fredag 30 augusti 2013

USA är värt bättre vänner än sådana som tiger av lojalitet

Dags igen. Nyhetspanelen. På väg till TV-huset vandrar jag genom Östermalm. Där lär saknaden av Lundsberg vara större än på Söder. Trots förvandlingen av den sistnämnda stadsdelen. 

I Vasastaden, där jag växte upp efter det att familjen lämnat landet i Haninge, kan det nog finnas en del sorg. Har sett en del högdjur där - inte av den där sorten som av historisk vana betonar af eller von lite nostalgiskt - utan varianten som gjort massor av egna pengar på att placera andras pengar så att det gett bästa utdelning för dem själva. Kan tänka mig att en del av dem funderat på att sätta sina ätteläggar i Lundsberg - som komplement till konstsamlingen de inte begriper sig på - för att få känna doften av överklass och det brända skinn som skall fostra till ledarskap genom att lära sig tänka och säga fucking plebs med rätt min.

Skolinspektionen gjorde sitt för att skydda överklassens barn mot övergrepp och mobbing. Vem vet, snart tar man nog taktpinnen för att också skydda övriga klassers barn mot mobbning... Kan man inte passa på att också skydda barn till hårt ansatta sjukskrivna föräldrar genom att stänga Rosenbad? 

Tillägg 16:45: Så här blev det... 
Månadens krönika i HD rubriceras och inleds förresten så här. Tycker nog att den är läsvärd...:-)

Respektlöst mot Obama

USA är värt bättre vänner än sådana som tiger av lojalitet.
 
Det finns all anledning i världen att demonstrera mot den politik Barack Obama ansvarar för. Hur trevlig han än anses vara, hur elegant hans retorik än är, hur viktigt det än varit med en icke-vit president i USA, hur många tårar vi än fällde av glädje och rörelse när han svor eden som nyvald president. 

Fortsättning här.

21 kommentarer:

 1. Skönt att en majoritet i det brittiska parlamentet inte tyckte att misstanken om att Assad har använt kemiska vapen räckte för en invasion!

  SvaraRadera
 2. Mmm... jag minns hur Reinfeldt kryp och fjäskade för islamister i samband med den första rundan med rondellhunden. Så han har vanan inne.

  SvaraRadera
 3. Tack, Birger!

  En annan mycket läsvärd krönika i samma ämne (Maria-Pia Boëthius i ETC):

  http://www.etc.se/ledare/obama-har-svikit-allt-han-stod

  SvaraRadera
 4. Håller med Fred Lane, bra, nu kan al-Assad i lugn och ro fortsätta mörda små barn!

  SvaraRadera
 5. Och Hans i Viken har inte funderat på a) om rebellerna fortsätter mörda små barn av icke önskvärd sort och b) om möjligen rebellerna är skyldiga till gasattacken för att locka in USA i fällan...

  SvaraRadera
 6. Hans i Viken ,jag kan förstå din upprördhet över alla dödade människor, men tycker du verkligen att vi ska döma någon på bara misstankar?

  SvaraRadera
 7. Är alla som vill ha bort assad medvetna om att oppositionen bl a består av al qaeda, saudiska legosoldater och har vid ett tillfälle ätit hjärtat av en soldat och sågat huvudet av präster med brödknniv och lagt upp båda saker på youtube?

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt skriveri idag igen, i översta delen. Särskilt ställningstagandet, som överväger ett helhetstänkande vad gäller skolgång osv för större delen av nu-och-framtidens barn.
  Sista meningen, får Stående Ovationer! Tacksam nån hör en fattigs bön numera :)

  (Obama känns helt borta.)

  SvaraRadera
 9. Misstankar, menar ni att det råder absolut någon som helst tvekan om att al-Assad har mördat små barn under de senaste åren? Bortse från gasattacken, även om jag är helt övertygad om att han ligger bakom den, räcker inte hans härjningar i Aleppo? Ni talar som om han inte vore skyldig till hundratusentals liv!

  Det är dags att väst agerar nu, snart finns ingen moral kvar här. Men vad är några liv i Syrien värd, när man måste springa i väg och köpa senaste modellen av en iPhone?

