måndag 2 februari 2015

Godmorgon världens senaste krönika av Nina Björk.

10 kommentarer:

 1. Ninas njure har högre livskvalitet än hennes blindtarm.
  Blindtarm vill ingen vara i samhällskroppen.

  Hennes kroppsdelar måste övas i sina funktioner för att hela
  hennes kropp ska få ett högvärdigt liv.
  Funktion övergår existens och lyfter överlevnad till vällevnad.
  Aran

  SvaraRadera
 2. Skräckläsning för den som inte redan nu är övertygad om den nuvarande regeringen är landets genom tiderna mest inkompetenta!

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/sa-mycket-kostade-frysningen-av-forbifarten

  SvaraRadera
 3. Lugn,Anonym 12:24 som inte kan hålla sig till ämnet utan göra andras bloggar till sin egen utropstavla, om några år kommer ett nyhetsinslag om att förbifarten kostar 10 mrd mer än beräknad och att bilismens tillväxt inte blev som man prognostiserade.

  SvaraRadera
 4. Nina Björk pekar som vanligt på något väsentligt.
  Enbart funktion utan existens blir olidligt. Men det blir även enbart existens utan funktion.
  Är inte funktion något som skiljer oss från (de övriga) djuren? Djuren bara existerar. De diskuterar inga betyg från årskurs fyra.
  Människans samhälle kräver i själva verket mycket funktion. Mer idag än för 100 år sedan. Samtidigt har existensen fått det svårare. Penningekonomin mejslar ut en alldeles speciell människosyn. Produktion, lönsamhet, funktion. En förminskning av människan kan tyckas.
  Som alltid måste en balans eftersträvas.

  SvaraRadera
 5. Bra av Nina B att tala om invandring och integration i dessa termer. För allas skull... De flesta, ja t.om. alla vill göra rätt för sig för att vi har det inbyggt i oss. Funktion kapacitet ser olika ut (funktionshínder) kan hindra.

  En sten har inget funktionshinder den vibrerar mycket trögare och utvecklingen går sakta. Den har ingen inbyggd vilja. Vilket vi människor har. Olika stark visst men en vilja.

  Ang. invandring så vore det bra med en utredning kring motiv, om vi verkligen vill hjälpa. Inte tjäna på invandring. Då måste vi förstå att även invandrare har olika kapacitet. Samt acceptera det. Då kanske acceptansen även för andra ökar... För man måste börja med sig själv och det närmaste. Annars kan man varken hjälpa sig själv, sina närmaste, eller andra.

  Man brukar säga att man ska vända på alla stenar. Politiker inte minst. Varför vända på dem. Vänd på resonemang i stället.

  Nu är det flera politiker och partier som säger, att invandrare behöver inte minskade bidrag och tuffare krav, för att vilja ta ett arbete. Kanske förståndet räcker så pass långt nu, för att begripa att det gäller för oss alla.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Ben Dover har flyttat till en annan blogg där han härjar, Cornucopias... Undrar när han bli utkastad där, eller kanske uttråkad.

  SvaraRadera
 7. Anonym kanske blev uttråkad utan Ben Dover. Lustigt många talar om att härja och om "troll" och gör samtidigt allt för att locka på dem. Människan är komplex. Ja riktigt kul om man tänker efter.
  Eller uttråkad... Så är det nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan också meddela att hr Schlaug naturligtvis bluffade om att han kände till vem jag var.

   Radera
 8. Funktion, livets mening och mål.
  Livets mening att utvecklas som människa som sten. Kan knappast vara en social konstruktion. Att stenen väcks genom utifrån kommande vibrationer. Omedvetna uratomer blir alltmer medvetna. Målet allt och allas allvetenhet. Från okunnighet till kunnighet.
  Allt Nina Björk säger låter säkert självklart... för en ateist. Sunt och självklart. Att vi bör utgå från att vare sig vi eller t.ex. en sten har någon speciell funktion. Det är den förbaskade slumpen igen. Den där slumpen ni vet som vi inte riktigt vet vad den ska göra nästa gång.

  Men kul är den! och Nina B fyller en funktion. Hon väcker eftertanke.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.