söndag 12 april 2015

Anders Lindberg twittrar...

Anders Lindberg är ledarskribent på Aftonbladet och ville häromdagen upplysa sina följare om sina känslor på ett sakligt och intellektuellt förfinat twittermanér:

Kollar på Gomorron Sverige. Birger Schlaug kan verkligen inte så mycket och försvarspolitik, tänker jag. Hjälp, han har suttit i riksdagen.

Vad var det nu som var så okunnigt? Kika själva... Anders skräck följer efter prat om SD och Alliansen 11.50 in i inslaget:

29 kommentarer:

 1. Det som var okunnigt var förmodligen att du "okunnigt" beskrev soldater, som något annat än materiel. De beskrevs ju ve och fasa som människor...! Du såg människan. Anders Lindberg soldater.

  Samma okunnighet gäller hur media, panelen, Anders Lindberg gärna beskriver SD. Som ett rasistiskt enfrågeparti. Som tyvärr kommer att kunna bli ännu större. Fast väljarna är inte rasistiska... Tänker på påsktuppen, påsk och på fullt "logiska" resonemang. Jorå så här är det, vi har ett rasistiskt parti som blir allt större, men väljarna är inte rasistiska. Det låter ju inte klokt! Det måste ju vara ett tankefel.

  Tankefel bidrar till okunnighet i en rad andra frågor som t.ex. gårdsförsäljning av alkohol vilket SD gärna vill se. Samt en rad andra frågor. Var står de egentligen i vinstfrågan? Den som de sa sig vilja samarbeta med nuvarande regering kring, bara de fått chansen. De kommer väldigt lätt undan. Alla andra också som maler på med vi och dem tänk.

  Det vore bra om man konsekvent försökte utgå från att alla människor är "ibland" okunniga, rädda. Ibland är vi kunniga och orädda. På en glidande skala. Livssituation inte minst spelar stor roll.

  Anders Lindberg anklagar orättvist Birger Schlaug, för att vara okunnig ang. försvarspolitik.
  Soldater är inte materiel de är människor. Människor har känslor.

  Man får väl förmoda att SD:s partitopp och SDU också är människor och har känslor? Väljarna är inte rasister, men fler och fler röstar på rasister och andra partier börjar låta som rasister... Snacka om att idiotförklara folk och deras känslor och rädslor som färgar våra tankar. Inte undra på att SD växer oavsett maktstrid eller inte. För många ser olika slags "rasism" och väldigt många är drabbade av den. Kan vara, funktionshindrade, flyktingar, arbetslösa osv.

  Vad är det för trams som inte minst Anders Lindberg gärna ägnar sig åt, då han ofta skriver om SD som ett enfrågeparti. Kan det vara okunnighet? Inte handlar det om vad en människa är. En biologisk, social, kulturell och andlig varelse. Som (de flesta) strävar efter att göra sitt allra bästa för hen kan eller vill inget annat.
  Evolution. Vi bör inte ställa någon/något utanför Evolutionen. Inte ens den yttersta makten. Menar inte panelen, Anders Lindberg våra politiska partier.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Twitter fördummar såväl skribenter som debatt.

  SvaraRadera
 3. Militärens kultur förutsätter ett robotuppförande hos soldaten. Det är bl.a. därför man kallas vid nummer först, och namnet därefter, t.ex. 91 Karlsson. Soldaten ses mer som material än människa.

  Gällande det mångkulturkritiska lägrets möjliga framgång vid nästa val, så kanske en konsekvens blir att morgonsoffan begåvades även med någon från en invandringskritisk publikation.
  Detta, om SVT vill spegla verkligheten. Huruvida det vore bra eller dåligt är en annan sak.

  Gt

  SvaraRadera
 4. Varför inte bjuda in Bertil Torekull till soffan?

  SvaraRadera
 5. Gt Det är alltid bra att spegla verkligheten? Det är den vi bör ha kunskap om. Ser inget dåligt i det. Inget dåligt med att ta upp konsekvenserna av hur vi (ingen skapare) skapar. Du har rätt det är en annan sak om SVT vill spegla verkligheten. Det är allas sak att kritiskt granska dessa konsekvenser. Det står redan tämligen klart att det "mångkulturkritiska lägret" når framgång vid nästa val. Flera partier anpassar sig nu efter SD. Så oavsett SD:s vara eller icke vara, så når det mångkulturkritiska lägret" framgång. SD har i sin tur anpassat sig efter de andra och blivit mer liberalt under bl.a. Mattias Karlssons tid. De har i en rad frågor anpassat sig i den politik de säger sig kritisera nämligen EU:s nyliberalism.