  SvaraRadera
 10. Trevliga kompisar du har Hasse:


  BBC News - Outrage at Syrian rebel shown 'eating soldier's heart'
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22519770

  Catholic priest beheaded by Syrian rebels - BelfastTelegraph.co.uk
  http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/catholic-priest-beheaded-by-syrian-rebels-29387124.html

  Does Obama know he’s fighting on al-Qa’ida’s side?
  ‘All for one and one for all’ should be the battle cry if the West goes to war against Assad’s Syrian regime
  http://www.independent.co.uk/voices/comment/does-obama-know-hes-fighting-on-alqaidas-side-8786680.html  SvaraRadera
 11. SD-advokaten Mats Dagerlind på avpixlat argumenterar för att neger är ett ord som inte är nedsättande eller rasistiskt. Så vi borde alltså i avpixlats antirasistiska anda välkomna President Obama som Neger Obama. Enligt den logiken skulle vi då visa att vi är antirasistiska.

  SvaraRadera
 12. Rasmus Hansson är främste namn i norske grönne som nu går framåt och äntligen kan komma in i parlamentet. Han klär sig som Birger. I svart rakt över.

  SvaraRadera
 13. Vilken fin tajming av SVT Aktuellt 21 igår, när de i anslutning till Obamas stridsrop visade just sådan film som gagnar USA:s strävan att få kontroll över denna del av världen. Olja? Kanske inte så mycket av den varan i just Syrien. Men det strategiska läget lär tjusa varje imperialist.

  Aktuellts USA-korre sa även att USA:s "bevis", för att den Syriska regimen är boven, förefaller trovärdig. Vår statstelevision följer snällt sin "husse", som snart är värd för den höge gästen.

  SvaraRadera
 14. Vore bättre att Obama åkte till Syrien. Go to gemba eller gå och se...

  SvaraRadera
 15. Jag grät inga tårar när Obama valdes. Möjligtvis höjdes ett ögonbryn av förvåning. Att det nya romarriket skulle förändra sin politik pga kejsarbytet hade inte någon större tro på. När lades planen för Syrien för resten? Babblade inte den förra administrationen om det 'problemet' för över tio år sen?

  SvaraRadera
 16. Och jag tycker nog att Rom kan låta provinsen lösa sina egna problem f ö

  SvaraRadera

 17. När jag nyss såg Obama, insåg jag, att det inte
  är kloka människor som styr honom ock vår värld!
  Obama vill vinna tid, det är något hoppfullt.

  Roland

  SvaraRadera
 18. Hans i Viken får gärna kommentera det här:

  http://www.livetradingnews.com/un-official-syrian-rebels-used-sarin-nerve-gas-assads-army-6636.htm

  ..det här

  http://beforeitsnews.com/middle-east/2013/08/syrian-rebels-admit-chemical-attack-to-associated-press-reporter-2453884.html

  ..eller det här

  Syrian Terrorist Rebels CAUGHT & ARRESTED With Chemical Weapons Sarin (Turkey)

  http://www.youtube.com/watch?v=chCy3dg_4Ww


  Skulle ovanstående inte vara nog kan du ju ta en titt på det här:

  General Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Seven Countries In Five Years

  http://www.youtube.com/watch?v=7mXsoYrXaMQ  Det här handlar inte om en humanitär insats för det syriska folket. Syrien blir ett nytt Libyen dvs en fristad för bl.a Al-Qaeda som sedan kan användas mot Iran och troligen även Ryssland. Assad själv - drog inte han till Iran för ett tag sedan ?

  SvaraRadera
 19. Henrik
  Jag önskar att du ville vara ännu tydligare!
  Roland

  Ps.
  Det finns inte bara planer på fem år och sju länder,
  förseningar har inträffat, det finns även planer för Kina.

  Sammanfattning: De länder som står på tur är medvetna om detta!
  Ock andra länder lär sig att vifta på svansarna!

  Ett vansinnigt land gör alla andra länder vansinniga!!!
  Kulturer på Jordens villkor är inte lönsamma!
  Sverige finns inte mer. Kapten Konkurs styr!

  SvaraRadera
 20. Rebels and local residents in Ghouta accuse Saudi Prince Bandar bin Sultan of providing chemical weapons to an al-Qaida linked rebel group.

  http://www.mintpressnews.com/witnesses-of-gas-attack-say-saudis-supplied-rebels-with-chemical-weapons/168135/

  It was Prince Bandar’s intelligence agency that first alerted Western allies to the alleged use of sarin gas by the Syrian regime in February.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-the-saudi-connection-the-prince-with-close-ties-to-washington-at-the-heart-of-the-push-for-war-8785049.html

  There are many indications that the prince, who served 22 years as Saudi ambassador to Washington, is behind the quiet slide his country is making toward Israel since the end of the second Lebanon war. In September, Bandar met with Olmert in Jordan. The secret meeting was made public in Israel later.

  http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-s-liaison-to-its-neighbors-saudi-prince-bandar-1.214499

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.