fredag 3 juli 2015

Almedalen: MP kräver sänkt arbetstid, höjt grundavdrag och grön skatteväxling!!!

ALMEDALEN. MP utmanar de andra partiernas världsbild. Kräver skattesystem som gynnar sänkt arbetstid, kräver höjd grundavdrag och grön skatteväxling. Påminner om partiets rötter i miljö- och fredsrörelsen.

Vidare: LO kräver friår! Och sossarna är så pressade av MP att de föreslår höjd bensinskatt...

Tyvärr är det inte från i år. Utan från 1986. Igår talade ett språkrör som mitt i talet kallade sig grön liberal, precis som Annie Lööf.

ALMEDALEN 1986! Kolla efter tre minuter! MP kräver skattesystem som gynnar sänkt arbetstid... http://www.oppetarkiv.se/video/3008261/ Vidare: LO kräver friår! Och sossarna är så pressade av MP att de föreslår höjd bensinskatt...
Klicka på bilden, Språkrören Eva Goes och Birger  efter cirka två minuter
PS!
Jag hade i SVT tidigare på dagen nästan lovat att Gustav skulle kalla upp Åsa Romson för att låta henne berätta att regeringen beslutat rädda Ojnareskogen. Men så blev inte. Det blev mycket skola, nästan 25 minuter. Tyvärr anar jag att Gustav inte förstått skillnad mellan bildning, som han talade fint om, och den utbildning till arbetsmarknadens fromma som regeringen inriktar sig på. Lustigt nog ingenting om bordningen av Ship to Gaza på internationellt vatten. Men det är klart, just den frågan brukar ju ligga utanför liberalers intresse.

39 kommentarer:

 1. Gustav Fridolin borde nog byta parti. Miljöpartiet de Gröna signalerar ju bara grönt. Ett parti som pratar on kärlek och solidaritet skall nog inte kalla sig liberalt. Liberalismen handlar ju i hög grad om att inte behöva vara solidarisk och att inte behöva samverka med alla andra. Liberalen vill vara oberoende, medan den moderna miljöpartisten vill att vi skall vara en enda stor kramig familj.

  Det är märkligt att bara för att man tror att individen är politikens mål så tror man att frihet är det högsta goda. Det är ett katastrofalt felslut. Det högsta goda kan lik förbannat vara gemenskap. Men det är många som lättvindigt kallar sig liberaler för dumma för att fatta.

  SvaraRadera
 2. Om Annie Lööf börjar kalla sig grön liberal så är det ett framsteg. Om Gustav Fridolin börjar kalla sig grön liberal så innebär det att han försöker byta partiets ideologi eller tycker att han inte behöver bry sig om partiideologin.

  SvaraRadera
 3. 1986 satt inte MP i regeringen.
  Tycker ibland att du tittar för mycket bakåt, Birger, istället för framåt. Världen ser väldigt annorlunda ut idag jämfört med då.

  Tyckte det var lite roligt att Fridolin talade som en centerpartist igår. En föraning om framtiden kanske...

  SvaraRadera
 4. Återigen kan man konstatera att Fridolin, i likhet med Romson och deras språkrörsföregångare, tappat den gröna kompassen. Jag skrattade högt när han plötsligt kallade sig grön liberal. Vilken cirkus! Vilken förfalskning! Vilken förstörelse av ett parti som började så bra! Men han har ju även tidigare vurmat för liberalismen. De gröna idéerna verkar vara helt borta. Det som förvånar mig är att nästan inga protester hörs, varken bland gräsrötterna eller bland förtroendevalda. Eller vågar man inte? Den här urartningen kan ju drivas hur långt som helst. Vad är egentligen MP för ett parti numera? Ska man vara alla till lags, hamnar konflikterna i bakgrunden. Hur ska man då kunna ange en politisk färdriktning? Det som under senare år kommit att dominera partiet är dess hållning i invandringsfrågan. Man är för en närmast obegränsad invandring. Detta är något som nästan inga väljare gillar. Detta är också huvudanledningen till partiets kräftgång. Framtiden ser alltså mycket mörk ut för partiet. Raka motsatsen till den framtid vi nybildade miljöpartister såg på 1980-talet. Vem kunde tro att det skulle gå såhär?

