lördag 28 mars 2015

Hushållens skulder ökade med 178 miljarder på ett år

Tillväxten är på gång, berättas det. Ekonomin börjar snurra, berättas det. Jo, visst. Utlåningen till hushållen var under februari 6,2 procent högre än för ett år sedan... De totala skulderna är - håll i er nu! - 178 miljarder kronor större än för ett år sedan. Numera totalt uppe i 3093 miljarder kronor. Vi får tillväxten på krita.

Synd att så många kommer att vakna upp till den stora kraschen med en förvånad uppsyn medan man hojtar "det är ingen som berättat för mig". Folkhushållet kommer att se lika generat fånigt bestörta ut som de som i Skuldfällan staplat telefonlån på varandra för att fylla garaget med grejer de inte använder.

Minns också vilka politiska partier som uppmuntrat till skuldsättningen och vilken riksbankschef som berättat att hans önskan efter en räntesänkning var att folket "skall köpa mer grejer".


Kapitalets byggnader, mördarbinas kupor, honung för de få.
Där tjänade han. Men i en mörk tunnel vecklade han ut sina vingar
och flög när ingen såg. Han måste leva om sitt liv.
Tomas Tranströmer 
Epigram ur "För levande och döda" 1989.

Den här kvinnan köper och köper saker
för att kasta i gapet på tomrummet
som smyger bakom henne. 
Tomas Tranströmer

43 kommentarer:

 1. Framför allt är det ett bedrägeri från bankernas sida då de "lånar ut" sina egna skulder till konton (bankens konton kan ALDRIG innehålla kronor - de kan bara innehålla bankens skulder - detta enligt bankens egna balansräkning).

  Staten skulle kunna ta sitt ansvar och skapa skuldfria kronor som kan agera som en katalysator som rensar bort skulder i samhället. Pengars huvudsakliga funktion är ju att döda skulder - bankernas påhittade pengar föder istället skulder.

  Kontanterna är de sista permanenta pengar som finns som staten kan skapa skuldfitt (då de inte längre är skuldlappar på guld är de i praktiken ingen skuld för Riksbanken). Ett enkelt exempel på vad skuldfria kontanter kan göra:

  Tänk dig följande händelsekedja i en liten by där Nisse har en 1000-lapp:

  Nisse betalar sin skuld på 1000kr till Ulla, varvid 1000 kronor i skulder försvinner från byn –—-> Ulla kan betala sin skuld på 1000 kr till Per, varvid 1000kr till i skulder försvinner från byn –—– > Per betalar sin skuld till Mustafa på 1000kr, varvid 1000kr till i skulder försvinner från byn.

  1000-lappen har rensat ut 3000kr i skuld och kan fortsätta sitt reningsarbete som en katalysator då den vandrar mellan människorna i byn. Det är, som sagt, så pengar ska fungera. – pengar ska döda skulder – inte föda skulder.

  Bankerna däremot lever på att föda pengar som skulder och skapa maximalt med skuldslavar som de kan suga ut.

  Idag utgörs 97% av penningmängden av bankernas skulder (kunders kontoinnehav) och endast 3% är kronor. Förut kunde vi använda kronorna på Riksbankskontona genom Postgirot men 2002 köpte Nordea Postgirot och stängde den dörren.

  Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys studerade penningsystemet och förstod det här och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
  “There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
  An honest money system is the only alternative.”

  Han skrev också:

  ”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

  SvaraRadera
 2. Men om inte saker köps går vi ju under? Konsumtion påstås ju vara viktigare än det så omskrikna Arbetet numera? Fast man kan undra om inte köpkraften är urholkad för ena halvan av befolkningen, den andra halvans köksrenoveringar kanske inte är nog?

  SvaraRadera
 3. Ja det är synd rentav sorgligt.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Anonym, Man behöver inte undra. Den är urholkad. Tänker på vad Ulla Andersson V sa. "Nu höjer vi underhållsbidraget" 300 kronor kan vara avgörande för om den ensamstående föräldern kan köpa en vinterjacka åt sitt barn.

  SvaraRadera
 5. Mänskligheten kan förmås att tro och göra nästan vad som helst, vilket har bevisats många gånger om.

  Mänskligheten har drabbats av en andlig minnesförlust. Den som glömmer sin identitet har glömt vem hen är och vad uppgiften som människa innebär.

