onsdag 8 augusti 2012

Smutsiga pengar är också pengar

Det är struligt mellan ryska ambassaden och kronofogdemyndigheten. Det är så känsligt att Carl Bildt kommit till ryska ambassadens undsättning. Det påminner mig om när Nordkoreas ambassadör i Stockholm på 70-talet fick ordet från sin älskade ledare att själv försöka ordna finansieringen av den fina ambassad man hade på Östermalm. 

Sagt och gjort: ambassadören såg till att hans tjänstemän började smuggla cigaretter och sprit som sedan således till bland annat svenska krogar. För övrigt var samarbetet mycket gott mellan svenskt näringsliv och den kommunistiska diktaturen, bland annat satsade näringslivet på en jättelik industrimässa i Nordkorea.

Huruvida mottot var "pengar luktar inte" känner jag inte till. Luktar illa gjorde det i alla fall. Precis som Carl Bildts påbud till kronofogden att inte driva krav på Putin-land.

Apropå svenskt näringslivs flirt med olika former av diktaturer kan nämnas att ett företag i Vittsjö, i Småland, har en fyra meter hög Leninstaty i betong utanför sitt kontor. Frågan är om ens någon Norrbottenavdelning i Vänsterpartiet skulle komma på tanken.

10 kommentarer:

 1. Det verkar som om Lenin tolereras bättre än Stalin på sina håll. Kan någon berätta om den eventuella skillnaden?

  SvaraRadera
 2. Skillnaden mellan Lenin och Stalin var att Lenin var interlektuell medan Stalin var en simpel småtjuv, om det nu är någon skillnad...

  SvaraRadera
 3. alltså det här med Bildt, Ryssland och brevskrivning... den kombinationen har vi väl varit med om förr...

  http://www.fhs.se/Documents/Externwebben/forskning/centrumbildningar/Crismart/Publikationer/Publikationsserier/VOLYM_8.PDF

  /A

  SvaraRadera
 4. Nä de flesta pengar är inte smutsiga, de kan inte vara smutsiga för de finns helt enkelt inte. Av hela penningmängden på 2 500 miljarder är 100 miljarder pengar - så 2 400 miljarder finns bara som krediter. Vad är då krediter?

  Det kontoinnehavarna har på sitt konto är bankens skuld på pengar till kontoinnehavaren (som kunden kan plocka ut genom t.ex bankomaten). Kundens kontoinnehav är krediter. Banken påstår att de "lånat ut" krediter. Således: bankerna har "lånat ut" sina skulder på pengar och INTE pengar.

  Vad bankerna gör när de hittar på sina egna skulder på pengar som de "lånar ut" är än smutsigare (man skulle ju kunna tänka sig att det är smutsigt nog att de "lpånar ut" sina egna skulder - men det blir värre). Låt oss t.ex kolla in den s.k "bostadsmarknaden".

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av
  banken som inte heller har pengarna men kan hitta på krediter

  Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting (=krediter)
  Det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken

  Och bankerna marknadsförde bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar” (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt med bankens egna skulder (krediterna) och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

  Där du, Birger, kan du snacka om smutsigt! Men det är det ingen politiker som vågar ta i. Jo, kanske du, men du är en av de få.
  http://parasitstopp.wordpress.com/

  SvaraRadera
 5. Bildt är i farten även i en annan fråga.

  Idag säger han att de svenska diplomaterna i Minsk blev utkastade. I motsatt riktning använder han annan formulering. Sverige utvisade eller uppmanade de vitryska diplomaterna att lämna vårt land. De blev i varje fall inte utkastade.

  Inför en konflikt gäller det att tala på ett visst sätt, så den egna befolkningen blir med på noterna. I Minsk råder förstås motsvarande formuleringar, så det ska se bra ut för hemmaopinionen.

  Nu må för Guds skull inte detta leda till väpnad konflikt. Men det är ändå intressant att notera, hur all överhet vill måla. Och vi följer våra ledare, helt okritiskt, eller?

  SvaraRadera
 6. Hade ett vitryskt flygplan strött flygblad över Sverige, så hade vår regering förstås bara sagt "tack så mycket!"

  SvaraRadera
 7. Pengar kan vara smutsiga på flera vis. Här ett stycke verklighet som rödgrön naivitet vägrar känna till och som jag själv har alltför stor erfarenhet av:

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/08/06/v-lf-rdssamh-llet-r-ett-l-tt-offer-f-r-bondf-ngare

  "Jag skulle vilja ha ett mått av kärvhet i den legitima viljan att göra gott, och jag tror att en sådan – ska vi säga observans – är på väg att växa fram. Jag avskyr tanken att bli lurad av människor som spelar på välviljan och jag ifrågasätter själva välviljan när den är generös i överkant i relation till personens egna ansträngningar, när den tar ett för stort försörjningsansvar, när den blundar och betalar därför att det är så välfärden i Sverige gör..." Jag avskyr tanken att bli lurad av människor som spelar på välviljan.... Instämmer!!!

  SvaraRadera
 8. Vemsomhelst: jösses, vilket misstag, vet jag väl att Gustav Fridolin kommer från Skåne. Åkte förresten förbi Vittsjö häromdagen.

  Anonym 07:51 - Jag har en känning av att kunskapen om Stalins vedervärdiga avrättningar är betydligt mindre än Hitlers. Den stora skillnaden var väl att Hitler var rasist, medan Stalin bara var galen, oberäknelig och fylld av konspirationsteorier som kostade såväl fiender som vänner livet.

  Anonym 08:06 - jo, jag har skrivit en del om det. Och i höst ska jag samtala om detta i Kunskapskanalen.

  SvaraRadera
 9. Anonym 08:06

  Ja, som vanligt så går man ute efter småfuskarna, men inte ser man dem jaga skattefuskare.

  Och vad blir lösning? Som vanligt så används exempel som dessa för att försämra för andra.

  Vid privatiseraringar så förflyttar man systematiskt fuskande till andra ställen, till den privata sfären. Och vi behöver inte ens titta på riskkapitalister som springer iväg med skattepengar..

  Fängelse för fuskande läkare

  Norrköping. En privatläkare från Norrköping dömdes på onsdagen till fängelse i ett och ett halvt år för grovt bedrägeri, rapporterar lokala medier.
  Läkaren har under flera år tagit ut dubbel ersättning från landstinget för patientbesök som han haft på sin mottagning. Enligt tingsrättens dom har läkaren på det sättet fått minst 650 000 kronor för mycket från landstinget.
  Läkarens advokat säger att läkaren trott att han gjort rätt och att domen kommer att överklagas.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.