanske för svårt att skriva det på ett sätt så att ingen känner sig uthängd. Reaktionerna kan bli "Hahaha" och då har man inte uppnått något bra. Skvaller är samhällets största gift... För detta gäller inte bara socialdemokratin.

  Falanger talar boken om. "Dambergare", "Sahlinisterna", "Juholts krets", "Regeringen" "Socialdemokraternas verkställande utskott",

  "Lobbyisterna"... en av dem är enligt författaren Thomas Idergard. Som numera lever i självvald fattigdom och vill bli präst. Snacka om avbön. Om att välja en annan väg än Prime, Timbro, Magnora. Hur många gör så stora förändringar? Man blir onekligen tagen av den mannen.

  Det är tyst kring boken ändå är den som den verkliga rysaren. Ingen har dementerat.
  Den som är något sånär ärlig blir inte långvarig i politiken. Juholt blev det inte.
  Inte Thomas Idergard heller. Inte heller en och annan avdankad politiker som gör allt för att avslöja både det ena och det andra. Samt ta andra lite i örat.
  Men en del verkar aldrig vilja lämna.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. "Jag förstår att Thomas skrattar" sa du.
  Det förstår jag också samt anar varför du är ovanligt upprörd. Du ser väldigt arg ut! Låter och ser arg ut. Rättfärdigt krig!
  De gillade och föredrog inte din "kompispappa" Du satt som en katt bland hermeliner. Försökte säga vad Socialdemokratin behöver. Vara kompisar!
  Inte bittra ovänner. De är ju mer vänner med andra än alla sina egna partivänner. Har partier spelat ut sin roll?

  Det är också lätt att förstå att likheten mellan socialdemokraterna och moderaterna ligger i allt lobbande. Likaså med andra partier. "Svågerpolitik" Vilket boken tydligt beskriver.
  Ser som sagt fram mot en pjäs om demokratins förskjutning och hoppas Stina Oscarson får till ett bra manus. För allas bästa. För de gamla energierna lever kvar annars och allt upprepar sig. Tills våra politiker avvecklat sig själva. Det vore synd. Rätta mig gärna.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Tidigare har jag tänkt att de är lika enbart därför att EU är vår politik. Att de måste enas kring vår politik. Men det är bara en halvsanning. Tack Birger Schlaug. Och tack Thomas Idergard för att du visar att vi kan välja andra vägar. Det ger hopp. Man kanske ska ta och bli nunna. Eller inte.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Undrar om inte "bastanta" (s)-kvinnor som påminner lite om skräcködlor med defekt sminkspegel nog innerst inne vill leva i stram materiell fattigdom i minimalistiskt möblerade hyreslägenheter i stans sämre delar? Eller även om nu ingen sådan inre längtan existerar hos dessa, så kanske Partiet BORDE längta efter företrädare som inte "rötmånads-osar" överklass på sådant nära övertydligt vis? Det kanske kunde "stabilisera" saker politiskt i annan riktning än lodrätt ner..

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.