  Livet kan vara ett mysterium, vilket det också blir när det finns "taskspelare" som med alla medel håller mänskligheten borta från kunskapen om meningen med livet.

  Sanningen finns, skulle den spridas i öppen dager blir det en katastrof för de "auktoriteter" som styr religion, politik och ekonomiska systemet. Därför gör bedragarna allt för att andliga minnesförlusten ska fortsätta. Lögnerna fortsätter att bombadera oss genom politik, media, religion, utbildning m.m.
  "Ju fetare lögn, ju fler tror på den."

  Mänskligheten kan förmås att tro och göra nästan vad som helst.

  Voltaire: "De som tror på absurditeter begår grymheter."

  Christer

  SvaraRadera
 6. Det kommer att göra väldigt ont för väldigt många när skulderna ska betalas.
  Att dom som är utan skulder ska klara sig är bara drömmar.
  När vi dessutom har skenande statliga kostnader som verkar vara utom kontroll gör inte det hela bättre.

  Var är min fallskärm?

  SvaraRadera
 7. @ Min tanke i en tanke

  Vi är alla skuldslavar åt bankerna - om inte annat så genom skatten.

  Staten inte skapa kronor för finansiera sig enligt Maastricht artikel 104(1) (även enligt Lissabonavtalet). Staten måste också "låna" av bankerna. Sedan betalar vi skatt för att betala dessa fullständiga påhitt och skulder till bankerna.


  Om staten skapade egna pengar skulle det knappt behövas någon skatt alls mer än för att reglera penningmängden.


  Det här med att höger vill ha mindre med skatt - vänstern vill ha mer är bara en sidoshow och avledning. Spelrummet för skattetjafset skulle vara minimalt om staten tilläts skapa kronor.

  SvaraRadera
 8. "Var är min fallskärm?" I den mörka tunneln, ljus säger en del där du till sist vecklar ut dina vingar? För att sedan leva om ditt liv om och om igen.

  SvaraRadera
 9. Lincoln, en gång i tiden skapade staten pengarna, hur kommer det sig att det var problem då också...? Eller var det inte det?
  Mykko

  SvaraRadera
 10. Lincoln är du ute efter guldmyntfot som ska styra mängden pengar?
  Det funkade en gång i tiden men det blev en rejäl ekonomisk uppgång när man släppte valutan fri.(dock till stor del inbillad uppgång, men ändå)
  Det gäller att hålla forket lugna.

  SvaraRadera
 11. @Min tanke i en tanke

  Nä, jag är inte för guldmyntfot. Guldmyntfot är bara en variant av byteshandel med guld som gynnar den lilla klick som sitter på guldet. Faktum är att en guldmyntfot måste använda samma skuldsystem som idag, förklarade det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/29/guld-ar-inte-pengar/

  Jag vill att staten ska skapa valuta, dvs kronor. Det bankerna skapar är inte kronor. Enligt BIS skapar varje bank sin egen form av valuta (fast egentligen "lånar" banken ut sina egna skulder till konton - fast BIS vill försköna det)

  Som jag skrev består penningmängden idag till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavare och endast 3% är kronor. Bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) använder vi sedan som substitut för kronor när vi betalar varandra. Du får mer innehav av din banks skulder på ditt konto – jag får mindre innehav av min banks skulder på mitt konto om jag betalar dig genom kontosystemet.

  Införs det kontantlösa samhället kommer penningmängden till 100% bestå av bankernas skulder till kontoinnehavarna.

  Så jag är för att staten skapar skuldfria kronor som de sätter i omlopp samtidigt som bankernas rätt att "låna ut" sina egna skulder till konton tas ifrån dem (de kan förstatligas - ska de sedan privatiseras ska de syssla med det de låtsas göra idag - låna ut insatta kronor).