  Det vore "högst märkligt" om verkligheten inte speglas allt mer i morgonsoffan. Som tar upp aktuella händelser i veckan. Eller inte det handlar om vilja.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Anonym, ja varför inte. Bertil Torekull har rätt i att det saknas ett helhetsgrepp. Samt att det behövs ett sådant innan ett folkligt uppror startar... Det är ju inte så att frågan försvinner om SD försvinner. Vapen som sägs gömmas i skogen inför kommande raskrig försvinner inte med dem.

  Kan inte se något i hans uttalanden som tyder på att Torekull anpassat sig. Utan en vis man som är uppriktigt bekymrad och går på tvären mot partiet. "Ibland" behövs det. Det vet Schlaug inte minst.

  Man kan om man inte heter Maria Ferm vara både icke SD:are och orolig över utvecklingen. Det går! Resultatet av bråket mellan SD och SDU kan bli att partiet försvinner, eller att att de blir andra största parti. Men frågan finns kvar. I en mer "rumsren" skepnad. I Alliansen inte minst. Det parti som Ferm gärna gör upp med i migrationsfrågor.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Lisbeth. För att fortsätta lite till på SD-temat, som ju var med i dagens "soff-video", så har Joakim Mårtensson på Avpixlat en mycket intressant betraktelse av SD:s förväntade partisprängning.

  Det finns paralleller. En sådan var när SSU i början av 1900-talet (1917?) bröt mot moderpartiet och bildade ett nytt S-parti, det som efter flera namnbyten numera heter Vänsterpartiet. Orsaken var i princip likadan: De yngre var missnöjda med moderpartiets urvattnade program.

  Gt

  SvaraRadera
 8. Nej, Lindbergs kommentar är obegriplig. Fast det är väl sällsynt att han säger något vettigt eller intellektuellt hederligt. Normal AB-standard.

  Apropå hederligt är public services panel, som ofta är fallet, en från höger, två från vänster. Dessutom tre som är starkt anti-SD, men "oberoende" SVT tycker ändå det är lämpligt att diskutera SD och utan att programledaren bryter in med "nu är inte SD här för att försvara sig" när panelen sätter djupt nedsättande etiketter på partiet. (Exakt samma sak skedde för övrigt i SR nu på morgonen.)

  Apropå etiketten rasism, är det rasism att dela in medmänniskor i "bröder" och "otrogna"? Vad tycker ni?

  SvaraRadera

 9. Kan man kalla försvarsminister Peter Hultqvists argumentation mot Ryssland för krigshets?

  SvaraRadera
 10. Anonym 12:01 Huruvida det är rasism eller ej, beror nog på vilket perspektiv du väljer att anlägga.

  Vad jag tror, så är t.ex. lagen om hets mot folkgrupp av one way-karaktär, dvs den kan bara användas när majoritetsfolket begått styggelser. Möjligen är det likadant med anklagelsen rasism. Den kan användas i en riktning.

  Gt

  SvaraRadera
 11. Birger brukar inte, trots att han klokt nog kritiserar SD, inte hävda att SD är ett rasistiskt parti. Han nöjer sig med "rötter i nazismen" och är väl därmed närmast sanningen. Här skriver han för övrigt om detta: http://schlaug.blogspot.se/2014/12/nyfascism-socialism-nyliberalism-och.html  L.

  SvaraRadera
 12. Bladet om aftonen är en skitblaska. När läste man något där som var av betydelse för småfölk utan villa med dubbelgarage senast..?

  SvaraRadera
 13. Ett försvar ska skydda landets gränser. Överflödigt när vi har öppna gränser och öppna hjärtan för var och en som vill köra vår demokrati i botten?

  https://meritwager.wordpress.com/2015/04/09/deras-malsattning-ar-att-etablera-ett-kalifat-i-sverige-dar-bara-sharialagar-skall-galla/

  SvaraRadera
 14. Erik, Sthlm. SVT anser sig inte behöva säga de orden ("nu är ju inte SD här, och kan därför inte försvara sig"). Detta, eftersom definitionen av SD är ordentligt förankrad i det "demokratiska" lägret.

  Etiketten "Det rasistiska SD med rötter i nazismen" är så etablerad att den kan ses som ett axiom, en självklarhet som inte ens behöver bevisas. Alltså behövs inga ytterliga synpunkter än de som hittills förekommer i SVT-soffan.

