torsdag 18 april 2013

Det här med casting...

Socialdemokraterna är inte så bra casting. Det vill säga föreslå rätt person till rätt uppdrag. Eller om man så vill rätt skådis till rätt roll. 

Hanteringen av Omar Mustafa och valet av valberedare visar på allvarliga brister. De har något att lära av Tusse Lande.

Det är Tusse Lande som fixat rollbesättningen till SVT:s serie Molanders. Bättre kan det inte göras. Det är ett litet mästerverk i sig. Jag är svårflirtad när det gäller långa teveserier. Givetvis inte om dom spelats in i trakten av Manchester, men i övrigt.

Bilden visar inte sossarnas valberedare, med personlig assistent, utan består av två av de castade skådespelarna - Eric Ericson och Livia Millhagen -  i Molanders. 

10 kommentarer:

 1. Fyndig liknelse.

  Och visst, Molanders tillhör de där sällsynta programmen/filmerna som toppar på allt: manus,skådespeleri foto och ljud.

  Härligt att enbart kunna vara positivt till något - händer inte alltför ofta..

  SvaraRadera
 2. Ja, Molanders har varit en mycket, mycket bra svensk serie med jättehög kvalitet rakt igenom!

  SvaraRadera
 3. Vad vi i grunden torde behöva, och vad som i grunden borde vara det naturliga:
  1. Är att alla unika individer dels får utveckla sina individuella unika särarter
  2. Och själva välja sysselsättning utifrån sin unika särart, engagemang och värdegrund

  Med ovanstående uppfyllt, förpassas så dagens fokus på Casting och Coaching till något allena marginellt, något som kanske har sin plats i något sammanhang, men knappast inte när det kommer till så viktiga saker som vart vi som individer vill leva, verka och bidra med vårt unika arbete och unika potential!

  Därom är i vart fall jag helt förvissad då jag inte kan sluta tro på människans inneboende potential och mångfalden av alla unika individer - som jag ser är den potential som vi mest av allt missar i dagens perversa enfaldiga och maktkoncentrerade dysfunktionella system...

  SvaraRadera
 4. Tom, gör du det inte lite för enkelt för dig nu? Om man väljs för att sitta i ett beslutande organ, som en partistyrelse, är det då inte bra att de som väljer personerna vet vilka det väljer? Till en teaterpjäs är det väl ändå viktigt att välja skådespelare som passar, klarar av och kan gestalta den roll de skall ha? Då ska man nog inte kasta bort fokus på casting i vare sig den ena eller andra rollen/uppdraget!!

  PS! Håller med om att castingen till Molanders varit helt bedårande bra, liksom innehållet, musiken, miljöerna, regin, skådespelarinsatserna.

  SvaraRadera
 5. Billy, håller med dig, det är verkligen inte bara castingen som är skickligt gjord, det är hela serien från skådisar via regi till musik. Annars har jag nog bara fallit pladask för Vita Huset, men det var nog mer för politikens skull.

  SvaraRadera
 6. Nä, och det är ju ett av problemen med framtiden. men varför är det inget snack bland journalisterna om den Moderata islamisten Waberi? Så är livet. Och där emellan kommer fasta.

  SvaraRadera
 7. Mm, miss Molanders redan!
  AK

  SvaraRadera
 8. En som saknar tidningar undrar vilken kanal och vilka tider Molanders går.

  SvaraRadera

 9. Så konstigt det står till inom S. Borde de inte hålla sig till sedvanlig ordning i svenskt förenings- och partiliv?

  Om kongressen väljer in Omar, så är det väl partiet som äger frågan. Inte Veronika Palm och den nominerande arbetarkommunen.

  SvaraRadera
 10. Hej Mona
  Jag gör det varken enkelt eller svårt för mig, jag bara försöker uttrycka min människosyn - och det faktum att jag ser att ett hemskt problem, tillika outnyttjad potential, är att arbetet inte är fritt idag, vilket inte heller studierna är, vare sig till form eller innehåll.
  Det är som sagt min bild av dagens samhälle, du kanske har en helt annan, beskriv den gärna då.
  Och vad gäller att välja personer till förtroendepositioner i politiska partier så undrar jag vad du själv har för erfarenheter inifrån hur det går till i politiska partier?
  För övrigt så erfar jag politiska partier inte gör så mycket nytta som det ser ut nu, då de i mångt och mycket agerar systembevarande, precis som högskolevärlden i mångt och mycket gör. "Lådan" som de håller sig innanför har Birger beskrivet otaliga gånger, men jag kan upprepa att det rör sig om det finansiella systemet, skuld och tillväxt krav o.s.v.

  Behöver jag tillägga att jag alltså är systemkritisk, och tror på ett friare och mer dynamiskt system som inte är toppstyrt, storskaligt och högenergikonsument utan där mångfalden av unika individer formar samhället och inte som nuvarande skuldtillväxtberoende oljedopade civilisation där människorna för länge sedan blivit slavar i ett system/"låda".

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.