  SvaraRadera
 12. Fråga till Lincoln: Schlaug verkar vara den enda toppolitiker, inklusive före detta,som överhuvudtaget tagit upp frågan om pengars skapande. Dels i några teveprogram, dels på sin blogg om tillväxt, i kapitel nio - https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5547968858996969729#editor/target=post;postID=6400635377038748362 -
  skriver han just om detta. Enligt din uppfattning: finns det något fel i den texten eller är den enligt din uppfattning korrekt?
  Mykko

  SvaraRadera
 13. Fick inte länken att funka. Men som du skriver är Birger i alla fall en fd politiker som åtminstone vågar snudda vid ämnet.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 15. Mykko fick fel länk, Lincoln. Det är den här: http://utveckling-utan-tillvaxt.blogspot.se/
  Mika/ProVoka

  SvaraRadera
 16. Saker och ting hänger ihop, vi gör som andra i den den nyliberala ekonomiska modellen, den sk "great moderation" myten. Låter privat sektor stå för upplåningen/penningskapandet. Nationens löpande finansiella balansräkning kan sammanfattas i sektorsbalansen -
  (I – S) + (G – T) + (X – M) = 0.
  Privat sektors löpande finansiella balans + offentlig sektor + medborgarnas utrikesaffärer, som i alla balansräkningar summerar det till noll.
  Statens affärer med medborgarna är ett nollsummespel, har det offentliga överskott har medborgarna ett exakt lika stort underskott gentemot det offentliga. Skulle medborgarna dessutom ha underskott mot utlandet kraschar det snart, exakt det scenario som USA hade under Clinton, som var i Spanien m.fl.
  Den enda sektor som långsiktigt kan ha underskott är det offentliga och för det krävs en fiat-valuta.
  För att det offentliga ska kunna ha överskott mot medborgarna är det en absolut förutsättning att dessa har ett större överskott mot utlandet än underskottet mot det offentliga. När hörde vi någon politiker nämna detta när det pratas om sk överskottsmål? vilket förstås är rent nonsens, överskottsmål har bara ett syfte att med finanspolitiken strama åt ekonomin för att hålla nere den inhemska ekonomin och därmed importen så välstånd kan överföras från de många till de få.
  Vi har haft stora exportöverskott sen åtstramningspolitiken som infördes med 90-tals krisen, ett nettosparande i folkhushållet. I krisen var där bytesbalansunderskott pga privat sektors stora spekulation i utländsk valuta, n¨got underskott i exporten har vi inte haft sen 1981 som var ett undantag pga oljepriset. Men överskotten från utlandet hamnar förstås hos de i toppen medan folket i gemen stramas åt för att bromsa import och hålla nere löner. En gigantisk förmögenhetsomfördelning från de många till de få. Från 1994 tom 2009 producerade svensken motsvarande hela 2009 års BNP i exportöverskott, till ingen nytta för folk i gemen, en ren förlust för folkflertalet.
  70% av bostadsbelåningen är lån på befintliga bostäder i huvudsak för konsumtion som håller igång den inhemska ekonomin, utan denna belåning hade det offentliga inte kunnat ackumulerat de stora finansiella överskottet som man har. Hushållen blir allt mer skuldsatta medan det offentliga ackumulerar allt större överskott. Men en nation kan inte spara i sin egen fiat-valuta, när de kommer att behövas underskott är det fullständigt egalt om de kommer från sk "sparande" eller nya pengar skapas, det enda som är relevant är hur det påverkar inflationen.
  Få länder för sina medborgare så bakom ljuset om landets ekonomi som Sverige gör, folket har sen länge ingen kvalificerad kritik att ta del av om detta.

  En bättre och troligare historieskrivning om penningen:
  an Alternative History of Money
  Randall Wray

  Även Keynes var av liknade uppfattning, fiat-penningen har vi haft i kanske 4000 år.

  SvaraRadera
 17. @Lasse

  Det blir lätt begreppsförvirring när ekonomer ska försöka berätta vad pengar är. Ekonomiprofessor Steve Keen brukar säga att ekonomer är de sista man ska fråga om vad pengar är för något. Samma Keen har även sagt:

  "Calling our current financial system a “fiat money” or “fractional reserve banking system” is akin to the blind man who classified an elephant as a snake, because he felt its trunk. We live in a credit money system with a fiat money subsys­tem that has some independence, but certainly doesn’t rule the monetary roost—far from it."

  Med kredit avser Keen de 97% av penningmängden som består av kunders kontoinnehav (dvs bankernas skulder till kontokunden) - endast 3% är fiat, dvs kronor.