  Gt  SvaraRadera
 15. ISIS är ett resultat av amerikansk utrikespolitik liksom ukraina, syrien, libyen och afghanistan etc.

  Att då underkasta sig och medverka i denna katastrofala utrikespolitik på något sätt är självmord och komplett vansinne.

  USA ställer till det USA får själva städa upp efter sig.

  SvaraRadera
 16. Och angående vår propaganda media SDs, NATOS och anders lindbergs kompisar:

  French ELLE Publishes Photographs of Ukrainian Nazi Girl

  French magazine Elle published photographs of Vita Zaverukha is a Ukrainian Nazi, a member of the Aidar punitive battalion. She publicly called for genocide to be committed to the people of the Donbass. She participated in torture and killings of prisoners and peaceful inhabitants.
  French ELLE Publishes Photographs of Ukrainian Nazi Girl

  SvaraRadera
 17. Snälla, översätt engelskan!

  SvaraRadera
 18. Putins internettroll kollar mycket och det känns ibland som att de är inne på den här bloggens kommentarsfält också ibland. Om så är fallet: Hej, Putin! Tagga ner är du bussig, sätt på transpondrarna och göd inte Natoanhängarna i Sverige genom att hålla på som du gör.

  SvaraRadera
 19. Att en skribent från aftonbladet kommer med en åsikt får man ta med en nypa salt.
  Min erfarenhet är att nivån inte brukar vara speciellt hög, och kunskapen ännu lägre.

  I Aftonbladet tycker man mycket men kan väldigt lite.

  SvaraRadera
 20. Som norrlänning så skulle jag gärna se ett samtal om fred med dig, Putin!
  Skulle det gå vägen, så skulle vi kunna förhindra eskaleringen av ett nytt
  kallt krig, i alla fall, emellan Ryssland och Norrland.
  Ett i tiden samordnat steg, skulle vara att de av era vapen som nu
  riktas mot vårt land, Norrland, något omriktas och att Norrland blir en Zon,
  helt befriad från närvaro av USA.
  Jag beklagar våra svenska regeringars oförstånd !
  Om Du Putin, av något skäl, inte anser dig att kunna svara så
  går det också bra, med ett svar från någon som är Dig närstående.

  Med viss förväntan och en
  återhållsam ton i avsikt att
  få till stånd, inledande samtal.

  Roland Lidén

  SvaraRadera
 21. Putins internettroll kollar mycket och det känns ibland som att de är inne på den här bloggens kommentarsfält också ibland. Om så är fallet: Hej, Putin! Tagga ner är du bussig, sätt på transpondrarna och göd inte Natoanhängarna i Sverige genom att hålla på som du gör.
  ------------

  Det kanske hade varit bra att bygga sin uppfattning angående rysslands så kallade agressioner från det som faktiskt hänt istället för amerikansk propaganda fakta som man lätt kan hitta information om med ett par musklick:

  1. Oleg Tsarov står i Ukrainska parlamentet och beskriver de "tech camps" som satts upp för att starta ett inbördeskrig INNAN maidan potesterna.
  https://www.youtube.com/watch?v=y9hOl8TuBUM

  2. Victoria Nuland och amerikanska ambassadören i kiev blir avlyssnade när de just diskuterar denna kupp.
  https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k

  3.Undersökande amerikanska journalisten Robert Parry, bakom iran/contra affärens avslöjande bl a beskriver förloppet:
  Neocons and the Ukraine Coup

  4. Alla som ifrågasätter den offentliga NATO propagandan svartmålas som "putintroll" precis lika förutsägbart som du precis gjorde.

  Vakna.

  SvaraRadera
 22. "...Hej, Putin! Tagga ner är du bussig, sätt på transpondrarna och göd inte Natoanhängarna i Sverige genom att hålla på som du gör..."

  Anonym, gör skäl för ett Eget Namn.

  SvaraRadera
 23. När det gäller Aftonbladet har de en ägare. Ägaren till en tidning förväntar sig avkastning på satsat kapital.

  Av någon anledning är AB beroende av klick och lösnummerförsäljning. I någon mening fungerar en del av journalistiken så att ju pundigare eller mer provokativa påhitt en journalist kan göra, desto mer pseudodebatt uppstår.

  Aftonbladet är ganska duktiga på det, den ideologiska grunden är egentligen ointressant, det är ju i grunden samma ägare till SvD.

