söndag 23 november 2014

Säg inget ont om morötter för då jävl...

Gårdagens fundering över morötternas uteliv så här i november ledde till någon sarkastisk kommentar. För en avdankad miljöpartist som mig har morötter - förutom sin givna plats i trädgårdslandet  - ett affektionsvärde av stort omfång. 

Således plockade min hustru - som 18-åring  bildade hon MP i Eskilstuna tillsammans med några kompisar - morötter tillsammans med partikamrater för att bekosta valsedlarna i partiers första val 1982. Morötterna odlades på en KRAV-gård förstås. Att MP i Sörmland var framgångsrikt i början av partiets historia beror således delvis på just morötter.

För övrigt borde fler odla sina egna ekologiska morötter eftersom smaken är så mycket bättre än de man köper. Sätter man fröerna sent på hösten - eller som nu i november - kommer de snabbt upp till våren och man slipper en del rensning. Jorden bör vara lucker.

Sedan kan man plocka mjälla och smakrika rötter ända tills tjälen kommer. Smaken är helt annan än den man får dras med om man köper dem i affär - det gäller även de KRAV-odlade. Om du har den mindre goda smaken och köper kemikalie- och handelsgödselodlade morötter lär du få en smärre chock och undra varför du har kastat ut pengar på trist bukfylla.

3 kommentarer:

 1. Smaken på morötter kan verka som en banal detalj för de flesta. Men det är egentligen en ödesfråga, central för hela mänskligheten och dess framtid.

  Känns så för mig i alla fall, när jag tänker på det.
  SvaraRadera
 2. Även katter gillar morötter

  https://www.youtube.com/watch?v=IbEM5eBHxw4

  SvaraRadera
 3. Ang. morötter och flumpartister.
  Det är inte enbart flumpartister som använder sig av morötter! I den meningen att de äter dem ja visst! men inte att locka "åsnor" väljare med. Eller... Hoppla lilla åsna du är snäll och fin... Om/när flumpartister använder sig av morötter, så är det i symbios med Näringslivet. T.ex. när det gäller att inplantera evig tillväxt som något bra i våra arma hjärnor.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.