  BIS (centralbankernas centralbank) skriver att varje enskild bankerna skapar sin egen "undervaluta" som är växlingsbar genom clearing mot riksvalutan (fiat, dvs kronor i Sverige)genom centralbankskontona. Detta är sakligt fel men så här skriver BIS:


  BIS skriver:
  ”The most familiar issuers of money are central banks, which provide central bank money in the form of both banknotes and deposit liabilities, and commercial banks, which generally issue private money (commercial bank money) in the form of deposit liabilities.”
  Enligt BIS är dessa bankpengar växlingsbara genom clearingen i RIX-systemet: ”central and commercial bank monies are convertible into each other at par.
  ——
  Conversion between different commercial bank monies takes place through payment systems when a customer of one bank makes a payment to a customer of another bank, using central bank money as the bridge in most cases. ”
  http://www.bis.org/publ/cpss55.pdf

  Egentligen är clearing inte fråga om växling som BIS påstår utan fråga om att en bank måste betala en annan bank vid en kontoöverföring för att den mottagande banken ska acceptera att ta över skulden. Jag har mekaniskt beskrivit hur det går till här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/03/22/hur-storbankernas-skuldslavsystem-mekaniskt-ar-uppbyggt-utokad-version/

  Så det blir inte mycket rätt i det du skriver då du konsekvent vägrar använda rätt beteckningar (vilket ekonomer överlag gör). Det blir som om en fysiker vägrar använda några som helst enheter för att beskriva t.ex hastighet - det blir bara innehållslöst geggamoja.

  Som när du påstår att bankerna "lånar ut" något - vad är det för något som bankerna "lånar ut" till kontot? Kan du sätta enhet på det?

  Jag ska ge dig en liten ledtråd från ekonomiprofessor Hyman Minsky som faktiskt hade koll på det här, han skrev:
  “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money"

  SvaraRadera
 18. Enligt (s) kan nog allmogen
  leva på att bygga raketer
  det är alls inte besynnerligt
  utan sägs vara alldeles normalt

  (s) tror även att det nog finns
  gott om åkerjord att bara plöja
  sedan lever småfolk gott på det
  och har mysiga kojor att leva i

  de som säger att (s) lämnat marken
  har inte förstått att i partiet
  finns en klipp-stark tro på arbete
  & arbete finns alltid, nu som då.

  SvaraRadera
 19. På ängen
  var varken prästkragarna
  eller maskrosorna så dumma.
  Men dumma var, gräsklipparna.

  SvaraRadera
 20. Saken är ju den att trots ökade skulder har vi ingen tillväxt per capita.

  SvaraRadera
 21. Tack! Detta inlägg av Birger Schlaug är mycket välkommet!

  Tvångsmässigt och näst intill utan urskillning (subventionerat av kredittillväxt) påmanar rådande världsordning (kultur + system = marknadsvillkor) i tilltagande omfattning utöver hållbarhetsgränser (miljömässigt, socialt, ekonomiskt) till förstörelse av 'human- och naturkapital', vilket indirekt utom balansräkning också förstör ekonomier.

  Enligt sann ekonomisk logik och definition bör rimligtvis endast sådant av 'produkter och tjänster' på en fri marknad som värderas tillföra 'total BNP' något som i reell mening blir ekonomiskt kunna tillräknas som ekonomisk tillväxt. Enligt sann ekonomisk logik och definition finns nu således stor potential för ekonomisk tillväxt i reell mening via att medvetet börja krympa ner ’total BNP’...

  [’total BNP’] – [’ekonomisk BNP’] = [’oekonomisk BNP’] = [’potential för ekonomisk tillväxt’] ...som i paritet med [’nerväxt av oekonomisk BNP’] = ['ekonomisk tillväxt']

  Nerväxt av 'oekonomisk BNP' kan enligt sann ekonomisk likväl kallas "hållbar tillväxt". Enligt alltjämt rådande osann ekonomisk logik kan det i ett övergångsskede av omställning vara funktionellt att invertera ordval till ”hållbar nerväxt”.

  Ekonomi handlar i mångt och mycket egentligen om att förutseende och klokt förvalta 'human- och naturkapital'. Det är således högst angeläget, inte minst för att det indirekt gör väl för samhällsekonomi, välfärd, demokratiutveckling osv., att verksamheter och aktiviteter som bidrar till att väl förvalta 'human- och naturkapital' rimligtvis också (i motsats till det som nu alltjämt pågår) bör ges incitament att kunna bli mer lönsamma på en fri marknad.

