torsdag 27 december 2012

Mindre skatt

Ett finansiellt konsultföretag meddelar mig att de mot rimlig ersättning hjälper  "välsituerade privatpersoner 55+" som har "för avsikt att stanna utomlands för evigt" att slippa betala svensk skatt. 

Blir man 85+ och behöver dyrbar slutvård kan man ju alltid åka hem igen. Förhoppningsvis så dement att man inte skäms för att utnyttja den skattefinansierade vården som man smitit ifrån att betala. 

Rådgivning i syfte att privatisera vinster och socialisera kostnader är, enligt konsultbolag, en fin affärsplan. Det finns skäl att bli förbannad för mindre.

18 kommentarer:

 1. Päivi Rissanen Nilssontors dec. 27, 09:06:00 fm

  Där har du något att fundera över! Det finns ju lagårdar vid Medelhavsområdet också och framför allt nya vyer och nya samhällsproblem inte minst med klimat och arbete. mvh Päivi RN.
  ps. på(hoppas att prep blev nu rätt)(eller är det till?) frågan om svenska prepositioner svarar jag: mitt svar"för att göra det riktigt omöjligt för finnar att tala perfekt svenska".

  SvaraRadera
 2. Ska du inte nappa på idén, Birger? Det är ju smart ju!

  Jocke

  SvaraRadera
 3. Varför har JAG inte fått erbjudandet?!

  Aha, kanske är jag inte "välsituerad privatperson 55+"? En del stämmer men inte allt.


  SvaraRadera
 4. Dessa personer har betalat betydligt mer skatt än er avundsjuka gnällsocialister. Ändå har ni mage att bli upprörda över att hederliga människor inte vill få sina pengar konfiskerade av giriga vänsterparasiter. Ni vänsterskägg brukar ju alltid knyta nävarna och hatiskt utbrista något i stil med "vänta bara tills ni blir gamla och sjuka" när vettiga människor flyr detta skattehelvete, men det lustiga är att ni själva bidrar mycket mindre. Birger till exempel har bara bidragit med gammal trött marxistretorik och levt på andras pengar. Vänstern är dom riktiga parasiterna.

  SvaraRadera
 5. Folk flyr från frankrike, sverige och andra länder som skattar sig ner i fördärvet. Ni i avgrundsvänstern får väl jobba för uppförandet av en Berlinmur runt det socialistiska lyckoriket DDR-Sverige så att inte skattemjölkkorna flyr! Vad skall ni annars leva av om ni inte kan dia skattepengar från andra? Upp till kamp för rätten till andras pengar!

  SvaraRadera
 6. Lustig debatt, allt som har med offentlig verksamhet att göra betraktas som tärande. Men utan dagis, utan skola, utan vård, utan trygghetssystem, utan valda politiker så hade mycket lite fungerat i det som kallas närande sektor. Skatten vi betalar är en försäkring.

  SvaraRadera
 7. Mindre väl analyserat när en av ovanstående påstår att Birger använder marxistisk analys, om jag förstår det rätt ligger han långt ifrån Marxismen men ganska nära sådana som Kropotkin etc, det vill säga frihetsliga socialister som hade mycket lite med marxism att göra.

  SvaraRadera
 8. "Blir man 85+ och behöver dyrbar slutvård kan man ju alltid åka hem igen. Förhoppningsvis så dement att man inte skäms för att utnyttja den skattefinansierade vården som man smitit ifrån att betala."

  Det finns människor som "utnyttjar den skattefinansierade vården" även fast de inte är dementa: Elitidrottsmän och kvinnor som bor utomlands, invandrare som inte bidragit till skattefinansierad vård.

  (Ömma tår och heliga kor)

  SvaraRadera
 9. Ge gärna exempel på "ömma tår och heliga kor", tack!

  SvaraRadera
 10. Päivi Rissanen Nilssontors dec. 27, 10:19:00 em

  Jag skall försöka låta bli att vara personligt sårande: Men Birger, här ger du ju bevis på det dubbla hos dig. Nästa inlägg kallas för medborgarlön. Du får ju det redan ,som före detta politiker, fast då handlar det om andra belopp än vad du vill ge till de på olika sätt sysslolösa. En före detta politiker anses däremot aldrig vara sysslolös och har därför rätten till pengar som gör att du får ovanstående förslag. Vi ,jag bland dem, får aldrig sådana förslag fast vi slitit för att få pengarna att räcka till familjen och nu för att få en pension att leva på. Så hur har du mage att i samma andetag föreslå att folk skall jobba mindre, få en minimilön som bidrag och samtidigt skryta om att du sannerlien är bjuden på att emigrera!
  Medbörgarlön som du tar upp i nästa inlägg är kommunistisk ideologi. Nej du, var och en måste jobba för att samhället skall gå ihop och bidragen skall också fortsättningsvis vara övergångslösningar från det ena jobbet till det andra. Det är kusligt att inse att du tillhör en liknande elit som det alltid har funnits i kommunistiska stater. Man pratar med kluven tunga om hur alla skall leva på allt mindre inkomster, för samhällets bästa, medan man själv sitter och har det ekonomiskt riktigt bra. Jag hittar inte något annat ord än skäms! Päivi RN

  SvaraRadera
 11. Om man har förmåner som de flesta andra inte har och ändå talar om medborgarlön som en lösning. Då kan det bero på att man är beredd att släppa dessa förmåner? Har du prövat att tänka i dessa banor Päivi RN?

