fredag 19 december 2014

Borgerlig huggsexa om väljare?

Bakom retoriken och de självsäkra smilen har även de borgerliga det darrigt, konstaterar jag i dagens Inledare i Fria Tidningen. I denna försöker jag analysera det politiska dagsläget inför den stundande julhelg som skall frälsa oss från ondo - det vill säga släcka ner riksdagen så vi slipper än mer beslut som tar oss än längre bort från en hållbar utveckling.

"Den interna vänskap som marknadsförs av de borgerliga är bedräglig. Oron är stor i Moderaterna att Annie Lööf ska surfa vidare på den våg av uppskattning hon fått från högerväljare. Dessa kunde tänka sig att följa med Reinfeldt och Borg mot den så kallade mitten, men utgör verkligen Anna Kinberg Batra och den retoriskt yvige Ulf Kristersson några magneter? Knappast. 

Inte konstig att Annie Lööf – som säkert sover med en bild av Thatcher under huvudkudden – strålar som en sol. Med en partikassa på 1,8 miljarder kan man tugga i sig en hel del moderata väljare. Lööf och hennes kassakista oroar också de folkpartistiska led där man hoppats hinna byta ut Björklund inför nästa val." 

Vill du läsa hela Inledaren - som också resonerar kring glöggstinna fjäderfä och de rödgrönas mariga läge - så finns den här. Du överlever säkert utan den, men varför ta en risk?

För övrigt kan du göra en god gärning genom att prenumerera på Fria, eller varför inte ge bort en prenumeration i julklapp till någon nyliberalt anfrätt släkting som du i älsklig form vill ge ett litet trevligt nålstick efter det att hen beklagat att Karl Bertil Jonssons julafton blivit tradition.

22 kommentarer:

 1. Löfven flirtar intensivt med andra damer än miljöpartiet, eftersom han är ganska less på den tanten. Miljöpartiet har gjort sitt, tycker jag, och kan lägga ner verksamheten efter extravalet. Till förmån för ett nytt, fräscht parti med namnet EkoSoLiD som har medborgarlön snarare än massinvandring på programmet.

  SvaraRadera
 2. Att starta fler småpartier under fyraprocentspärren kommer inte leda till någonting.

  Man kan däremot lära sig av hur nyliberaler gör när de infiltrar ett etablerat parti och sen subverterar hela den ideologiska basen.

  SvaraRadera
 3. Om man funderar lite kring den senaste tidens mediala/politiska omsvängning kring invandringspolitiken får man en realistisk bild av ungefär hur mycket politiskt "ståhej" det skulle krävas för att få in medborgarlön som ett försörjningsalternativ. "Heliga Frågor" kan falla även i avlångs-landet, men det påminner om utdraget lidande hos tandläkaren..

  SvaraRadera
 4. Borgarna förbereder väl inget samarbete med (s), "nyordningen" man sysslar med krattar ju enbart gruset inför kommande (sd)-samtal? Självklart kommer det bli så, vad som än sägs. Den rödgröna sidan känns frånåkt av borgarna, den korkade nyvalsstrategin kommer väl bara visa än tydligare det enda "smutsiga" alternativ det "snövita herrskapet" åt vänster kommer att ha? Kommer man skita ner de vita spets-handskarna eller väljer man den politiska avbytarbänken för gott? Inte lätt att veta när det gäller så fina, samvetsömma Herrar & Damer..

  SvaraRadera
 5. Den rödgröna sidan känns frånåkt av borgarna
  ------------

  Hur saker "känns" har mycket med hur media får det att "kännas".

  Det hade varit trevligt om folk inte baserat sina politiska val utifrån vart vinden blåser, utan börjar ta fram sina intellektuella kapaciteter från sina garage putsar av och trimmar upp dem istället.


  SvaraRadera
 6. Rödgröna röran verkar fortfarande tro att babbel om utsträckt hand ska få borgarna att "samarbeta" kring, för dessa, helt främmande politik? Borgarna väljer istället att "göra sig redo" med annan typ av invandringspolitik än tidigare. (s) tror säkerligen att detta tyder på att (m) därmed blivit extra intresserade & samarbetsvilliga, bara "handen" sträcks ut lagom till snösmältningen! (S)å lite förstår Partiet numera, så främmande är samhället & politiken..

  SvaraRadera
 7. Vågade inte ta risken att inte överleva, så jag läste allt. Varför chansa.

  Tycker fortfarande att vi ska ha ett extraval och att Löfven gjorde helt rätt. Många säger sig vilja taktikrösta, så resultatet kommer givetvis att se väldigt annorlunda ut.

  Ang. dina funderingar kring V. Frågan om vinster i välfärden är en fråga, som spänner över många sakfrågor. T.ex. migrationsfrågan.

  V har helt tappat allt vett och sans och fortsätter de så här åker de ut. Det är inte väljarna som sviker. Utan V som nu sviker väljarna. Nu om något måste de plocka fram sin intellektuella kapacitet.