  SvaraRadera
 5. Ja det kan vara en föraning om att det blir väldigt svårt att få "bort" vinsterna i välfärden. Något som c.a 70-80 procent av folket säger sig vilja. Just för att världen ser väldigt annorlunda ut idag så behöver inte minst MP titta bakåt. I vinstfrågan och vad de tyckte då och hur de resonerar nu. Och inte minst i integrationsfrågan. I stället skyller de Alliansen för brist på integration. Alliansen som de gärna och helst vill samarbeta med. För den där Sjöstedt är ju för besvärlig. Lika besvärlig som MP var 1986.
  Tiden är ur led.

  SvaraRadera
 6. Skrattade inte när Fridolin kallade sig för liberal. "Pappa" och "mamma" satt i publiken och 2010 bråkade pappa med Maud O om vilka som var de verkliga liberalerna. Barn ska lyda sina "föräldrar" tycks MP:s språkrör resonera.

  SvaraRadera
 7. Onkel Olof, du skulle höra Schlaug tala om framtidsfrågorna ur grönt perspektiv, lite kom fram i gårdagens SVT Forum.

  SvaraRadera
 8. Grrreenkine 2
  Jag vet att Birger brinner för framtiden med, men om man läser den här bloggen blir det väldigt mycket om hur bra de var på 80-talet.

  På 80-talet kunde MP säga och opponera hur de ville, för de var inte ett regeringsparti. Överhuvudtaget var jag väldigt skeptisk mot MP på den tiden, för de var lite som SD idag, man var mycket emot och hade egentligen inte en helhetspolitik. Att som ett freds- och miljöparti vara emot ett EU-medlemskap förundrar mig fortfarande mycket t ex.

  MP idag tycker jag har en mycket bättre politik, sett till partiprogram, än då. Problemet är att när man inte riktigt står upp för den när det väl gäller.

  SvaraRadera
 9. På Twitter (retweet av Per Gudmundsson) idag kan man läsa om att Miljöpartiet de Gröna Liberala har åtminstone tre medlemmar som stöder Muslimska Brödraskapet o IS

  SvaraRadera
 10. Saknar det gröna perspektivet en vilja att utveckla och bevara demokratin? Frihet liberalism... MP ställer de sig på Greklands sida? Eller står de på maktens? Demokratin är hotad och vad gör "liberaler"? Eller de som kallar sig för gröna? De är ganska tysta. Vilket innebär att de ställer sig på maktens och inte frihetens sida? För då har man ställt sig på Putins?

  Folket det grekiska, har röstat för att de vill ha mer frihet att påverka sina egna liv och nu råder stor rädsla. Inga vingslag av mer frihet. "Vi" är verkligen moderna och bör som moderna kalla "oss" för glada nyliberaler. Fråga t.ex. Annie Lööf om hon är nyliberal och hon blir röd av ilska. Inte grön. Demokrati verkar sannerligen vara ett frihetens problem. Kanske vi mitt i allt Almedalsprat bör tänka mer på det grekiska folket och deras rädsla just nu. Missbruk av friheten har ofta lett till diktatur.

  Vi kanske bör läsa mer av Russel. Han säger inget om grön ideologi. Inte vad jag vet, men att det ligger något förnuftigt i alla idiologier. Att det är syntesen av hithörande ideer som möjliggör verklig ideologi. Det som i framtiden kan ge den förnuftiga staten. Inte den gröna staten. Eller den blå, rosa, eller röda. Den förnuftiga...

  Oroas inte över att Fridolin kallar sig för liberal. Oroas mer över allt tjafs kring det. Vi kanske ska se det som naturligt? Och att det handlar om att vi försöker utreda vad demokrati egentligen är. Men att vi misslyckas kapitalt. För tyvärr så finns det förmåga (politiker) och vi andra utan kunskap och den förmågan missbrukar makt. Blir maktpartier eller anhängare av maktpartier. Tänker mycket på det grekiska folket och det verkar luta åt att rädslan vinner.
  Det är tråkigt men det är deras val. Det är väl inte så mycket att oroas över heller. För då låter man rädslan vinna.