  SvaraRadera
 12. Hej Päivi Rissanen Nilsson

  Vore det inte enklare om du hade ett stående inlägg, typ:
  "Har fortfarande inte riktigt sett och förstått de orättvisor och de miljöproblem som Ni här försöker finna lösningar på, ej heller ännu förstått hurvida de hänger ihop/beror av varandra, och jag förstår mig ej ännu heller på den människosyn Ni hävdar."

  Det vore väl enklare för både dig och oss andra, och så kan du först den dagen som du förstår oss bättre ändra i detta stående inlägg, vad sägs!?

  Ett alternativ är förståss att du helt håller inne och sparar på dina inlägg och kraft, fortsätter att studera och reflektera, till de tillfällen när du känner och tror att du faktiskt kan kommunicera något av ömsesidigt värde och inte som nu bara kasta samma gamla skit om och om igen.

  Självfallet undrar vi andra här vad du överhuvudtaget gör här när du beter dig så, eller vad tänker du själv!?

  SvaraRadera
 13. Päivi Rissanen Nilssonfre dec. 28, 02:34:00 em

  Hej Tom,
  Vore det inte bättre om du slutade att läxa upp andra om vad de skriver och tycker i Birgers blogg! Skriv ditt och tyck till men du behöver inte leka polis eller portvakt åt honom. Jag är ledsen men ni är inte heller någon enhetlig grupp, hemlig klubb, eller annat som du försöker få det till, Förresten har jag nu en egen blogg och fortsätter gärna diskussionen där. Den är inte så gravallvarlig som den här. Inga anonyma kommentarer förstås. Hittas på bloggportalen, men jag kan återkomma här oavsett vad du tycker. Märk väl att jag inte tycker något om din existens på olika bloggar. Jag är ledsen men politiken är mångdimensionell i en demokrati och det får du lov att tåla.Päivi

  SvaraRadera
 14. "Mindre väl analyserat när en av ovanstående påstår att Birger använder marxistisk analys, om jag förstår det rätt ligger han långt ifrån Marxismen men ganska nära sådana som Kropotkin etc, det vill säga frihetsliga socialister som hade mycket lite med marxism att göra."

  Precis, förutom den frihetliga delen då ...

  SvaraRadera
 15. Hej Micke och mac

  Jag har hört mycket gott om Kropotkin, men själv inte läst - det skulle vara värdefullt om Ni ville försöka lyfta fram hans kärnor!

  Apropå Marxism: var inte kärnan kritiken av att såväl "frukterna" av arbetarnas nedlagda arbete med de resurser som krävdes (alltså faktorerna Jord och Arbete från den klassiska ekonomins indelning av Jord - Arbete & Kapital) inklusive produktionsmedlen (bland annat Jord och Kapital - alltså resurser och maskiner, lokaler etc.) ägdes av Kapitalisterna!?

  Marx hade väl en tämligen tydlig och befogad kritik - däremot hade han väl inga väl utarbetade alternativ!?

  SvaraRadera
 16. Problemet är att skattesatserna i Sverige primärt baseras på arbete och inkomster. De borde baseras på värdet på landets naturresurser istället och ekonomiska monopol, t ex i form av markvärdesavgift, exploateringsavgifter på naturresurser, patentmonopolavgift och så vidare.

  Att folk smiter från ett högt skattetryck på inkomst är självklart. Detta har varit en avskydd skatteform i alla tider. Detta eftersom det skapar individuell ofrihet och är ett slags ägande av folket från överhetens sida... vare sig det handlar om en kung eller demokratisk stat. Men att beskatta vår gemensamma jord är etiskt sätt enkelt att motivera. Vem skapade jorden? Ingen, alltså är den vårt gemensamma ansvar och plattform för byggande av välstånd. Alltså är det från primärt från jorden samhället bör få sina inkomster.

  Detta visste de flesta klassiska ekonomer... från Adam Smith till David Ricardo. Henry George populariserade konceptet 1880 via sin bok "Progress and poverty".

  Flera gröna partier världen över är inne på den här linjen. Inte minst de gröna i Skottland som lagt fram riktiga förslag för en "Land Value Tax" att kvitta ut inkomstskatter med.

  Jag tycker vi ska sluta skuldbelägga "skattesmitare" det är inkomstskattesystemet vi bör ändra till något bättre.

  www.landskatt.se

  SvaraRadera
 17. "Ändå har ni mage att bli upprörda över att hederliga människor inte vill få sina pengar konfiskerade av giriga vänsterparasiter."

  Parasiter? Det är ett fåtal rika som äger det mesta.

  / 1984

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.