söndag 21 december 2014

Om det nu måste vara jullåtar...


8 kommentarer:

 1. Jullista utan bjällerklang... Yes!

  SvaraRadera
 2. "Om det nu måste vara jullåtar..."
  Nej det måste det inte vara...!

  Byt gärna ut "Så låt det snöa" med Ulf Lundell mot Öppna landskap.

  Lundell hotar med att dra in rättigheterna att spela låten om SD får över 20 procent.

  Undrar om han även kommer att rasa lika mycket över parodin "Jag trivs bäst på öppen anstalt"?

  Personligen skulle jag göra det om jag var Lundell. Den texten ska hans egen dotters särbo ha skrivit, inte Lundell själv enligt en komiker. En särbo som gått ut med att han är bipolär (manodepressiv).
  Då hamnar man lätt på anstalt vare sig det är på kåken eller psyket.

  Hoppas på att Lundell funderar lite över julen. Att han återkommer med förslag kring psykiatrin och den stora flyktingmottagningen. Psykiatrin går på knäna. Hur kan vi hjälpa de som bor här och flyktingar? Kanske förbjuda fyrverkerier till att börja med? Det låter som om man befinner sig i en krigszon. Lilla pippi trillar av från pinn och dör och skogens djur lider.
  Miljön hur blir det med den...

  Hoppas inte på att Lundell inte låter kommande generationer lyssna till "Öppna landskap" utan endast "Öppen anstalt". Det är taskigt mot alla hans egen familj också.

  Det räcker liksom inte att placera ut människor i öppna landskap...

  Lundell och alla vi andra behöver fundera över att man först och främst tar hand om sina anhöriga. Står upp för dem. Det säger alla stora andliga ledare. Därefter har man förmåga att stå upp även för andra. Men först då. Löfvens jultal är en bra början. Han kommer inte att låta prestige stå i vägen. Vi får se hur det blir med det.

  Har vi kommit så långt?

  Börjar med att hedra min far. Hej pappa var du än befinner dig. Nu är du förhoppningsvis fri från bipolär sjukdom. Gör det med att nynna på öppna landskap.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. They have a dream! Handlar tydligen om "jämlikhet". Undrar vad det betyder numera? (S)ist man filosoferade (90-talets början) kom man tydligen fram till att ägandet inte var det väsentliga, det var att man hade rösträtt till riksdagen. (!!)

  SvaraRadera
 4. Jorden är inte lönsam förstår Du.
  Men det ordnar vi genom att med
  Din hjälp förstöra den!

  Roland

  SvaraRadera
 5. Någon som fattar innebörden
  av föregående inlägg ?

  Dynape

  SvaraRadera
 6. I Pakistan har 221 personer, däribland 103 barn, fått sätta livet till i försöken att döda fyra män, varav tre fortfarande är vid liv och en fjärde har dött av naturliga orsaker.

  SvaraRadera
 7. Birger!
  Du har glömt "I'll Be Home On Christmas Day" (Elvis förstås och inte att förväxla med "I'll Be Home On Christmas" eller "I'll Get Home On Christmas Day". Förvirrande, eller hur?). En ofta bortglömd pärla och i mitt tycke Elvis bästa julsång.

  God jul

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.