  Är innerligt trött på deras känslodramatiska utspel. Om vinster hamnar på konton i skatteparadis, så kan vi givetvis inte vara ett av de länder som öppnar upp för mest flyktingar i EU. De (V) sitter ju med ett trumfkort. De kan åter ta upp frågan om arbetskraftsinvandring.

  Åker V ut så finns det människor inom S som kommer att driva frågan vidare. Eller SD. Eller varför inte verkligheten som avslöjar hur det verkligen ser ut. Synd bara att vi tolkar verkligheten så olika...

  Efter att ha lyssnat på Nyhetspanelen i TV 1 så knäppte jag på 4:an av en "slump" och se där fick jag svar, som kan ta oss vidare.

  Daniel Suhonen tack för att du finns! KD har nu lagt förslag. Märkliga förslag som att minska bidrag för att flyktingar ska vilja komma i jobb. Tongångarna känns igen. Eller hur? Försvåra för de som redan har det svårt.

  Håller med Suhonen. Nu kan partierna formulera sina förslag. För naturligtvis har man olika funderingar.

  I stället för att nu också peka ut Alliansen som en brun sörja, så kan vi få en god diskussion om vad som behöver göras. Tack Hägglund.

  Sedan i vår så röstar folket. Som givetvis också kan tänka efter i lugn och ro under Julen. Resultatet måste givetvis våra politiker sedan rätta sig efter. Väljarna bör i en röstdemokrati respekteras. Styrkeförhållandet ska givetvis avgöras av folket.

  Det är nu viktigt att de olika partierna vågar beskriva hur de ska lösa migrationsfrågan.
  I annat fall kan de alla avgå.
  Vi behöver inga pajasar i riksdagen.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Rent förfärligt vad man fått uppleva de senaste dagarna i kulturmarxistiska tv-kanaler i sändningar från Sveriges riksdag.

  Såg lite av Jan Lindblom (MP) på svt forum förut. Tycker att det är så erbarmligt löjeväckande att en gubbe i 55-års åldern vägrar att inleda sina anföranden med att säga "Herr Talman". En 25-årig fjolla hade jag kunnat tänka mig att bete sig så, men inte en tjockis i kostym. Vilken rebell!!

  SvaraRadera
 9. Anonym 04:47!

  Det är väl inte "kulturmarxistiska" TV-kanaler som bestämmer vad folk säger och gör i riksdagen? Skärpning!

  Lisbeth!

  Skönt att höra att det finns sådana som du och en del andra här som håller uppe den intellektuella nivån på diskussionerna när jag inte orkar.

  Vi får tacka KD för att de börjar bryta isen även om deras förslag är förkastlig borgerlig skattesänkarpolitik i kombination med omvänd rasism. Svenskar ska betala sina skatter medan invandrare blir skattebefriade i flera år.

  Den intellektuella nivån i riksdagen är skrämmande låg men så går det när man lägger ut beslutsfattandet på entreprenad (EU) och tror sig kunna sitta och rulla tummarna medan riksdagsarvodena fortsätter strömma in. Ingen behöver ta något ansvar utan allt kan skyllas på andra. Rena lekstugan betalt av svenska folket för att i praktiken inte göra någonting.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 10. Ett bra exempel på stuprörstänkande och ansvarslös politik utan visioner och kunskap är hur det statliga "Svenska spel" agerar. Se det här. http://www.svtplay.se/video/2557728/jakten-pa-storspelarna

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 11. Och Jan Örsell ger sig in i politiken och blir den som "håller uppe den intellektuella nivån" inte bara här utan i riksdagen, Sverige, världen,m kosmos.

  SvaraRadera
 12. Den där frikyrkopastorn hade ikväll jämt jobb med Julia Kronlid (SD), som tycktes kunna sopa Aktuellt 21:s studiogolv med sin motståndare.

  Gt

  SvaraRadera
 13. Anonym 09:31!

  Tack för förtroendet men det krävs mer än en person för att förändra världen. Du får gärna hjälpa till.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 14. Frågan är om Örsell förstod ironin, för en större dumdryg besserwisser har ej skådats.

  SvaraRadera
 15. Anonym 06:02!

  Det handlar nog inte om jag förstår ironi utan om vad du tillför med sådana kommentarer?

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 16. Skilj på fiktion och verklighet.
  I valen 73 och 76 hade C 25 resp 24 % av valmanskåren.

  I SCB:s PSU 2010 - 2014 fick C i snitt 5 %, vilket är all time low, sedan lyckades Annie, genom bland annars provokationer, tex papperstricket, skrämma upp C till 6,1 % i valet. Det är sas verkligheten, att hon syns och hörs och strålar som en sol, trots bottelöst dåligt opinionsläge, och att C är servant tkll mastern nyM är något att gl,ädjas över.

  vägs samtlgia opinionsundersökningar (som inte är verklighet) efter valet skvalpar C kvar strax under 6 % och har tappat i stort sätt hela sitt underlag utanför Stureplan, så att C får 6 % i extravalet, tycker samma saker som nya m och parkerat under olyckan mp i poululäritet, säger något viktigt, valresultaten ljuger inte, men en leende strålande partiledare, som utstrålar seger, eftersom C gick upp 1 5 jämfört med PSU, men låg still jämfört med valet 2010, parkerad 2 % från spärren, säger lite om hur svårt människor har att skilja på hur det är, och hur det skulle kunna vara, om bara väljarna förstod hur bra Lööf är, bedömt efter hennes klänningar, frisyr och och kärnfulla retorik.