  "FÖRBISEDD UTVECKLINGSVÄG" - ecowayblog1

  SvaraRadera
 22. Och enligt vår käre statsminister ska vi inte röra ränteavdraget (bidraget till överbelånade) för då finns det risk att konsumtionen minskar.

  SvaraRadera
 23. Hej Am fru, Morgan debra Am en legitim och tillförlitlig lån långivare ger ut lån
  på ett tydligt och begripligt villkor på 2% ränta. från
  $ 12.000 till $ 7.000.000 USD och Euro bara. Jag ger ut Business lån,
  Personliga lån, studielån, billån och lån för att betala räkningar. om du
  behöver ett lån vad du behöver göra är att du kontaktar mig direkt
  på: morgandebra1986@gmail.com
  Gud Välsigne Dig.
  Hälsningar,
  Morgan debra
  E-post: morgandebra1986@gmail.com


  Obs: Alla svar måste skickas till: morgandebra1986@gmail.com

  SvaraRadera
 24. Garanti Lån Erbjudandet

  I Dan Gilbert ge ut lån till en garantiränta på 3% för perioden 1 till endast 40yrs, jag har en annan typ av lån, lån som personliga lån företag lån investerare lån företag lån studielån och många fler så för mer information om intresserad av att hantera med mig sedan vänligen nå mig på min e-postadress
    , (Rivafinanceloanlimited@gmail.com) thanks

  SvaraRadera

 25. Are you seeking for a legitimate lender from the internet? My name is Kathie Smith, United State.please i want to advice you to beware of loan from the China and any part of Malaysia because they are all scammers. I have been scammed over 6 times until i came across a loan company from United State. They are so wonderful and serious minded company. I would advice you contact them if you are in need of loan of any kind(personal or business) because i got a loan from them without any stress after meeting their requirement. Their contact info is: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william

  SvaraRadera

 26. Are you seeking for a legitimate lender from the internet? My name is Kathie Smith, United State.please i want to advice you to beware of loan from the China and any part of Malaysia because they are all scammers. I have been scammed over 6 times until i came across a loan company from United State. They are so wonderful and serious minded company. I would advice you contact them if you are in need of loan of any kind(personal or business) because i got a loan from them without any stress after meeting their requirement. Their contact info is: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william

  SvaraRadera
 27. Hallå,
  Detta för att informera allmänheten om att Anita Paul, har ett privat lån långivare öppna upp en ekonomisk möjlighet för alla i behov av någon ekonomisk hjälp. Vi ger ut lån till 2% ränta till privatpersoner, företag och företag som står under ett klart och begripligt sätt och kondition. Kontakta oss idag via e-post: (gloriouspeaceloanfirm@ gmail. com)

  SvaraRadera
 28. Är du ekonomiskt pressas?
  Vill du söka medel för att betala av krediter och skulder
  Vill du söka finansiering för att inrätta ett eget företag?
  Är du i behov av privatpersoner eller företag lån för olika ändamål?
  Vill du söka lån för att genomföra stora projekt
  Vill du söka finansiering för flera andra processer?
  Om du har något av ovanstående problem, kan vi vara till hjälp för dig, men jag vill att du ska förstå att vi ger ut våra lån till en ränta på 3%.

  Intresserade personer bör kontakta mig med detta nedan detaljer.

  LÅN ANSÖKAN
  Förnamn:
  Födelsedatum (yyyy-mm-dd):
  Lånebelopp behövs:
  Varaktighet:
  Ockupation:
  Telefon:
  Land:

  Min kontakt e-post: jasonwillfinanceloanss@hotmail.com
  Observera: att all post ska skickas till: jasonwillfinanceloanss@hotmail.com

  Tack och God Bless.

  Jason

  SvaraRadera
 29. God dag,
  Jag är Mary Williams med namn och jag bor i USA, jag kommer att vilja prata om Guds godhet i mitt liv efter så många månader för att försöka få ett lån på internet och blivit lurad så jag blev desperat i att få ett lån från en legit långivare på nätet. Men eftersom Gud skulle ha det, såg jag en kommentar från en vän som heter William Ken och han talade om detta legit lån företag där han fick sitt lån snabbt och enkelt utan stress så han introducerade mig till en kvinna som heter fru Sarah Tsinajine som styr en firma heter Coleman Loan Company, så jag ansökt om ett lån summa ($ 170,000.00USD) med låg ränta på 3%, så lånet godkändes och insatta på mitt bankkonto på mindre än 48 timmar, det var så jag kunde få mina lån för att hålla min brutna verksamheten igång och även att betala mina räkningar så jag råda alla er som är intresserad av att få ett lån snabbt och enkelt att vänligen kontakta dem via e-post: {colemanloancompany@gmail.com} att få någon form av lån du behöver i dag, tack när du läser den största vittnesbörd i mitt liv.

