måndag 5 november 2012

Om Jill Stein och Green Party

Fick förfråga om att skriva om Green Party och Jill Stein på SVT-Debatt. 

Artikeln finns HÄR. Den inleds så här:

Hon heter Jill Stein. Förmodligen har ni aldrig hört talas om henne. Det har inte så många amerikaner heller. Trots att hon kandiderar till president i USA. För Green Party. Hon är betydligt mer radikal än svenska Miljöpartiets språkrör. Jag gillar henne. Hon har mod som få.

Att driva klimatfrågan i USA kräver mod. Att som politiker i USA dessutom vara Ockupera-Wall-Street-aktivist och kräva skattefinansierad sjukvård och utbildning är också modigt. Att som judinna kritisera Israels politik och kärnvapeninnehav tillhör väl också det modiga.

Häromdagen blev Jill Stein arresterad för att fredligt ha demonstrerat mot den pipeline som skall forsla olja från tjärsandsbältet i Kanada ner till raffinaderierna i Texas. Obama väljer istället att skryta över den där ledningen. Jill Steins kampanjteam radar upp de svek som... forts här.  

10 kommentarer:

 1. " Det vill säga stora gröna investeringar som skall göra USA till ett föredöme i klimatarbetet samtidigt som det ger jobb i bygget av det nya gröna USA."

  BNP-ökning är plötsligt helt ok??
  /Fred

  SvaraRadera
 2. En stark bild, för stark?

  När Vi, eller ett värnlöst Barn
  förlorar tron på människorna och
  framtiden, vad återstår då ?!!!!!!!!!!

  Roland

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja påstå att det kräver ett omänskligt mod ! Ett mod som definitivt inte existerar i sverige. Man har praktiskt taget hela industrin emot sig, och med den en stor del av befolkningen !

  SvaraRadera
 4. Det finns väl massor av knäppgökar som kandiderar till president i USA. Förmodligen har vi aldrig hört talas om dessa. Det har inte så många amerikaner heller.

  De knäppgökar som spelar betydelse, typ Ross Perot, har vi dock hört talas om.

  SvaraRadera
 5. Fred: jag ser ingen automatisk BNP-ökning genom att man flyttar pengar från konsumtion genom högre skatter till offentliga investeringar. Ser inte heller något ont i att man flyttar investeringar från olja och kol till sol, vind och effektivisering. Så det ordnar sig, det där med BNP:n också...


  SvaraRadera
 6. Uppsalainitiativet länkade nyligen till en välproducerad dokumentär som visar väldigt tydligt hur modig man måste vara om man ska ha starka åsikter i klimatfrågan i USA. Se den.

  Climate of doubt (PBS)

  Jag stör mig på när Bosse Bilmekaniker eller Tord Tandläkare utan att veta ett jota tro sig förstå sig hur klimatet fungerar. Kanske häver man ur sig något anti-intellektuellt som rackar ner på klimatmodellerna. Ibland måste man bara välja att tro på de som är insatta i frågan - speciellt när man inte kan ett skit själv. Det gäller även andra frågor.

  SvaraRadera
 7. Ang. att Birger blev tillfrågad att skriva om Green Party och Jill Stein på SVT-Debatt.

  Personligen så reagerar jag på att man ber Birger. Varför då?

  Jo kanske (spekulation) därför att i april 2012 togs det bl.a. i SVT upp, att en undersökning gjorts om hur journalister röstar. Institutionen för kommunikation, medier och journalistik vid Göteborgs universitet gjorde denna undersökning. Även Agenda rapporterade om detta. 41% av journalisternas röster går till Miljöpartiet.

  Slutsatsen av undersökningen var att MP granskas inte lika friskt. Att de har en gräddfil.

  Spekulation visst, men det kan tänkas att det som journalist inte är så "kul" att granska Green Party och Jill Stein efter detta. Att det inte är ovilja som gör att man inte tagit upp Green Party. Eller ens okunnighet. Vill påstå att man kan känna sig bakbunden...?

  Ett utmärkt sätt att bakbinda journalister på kan tyckas. Fri television...? Rätta mig om det är fel.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. USA = tvåpartistat. I Sverige drar alla till staten EU. Själv så drar jag ända in i Hälsinglands djupa skogar.

  SvaraRadera
 9. Anonym Inte behöver du dra till skogs... 13.45 idag debatt om hur Anders Borg och regeringen ska rädda oss från den kommande Euro kraschen...
  Med EU:s syn på vad en skog är så finns det snart inga skogar kvar.

  Det känns väl lugnt och bra...?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. rcuvi [url=http://www.drdrebeatscheapsales.com]beats by dre outlet[/url] htdmhx http://www.drdrebeatscheapsales.com gegi [url=http://www.drebeatsstudioheadphones.com]cheap beats[/url] gsgcku http://www.drebeatsstudioheadphones.com mnvz [url=http://www.beatsdreheadphonesonsale.com]beats by dre sale[/url] ejahdq http://www.beatsdreheadphonesonsale.com nlgvv [url=http://www.dreheadphonesonsales.com]beats by dre outlet[/url] xurnaf http://www.dreheadphonesonsales.com jrxgd [url=http://www.drdrebeatssales.com]dr dre beats[/url] vazrr http://www.drdrebeatssales.com chyed [url=http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml]beats by dre sale[/url] ogfas http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml tvg

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.