fredag 14 november 2014

Löfven mer intresserad av bra stämning vid supén än...?

Nyhetspanelen - idag utsedd till SVT:s mest värdefulla inslag - behandlar flyktingar, bostadslån och EU - det sistnämnda på ett överraskande samstämmigt sätt... Klicka på bilden och njut... eller inte...:-)
http://www.svt.se/gomorron-sverige/paneler/eu-gor-inte-sitt-basta-for-att-folk-ska-alska-eu

16 kommentarer:

 1. Ja ni var ovanligt samstämda i EU frågan. SVT:s (Sifos) undersökning att 57% säger ja till EU och 23% nej
  undrar om den stämmer...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. "... det skulle bara göda SD".

  Men SD behöver inte mer gödning. Gödningen fanns innan och är upphovet till SDs existens. SD önskar göra sig överflödiga.

  SvaraRadera

 3. I nyhetspanelen så upprättshålls
  illusionen att världen är klok fastän den är galen och enligt
  många dystopier har passerat alla
  gränser för punkterna "off no return".

  Om vi börjar där så kanske något kan göras.

  Det handlar om att rädda Atmosfären versus girighet, våld okunnighet och medlöperi! ("kapitalism")
  Det är Bonobonapan versus Schimpansen !

  Det är sent på Jorden
  antagligen för sent.

  SvaraRadera

 4. Hej,

  Skäms för att säga det, men jag fäster mig mer ( i-jakten -på-klockan-TV) mer HUR än VAD som sägs.
  Tove Livfendahl, som jag per definition är inte håller med, har en distans, inlevelse och empati, som är svår att motstå. Hon är nog den enda moderat som får mig att lyssna. Liknelsen med med Washington och USA håller.

  Roland : !

  SvaraRadera
 5. Eller + Biosfären, Livs-Sfären.
  Globalt som Bud och LOKALT som Bud och Samverkan och LIV & Lust ...

  Roland

  SvaraRadera
 6. Sett inslaget, snillen spekulerar. Läst Merit Wagers kommentarer.
  Själv undrar jag när våra grann-länder stänger gränsen mot Sverige.

  Krister

  SvaraRadera
 7. Hur det än sägs så är ökande klyftor ett problem, Eric. Schlaugs grundavdrag skulle ju lösa det Tove föreslår men utan att löntagare drabbas!

  SvaraRadera
 8. Jag blev glad när MRK på klotet kallade
  mig för Roland fast jag hade använt signaturen RL.
  Hon bad om ursäkt.
  Dä tyckte jag var onödigt.
  Så Eric .... dä ä onödigt.

  Alias Dynape

  SvaraRadera
 9. Svensk politik har totalhavererat i snart sagt alla avseenden men våra politiker och ledarskribenter vägrar att ta till sig verkligheten. Sällan har väl ett lands "ledare" kört huvudet i sanden på det sätt som våra gör. Vi går mot en total katastrof, men våra "ledare" bara bubblar på och vågar inte se och erkänna verkligheten.

  SvaraRadera
 10. Sverige står inför en monumental krasch och det är ingenting man kan förändra med lite duttande här och där. Sverige saknar också en ledare som kan ta tag i situationen. Han eller hon har i alla fall inte stigit fram ännu. Man kan betvivla att det finns någon som har de nödvändiga egenskaperna.

  SvaraRadera
 11. Man bör inte lita på skvallerpressen, utan får sålla väldigt. Det bör man dessutom alltid. Enligt Aftonbladet så kommer Löfven att ta upp frågan i EU-sammanhang.

  "Enligt statministern ska Sverige driva att länder som tar emot många asylsökande ska få ekonomisk ersättning."

  Men jag undrar personligen om det skulle minska all oro om vissa kan köpa sig fria? Här hemma köper sig rika kommuner fria, delvis på grund av att de säger sig sakna boende (hyresrätter). I EU ska man kunna köpa sig fri för att man saknar vilja? Vad återstår?

  Ska inte EU ha en gemensam flyktingpolitik? I annat fall vad ska vi med EU till?

  Hur står det till med det EU, som det svenska folket, sägs bli allt mer villigt inställda till? Gillar folk kaos?

  Dags att flytta fokus från vår egen migrationspolitik till hur hela EU:s fungerar. Det är det minsta man kan kräva att folket gör. Inte minst för våra barns skull. Tillräckligt många politiker har nu sagt, att det är i EU de stora besluten avgörs.

  Lika lite som Löfven kan tvinga sig på Norge och Danmark och bestämma deras politik. Lika lite kan han förmodligen övertala resten av EU, att bidra med ekonomisk ersättning, till de som tar emot flest asylsökande.

  Det betyder inte att han bryr sig mest om supén. Utan att en "gammal" metallordförande från Sverige, har inte så mycket att säga till om. Hur diplomatisk han än är... Vår röststyrka i Bryssel är densamma oavsett vem som är statminister.

  Vi måste stötta regeringen nu och lyfta blicken. Politikerna är lika fast i systemet som vi. Dessutom ingen kan frånta sig ansvar för hur det har blivit.

  Lisbeth
  SvaraRadera
 12. Kuckeliku, Är det en frälsare vi behöver? Håller dock med dig om uselt ledarskap. Men det är vi som genom demokratiska val röstat fram det. Så "usla" och okunniga är vi. Men vi kan ju bedöma allt.
  Med det inte menat att jag vill ha diktatur. Kanske kan denna väntande demokratiska (lika för alla) "monumentala krasch" få oss att växa. Ja inte kroppsligt och ekonomiskt, utan känslomässigt och mentalt. Risken finns att vi fortsätta förstöra någon annan planet i stället.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Som alllmän vänstersinnad är det givetvis naturligt att anse att staten ska göra sin del, ang. flyktingmottagande. Men som allmän vänsterväljare är det nog också även lika naturligt att anse att när man gjort sin del, DÅ RÄCKER DET. Då ska man inte börja bära andras bördor i någon slags "duktighets-iver", utan i det läget bara hänvisa till dem som valt att inget göra/göra minsta möjliga. Visst ska en dörr kunna stå öppen, men den ska även kunnas stängas..

  SvaraRadera
 14. Anonym 01:47!

  Precis! Staten eller vi ska ta vårt ansvar på bästa sätt men vissa (inte minst borgare och liberaler) tycker tydligen att man för att få kalla sig socialist ska vara rent "dumsnäll" och på egen hand ge bort allt man äger och har för annars "lever man inte som man lär". De själva kan däremot bete sig som svin för de lever åtminstone som de lär. Vad är det för ideologi? Genom att sänka kraven på sig själva kan de i sina egna ögon framstå som helgon.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 15. det är dax att sätta upp devisen "Här FATTAS Viktiga beslut" på riksdaghuset.

  Krister

  SvaraRadera
 16. Det finns ett annat sätt som är att med respekt
  närma sig de som styr i små samhällen
  och fråga dem om jag hjälpa till med någonting.
  Kanske först något som berör många ......
  ..............................
  Och så småningom mental och fysisk omställning
  av samhället och av hela världen.

  Med den ödmjukhet som
  omställningarna kräver!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.