fredag 6 september 2013

Sköna fredag på plats

Favorit på plats.
Jaha. Där kom det. Regeringen har fått den amerikanske presidenten "på plats". Allt enligt EU-minister Birgitta Ohlsson. I dagens morgonsoffa.

Det var Fredrik Reinfeldt som inledde. Det började redan i början av hans karriär som statsminister. Han lanserade begreppet "på plats".

Första jobbskatteavdraget kom på plats, det andra skulle komma på plats, den ena frågan efter den andra kom på plats. I snart sagt varje tal och intervju var något på plats, eller skulle bli på plats. Det dröjde inte länge förrän det enda statsrådet efter det andra tog efter.

Och så kom journalisterna. Allt möjligt var plötsligt "på plats". Högt och lågt, stort och smått, ditt och datt.

Det spred sig som en löpeld.

Idag kom en toppnotering. EU-minister Birgitta Ohlsson meddelade idag, med anledning av presidentbesöket, att regeringen fått Barack Obama på plats.

Kan ingen sätta regeringen på plats?

15 kommentarer:

 1. Jaa när och hur ska det ske ?
  Vem och vad kan vända riktning plånboksprat och maktspråk har överröstat allt humant tänk. Värden och värderingar som vi trodde redan var etablerade har trasats sönder!

  SvaraRadera
 2. Nja det är väl snarare USA och presidenten som fått Sverige på plats. Vapen är till för att användas i krig. Europas attackdrönare Neuron är ett projekt i vilket Sverige sägs delta. Inför folkomröstningen 1994 sa Ja-anhängarna att alliansfrihet och försvarspolitik inte skulle förändras. Vi är nu i praktiken med i NATO och hjälper till med att bygga upp en försvarsindustri med "fredspristagaren" EU. Snart är allt på plats för storskaligt krig? Obama och storebror USA sätter man inte på plats. Fredspristagaren EU och lillebror till USA rustar upp.

  Önskar mer fokus på detta...

  SvaraRadera
 3. De enda som kan sätta regeringen på plats är folket. Genom att kräva en ny folkomröstning om EU markerar vi att vi inte vill delta i EU:s upprustning. Även om vi inte undviker nya krig så markerar vi att vi inte vill delta i detta "fredsprojekt". Den som tiger samtycker...

  SvaraRadera
 4. http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2329738

  "Kalla Fakta" "Sverige utvecklar attackdrönare."

  Vem ska sätta regeringen och den förra regeringen på plats?

  SvaraRadera
 5. SNART PÅ PLATS "Hittats"
  Förenklat kan man säga att USA:s president barack Obama gör vårt land den äran med ett officiellt statsbesök för att belöna det sämsta Sverige står för i dagens politik.
  Nämligen det faktum att Sverige övergett den alliansfria politiken och bl a stridit under amerikanskt befäl i Afghanistan, sände JAS-plan till Libyen, soldater till Mali, praktiskt taget anslutning sig till NATO, genomför militärövningar och bombfällning med USA och NATO-plan i Norrbotten och över Vättern. Med andra ord släppt djävulen över gränsen.
  Särskilt sägs Obama också uppskatta att Sverige la in sitt veto mot att diskutera USA:s avlyssning i EU. Allt som är dåligt ska nu honoreras och med benäget bistånd från lydmedia höjas till yppersta statskonst.
  Obama vill också visa sin uppskattning för att Sverige och jordbruksminister Eskil Erlandsson ivrat för godkännande av GMO-grödor inom EU. Och för Sveriges extrema hållning till frihandel vilket gynnar den stora parten USA.
  Det går kalla kårar utefter ryggen när jag i svt:s morronsoffa får höra handelsminister Ewa Björling tala sig varm för ett reservationslöst frihandelsavtal med USA. Särskilt inom jordbruket som öppnar dörrarna för GMO-livsmedel och hormonstinna skinkor och biffar från världens i särklass största. mest miljöfientliga och plågsamma djurfabriker i världen.
  Reportrarna i alla kanaler riktigt tindrar med ögonen när Ewa Björling helt gripet ur luften fräckt sockrar sin propaganda med att en familj i Sverige årligen kommer att få 4500 kronor mer i plånboken genom frihandelsavtalet och när vi öppnar gränserna för att importera sjukdomsalstrande skräpmat från USA .
  Samtidigt som Sverige med USA i ryggen nu ska visa vägen för övriga EU-länder påstår en lika trosviss som om miljö och matkvalité, förefaller det, totalt okunnig handelsminister.
  rune lanestrand
  Rune Lanestrand - Tidigare redaktör för Småbrukaren

  SvaraRadera
 6. Folken håller på att vakna, t.o.m. "det sovande folket i Sverige", så pass upp Fredrik Reinfeldt, Birgitta Ohlsson och alla övriga korrumperade elit och lakejer - förstås är inte detta ett hot utan ett löfte...

  Ödmjuka & Jämlika hälsningar

  PS Självfallet förlåter Vi Er om Ni förmår förlåta Er själva...

  SvaraRadera
 7. Tack Rune Lanestrand :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Tom, jag skäms för att jag inte kunde låta bli
  att tala om att ett sammanträffande har inträffat!
  Roland Lidén

  SvaraRadera
 9. Vi har alltså drönare här också? Och idag sas på radio att vi även samarbetar med USA om att kika i folks privata liv.

  Gt

  SvaraRadera
 10. Gulligt att kvinnliga ministrar kom på plats (nästan likt småflickor som lämnar blommor) & vinkade adjö till Stora Besöket (när allt väsentligt var över)! Tur att jämställdheten är på plats & verkar så vitalt "anti-gubb" i borgarlandet! Verkar känsligt ämne i medierna, liksom "ofint" att beröra på det plumpa sätt jag nyss gjorde. Undrar vilka som kokade kaffe under själva besöket?

  SvaraRadera
 11. Uttalande från Folkrörelsen nej till EU.
  "EU vill satsa på drönare-nej till Neuron"

  ."http://www.nejtilleu.se/pressmed/2013/Nej_till_Neuron.pdf

  SvaraRadera
 12. Varför Bildt inte protesterade, när det uppdagades att USA kollat våra mejl, har nu fått sin förklaring. Han visste att Sverige var med i denna soppa.

  SvaraRadera
 13. Nu i början redogör SVT och de andra medierna ganska bra, vad gäller skandalen.

  Men om detta skulle leda till en massiv oppinion mot vår svenska regim, då kommer statens medier antagligen att ställa upp för sin husse.

  SvaraRadera
 14. Anonym ja förmodligen. Utländska medier/politiker däremot verkar ha ett och annat att säga om Sverige.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.