  Var tacksam, även om mp:s trots all positiv uppmärksamhet, så verkar det som att väljarna trots allt ändå kan skilja på politikens innehåll, och på vad som är dess representation, det kärnfulla och konkreta lönar sig i längden, det var väl detta som inte ens Palme rådde på?

  Det var som fan, det hade jag ingen aaaaning om. slw

  SvaraRadera
 17. Läs gärna Richard Swartz: Inför en förundrad omvärld. DN

  Birger du skriver om att blidka SD. Om vi börjar tala om volymer så blidkar vi dem. Eller så gör vi det och gör samtidigt som nästan resten av hela Europa. De "där andra" gör nämligen det. De talar om volymer.

  "Tror ni att ni lever i er egen värld med egna regler och lagar? Jämför ni er aldrig med resten av Europa. Alla behöver vi ju en måttstock. Nej säger jag vi jämför oss bara när vi ibland säger att ni måste göra mer än vad ni gör idag. Här brukar min samtalspartner skruva på sig och låtsas som om de inget hört"

  Som strutsen stoppar huvudet i sanden?

  Men enligt Richard Swartz så finner sig hans samtalspartners fort. "Ni verkar autistiskt förälskade i er egen godhet. Men sådant slutar i hyckleri och självbedrägeri."

  Gt "den där frikyrkopastorn" hade problem med att bevisa sin egen godhet och det slutade i hyckleri och självbedrägeri. Julia Kronlid lyckades verkligen förklara att det går att vara kristen och samtidigt talesperson för SD.

  I artikeln står också. Märkligt att ingen annan verksamhet eller budgetpost kan hoppas på ett sådant fribrev. Denna bristande saklighet skulle dessutom ha bidragit till en stark emotionell debatt.

  Bör debatter vara starkt emotionella?

  Glöggstinna papegojor eller inte skulle snarare kalla debatten för starkt emotionell. Möjligtvis bidrar glögg till det...

  Om vi nu vet något mer än resten av Europa varför ger vi dem inte en saklig debatt? Det är inte vi som gör för mycket, utan ni som gör för lite. Här ska Löfven ha en eloge som talar med våra grannländer om arbetsvillkor. Samt en talesperson för S som samtalar med Rumäniens politiker kring EU migranter som tvingas tigga på våra gator. I februari ska tydligen något vara på plats.

  I vinter saknas matkuponger kläder och skor i flyktinglägren och vi vågar inte ens tala om volymer. Snarare låter vi resten av Europa förlöjliga oss.

  Nej efter Jul så måste vi ge dem en match. Varje medlemsland har skrivit under på att de ska stå upp för flyktingar. Om det inte görs så kanske det bör funderas över unionsbygget.

  Men efter Jul kan många flyktingar i flyktinglägren redan ha svält eller fryst ihjäl...

  Även om jag inte är kristen så tycker jag att Julia Kronlid tolkade Bibeln bättre än frikyrkopastorn.

  50 procent av flyktingarna sägs finnas i flyktinglägren. Resten är på flykt. Det behövs givetvis fokuseras i första hand akut på flyktinglägren. Men även på att alla medlemsländer öppnar sina hjärtan. I annat fall fungerar inte EU:s flyktingpolitik?

  De etablerade partierna är helt uppenbart livrädda för EU kritiska partier. Det är märkligt att V verkar känna sig så inneslutna i värmen hos de andra. De är nästan lika uteslutna som SD.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Tidningen Dagen skämmer verkligen ut sig när de placerar en artikel med så extremt grova faktafel på piedestal.

  Och pastorn bakom artikeln gjorde ett alldeles extremt blekt intryck när han dök upp i Aktuellts TV-studio. Han hamnade helt på defensiven när de grava faktafelen påvisades och försökte två gånger styra in diskussionen på nya ämnen innan programledaren tyckte att det fick vara nog.

  Han hann dock upprepa Reinfeldts extremkorkade argument om att alla som flygit härsan och tvärsan över Sverige vet att det finns väldigt mycket skog i Sverige som flyktingarna kan gå och beta i.

  SvaraRadera
 19. Lisbeth. Jo, det blev väl poängseger för Kronlid. Men nog är det ett mysterium att SD (åtminstone SD-Kvinnor) inte kan ta till sig Steg3-tänket. Där är de nedsövda, verkar det som.

  Gt

  SvaraRadera
 20. Gt vi tillhör det sovande folket. Zzzzz nu blev jag trött. Inte konstigt med all information och reklam vi bombarderas med. Samt arbetslinjen. Gäller nog även SD och SD kvinnor.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 21. Lisbeth. Gäller nog nästan alla kvinnor och män, oavsett politisk kulör. Det är bara vi som gillar denna blogg som håller oss hyfsat vakna, när vi inte sover, alltså. Zzzz!

  Gt ☺

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.