  information som krävs
  Fullständiga namn :
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Telefonnummer och land os bostad:

  Alla svar via e-post: {colemanloancompany@gmail.com}

  SvaraRadera
 30. Buen dia,

  ¿Es usted un hombre de negocios o una mujer? ¿Está usted en cualquier lío financiero o necesita fondos para poner en marcha su propio negocio? ¿Necesita préstamo? Liquidar su deuda o pagar sus facturas o iniciar un buen negocio? Aquí está la solución WILLIAM FINANCE AGENCY

  a) Préstamo Personal y expansión de los negocios,
  b) Emprendimiento, Educación,
  c) la consolidación de deuda,
  d) Préstamos de Navidad
  Requisitos para préstamos

  1. Nombre completo:.
  2. Número móvil:
  3. País:
  4. Monto del préstamo necesario:
  5. Duración del préstamo:

  Para regresar a nosotros con la cantidad y la duración necesaria del préstamo! Cualquier candidatos interesados ??deben volver a mí a través de correo electrónico: williamfinanceagency@gmail.com

  SvaraRadera
 31. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  SvaraRadera
 32. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag är en privat långivare och investerare, behöver du en äkta, ärliga, ansedda och snabba lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder företag och enskilda lån, mer också vi finansiera alla typer av projekt. För mer information kontakta oss på: russell.credit40@gmail.com

  SvaraRadera


 34. Erbjuda lån mellan särskilt snabb och tillförlitlig

  Den personliga kredit är en del av konsumentkrediter. Den personliga lån kännetecken är att det inte har tilldelats
  ett specifikt projekt och därför dess användning är gratis. Emellertid är principen densamma som den för de övriga patentkraven:
  en organisation som erbjuder ett visst belopp du måste betala varje månad med intresse. som
  långivare kan personliga lån också kallas: konventionella lån, personliga lån, personliga kredit- eller avskrivnings. Men oavsett det namn som används, det är samma villkor som kommer att vara Erbjöd. Sedan kontakta oss med dina speciella önskemål om kredit miljoner € 5000 till € 5 för behövande
  Finansiering / sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera


 35. Erbjuda lån mellan synnerhet

  Jag uttryckte det med ett lån från 5000 var € 500, € 000 och mycket enkla förhållanden. Jag gör också investeringar och lån mellan individer av alla slag. Ger lån samarbete på kort, medellång och lång sikt med min advokat. Vi vet inte deras användning och våra överföringar från en bank för säkerheten transaktionen. För alla dina önskemål förslag från priser och iscensättning av betalningar och jag kommer att vara din hjälp. Slutligen, vänligen kontakta mig via mail: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 36. Snabb och svår finansiering

  Hello Mr / Mrs
  Jag erbjuder lån mellan synnerligen allvarlig och mycket snabb
  Justera liv, du behöver pengar, du är
  fängslade utan tillgång till bankkrediter eller inte ni
  bank behöver medel för dess konstruktion,
  t fastighetsprojekt, skapar ditt eget företag, retur
  personal, har du lust att göra och behöver pengar,
  dåliga krediter eller behöver pengar för att betala
  räkningar eller skulder, bildade en grupp och tillhörande stöd
  valfritt belopp, och min återbetalningstiden
  étudie.Contactez mig för mer information.
  sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera


 37. Erbjuda lån mellan synnerhet

  Hello Sir fru.
  Jag är en individ, Schweiz, Kanada, Belgien eller franska och ett land jag dig ett lån som sträcker sig från 500 € att erbjuda 100.000 € någon möjlighet att betala tillbaka med en 3% ränta för alla -post intresserad och jag kommer att avstå inte allvarlig.
  Vi är individer som erbjuder lån mellan människor som behöver allvarligt för små företag,
  Investerings personliga intressen än 2% och 7% av det begärda beloppet för att göra lån till lokala och internationella lån till människor över hela världen.Vi ge lån som du betalar är minimala. Vår organisation är inte en bank. Kontakta oss idag och vi vet hur mycket pengar du vill låna. Vi är redo att tillfredsställa våra kunder inom 72 timmar efter din ansökan. Om du är intresserad, kan du kontakta mig via e-post: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera 38. Fri 2016 Credit Bank