  Om jag var Fridolin så skulle jag darra av skräck om pappa och mamma satt i publiken och spände ögonen i mig. Sedan så har vi farfar och dem före. Lille Fridde ta en skön semester. Det ska jag och jag ska fundera över vad är frihet!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Per Gudmundsson är verkligen källan att gå till för insikt. Och ännu mer djuplodande att det är på Tvitter.

  ballahu tyckte sig genast bli dubbelt så klok.

  SvaraRadera
 12. Om "miljöpartiet" skaffade sig en mer ekologiskt riktig invandringspolitik (en artikel om samfälligheternas tragedi publicerades i den tyngsta av vetenskapliga tidskrifter redan på sextiotalet) så skulle man ha en chans att tredubbla sitt röstetal. Men det får man förstås svårt att göra om man identifierar sig själva som liberaler. Trots att massinvandringen hotar inte bara miljön och naturresurserna utan också frihet, välfärd och social fred för både rika och fattiga.

  Det skulle hjälpa lite om man istället identifierade sig som "liberaldemokrater", eftersom "liberaler" ofta i själva verket är högeranarkister som vill avskaffa snart sagt alla lagar och gemensamma organ. "Liberaler" är inte demokratiskt pålitliga, vilket vi kunnat se i Sverige de senaste åren.

  SvaraRadera
 13. Det var länge sedan Mp övergick till att bli ett feel good parti för de som tycker sig ha lite miljömedvetenhet. Idag surfar partiet på att namnet innehåller ordet miljö, men det politiska innehållet är lika sexigt som frigolit.
  Neoliberal-light blev de under Wetterstrand och Eriksson och för neoliberaler är ytan alltid viktigare än innehållet.

  SvaraRadera
 14. Simsalablunder:

  Du kritiserar avsändaren och mediet, men berör inte sakfrågan. Jag antar att du känner dig klok.

  SvaraRadera
 15. Neoliberal Agendafre juli 03, 11:14:00 fm

  "MP kräver sänkt arbetstid,"

  Tvärtom, vill folk jobba mer än 40 timmar ska de få det. Idioti att förbjuda folk att skapa välstånd

  "höjt grundavdrag"

  Låter bra.

  "och grön skatteväxling!!"

  Bättre beskatta det som skadar, även om de som drabbas utsläppen borde få pengarna.

  SvaraRadera
 16. Birger tillåter sig
  ...att emellanåt vila på sina gamla lagrar. Genomtänkt och med osjälvisk avsikt.
  Förbluffande hur mycket längre man kommit i mitten på 80-talet, jämfört med idag.
  Skrämmande att inse hur lite genomslag grön politik fått i vårt samhälle idag.
  Med bakåtblickande bygger vi framtiden.
  Aran

  SvaraRadera
 17. (nya mp) kanske kan bygga skolor av hållbar korv & marsipan & ändra lagen så de som inte tycker innehållet där inne är så "fantastiskt stimulerande" åtminstone tillåts knapra lite på en trist modell av atomen eller mumsa på en gavel? Men om alla skolor "äts upp"? Man får väl bygga minst 3 nya jättegoda för varje som äts upp, då? Då löses ju försörjnings-problemen och "orimlig medborgarlön" kan undvikas? Gissar att skolans lockelse på så många liberaler faktiskt är lärarrummet: "logen mellan stjärnornas uppträdanden", så att säga. De som någon gång verkat i skolmiljöer vet hur "otroligt självupptaget" det kan vara där inne..

  SvaraRadera
 18. Fridolin, vars nuna brukar le, blev som ett stenansikte när han kom in på hyllningen till Reinfeldt i migrationsfrågan. Han såg lika stel ut som en IS-krigare.

  Berömmet till f.d. M-ledaren kan f.ö. bli en björntjänst. Åtskilliga moderater avskyr MP, och om M då får rosor av Fridolin så kan dessa funka som kvarnstenar runt partiets hals. Varvid ännu fler flyr rakt in i Åkessons famn.

  Gt

  SvaraRadera
 19. "ekologiskt riktig invandringspolitik"

  Vilka fantasifoster. Finns visst ingen hejd på vad en del tror sig kunna hitta på.

  SvaraRadera
 20. "Du kritiserar avsändaren och mediet, men berör inte sakfrågan."

  Jaha, Mac tycker att ballahus twitterreferat är en sakfråga. Det förklarar varför Mac ägnade tid åt att försöka försvara det trots att det var så tunt och grunt.