  Svenskar är väl ett tacksamt folk att tjäna pengar på :-) och allt är inte utsålt ännu.

  Människor är inte beredda att betala för en eller två dagstidningar, och människor bryr sig allt mindre om reklam.

  En insikt kan vara att se vissa journalister som troll (av eng. "trolling"), dvs att försöka att likt en tränad zenbuddist, bortse det ovidkommande, klarar vi inte det - kommer narcisiterna, borderline-typerna och provokatörerna att vinna enkelt.

  Problemet är förövarna får stå oemotsagda, å andra sidan finns det väldigt få ensamma mobbare. Det är svansen man ska analysera.

  Problemet med just försvarsfrågor är väl annars att många inom Birgers domäner ägnat sig åt ensidig provokation från andra kanten, där delar av mp-chefstänkarna i akt och mening ställt oss i en situation där vi är med i Nato, utan försvar.

  Har man inget eget försvar, och är med i en allians, är det bara att lyda, har man ett försvar, behöver man inte vara lika lydig. Sossarna är ju för Nato med, som konsekvens av avrustningen, och satsningarna utomlands, men skulle de säga det, blir det fanflykt vänsterut.

  I vart fall är kunnigheten inte bara låg hos politiker, utan även journalister, om det mesta, och även om den inte var det, kräver politiken okunniga megafoner, och kunniga journalister har ändå inte tid.

  Dessutom, journalistiken, och delar av politiken, har missat det mest väsentliga - att betrakta och beskriva ngt för vad det är, att inte döma och inte värdera. det är sådant människor med borderline går i terapi för, för att träna bort.

  Alla dessa värderande etiketter (Adjektiv) betyder ju ingenting konkret.

  Även om det gick att definiera ordet/termen

  "kunnig"
  som symbol/representation

  för begreppet "kunskap"

  så ska det referera till något (definiendum)

  i detta fall bloggägaren som negation av detta.

  och visst, det går att ta fram ett kunskapstest inom freds- och konfliktforskning, som kan mäta storheterna:
  - samarbete
  - konflikt

  Sannolikt skulle Birger komma en bit högre än de flesta nuvarande politker :-)

  Icke sällan behövs konflikt, för att få gränslösa människor att samarbeta.

  Problemet är mer att ingen diskuterar kunskapen i sig, utan håller sig till alla dessa konflikter, som icke sällan ändar med förskräckelse. slw

  SvaraRadera
 24. Jag personligen hade sett ett nordiskt försvarsamarbete som positivt där då NATO blir överflödigt och Danmark och Norge kan gå ur.

  Detta Nordiska samarbete vi nu har är dock inte detta utan ett sätt att smygansluta oss och göra sverige till bas för natoaggressioner mot ryssland.

  Det vet ryssarna därför reagerar de som de gör för de har inga som helst planer att invadera något nordiskt land överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 25. För en prästkrage är varken kunskapen eller sanningen något
  problem, som blad så anpassar man sig till stängeln och tvärtom.
  För en norrlänning kan det bli så
  att man halkar ut för en gran och
  landar på ett litet träd som snurrar runt och slänger opp en
  i en stor Tall. Hur det kan bli!
  Av detta lär jag mig att tåla Barr !!!
  God Natt

  Roland


  SvaraRadera
 26. Det lustiga är att amerikansk fristående press är långt mer kritisk än svensk (nato)press och inte har några tveksamheter om vem som gjort vad i ukraina och som orsakat panikläget som vi bombas med i media av bl a Anders Lindberg :

  Oliver Stone Meets Toppled Ukrainian President Yanukovych, Accuses CIA of Sparking Coup
  newsweek.com

  A Coup or a Revolution? Ukraine Seeks Arrest of Ousted President Following Deadly Street Protests
  democracynow.org

  Chronology of the Ukrainian Coup
  counterpunch.org

  George Soros Admits US Coup In Ukraine Is Failing
  wearechange.org

  America's Coup Machine: Destroying Democracy Since 1953
  www.alternet.org

  Meet the Americans Who Put Together the Coup in Kiev
  readersupportednews.org

  Osv ...

  SvaraRadera
 27. Birger, kan du precisera för en oinsatt vad som är putintrollande i kommentarerna ? Antar att det borde finnas identifierande faktafel och förvrängningar.

  SvaraRadera
 28. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 29. Det kunde varit värre. Du kunde ha blivit hyllad av Anders Lindberg. DET hade varit något att oroa sig över.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.