torsdag 31 juli 2014

Pinfärskt: Om missiler i skallen och andra kränkningar...

Jaha, då har man kommit ända hit. Till ännu en snart fullbordad sommar. Man får vara tacksam för varje sommar man får. Hade jag levt i en annan tid hade jag med stor sannolikhet varit död och mer eller mindre anständigt begravd. Hade jag levt på en mindre trevlig plats än i Skandinavien hade jag kanske också varit död. Fått en missil i skallen, fått huvudet bortsprängt av en självmordsbombare eller legat lik i en skyttegrav. Eller bara dött av lite skitig jord i ett sår.

Det finns således en del att vara tacksam för. Trots att livet egentligen mest är en transportsträcka som hjärnan inte ids lägga på minnet av ren självbevarelsedrift.

Nu finns ingen intellektuell hederlig anledning att klaga, även om det säkert skulle ha förgyllt ett Sommarprogram i P1 om man hade lust att tala om alla oförrätter i barndomen, alla jävliga minnen från skolan och märkligt frånvarande fader. Nog skulle man kunna gräva upp en del kränkningar, lägga upp dem på bordet, sätta strålkastarna på dem och känna sig som en normal figur i ett samhälle där alla tycks känner sig kränkta av allt och alla.

Häromåret åkte jag första klass på SJ och hörde en välkänd bankfigur meddela att det var...
Fortsättning finns i dagens krönika i HD, klicka här.

6 kommentarer:

 1. Den krönikan gillar jag verkligen, känner igen tankegångarna från mitt eget huvud.

  SvaraRadera
 2. Håller med om ofoget att uttrycka sig som krängt i tid och otid. Givetvis finns det fler än de människor som upplevt krig som faller inom uttryckets ram men ett exempel på avart är ordets användningen som retorisk "smitväg". Jag menar när uttrycket "uppleva sig krängt" tenderar att användas för att få någon slags fri lejd ur en obehaglig debatt eller ansvarslös handling. För vem vill fortsätta ett ordkrig om motståndaren plötsligt vrider pipan mot sitt eget personliga huvud och storgråter likt hackspetten i Kalle Anka på Julafton?
  Välkommen tillbaka förresten - snart är det Jul igen!

  SvaraRadera
 3. Augustikvällar är de bästa. Varmt men mörkt och stjärnklart. Sommaren är inte snart fullbordad, vi är mitt upp i den.

  Har lagt märke till skillnaden redan i Syrienkonflikten och Israelkonflikten. De sker ju på samma avstånd från Sverige och de inblandade parterna ser inte så fundamentalt olika ut.
  Ändå engagerar sig alla vänsterorienterade svenskar som en man mot Israel och det pågående blodbadet som de kallar det när Israel slår mot Hamas, medan ingen av dem säger så mycket som halv sju om de 250000 dödade i Syrien. När ska Henning Mankell & Co skriva en artikel om Omar som levde sina sista 3 minuter omgiven av ett tiotal galningar som skanderade Allah Akbar, för att sedan skära av honom huvudet, filma det, och lägga ut det på Youtube som underhållning?

  SvaraRadera
 4. Lösningen: Tyst vagn.

  Lars Johansson

  SvaraRadera
 5. Kränkta är vi allihopa,
  allihopa, allihopa.
  Kränkta är vi allihopa,
  allihopa, ja mä’.
  Ja mä’, å du mä’.
  Ja mä’ och du mä’.

  SvaraRadera
 6. Det där valet verkar ha en väldigt låg temperatur. Och så den där konstiga tårtreklamen. Kommer den vinna pris för sin ironi? För annars är den obegriplig. Att man sägs veta vad man får INNAN ETT VAL om man väljer det nuvarande. Bestäms det inte av rösträkningen på valdagen dvs partiernas styrka att kunna/inte kunna genomdriva sin politik, i en allians? Vad är det för sorts reklam? Hur ska man förstå sig på den?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.