  SvaraRadera
 21. Islamister i svenska partier är en sakfråga, ja. Jag antar att du är miljöpartist eftersom du inte tycker det.

  SvaraRadera
 22. Thorsten Schüttefre juli 03, 04:23:00 em

  Och sossarna är så pressade av MP att de föreslår höjd bensinskatt... - men det var ju det som hände i budgeten. Och genomför man en grön skatteväxling från avskaffad trafikförsäkringsskatt till höjd koldioxidskatt på fossila drivmedel klarar man en höjning till utan att det svider för genomsnittsbilisten.

  SvaraRadera
 23. Gröna eftersmaken är väl att det hela är MYCKET VÄRRE än befarat? Tidigare "mardrömmar" från (s)-kongressen visade sig ju vara blek verklighet: (mp) finns inte längre utan numera är det, även nästan officiellt, "folkpartiet 2 med grönt visitkort" (blå färgen var slut på tryckeriet)? Det politiska universumet består där av välmående villaområden mil efter mil, där de största konflikterna inträffar när grannens robot-gräsklippare kör in på fel tomt pga buggig mjukvara. Då får man resonera om saken. Skolan fick oss börja gå på två ben istället för fyra, skolan byggde gamla folkhemmet & skolan är svaret på prekariatiseringen idag. Skolan, där inuti sker mirakel, även om samhället utanför har stängt igen. Magiska tegelbyggnader, helt enkelt. "Lärare" kanske är en förlegad term...häxmästare i mantel?

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. "Islamister i svenska partier är en sakfråga"

  Näe, det där är numera din slutsats från en twittrande islamofob, vilket förstås är något annat.

  SvaraRadera
 26. Islam är religion.
  Islamism är politik.

  SvaraRadera
 27. Torsten Schytte, jo, att ersätta bilskatt och obligatorisk trafikförsäkring med höjd bensinskatt är gammalt grönt förslag som man glömt bort...

  SvaraRadera
 28. Simsalablunder!
  Jag var väl snarare islamistofob, eller hur? Islamister är de som mördade 38 barn i Kobane och har stöd från ett litet antal av miljöpartiets medlemmar. JAG kan åtminstone skilja på islam och islamister... Förresten har jag själv VARIT medlem i MP.

  SvaraRadera
 29. När slagorden blommar och medkänslan saknas och när ett skymningstillstånd i form av Anna-Kinberg Batra & Sigbjörn Ljunggren har landat på Jorden så finns i alla fall en som inte älskar mig men som ofta framstår som Sveriges främste intervjuare och avslöjare.

  Får jag presentera, den som inte kommer att kunna avstå ifrån
  att skala av Batra och Ljungren så att det kommer att framstå att
  både Kejsarinnan och Betjänsten är nakna! Vad har de då för sig?

  I bra slag, kommer här: Birger Schlaug. En applåd !

  SvaraRadera
 30. Käck övertro på ny teknik är också oroande "gröna dunster", budskap som verkar vara skräddarsydda för att passa en borgerlig publik. Nästan lite omvänd "utvecklings-moral": man ska absolut inte "ner på individ-nivå" med detta, medelklassen ska inte behöva höra att deras överdrivna livsstil tär på miljön. Istället blir det "lala-land" där "uppfinneriet" tar hand om dom där sakerna.

  SvaraRadera
 31. " Islamister är de som mördade 38 barn i Kobane och har stöd från ett litet antal av miljöpartiets medlemmar."

  Och det ska vi tro för att ballahu hänvisar till den ack så säkra källa Gudmundsson på Twitter. Bara troende Sverigedemokrater köper sådant trams.
  Gudsådumsson förlåt Gudmundsson var det som åsyftades, men givetvis passar det även på ballahu.

  SvaraRadera
 32. Retorik stoppar inte terrorismen och det vore mycket bättre ifall Simsalablunder samlade sig till att beskriva vad Miljöpartiet gör mot extremism i sina egna led istället för att sprida förolämpningar i diskussioner. Dessa är inga bra argument.

  SvaraRadera
 33. Varför skulle inte Gudmundsson vara en bra källa? Har han beslagits med osanning?