  Jag HAVANNA finansiella VERONIKA, särskilt för långivaren i en anda av att hjälpa lite förbjuden
  Banken eller inte har nytta av banker till låneansökningar, inser jag mina pengar och seriösa människor
  ärlig, som kan betala tillbaka lånet i normal tid de vill, i detta fall .Så tala om för mig
  voulez- honom som ett lån och lånet, då jag skickar kreditmått
  och förfaranden för att följa för att få ditt lån. Eftersom vi är begränsade till lån på ett kort avtal, medellång och lång sikt ett belopp på € 5.000 till € 1.350.000, med en investering på ett intresse av 2% under hela din återbetalning. till sina kreditansökningar mellan synnerhet kontakta mig: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera

 39. Erbjuda lån mellan särskilda problem

  För er som har fastnat, förbjudna bank och du behöver inte göra
  banker gynnar och du måste låna pengar
  Specifikt kan vi hjälpa människor allvarlig och ärlig, som kan
  återbetala lånet i normal tid de vill ha. vi betalar
  EURO 1.350.000 i 1000 72h 48h senare visning. Vår gräns är
  görs med en hastighet av 2% av längden på din räntebetalning
  beroende på din låneansökan. För mer information kontakta oss på
  Mail: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera 40. Erbjuda lån mellan särskild gratis för alla.

  Hej ,,, du behöver ett lån. Jag presenterar min speciella ekonomiska meddelande på plats för att hjälpa människor i nöd lån mellan synnerhet. Jag vill uppmärksamma er på vad som kan göra individuella lån som sträcker sig från 1400 € miljoner € 4,5 vid en hastighet av 2% ränta. Du måste göra ett lån, observera de områden där jag kan hjälpa dig:
  - Home Loan
  - Investeringslån
  - Auto Loan
  - Skuldkonsolidering
  - Förvärv av kredit
  - Personlig lån
  - Hypotekslån
  Du har fastnat förbjuder bank och inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver
  finansiering, dåliga krediter eller behöver pengar för att betala räkningar, pengar att investera i ett projekt eller
  personliga behov. Vi vill hjälpa dig, kontakta oss om du behöver en e-pengar utlåning: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera


 41. Kontant lån för privat LÖSNINGSMEDEL

  Hej Mr och Mrs Detta meddelande är för människor som är fattiga, eller de som är i behov av ett lån
  i synnerhet för att bygga upp sina liv. du är redo att hitta eller expandera sin verksamhet eller
  ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men det är förbjudet bank eller mappen
  Han avvisade banken. Jag är en person som jag bevilja lån som sträcker sig från 5000 € till 1.950.000 € för alla som kan uppfylla villkoren. Jag är inte en bank och inte kräver en hel del pappersarbete för dig att lita på
  Men för att vara rättvis, ärlig, pålitlig människa och Sage. Jag bevilja lån till människor som lever i
  i Europa och i hela världen (Frankrike, Belgien, Kanada, Schweiz, Rumänien, Italien, Spanien, Portugal ...).
  Min räntan är 2% an.Si du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig
  mer information. Jag är tillgänglig för att svara på mina kunder upp till tre dagar efter mottagandet
  ansökningsblanketten. Om du är intresserad, kontakta mig för mer detaljerad informations.Email: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera 42. Lösningsmedel likviditet lån för privatpersoner

  Hej Mr / Mrs Vid den här tiden på året slut HAVANNA VERONIKA ger kredit av något slag till en
  den låga räntan på 2% per år i stället för 3%. Vi är redo att göra ett minimum lån på upp till € 5000
  höjd av 1 € 650000 under en längre period på 1-30 år. Du kan välja att etablera din månatliga betalningar institution.Nous gjort med våra lokala och internationella lån till människor runt om i världen. För alla som är intresserade ?? (Inga allvarliga avstå personer). Vi är redo att tillfredsställa våra kunder inom 48 timmar efter mottagandet av din beställning. Kontakta oss för mer information: E-post: elvis.village@gmail.com

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.