  Dubbelmoralen är tydlig, när SD kritiseras för vilka som var med i partiet för över ett kvartssekel sedan, medan MP har islamistiska medlemmar IDAG.

  Att ersätta bilskatt och obligatorisk trafikförsäkring med höjd bensinskatt låter som ett bra förslag. Någon som har en gammal bil med höga utsläpp per km men kör väldigt lite har låga utsläpp per år. Varför ska denne straffas med hög fordonsskatt och lockas att köpa en ny bil med låga utsläpp? En bil som alstrar stora utsläpp i tillverkningsprocessen.

  Dessutom rättvisare att turister och utländska åkerier också betalar.

  SvaraRadera
 34. "Retorik stoppar inte terrorismen"
  Precis. Just därför var det extra komiskt när Jimmie Åkesson vände sig direkt till terrorister i sitt tal. Ditkörda Sverigedemokrater skrek som högst av exaltation just då, som om det vore slagsmål mellan två hockeylag i NHL som brutit ut.

  SvaraRadera
 35. "Har han beslagits med osanning?"

  Många gånger. Fast Sverigedemokrater och neohögern är icke mottagliga för något som ruckar deras fantasifoster till världsbild som alltsomoftast kommer från eller "verifieras" av deras plattitydgurus (ledarskribenter), vars skriverier blivit påkomna med att slira i diket eller råljuga hur många gånger som helst.

  Låt en osanning vara i 24 timmar så får den fäste som "sanning" är metoden neohögern som Sverigedemokrater konsekvent använder sig av. Får osanningen inte fäste så upprepa den igen.

  Gudmundsson är mer än ökänd för att via association hitta skyldiga för än det ena än det andra. Han har inte minsta problem att slå knut på sig själv i det "arbetet". Och neohögern med Sverigedemokrater i spetsen blir gladare än gladast varje gång de händer och försöker sedan spinna vidare på det genom dra slutsatser som är helt uppåt väggarna. Det sker så många gånger att det är i det närmsta en kulturyttring. En mycket smutsig sådan.

  SvaraRadera
 36. Finns det några andra svenskar som är mer insatta om islamism i Sverige än just Per Gudmundsson och Magnus Ranstad? Kom gärna med förslag. Jag läser mest danska tidningar och de refererar till ovannämnda som experter.

  SvaraRadera
 37. "Finns det några andra svenskar som är mer insatta om islamism i Sverige än just Per Gudmundsson och Magnus Ranstad? Kom gärna med förslag."

  Vilken simpel tyckare som helst är i paritet med dessa två bluffmakare. För ballahu kan de måhända fungera som auktoriteter då de säger det ballahu _vill_ höra.
  För andra som sedan länge sett igenom deras hittepå är de inget annat än figurer som får betalt för att fuska ihop sagor för att generera inkomster åt sig själva och andra över dem. Affärsidén bygger på att ju mer hot de påstår sig se, desto viktigare blir deras "insatser". De är en del av det neoliberala parasitetablisemanget.

  SvaraRadera
 38. angående Lövs tal om partiers mörka bakrund.Dagens centerparti utmålar gärna alla som är kritiska mot den förda invandringspolitiken som ”rasister” men om sitt eget bruna förflutna tiger man. Bondeförbundet var på 1930-talet det mest rasistiskt färgade partiet i riksdagen. Vid sidan av nazisterna var Bondeförbundet det enda parti som hade antisemitismen och rasismen inskrivet i sitt partiprogram! Redan 1933 hade Bondeförbundet givit legitimitet åt det myrdalska och socialdemokratiska rashygieniska projektet och i sitt partiprogram skrivit: ” Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”

  SvaraRadera
 39. Romson är en trevlig kvinna glad och har många intressen men frågan som vi alla ställer oss här i live har jag hamnat på rätt plats.Jag tänker på vad man målar.med vad man målar.Var släpper ja ut diskvattnet på min båt.Vad heter dom här lite mörka som tigger i Sverige .ja nu kom jag på det Zigenare nä nu blev det fel förlåt förlåt.Men de här zigenarna.Oj oj nu blev det fel igen.Men nu vet jag:Aus det låter som nått som låter som nått Tyskt?Witch ja ja nu vet jag
  det låter som något ställe i södra Tyskland.Ja ja det är onte lätt här i livet att ha koll på allt!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.